Firefox oikkuilee?

Päivitin selainohjelmani Firefox 3:een, minkä seurauksena menetin oikolukuohjelman. Sen lisäksi parikin kertaa on käynyt niin, että Wordilla kirjoittamani postaukset eivät näy Explorerilla. Pahoittelen paitsi lisääntyneitä kirjoitusvirheitä, myös näitä peittoon jääneitä kirjoituksia.

Saako sen vanhan version takaisin?

17 vastausta artikkeliin “Firefox oikkuilee?”

 1. (1) Vanhan version Firefoxista saanee sentään takaisin; miten se tapahtuu, riippuu käyttöjärjestelmästä ja tavasta, miten se on asennettu. Kysyy lähinörtiltä lisää.

  (2) Mielestäni hyvä ratkaisu ongelmaasi on käyttää Firefoxia ja It’s All Text! -nimistä Firefoxin lisäosaa, jonka avulla voi suhteellisen näppärästi editoida kaikkia textarea-kenttiä haluamallaan editorilla (valitussa editorissa voi sitten asettaa oikoluvut ym. härpättimet halumamiinsa asentoihin).

  (3) Näyttää siltä, että Suomen kielen oikoluku 0.10.0 -niminen paketti ”Works with: Firefox: 2.0 – 2.0.0.*”, joten suomen oikolukua suoraan Firefox 3:ssa ei toistaiseksi taida saada päälle.

 2. Toivottavasti homma on jo selvinnyt. Minäkin painiskelin aikani tuon kanssa, mutta totesin että anti olla, kait se sieltä joskus tulee, meinaan Voikko.
  Vanhemman version saa kyllä takaisin, minulla on jemmassa aina joku vanhempi kuten nyt Firefox Setup 2.0.0.3.

  kommentoijan mainitsemaa voikkoa en saanut kertayrittämällä asennetuksi joten annoin olla, tarkemmat ohjeet asentamiseen?

 3. Itselläni (Windows) sain asennetuksi seuraavasti:

  1. Valitsin linkin ”Laajennuksen paketti Firefoxin ja Thunderbirdin Windows versioille (WINNT_x86-msvc)”
  2. Avautuvasta ”tallennusikkunasta” (Firefoxissa) valitsin paketin avautuvaksi Firefoxissa (Avaa ohjelmalla > Selaa… > Firefox)
  3. Avautuvasta ikkunasta ”Asenna heti”
  4. Asennuksen jälkeen selaimen uudelleenkäynnistys

 4. ”kommentoijan mainitsemaa voikkoa en saanut kertayrittämällä asennetuksi joten annoin olla, tarkemmat ohjeet asentamiseen?”

  Sama ongelma. Ei tuo Voikko asennu FF:ään, ei Tietokone-lehden ohjeilla, ei sivustolta klikkaamalla tai tiedostosta asentamalla.

  Myöskään Mozillan sivuilta haettu paketti ei asennu, joten turha rekisteröityä.

  Asennus jää jumiin erääseen vaiheseen. Ikoni kyllä ilmestyy ohjelmaan, mutta suomen kielinen oikoluku ei vain toimi.

  Ainoa keino saada oikoluku on asentaa uudelleen 2-versio. Sehän ei ole millään tavalla uutta huonompi, ei nähdäkseni edes hitaampi. (Ja väliäkö muutamalla millisekunnilla?)

 5. Hei kaikki palstan (kymmenet?)tuhannet nörtit!

  Ei kuulu aiheeseen pätkän vertaa (sori), mutta kysyn silti: Saako Internet Exploreriin adblockin ja jos ei saa niin kandeeko vaihtaa Operaan vai Firefoxiin? Ihan kokonaisuutenakin…

  Bannerit ja pop-upit erityisesti v*t****a!

  Kiitos kauheesti jos joku viitsii vastata.

 6. ”Hei kaikki palstan (kymmenet?)tuhannet nörtit!”

  Ei ehkä kannattaisi aloittaa yleensä halventavassa mielessä käytetyllä kutsumanimellä kuten ”nörtti”, jos pyytää apua. Tai sitten pitää varautua siihen, että joku vastavuoroisesti vastaa että ”Kuules sinä tunnettu kana-aivoinen blondi…” Niin en tietenkään tee.

  Siellä IE:ssä on oikealla ylhäällä sellainen hammasrattaan näköinen kuvake (paaaaljon pienempi kuin puuterirasian kansi), jonka viereen joku varmaankin komea ja tummaääninen mies on kirjoittanut, että Työkalut, ihanan jännää, eiks ookki?

