_

Kahdeskymmenestuhannes kommentti

Juhana Harjun komentti uinjtivuoroista tänään klo 7:44 oli kahdeskymmenes tuhannes hyväksytty blogikommentti. Kymmenen tuhannen raja meni rikki puoli vuotta sitten, joten kommentteja on tullut runsaat viisikymmentä vuorokaudessa. Artikkeleita on julkaistu yhteensä 632, joten artikkelia kohden kommentteja on keskimäärin runsaat kolmekymmentä. Käyntejä oli maaliskuussa noinj 75 000.

30 thoughts on “Kahdeskymmenestuhannes kommentti

 1. Halla-aholla varustetut viimeaikaiset otsikot ovat keränneet kohta 800 kommenttia eli muistapa nyt kiitoksilla kollegaasi.

  Ajankohtainen aihe = paljon tekstiä.

  Mutta ei se määrä vaan laatu, eikö vain? (Ja nyt ei kiitos *ttuilua minulle, kuten tavallista.)

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Logiikka on selvä.

  Soininvaara tuossa yllä hehkuttaa tulleiden kommenttien määrää (tai ison tasaluvun saavuttamista). H-A:ta koskeviin juttuihin on tullut erityisen paljon kommentteja. Joten H-A on ainakin välillisesti ollut kovasti vaikuttamassa siihen mitä on saavutettu.

  Ja kysymys blogin lukijoiden lukumäärästä on asia erikseen, vaikka sillä lienee joku korrelaatio aiheeseen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Joo… Halla-aho -vetoiset jutut ovat keränneet kommentteja yli kymmenkertaisesti verrattuna keskimääräiseen saldoon. Lukijoita lienee enemmän samassa suhteessa.

  Sensurontiprosentti on ollut Osmon mukaan näissä ketjuissa blogin yleiseen tasoon nähden korkea. Joten, jos palsta olisi moderoimaton, niin kommentteja olisi vielä enemmän.

  Toisaalta älyvapaat kommentit karkoittaisivat todennäköisesti lukijoita. Eli parempi varmasti näin?

  Tarkoitin kiitoksella kiitoksia ihan vain kuvainnollisesti. Ilman Halla-ahon edesottamuksia, ei olisi Halla-aho -aiheitakaan.

  En siis varsinaisesti kehottanut Osmoa lähettämään kiitoskorttia Eiran suuntaan, jos Ville otti tämän niin konkreettisesti.

  Tietysti olisi kiva, jos pojat pystyisivät sopimaan riitansa, kun kerran ovat siinä samassa kaupungin järjestämässä iltapäiväkerhossakin….

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Halla-aho-keskustelu on tuonut tälle palstalle noin 7000 ylimääräistä käyntiä, mutta ne eivät näy juuri lainkaan vielä maaliskuun tilastoissa. Nuo 800 kommenttia aikaistivat rajan ylittymistä ehkä kahdella viikolla. Tämän keskustelun hyvin ikävä sävy on myös karkottanut vakituisia lukijoita.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Luulenpa, että suuri osa sivuilla kävijöistä tekee kuten minä. Muutaman kerran päivässä selaan favorite-sivut ja katson, onko niissä mitään mielenkiintoista luettavaa. Jos on aikaa ja tarpeeksi kiintoisa aihe, saatan kommentoidakin.

  Koska Soininvaara-sivu on jonkin aikaa kuulunut tälle listalle, lisään kävijöiden määrää keskimäärin viidellä joka päivä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Ei-helsinkiläisiä kävijöitä on tältä palstalta tainnut karkottaa Halla-aho -keskustelua enemmän se, että viime aikoina iso osa keskustelunavauksista on koskettanut Helsingin katujen ja parkkipaikkojen järjestämistä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. “Ei-helsinkiläisiä kävijöitä on tältä palstalta tainnut karkottaa Halla-aho -keskustelua enemmän se, että viime aikoina iso osa keskustelunavauksista on koskettanut Helsingin katujen ja parkkipaikkojen järjestämistä.”

  Aihe koskee koko Suomea. Kävin taas järkyttymässä muutamassa keskisuuressa ja pienessä kaupungissa. Yhden niistä on pelastanut tarmokas arkkitehtipariskunta, toisessa on tehty rumaa jälkeä ihmisvoimin, vaikka siellä on vielä kauniitakin rakennuksia, kolmas ei ole enää mitään, alueella ei ole enää omaa identiteettiä.

