_

Mistä rahoitus tälle blogille

Kokeilin kesällä Google-mainoksia, mutta se kokeilu oli pettymys niin taloudellisesti, esteettisesti kuin mainosten sisällönkin osalta. Se herätti ihmetystä siitä, eikö kansanedustajan palkalla tule toimeen. En halunnut silloin vielä kertoa, että eduskunnan palkanmaksu loppuu huhtikuussa, enkä nosta sopeutumiseläkettä.

Nyt suunnittelen freelancer-elämää. Merkittävä osa ajankäytöstä tulisi liittymään tähän blogiin. Niinpä mielelläni varautuisin maksamaan vähän palkkaakin blogin ylläpitämisestä ja toimittamisesta. Jonkin verran kuluja tästä aiheutuu nytkin. Nämä mielelläni saisin peitetyksi ja oikein iloinen olisin, jos  voisin saada tästä palkkaa tunnin päivässä.

Jos saisin jokaisesta käynnistä kaksi senttiä, ei muuta tarvitsiskaan tehdä.

Kuka siis osaisi neuvos: mistä saisin tälle blogille järkeviä mainoksia?

 

89 thoughts on “Mistä rahoitus tälle blogille

 1. Hurskastelu pois. Kansanedustaja ei tarvitse sopeutumiseläkettä koskaan ja missään. Sitä varten on eduskunnan säätämät kaikkia kansalaisia koskevat työttömyys- ja toimeentuloetuudet sekä eläkkeet. Haloo, vanhuuseläkkeseen on aika vähän aikaa.

  Jos mainoksia ei ole tullut tähän mennessä, ei niitä tule kyllä jatkossakaan.

  Mainosrahoitteisissa blogeissa mainostetaan tekstissä erilaisia tuotteita kuvan kera. Minusta Partioaitasta voit kysyä mainosta ja pistää repun kuvia blogitekstien lomaan. Muutenkin tässä blogissa on liian vähän kuvia.

  Haluaisin, että kertoisit joskus, miksi Marseille viehätti sinua kaupunkina ja miksi Helsinki viehättää sinua. Konkreettisia asioita. Kaupunkisuunnittelun alaan liittyviä.

  Itse olen edelleen sitä mieltä, että jos Helsinki ei olisi meren rannalla vaan Korsossa en asuisi täällä päivääkään. Ruhrin seudulla on aika saman näköisiä kaupunkeja kuin Helsinki ilman merta. Uusi Töölönlahti on kaupunkisuunnittelullisesti tökerö eikä keskustakirjasto sitä paranna.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Milleköhän firmalle olisi hyötyä Osmon rahoittamisesta? Vihreäthän ovat kuuluisia lähinnä yritystoiminnan vastustamisesta, joten tuskin yksikään firma siitä maksaa, että joku keksii kieltoja ja rajoituksia heidän toiminnalleen.

  Siitäkin Vihreät ovat kuuluisia, että omia rahojaan ei laiteta mihinkään, joten eipä tarvitse pelätä, että lukijat viitsivät maksaa tästä blogista senttiäkään.

  Ainoa rahoitus minkä Vihreät löytävät touhuilleen on aina verovaroista ja toivottavasti tämäkään blogi ei jatkossa ole valtion kustantama. Vaikka se sitä on tainnut olla tähänkin asti välillisesti.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Tämä on ohi itse aiheesta, mutta Amazon myy nykyään suomenkielisiäkin kirjoja e-kirjoina. Jos omistat tai saat neuvoteltua julkaisuoikeudet omaan kirjatuotantoosi, voisit julkaista ne e-kirjoina. Kirjailijan provikka on Amazonilla paljon suurempi kuin perinteisillä kustantajilla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Mikä siinä sopeutumiseläkkeessä enää tässä vaiheessa on väärin? Kun suurimman osan elämästään on elänyt veronmaksajien kustantamana, niin kolmisen vuotta sinne tänne yli mediaanipalkkatulon korvausta ei kai haitannne ketään, ja sitten “kunnialliselle” eläkkeelle.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Pitää muuttaa vähän blogin painotuksia. Alat vain kirjoittaa naisten muodista, ruuasta, matkustamisesta tai sisustamisesta. Jotain muutakin erityisesti naisia eli huimasti enemmän kuluttavaa sukupuolta kiinnostavaa aihetta voi miettiä, mutta tuossa oli parhaat tärpit.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Ota vaan se eläke. Olet yhteiskunnalle arvokkaampi kun et keskity rahan keräämiseen blogin mainoksilla. Blogikin on arvokkaampi ilman mainoksia. Koita rakentaa siltoja eri puolueiden kaupunginrakentajien välille ja saada ne yhdessä hölläämään normeja, jotta kaupunkia saa taas rakentaa, niin eläke on varmasti ansaittu.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Voisitko selittää, miksi et nosta sopeutumiseläkettä? Nostaahan Wahlrooskin maataloustukia ja arvostelee niitä.

