Blogini säännöt

1)      Blogillani sallitaan sekä blogi-isännän että vihreiden kärkeväkin arvostelu, jos se on argumentoivaa. Pelkkä solvaus ilman perustetta ei mene läpi. Sama koskee tietysti muiden keskustelijoiden solvaamista. Tällaisena olen poistanut esimerkiksi tiedon, jonka mukaan apteekit joditableteista tyhjiksi ostaneet olisivat vihreiden äänestäjiä. Tällaista ”tietoa” en julkaise ilman lähdeviitettä tai muuta uskottavaa perustetta, koska se kielii vain kirjoittajan omista ennakkoluuloista.

2)      Jos kirjoittaja ei osaa kirjoittaa kritiikkiään ilman, että joutuu turvautumaan halventaviin ilmaisuihin, teksti hylätään, vaikka siinä muuten olisi sisältöäkin.

3)      Sellainen kritiikki blogiavausta tai toisia kirjoittajia kohtaan, joka perustuu väärin lukemiseen tai väärinymmärrykseen, ei pääse läpi.

4)      Kirjoitus, joka sisältää ilmiselvän väärän tiedon, raakataan muiden lukijoiden ajan säästämiseksi sen sijaan, että ryhtyisin oikomaan sitä.

5)      Argumentti, joka on esitetty jo aiemmin, en ansaitse tulla esitetyksi uudestaan ja uudestaan, ellei siihen ole joitain erityisiä perusteita.

6)      Ilmiselvät oman puolueen vaalimainokset voi esittää oman puolueen sivuilla.

7)      Teksti, jota HS ei voisi julkaista pääkirjoitussivullaan ilman pelkoa syytteestä, ei löydä julkaisukanavaa tältäkään blogilta.

8)      En julkaise otsikkoon liittymättömiä kommentteja.

9)      En julkaise kirjoituksia, jossa sanotaan, että olisi kivaa, jos koko ongelmaa ei olisi. Ne ovat yhtä rakentavia kuin kirjoitukset, kuinka helppoa olisi logistiikka, jos Newton ei olisi keksinyt painovoimaa.

10)    Koska blogini moderoinnissa saattaa olla tuntien ja joskus jopa päivien taukoja, täällä ei tavoitella reaaliaikaista keskustelua. Kommenttien laatu on arvokkaampaa kuin määrä, joten erityisen innokkaan kirjoittajan kommenteistä osa voi päätyä hylkyyn.