_

Vekaranjärvi 13.2.2009

Suomen valtiolla on meneillään äärimmäisen salainen operaatio kouluttaa budhalaisia munkkeja taistelemaan Myarmarin sotilasjunttaa vastaan. Kuvassa sotilaskoulutuksensa päättäneet munkit vannovat tekevänsä kaikkensa kaataakseen kansaa orjuuttavan sotilashallinnon.

Tagged

28 thoughts on “Vekaranjärvi 13.2.2009

 1. Perinnehän tuo taitaa enää olla, kyllä sitä kovasti vielä perustellaan hygienia-syillä ja varmasti jos kuukausitolkulla metsässä on, ihan osuvasti. Mutta itse palveluksessa ei enää niin oleellinen, ulkonäkökysymys mielestäni.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Ulkoiset omaa identiteettiä määrittävät piirteet häivytetään, jolloin alokkaan minuus jää taka-alalle. Alokkaille saadaan aikaan jonkinmoinen ykseyden kokemus ryhmän kanssa, jolloin myös moraalikäsitysten näkökulma muuttuu yksilöllisistä ryhmän etua tarkasteleviksi. Osana ryhmää ei voi tehdä sellaisia valintoja mitä tekisi yksinään, ja ryhmän edun vuoksi myös tekee asioita joihin ei taipuisi yksilönä. Parhaiten sopeutuvat sellaiset, joilla on heikko minäkuva/identiteetti tms.

  Muodon vuoksi on olemassa myös joitain hihasta ravistettuja turvallisuuteen ja hygieniaan liittyviä tekosyitä mitä alokkaille kerrotaan syyksi hiusten leikkuulle. Todellinen syy on identiteetin häivyttäminen, minkä kertominen suoraan voisi herättää ajatuksia, jotka eivät tue koulutuksen tavoitteita.

  Itse opin inttiaikana pukeutumaan kelin mukaan ja hahmottamaan vähän että mitkä asiat ovat olennaisia jos pitäisi vaikka pärjätä talvella metsässä viikko, mutta kaippa noita voi muutenkin opetella jos kiinnostaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Helppohoitoinen kampaus. Kannatettavaa kaikin puolin. Mjoo, vaikka
  veepee kirjoitti 14.2.2009 kello 11:40 “Todellinen syy on identiteetin häivyttäminen, minkä kertominen suoraan voisi herättää ajatuksia, jotka eivät tue koulutuksen tavoitteita”
  niin ei Suomen puolustusvoimissa toimita jenkkien merijalkaväen vanhojen metodien mukaan. Äijät ovat elittiä ja ryhmähenki kova.
  Hyvä postaus Osmolta näin viikonlopuksi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Hiusmuoti armeijasa on lyhentynyt kummasti sitten 80-luvun. Kun katselee vanhoja 80-luvun opetusvideoita, näkee hiuksia, jotka eivät nykyää kelpaisi millään. Yleisen palvelusohjesäännön virallinen suositus ei ole muuttunut, mutta jostain syystä yleistynyt tapa vetää täysin kaljuksi aiheuttaa paineita ja huutelua niille, jotka haluaisivat pitäytyä ohjesäännön mainitsemassa siistissä hiustyylissä.

  Saa nähdä, onko kesällä ilmestyvässä uudessa Ylpalvossa yhä sama ikivanha kuva kelvollisten hiusten esimerkkinä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Ennen vanhaan palveluksen aikana pääsi tienaamaan sotkun kahvirahoja esim. siten, että ilmoittautui hiustenleikkaustaitoiseksi. Kuvan perusteella näyttäisikin nykyjään olevan niin, että hiustenleikkaajien ammattitaitoa ei rivissä enää harjoiteta eikä tarvita. Se on US Army Look joka puree varusmiesten hiusmuotiin tänään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. 0len joskus katsellut Kouvolan rautatieasemalla, kun poijjaat nousevat armeijan autoihin Vekaralle palvelukseen. Kyllä ne jätkät on kaikki vetäneet itsensä klaniksi jo siviilissä.