  Muistan opiskeluajoiltani erään tytön, joka oli nostanut opintolainaa ja pistänyt puolet rahoista hyväntekeväisyyteen. Muistaakseni johonkin kehitysapukohteeseen.

  Et ole Wahlroos etkä tyhmä opiskelija, tiedetään, mutta kuitenkin… Ne rahat kuuluu sulle.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Vakavammin, jos tällä kirjoituksella ei tärppää, laadi postituslista tahoista, jotka diggaavat sinua ja/tai oletettua lukijakuntaasi. Sitten vain mainoskirjettä laatimaan. Ehkä löydät kumppanin, joka panostaa kunnolla.

  Jotkut blogistit myös pyytävät rahaa, esim. PayPal-lahjoituksia.

  Tavallisemmat keinot, kumppanuusmarkkinointi, tekstimainonta, Googlen mainokset yms. eivät taida toimia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. 1. Joku säätiö ym. voisi tukea. http://rahoituskone.fi/

  2. Kysy yrityksiltä suoraan sponsoritukea. Saavat pienen maininnan/mainoksen sivulle.

  3. rapport.fi tyylinen juttujen tilauspalvelu. Juttu kirjoitetaan kun rahaa on tullut tarpeeksi.

  4. Vuosittainen tilaus, kuten esim: longplay.fi tekee.

  5. fanituotteita, joita ostamalla tukee sivustoa. Vaihtoehtoisesti pelkkä lahjoitus/maksu nappi.

  6. Voitat Eero Paloheimon Shakissa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Eikös ole vähän populistista olla nostamatta edustajaeläkettä? Wahlrooskin vastustaa maataloustukia, ja nostaa niitä itse. Voisit yrittää lakkauttaa järjestelmän, kun vielä olet Arkadianmäellä. Tuskin menee läpi, mutta synnyttäisi enemmän keskustelua kuin tällainen hiljainen protesti.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Mainokset eivät oikein netissä toimi Suomen kielialueella. Käytän itsekin adblockia. PayPal lahjoitusnappi voisi toimia. Jos esimerkiksi avoimesti kerrot mihin haluat rahaa, ja lisäät viereen lahjoitusnapin, voisin antaa kympin silloin tällöin hyvään tarkoitukseen.

  Jos taas jollain keinolla saat valtion kassasta rahaa, ja kanavoit sen avoimen puolueettoman informaation lisäämiseen ja “Think Tank” toimintaan, niin hurraan ja kannatan sellaista ehdottomasti.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Blogilla ei taida saada aikaan merkittäviä tuloja ellei löydä vakkarisponsoria joka rahoittaa toimintaa. Googlen mainoksilla tienaa jos on miljoonia lukijoita, muuten se on peanuts. Itselläni on satakunta lukijaa ja tienaan blogillani noin 2 euroa kuukaudessa mainostuloja. Olettaen että tämä skaalautuu, niin parilla sadalla tuhannella lukijalla palkkaisit jonkun tekemään tiedonhakua.

  Itse koen että blogit eivät yleensä parane siitä, jos niitä kirjoitetaan täysipäiväisesti ja “kunnolla”. Melkein on päinvastoin, useimmiten mielenkiintoisimmat jutut syntyvät ihan muualla, ei siten että istutaan alas kirjoittamaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Jaa-a. Blogilla tienaaminen on melko vaikea laji. Tämän blogin parhaisiin puoliin on kuulunut kaikille avoin, fiksusti moderoitu kommentointi, joten esim. kommentoinnin salliminen vain maksaville asiakkaille olisi laadullinen heikennys. Maksullinen nettilehti, jossa pääasiallinen sisältö olisi ilmaiseksi luettavissa, vaatii melkoisen paljon työtä sen maksullisen sisällön eteen, jotta siitä kukaan suostuu maksamaan. Suomi on aika pieni kieli, joten potentiaalinen asiakaskunta on varsin rajoitettu.