  En tiedä, mitä paikallisen kaupunkisuunnittelun päässä on liikkunut, kaikkein kauneimmat talot, puu- ja pensaskujat on tuhottu milloin minkin tärkeämmän tieltä.

  Minusta aihe kaupunkisuunnittelu on tosi hyvä asia myös demokratian toteutumisen kannalta. Hyvä esimerkki pohdinnan tuloksellisuudesta ovat yllä olevat uutiset Pietari Kalmin kadusta. Hankkeesta ei tule niin sanotusti juosten kustu versio, vaan se saa arvoisensa uuden pohdinnan ja päivityksen ja usko demokratiaan lisääntyy hivenen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Tulen jatkossakin kirjoittamaan kaupunkisuunnittelusta, koska olen kaupunkisuunnittelulautakunnassa, ja koska minusta luottamusmiesten tulee kertoa avoimesti tekemisistään ja niiden perusteista. Ei ole pakko lukea.

  Tähän maahanmuuttokeskusteluun liittyi niin paljon ikäviä lieveilmiöitä, että sitä en jatka. Olin suunnitellut kirjoitusta islamilaisuuden haasteesta länsimaiselle liberalismille, mutta tällaisista aiheista voi näköjään keskustella vain suljetuilla palstoilla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Olin suunnitellut kirjoitusta islamilaisuuden haasteesta länsimaiselle liberalismille, mutta tällaisista aiheista voi näköjään keskustella vain suljetuilla palstoilla.”

  Ymmärrän ratkaisusi hyvin. Se on kuitenkin todella sääli. Luulen, että blogin lukijoiden enemmäistö olisi kirjoituksesta ja siihen liittyvästä keskustelusta hyvin kiinnostunut ja kuten itsekin totesit ei tätä keskustelua käydä oikein missään julkisesti ja asiallisesti.

  Taannoin kyselit mielipiteitä blogin tulevaisuudesta ja siinä yhteydessä oli puhetta myös moderointiin liittyvistä ongelmista. Josko sieltä löytyisi joku ratkaisu esim. moderointiapu tai vain tiettyjen kirjoittajien kommenttien hyväksyminen maahanmuuttokeskusteluun?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Miten voit tuolla tavoin leimata jonkin ryhmän, jota ei edes ole välttämättä ryhmänä olemassa?

  Sanot: “maahanmuttokriittiset” ovat levitelleet jotain jonnekin.

  Joku yksittäinen idiootti on näin tehnyt, ei mikään kasvoton ryhmä.

  Sorrut nyt alkeellisista alkeellisimpaan yleistämiseen, josta jatkuvasti täällä muita syyttelet.

  Tyhmä vai mikä?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Halla-aho sanoo “Myös Osmon ja muiden kotimaisten relativistien mielestä alaikäisiin tyttöihin yhtyminen on lähinnä juridinen ongelma. Jos laki sen sallii, mikäpäs siinä. Moraalia ei tarvita. Tarvitaan vain laki. Ei tarvitse vaivata päätään vaikeilla kysymyksillä.”

  Osmo kirjoittaa:

  “Tähän maahanmuuttokeskusteluun liittyi niin paljon ikäviä lieveilmiöitä, että sitä en jatka. Olin suunnitellut kirjoitusta islamilaisuuden haasteesta länsimaiselle liberalismille, mutta tällaisista aiheista voi näköjään keskustella vain suljetuilla palstoilla.”

  Minä en edelleenkään usko, että moderointiongelma tässä olisi se vaikea asia. Pistä vaikka joku vihreä nuori moderoimaan tätä palstaa. Olet ollut ministerina Suomessa muttet osaa delegoida yhden blogin moderoimista eteenpäin? Mikä ministeri se tällaine on olevinaan?

  Uskon, kuten Halla-aho, ettet vain halua vaivata päätäsi vaikeilla kysymyksillä.

  Jos mielestäsi aiheesta voi keskustella vain suljetuilla palstoilla, mikset kirjoita kolumnia sinne Suomen Kuvalehteen jonne muutenkin kirjoitat?