  Vekaralle Karjalan prikaatiin astuu kahdesti vuodessa 2000 varusmiestä ja muutama nainen, kyllä siinä siviilillä on naurussa pitelemistä, kun sitä kaljupäisten armeijaa katselee. Huvinsa kullakin. Toisaalta näyttävät nuo kapiaisetkin suosivan aika klania linjaa. Liekö valmistautumista Natoon.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Tuosta tuli mieleen entisen työkaverin miehen kysymys vaimoltaan, kun tämä oli odotellut vaimoaan vähän pidempään TTKK:n parkkipaikalla ja katsellut kotiin lähteviä teekkareita. Kysymys kuului: “Missä noita kloonataan?”

  Jotta osataan sitä muuallakin kuin intissä…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. En voinut välttyä siltä, että en postaisi tätä linkkiä Osmon sivulle.

  http://www.youtube.com/watch?v=jskd3z_b2HM

  Linkistä näkyy ote Ingmar Bergmannin elokuvasta The Serpent’s Egg (Suomessa esitettynä muistaakseni : Käärmeen muna)

  Tämä elokuvan pätkä kertoo minun mielestä hyvin siitä, että mitä yhteiskunnassamme on käynnissä.

  Kannattaa unohtaa henkilöiden nimet joita elokuvan pätkässä mainitaan, vaan muistaa se,
  että kuinka elokuvan pätkän lopussa kansalaisia katsotaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Olen samaa mieltä “Toisen reservin sivarin” kanssa. Soininvaara hoksaa tässä hauskasti. Kiva kapinallinen näkökulma.

  Kommentoin tässä blogia yleisemminkin. Pidän kovasti Soininvaaran aihepiiristä, hän löytää kirjoituksiinsa kunnollisia, yhteiskunnallisesti tärkeitä ongelmia. Usein kuitenkin olen tunnistavinani jotain jähmeyttä ja pientä jo saavutettujen etujen puolustamista ja niiden pitämistä itsestäänselvyytenä. Soininvaaralla varmasti pyyhkii hyvin omassa elämässään – ja se on tavallaan myös meidän blogin lukijoidenkin onni. Eihän ihminen voi tuottaa, jos perusasiat eivät ole kunnossa.

  Mutta ehkä Soininvaaran melko ylhäiseltä vaikuttava sosioekonominen asema paistaa liian usein läpi siten, että hän ei löydä yhteiskuntakriittisyyteensä parasta terävyyttä.

  Mutta ihailen ja arvostan hänen valppauttaan havainnoida ja aktiivisuuttaan ajatella ja kyseenalaistaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Eikös tämä tukkamuoti tule usein alokasporukan omana ideana sen sijaan että se käskettäisiin? Näin meillä ainakin kävi, ja olihan tuotakin kerran mukava kokeilla kun oli hyvä tekosyy. Kantahenkilökunta ei oikein osannut suhtautua tuohon. Tuntui siltä että monen teki mieli kysyä “**ttuiletteko te?” mikä nyt ei ollutkaan niin kaukaa haettua koska parin kaverin tukan pituudesta oli samalla viikolla huomauteltu, ja siinä oli minusta ollut kyse ihan vain tuosta v-alkuisesta toiminnasta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Aika mauton välytys ministeritason poliitikolta.

  Suomalainen nuori antaa vuoden elämästään – hyvän nuoruuden vuoden – maalleen tuossa laitoksessa jossa arki ei aina ole herkkua eikä varsinkaan kaikille. Georgian sota ja Viron patsasmellakat osoittivat, että riski on todellinen ja reaalinen. (ei ehkä itsellesi, olet jo reservin ulkopuolella)

  Siitä typerien vitsien vääntäminen, varsinkin maasta joissa sotilasjuntan sorto on tosiasia ja ihmisoikeudet päässeet hukkumaan, on mautonta.