  Ja lahjoitusten vastaanottaminen on Suomessa (toisin kuin lähes missä tahansa muualla) käytännössä kiellettyä kaikilta paitsi yleishyödyllisiltä tahoilta, ja niidenkin osalta luvanvaraista.

  Oikeastaan ainoa rahoitusmalli, joka äkkiseltään kuulostaa realistiselta, on joku aiheeseen liittyvä liiketoiminta, jonka tuotoilla katettaisiin blogin kustannukset.

  Ammattiblogaajat usein tosiaan harjoittavat tuotesijoittelua maksua vastaan ja kaikkea muuta epämoraalisena pidettävää. Toki, jos Ode alkaisi kirjoittaa kiittäviä arvosteluja polkupyöristä rahaa vastaan, en sitä pitäisi suurena syntinä, jos se tarkoittaisi blogin muun sisällön pysymistä laadukkaana.

  Polkupyöräkauppiaat voisivat kenties muutenkin olla kiinnostuneita mainostamaan blogilla, erityisesti jos pyöräilyä koskevien kirjoitusten määrä kasvaisi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 14. Tomi:

  Jotkut blogistit myös pyytävät rahaa, esim. PayPal-lahjoituksia.

  Et kai sinä ehdottele laittomuuksia? Olen täysin varma, että kyllä Suomen fiksut kansanedustajat ovat säätäneet lain, joka kieltää mokomat ansaintamallit. Aivan kuten kaikki muutkin fiksut rahoitusmallit, mitä maailmalla on.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 15. Monet YouTube-kanavat rahoittavat toimintaansa http://www.patreon.com/ kautta. Siellä kuluttajat voivat sitoutua maksamaan mediatuottajalle x$ per tuotettu mediasisältö tai x$ kuussa. Rahoitus tulee siten suoraan niiltä jotka mediasta pitävät ilman maksumuureja tai mainontaa.

  En tosin tiedä onko tuon palvelun käyttö Suomessa laillista kun homma näyttää hyvin paljon rahankeräykseltä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 16. Miksi et jäisi normaalille työeläkkeelle, olethan jo ylittänyt nykyisen eläkeiän eli 63 vuotta? Sen jälkeen saat tienata vaikka kuinka paljon.

  Meillä töissä jäi tänäkin vuonna neljä DI:tä kuuskolmosena eläkkeelle ja kaikki tekivät kahden vuoden sopimuksen tuntityönä(60€/h), firma maksaa sivukulut ja työterveyshoito on edelleen. Töitä tehdään silloin, kun se molemmille osapuolille sopii. Kätevää!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 17. > Mistä rahoitus tälle blogille

  Tuntemistani vaihtoehdoista tulee ensimmäiseksi mieleen
  – Rahat lukijoilta: ei onnistu
  – Rahat mainostajilta: sivusto korruptoituu

  Kuntatalouden huippukonsultointia -firma:
  “Ala-Kihniön kunta maksoi konsultoinnista miljoona euroa. Sen seurauksena kunnan saamat vuosittaiset valtionavustukset nousivat kolmella miljoonalla eurolla seuraavien 5 vuoden ajan.”

  Sinun erikoisosaaminen ei ole bisneksen tekeminen internetissä vaan bisneksen tekeminen kuntataloudessa. Kehitä sen ympärille jotain.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 18. Jos ymmärsin oikein, niin kaipaat blogilta lisää tuloja, jotta voit palkata avustajan tiedonhankintaan. Tämän toteuttamiseksi olet valmis halventamaan blogia mainoksilla, joista juuri kukaan ei pidä, et myös itsekään, ja jotka useimmat lukijoista joka tapauksessa blokkaavat.