  Lakkaa nyt ainakin jankkaamasta tuosta moderointiongelmasta ja pitämästä blogisi lukijoita tomppeleina, jotka eivät ymmärrä milloin teet reaalipolitiikkaa poliittista kilpailijoitasi vastaan ja vain väistelet ottamasta kantaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

  1. Se Halla-ahon kirjoitus menee näin:

   Islamin arvostelijat unohtavat, että 11-vuotiaisiin tyttöihin yhtyminen tai homoseksuaalien kivitykset ovat ihmisoikeusloukkauksia vain, jos paikallinen laki ei hyväksy niitä. Jos paikallinen laki hyväksyy ne, ne eivät ole ihmisoikeusloukkauksia. Onneksi Khodr Chehab (ja Osmo Soininvaara kumppaneineen) ovat auttaneet meitä ymmärtämään tämän yksityiskohdan.

     (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Sinulla on edelleen esim. tällainen kommentti Halla-ahon sanomaksi laitettuna blogillasi.

  “Koska ulkomaalaiset joka tapauksessa syyllistyvät raiskauksiin, heidän pitäisi valita uhreikseen vihreiden äänestäjiä.”

  (lihavointi minun)

  Tällaista Halla-aho ei ole koskaan kirjoittanut.

  Poista ensi tukki omasta silmästäsi, sanotaan jo Raamatussa. Varmasti Koraanissakin on jotain saman suuntaista, jos epos tuntuu tutummalta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Vähän sellaista marttyyriksi heittäytymisen makua nyt tässä jutussa.

  Koko ketju on täynnä Osmon voivottelua siitä, kuinka “halla-aholaiset” pilaavat kaiken keskustelun ja kuinka ÄÄRETTÖMÄN RASKASTA on ylläpitää tällaista URAAUURTAVAA blogia, jossa ennakkoluulottomasti ja rohkeasti rikotaan tabuja.

  Ok, hienoa….. uskotaan jo!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 14. Ihan ymmärrettävää jos on hermo mennyt näissä maahanmuuttokeskusteluissa ja varsinkin siinä, että jotkut idootit pistivät kyseisiä valheita levitykseen. Toivottvasti JHa poistaa väitteen viimeistään silloin kun hänet todetaan syyttömäksi. Mieluummin heti.

  Sellainen tarkennus vielä, että näihin JHa-keskusteluihin ei osallistunut toisella puolella pelkästään maahanmuuttokriittisiä, vaan myös niitä jotka suhtautuvat kriittisesti maahanmuutton. Kuuluukohan tähän joukkoon myös Kari Rajamäki… Siksi onkin erittäin sääli jos et enää kirjoita tästä aiheesta. Tämä on varmaan aninoa julkinen foorumi, joissa tästä asiasta voi edes jotenkin käydä debattia.

  En kuitenkaan pistä pahaksi jos kirjoitat lempiaiheistani kaavoituksesta ja varsinkin julkisesta liikenteestä lisää. Molemmissa on paljon petrattavaa! 🙂

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 15. Lakkaa nyt ainakin jankkaamasta tuosta moderointiongelmasta ja pitämästä blogisi lukijoita tomppeleina, jotka eivät ymmärrä milloin teet reaalipolitiikkaa poliittista kilpailijoitasi vastaan ja vain väistelet ottamasta kantaa.

  Jos mielestäsi aiheesta ei voi keskustella blogilla kirjoita kolumni Suomen Kuvalehteen.

  Tai delegoi blogin moderointi jollekulle nuorelle vihreälle. Kyllä entisen ministerin täytyy osata delegoinnin taito.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

  1. En ole sanonut moderoinnista mitään vaan noista muilla blogeilla olleista vääristä väitteistä siitä, mitä olen sanonut tai ollut sanomatta. Jos keskustelua käydään tällaisilla käytänöillä, minä en halua sitä käydä. Minulla ei mytöskään ole mitään asemaa vihreissä eikä armeijaa nuoria vihreitä avustamassa.

     (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 16. Ehdotan, että kirjoitat sen kolumnin islamismista, jos olet sitä enemmänkin pohtinut, mutta tuosta artikkelista estät kommentoinnin kokonaan. Read-only artikkeli siis. Se tuntuisi sopivalta päätökseltä sille vatkaamiselle, johon moni meistä on täällä edellisten kahden vuoden aikana osallistunut, noita kysymyksiä kun on jäänyt paljon avoimiksi ja hieman vastaamattomien kaikujen lailla itseään toistamaan.