  Suosittelen käymään Burmassa, veikkaan ettet enää naureskele asialle sen jälkeen.

  Siellä muuten eletään aika lähellä sitä ihannoimaasi yhteiskuntaa:

  Sähköä käytetään vähän, sitä tulee jos tullakseen, ajankohdasta ja kestosta ei juuri ole tietoa. Kaikki vakavissaan sähköä kuluttavat tekevät sen itse, dieselillä yleensä.

  Kuluttaminen on viety minimiinsä – tai huippuunsa, riippuen näkökulmasta. Kaikki nimittäin kulutetaan loppuun, autot, esineet, talot jne kun maassa ei ole toimivaa taloutta ollut sitten -50 luvun ja kaikki tavarat ovat siltä ajanjaksolta.

  Ravinto tuotetaan lähellä kuluttajaa kun isoja tukkuportaita ja tuotantolaitoksia ei ole. Tehokkuus lienee sen mukaista.

  Voit varmaan kuvitella mitä luonnolle tossa systeemissä käy.

  Juntan mm säädellessä poltoaineen myyntiä, sitä myydään paljon mustalla markkinoilla ja myyntipisteet löytää kätevästi tummuneista hiekkateistä kun maa on sotkettu polttoaineilla.

  Autot savuttavat tietenkin kun ovat hajoamispisteessä ja vaikka maassa on omaa öljyä, sitä jalostetaan ulkomailla kun omaa teknologiaa ei ole. Siten polttoaineetkin lienevät mitälie, ympäristöarvoista puhumattakaan.

  Vesienergiaa siellä on, mutta ongelmaksi muodostuu se, että sitä sateisessa maassa tulee liikaa eikä voimalat kestä (en tosin tiedä onko ongelma padoissa, turbiineissa vai sähkön siirtoverkossa).

  Tosin polttoaineita siellä ei juuri liikenteessä hirveästi kuluteta kun kalusto on hajonnut teille ja kaduille, fillari – tuo ihannoimasi ajopeli on pakostakin tullut monen ainoaksi vaihtoedoksi.

  Kaikkia epäilyttäviä ihmisiä seurataan, kuten ulkomaalaisia. Ihmisistä paistaa päälle sorto ja arjen surkeus. Opppsotiojohtaja viihtyy kotonaan. Juntta käy laskemassa seppeleitä hänen isänsä haudalleen, miehen jonka itse tappoivat.

  Mediaakin siellä on, mulla on yksi lehti tallessa. Peräsmies sarjiskin oli mielestäni uskottavampi.

  Maahan kuullostaa ihan Odelalta! 🙂

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Vekaralla palvelee paljon maahanmuuttajaväestöä, tässäkin kuvassa näkyy ainakin yksi. Porukkaan pääsee siis ihonväriään muuttamatta:)

  Mitenkäs on niiden oikeiden buddhalaismukkkien moniarvoisuuden ja vapauden tason kanssa? Ainakin Heidi Hautala vaikuttaa olevan kovin kritiikitön dalai laman valintaprosessin demokraattisuuteen…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Nämä “munkit” on koulutettu suojelemaan myös henkilöitä joilla on vapaus valita jokin vakaamus.
  On outoa, että henkilö jota olen mielestäni pitänyt järkevimpänä ajattelijana Eduskunnassa, halveeraa varusmiehiä jotka suorittavat raskasta palvelua ja velvollisuuttaan kaukana ystävistään. He eivät ole siellä omasta tahdostaan vaan kansakunnan tahdosta. Kansakunnan on pidettävä näitä ” munkkeja” palveluksessaan, näin menetellen kansakunta varmistaa, että henkilöt saavat vapaasti ivata heitä, mutta “munkit” ovat valmiina puolustamaan ivaajiaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.