  Oletko ajatellut, että käännät ongelman nurinniskoin. Kun olet aikeissa kirjoittaa syvällisempää kirjoitusta/kirjoitussarjaa aiheesta A, niin kuukautta tai muutamaa viikkoa ennen varsinaista kirjoitustyötä et tarjoakaan lukijoille mainoksia tiedonhankinnan rahoittamiseksi, vaan avaat ketjun aiheen alustamiseksi, jonka aloituksessa linjaat ne kysymykset ja tekijät, joista tietoa kaipaisit. Monella blogin lukijoista on varmasti jo entuudestaan tietoa, jonka voivat välittää ja lähdeviiteyttää ja monella varmasti myös halua tällaiseen työhön osallistua. Lopputulos voi olla huomattavasti parempi ja monipuolisempi kuin yhden avustajan tunnin pituisella päivätyöllä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 19. Osmo Soininvaara:
  Kiitos hyvistä elämänohjeista. Halusin ainoastaan vinkkejä siitä, miten tähän blogille saisi myydyksi kunniallisia mainoksia Googlea vaivaamatta. Kai muitakin tahoja on kuin Google?

  Suomessa ja pienellä kielialueella ylipäänsä blogimainonta tms. tuottaa kohtuullisesti vain, jos onnistuu myymään mainostilaa suoraan, kuten olet ilmeisesti jo tehnyt ylhäällä oikella (Vihreä Lanka ja Visio). Jos ei halua nähdä vaivaa mainostajan löytämiseksi, voi laittaa sivulle laatikon ja siihen tekstin: “Haluatko mainoksesi tähän miljoonan ekoistin ja kaavoituksesta kiinnostuneen nähtäville”. Jos haluaa nähdä vaivaa, tekee kuten aiemmin ehdotin ja suoramarkkinoi mainostilaa sopiville tahoille.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 20. smokin’ joe:
  Eikös ole vähän populistista olla nostamatta edustajaeläkettä? Wahlrooskin vastustaa maataloustukia, ja nostaa niitä itse.

  Osmohan vastasi jo omasta puolestaan, että ei aio jäädä eläkkeelle ja tarkoitus on ansaita sen verran, että tuota ei edes saa, mutta todettakoon lisäksi, että Wahlroos ei ole itse päättämässä pykälistä, joiden perusteella maataloustukea maksetaan.

  O.S:n kannalta tämä on siis epärelevanttia, mutta muuten kansanedustajille saisivat kelvata ne samat eläke ja työttömyysedut (perustakoon tarvittaessa vaikka oman kassan)kuin he ovat katsoneet perustelluiksi ala.., eikun siis kansalaisillekin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 21. az:
  Mainoksista ei paljoa heru, koska tämän blogin kävijöistä suurin osa aika varmasti käyttää adblockia.

  Ainakin allekirjoittanut olisi valmis myös asettamaan siihen poikkeuksen, jos sivuille laitettaisin saman tyyppinen “tervehdysteksti” kuin täällä (jos adblock-päällä): http://murobbs.plaza.fi/

  (Minua eivät riso mainokset sinänsä, vaan se kuinka muutama internetjättiläinen haluaa kerätä minun kaiken nettiselailuni omiin tietoihinsa)

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 22. Näin kesällä uutisen, että Mikkeliläinen aurinkokeräimiä valmistava Savo-Solar on saanut suurtilauksen Tanskasta.

  http://yle.fi/uutiset/mikkelilaiselle_savo-solarille_paistaa_aurinko_iso_tilaus_tanskaan_pelastaa_yrityssaneerauksessa_ponnistelevan_yhtion/7354112.

  Suomessa aurinkoenergian hyödyntäminen on muuta Pohjois-Eurooppaa jäljessä. Moni tämän blogin lukija saattaa haluta edistää energian tuotantoa ja kulutusta, joka auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi esim. aurinkovoimainvestoinnit ovat yhä useammin myös taloudellisesti kannattavia.

  Eli mainokset voisivat tulla kilpaileviltakin hiilidioksidipäästöjen vähentämistä tukevien energiamuotojen järjestelmä- ja energiatoimittajilta ja energiatehokkuutta parantavien järjestelmien toimittajilta.

