Tämän blogin kävijämäärä uuteen ennätykseen vuonna 2013

Blogilla 1 643 275 käyntiä vuonna 2013. Vuonna 2012 käyntejä oli 1 450 026.

Blogin kävijämäärät kääntyivät jostain syystä toukokuussa nousuun niin, että vuodenkävijämäärä nousi lähes 200 000 kävijällä. Luvussa eivät ole hakurobotit. Eri kävijöitä oli liki 466 000, mutta en oikein osaa luottaa tuohon lukuun. Avattuja sivuja oli 7 141 325

Avatuista sivuista avattiin Suomesta 73 % ja Yhdysvalloista 12 %. Seuraaviksi maittaisessa järjestyksessä tulivat Saksa, Britannia, Norja, Ruotsi, Ranska, Viro ja Kiina. Tuo Yhdysvaltain korkea luku pani vähän epäilemään, että joukossa on suomalaisia käyttäjiä, joiden käyttämä palvelin on Yhdysvalloissa.

Artikkeleita julkaisin 321 kappaletta ja niihin tuli hyväksyttyjä kommentteja 19 953 eli keskimäärin 62 kommenttia artikkelia kohden ja 55 kommenttia päivää kohden.

Luetuimmat artikkelit olivat

Ailus, verta kanveesille (26/11 2013)
21781 käyntiä
Artic Shipping pelaa uhkapeliä valtion rahoilla (12/19 2013)
21222
Minä ja ydinvoima (9/11 2008)
14959
On isojen uudistusten aika (3/1 2013)
12598
A-studion uutisankka ei valitettavasti ole totta (2/8 2013)
11966
Näin asunnoista saadaan kalliita (12/1 2013)
10535

Tuo viisi vuotta vanha kirjoitus ydinvoimasta oli tällä listalla pieni yllätys. Niin oli myös lähelle kärkeä sijoittunut kirjoitus Ruotsin vihreiden vaikea valinta vuodelta 2010, jota oli luettu 9 589 kertaa. En onnistunut googlaamalla löytämään, mistä näihin oli linkitetty.

8 vastausta artikkeliin “Tämän blogin kävijämäärä uuteen ennätykseen vuonna 2013”

 1. Seuraan blogeja pilvipalvelu Feedlyn kautta enkä käytä selainta juuri koskaan. Tällöin liikenne tulee todennäköisimmin yhdysvaltalaisesta Amazonin konesalista.

  Mitä artikkelien suosittummuuteen tulee, niin muiden bloggareiden kokemusten perusteella vanhatkin artikkelit saattavat saada huomattavasti vierailuita , jos linkki lähtee kiertämään somessa. Tämän vuoksi on tärkeää päivittää vanhojakin artikkeleita, jos omat mielipiteet ovat oleellisesti muuttuneet vuosien takaisista.

 2. Onnitelut!
  Tuo ydinvoima on aina hauska aihe.

  Muutama vuosi sitten uutisoitiin suurella Vihreällä hehkutuksella, että Saksa luopuu ydivoimasta.

  Tänään Iltasanomien otsikkona on:

  ”Michael Schumacherin perheen entinen kotikylä häviää kartalta kahden vuoden sisällä, koska paikalle perustetaan hiilikaivos.”

 3. Kiitokset blogista!
  Laadukasta keskustelua on Suomessa kovin vähän. Samoin kovin harva poliitikko jaksaa käydä keskustelua.

 4. A.N.:
  Seuraan blogeja pilvipalvelu Feedlyn kautta enkä käytä selainta juuri koskaan.

  Samoin minäkin käytän The Old Readeria (theoldreader.com) kaikkien blogieni ja uutissivustojeni seuraamiseen. En tiedä miten tuo palvelu toimii; lataako se jokaisen siihen tilatun RSS-syötteen vain kerran ja sitten lataa eri käyttäjille tarjotun saman sivun välimuististaan, vai lataako se tekstin soininvaara.fi :stä joka kertan kun joku käyttäjistä lukee blogia sitä kautta. Jos jälkimmäinen, se luultavasti selittää yhdysvaltain korkeat lukijaluvut.

  Lisäksi jos RSS-lukijoiden kautta haetut sivut muodostavat suurimman osan tuosta Yhdysvaltain luvusta, luultavasti tuon kävijäkunnan osalta kaikki käynnit tulee laskettua kahdesti: ensin kun syötelukija lataa sivun Yhdysvaltalaisesta konesalista ja toisen kerran kun käyttäjä klikkaa syötelukijan linkkiä ja avaa soininvaara.fi :n omaan selaimeensa.

 5. Soininvaara:

  Yhdysvaltain korkea luku pani vähän epäilemään, että joukossa on suomalaisia käyttäjiä, joiden käyttämä palvelin on Yhdysvalloissa.

  NSA:n porukkaa epäillään…

 6. 1 643 275 / (360 * 24 * 60 ) = ~ 3,2 sivupyyntöä keskiarvona minuutissa.

  Onnittelen ja kaiketi vähävaraistenkin kannattaa osallistua tämän sivuston keskusteluihin. Viittaan vaan vuoden 2015 asumistuen määräytymiseen, että tuolloin ei kaiketi enään kahdehdita asumistuessa yksinasuvan vähävaisen asunnon neliöitä kertoimella 37/(asunnon neliömäärä).

 7. Kiitos vapaasta ja hyvin moderoidusta keskustelusta mm. kaikkia helsinkiläisiä kiinnostavista aiheista.

  Tavallinen Teknikko:

  Onnittelen ja kaiketi vähävaraistenkin kannattaa osallistua…

  Joskus toivottavasti vähävaraisetkin ymmärtävät, että asumistukien poistaminen on heidän etunsa. 😀 Tuet tunnetusti valuvat suoraan hintoihin. Tämän kaltaisista asioista tarvitaan keskustelua!

 8. Onnittelut ja kiitokset!

  Tosiaan laadukasta ja mielenkiintoista keskustelua on maailmassa liian vähän. Hyvä että täältä löytyy yksi parhaista, toivottavasti moneksi vuodeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.