  Okei, mene niinku hiirulaisen kanssa sinne – en tarkoita siis puolisoasi vaan tietoneen hiirtä – ja valitse sieltä putoavasta valikosta kolmas rivi ylhältä. Lopun jätän oman päättelykykysi varaan. Eli odotan jo jatkokysymyksiä.

 7. Eikös nörtti ole nykyään miltei kohteliasuus tai vähintään arvoneutraali. IE kannattaa vaihtaa FireFoxiin tai miksei vaikkapa Google Chrome-selaimeen, molempiin saa importattua Internet Exploderin kirjanmerkit suoraan asennuksen yhteydessä.

 8. Joo… Tarkotin nörtillä vain asiantuntemusta, en sitä, että kakskakkosena ei vielä ole saanut ja ”juoksee” cooperissa 1600 m. Onhan sillä joskus vähän sellainenkin sivumerkitys….

  Nimi on,

  Teit ton tahallas, että mä näyttäisin tyhmältä… ei tuolta pissing filteristä voi löytää oikeata kohtaa, ellei tiedä… 🙁

  Ja missä se tummaääninen könsikäs työkaluineen muka on? Siitä mä oisin erityisen kiinnostunut.

 9. ”Eikös nörtti ole nykyään miltei kohteliasuus tai vähintään arvoneutraali.”

  Toisille on, toisille ei. Minulle se on lähinnä arvoneutraali: kertoo, että ihmisellä on paneutumista vaativa harrastus tai kiinnostuksen kohde, johon hän suhtautuu intohimoisesti (tyypillisesti tietokoneet, mutta melkoisia nörttejä löytyy monilta muiltakin elämänalueilta; lähes kaikkia Tuplassa ja Kuitissa menestyneitä voisi pitää nörtteinä). Bloginpitäjääkin voisin sanoa melkoiseksi nörtiksi, kun se jaksaa meidän juttujamme ratikassakin moderoida. 😉

 10. ”Yo shorty holla at cha boy!”

  Täh! Donna understand!

  Kaikki nyt kettuilee… Elina kohta suuttuu! Ja siinä onkin sitten moderoimista ratikassa.

 11. Elina, nykyään suositaan selaimissa moniavioisuutta – käytät yhtä selainta yksiin juttuihin, toista joihinkin muihin (ja kolmannella pankkiasiat). Eli asialliset hommat ja Soininvaaran blogi yhdellä, salaiset paheet (neulonta) toisella, jne. 🙂

  Tekee ken tahtoo, mutta pointti on, että monikin toimii, eli mikset kokeilisi useampiakin. (Oma mielipiteeni on, että Explorer kannattaa joka tapauksessa vaihtaa johonkin muuhun, mutta kukin tyylillään.)

  Opera ja FF ovat molemmat hyviä, Opera minusta parempi ja nopeampi, mutta en tiedä, saako Operaan Adblockia kun en sitä kaipaa. Pop-upit Opera hoitaa tehokkaasti. FF:ään Adblockin saa, mutta käytän pelkkää Flashblockia, se siivoaa riittävästi, ja Flashit saa halutessaan aktivoida yksi kerrallaan.

  Nörtimmät saavat neuvoa lisää. (Köyhä katu-uskottavuuden pelastusyritys – itselleni nörttiydellä on silti lähinnä positiivinen kaiku. 😉

 12. Elina kirjoitti 16.12.2008 kello 14:50

  ”Hei kaikki palstan (kymmenet?)tuhannet nörtit!”

  Hei Elina!

  Asenna suosiolla Firefox. Siitä tuli juuri uusi 3.05 versio. Tosin ei siinäkään ole, toistaiseksi, sitä kaivattua oikolukua suomelle.
  En itse käytä IE selainta kuin päivittäessäni koneella olevaan vintööttiä.
  Toivottavasti tämä linkitys toimii.Hesarin
  uutinen IE tietoturva-aukosta

 13. ”Bannerit ja pop-upit erityisesti v*t****a!”

  Onko jossain vielä bannereita ja pop-uppeja? Itse olen käyttänyt Mozillaa/Firefoxia jo monta vuotta kaikkeen selailuun (AdBlock Plus:lla ja FlashBlock:lla vahvistettuna) enkä edes muista milloin viimeksi olisi pop-upit tai mainokset häirinneet.

  Mainitsemin arvoinen lisäosa on myös PDF Download, sikäli mikäli jotakuta kiinnostaa.

 14. Helpponakki! Kirjoita teskti wordissä ja siirä teksti muistio-ohjelmaan se poistaa koodaukset, joita Explorer ei tunnista. On muuten erään nörtin vinkki. Tämän jälkeen tekstini ovat näkyneet kummasakin Firefoxissa ja Explorerissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.