  Kunnioitan sitä, että olet ylipäänsä keskusteluun osallistunut. Pahoittelen niitä k*päitä vastapuolelta, jotka pystyvät noin alas vajoamaan, eivätkä näemmä siis suostu edes sanojaan poistamaan?
  Jos olet Halla-ahoon ollut asian tiimoilta yhteydessä – ja kyllähän hän tätä blogiakin lukee – eikä hän silti suostu noita sanojaan korjaamaan, niin eiköhän se kerro hänestä itsestään hyvin paljon, ja hyvin paljon negatiivista, ihmisenä.

  Kuran lentäminen on ymmärrettävää näin tunnelatautuneesta aiheesta keskusteltaessa, mutta pitäisi Elinankin ymmärtää, että kun ruvetaan vihjailemaan noin alhaisilla – ja valheellisilla – syytöksillä niin siinä on jo ylitetty useita yhä madaltuvia rajoja ihmisten keskinäisessä käyttäytymisessä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 17. Osmo:
  “En ole sanonut moderoinnista ”

  Et tämän blogikirjoituksen yhteydessä mutta muualla kyllä, mm. kunnallisvaalien alla tämä oli kuulemma ratkaiseva syy miksei maahanmuutosta voinut kirjoittaa. Se kun kirvoittaa niin rankkaa kommenttia ja moderoinnista tulee liian kova homma.

  “Minulla ei mytöskään ole mitään asemaa vihreissä”

  No ei sinua kyllä vaatimattomuuden puutteesta voi syyttää.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 18. Osmo: “Tämän keskustelun hyvin ikävä sävy on myös karkottanut vakituisia lukijoita.” Tuskin sentään. Mutta voisi olla parempi jättää tietynlaiset kirjoittajat niin sanotusti omaan arvoonsa. Samoin kuin jyrkät, loukkaavat anonyymit nettikommentit. Anonyymistihän ne yleensä esitetään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 19. Elina: “Sorrut nyt alkeellisista alkeellisimpaan yleistämiseen, josta jatkuvasti täällä muita syyttelet”

  Älä viitsi, aikuinen ihminen.

  Liikuttavaa, kuinka Elina ja Teemu K kumppaneineen jaksavat kerrasta toiseen puolustaa täällä ilmeisen hekkänahkaisen Halla-ahon kunniaa ja syyttää, köh, Soininvaaraa marttyyrikortista. Uudelleen ja uudelleen, ad nauseam.

  Ymmärrän hyvin, että käpy palaa aiheeseen, kun kommenttiloota on joka kerran täynnä samaa metakeskustelua samoilla väsyneillä fraaseilla: “tutustu tarkemmin scriptaan”, “Halla-aho ei koskaan…” ja Halla-aho sitä ja Halla-aho tätä. EI KIINNOSTA! Jos haluaa keskustella nimenomaan Halla-ahosta, lienee väärässä blogissa. Halla-aho lienee myös sen verran iso poika, että osaa itsekin puolustaa itseään, jos kokee sen tarpeelliseksi.

  Lisää kaupunkisuunnittelua, vähemmän nuivamielistä paskanlänkytystä, jota on netti jo valmiiksi pullollaan, kiitos. Minusta noiden Halla-ahoon liittyneiden aiheiden saama kommenttipaljous on ollut lähinnä negatiivinen asia, joskaan ei kovin yllättävä, ottaen huomioon sen yleisen span and destroy -tyyppisen nettiaktivismin ja nollakeskustelun, jota aiheen tiimoilta yleensä nähdään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 20. Juu, en minä sillä, etteikö helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu saisi blogissaan pelkästään helsinkiläisiä kiinnostavista aiheista kirjoittaa. Skippaan ne jutut siinä missä Hesarin kaupunki- (ja urheilu)sivut.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 21. Jos otsikko on Halla-ahon syytteestä tai siitä, että Halla-aho ei Soininvaaran mielestä pysy totuudessa, niin pitäisikö Paivin mielestä ketjussa kirjoittaa parkkipaikoista ja ratikkalinjoista?

  Liikuttavaa minusta tulla tänne Soininvaaran omalle blogille ohjeistamaan häntä siitä, mistä hänen pitäisi kirjoittaa ja ojentamaan meitä muita kirjoittajia vääränlaisista, Paivia miellyttämättömistä kommenteista.

  Sori vain Paivi, mutta kirjoitan jatkossakin ihan sitä, mitä itse haluan ja mitä Soininvaara julkaisee. Ja varmasti ihan kaikki muutkin.

  Sinä voit vaihtaa palstaa, jos ketuttaa moinen röyhkeys….

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.