  Mainoksia klikkaamalla pääsisi kyseisten yritysten sivuille, mutta myös heidän tarjoamiinsa energiaratkaisutyyppeihin liittyviin keskusteluihin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 23. Osmo, oletko koskaan kuullut erikoistumisesta? 😉

  Suosittelen unohtamaan mainosrahoituksen ja keskittymään tekemään semmoista bisnestä, jonka osaa ja jonka tuotoilla sitten voi ylläpitää tätä blogia. Pidät sitten blogin kustannuksia markkinointikuluna ja pistät firman piikkiin, mihin ne kuuluvatkin.

  Eli oma vinkkini, tee sitä mitä osaat ja unohda kikkailu. Siinä ajassa kun tienaat mainoksilla kympin, olet jo omassa leipälajissasi tehnyt kaksi tai neljä kymppiä. Yrittäjänä kumminkin voit säätää työn määrää, joten kyllä tässä varmaan niin käy että kannattaa mielummin kirjoittaa yksi lisäkolumni johonkin lehteen tai käydä yhden kerran ekstraa jossakin esitelmöimässä, kuin käyttää se aika olemattomien mainospennien jahtaamiseen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 24. Yksi idea: Ota yksittäisiä sponsoreita ja sitoudu tekemään vaikkapa pari kertaa kuussa erillisiä juttuja näiden toiminnasta. Valitse yrityksiä joiden toiminta on eettistä niin, että voit sanoa niistä hyviä asioita. Tee sopimus niin, että se ei pakota sinua vaarantamaan omaa puolueettomuuttasi tai mihinkään epäeettiseen.

  Varmaan sellaisia tahoja on. City Car club ja vastaavat joita olet jo muutenkin puffannut.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 25. Minä en suoraan sanottuna näe mainostamista kovin helppona vaihtoehtona. Mainostilaa voi toki myydä muutakin kautta kuin googlen kautta, mutta se on oma työnsä eikä kovin pieni sellainen. Lisäksi “luonnollisia” mainoskumppaneita on blogin tyypilliseen aihealueeseen vähän vaikea keksiä.

  Mainostamisen sijaan lähtisin testailemaan erilaisia maksuja lukijoilta. Siis esimerkiksi niin, että ilmaiseksi pystyy lukemaan artikkelit kokonaan ja kommentoimaan vuorokauden tai kahden kuluttua julkaisusta, ja jos maksaa 2 euroa kuussa, tuo rajoite poistuu. Tai sillä parilla eurolla kuussa saa blogin artikkelit suoraan sähköpostiin. (Jollain tällaisella tavalla pystyy kiertämään myös nuo edellä mainitut lahjoitusten pyytämisen laittomuusongelman. Verot toki joutuu maksamaan). Tai maksamalla rahaa saa omat kommentit korostetusti näkyviin (no tämä on ehkä kaukaa haettu, että kukaan tuosta maksaisi). Tai pääsee premium-jäseneksi, jotka kutsutaan kerran vuodessa ravintolatapaamiseen.

  Lisäksi miettisin voisiko kirjoituksia (sekä aihealueita että näkökulmia) laajentaa jonkunlaisilla vieraskynäartikkeleilla, jolloin pääsisit lähemmäs jonkunlaista nettilehteä, ja maksun pyytäminen olisi entistä perustellumpaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 26. Voisit myös alkaa jonkin median vakio-kolummistiksi ja julkaista kolumnit blogissa lehti-julkaisun jälkeen. Lisädiilinä voisi olla kyseisen median muihin juttuihin ohjaavat linkit. Suomen Kuvalehti, Vihreä Lanka, HS, YLE, tms? Voisi kuvitella HS:llakin olevan ihan viran puolesta kiinnostusta seurata myös Helsingin kaupunkisuunnittelua.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 27. Omille sivuilleni ajattelin joskus laittaa tällaisen tekstin: “Sisältö on maksullista, maksa tilille XXXX sopivaksi katsomasi summa. Summa käytetään sivuston kehittämiseen. Köyhien ei tarvitse maksaa.” Mutta koska en ole vielä saanut aikaan sitä sisältöä, niin en ole laittanut.

  Ison mainoksen sijaan pientukijoille voisi tarjota paitsi noita mainoksia, myös pientä tekstilinkkiä. Tyyliin tätä blogia tukevat:XXX oy, Ville Esimerkki (puolue Z), YYY ry jne ja siihen pääsisi jo vaikka sen tunnin hinnalla vuodeksi? 365 tukijaa tarvisi tuohon tunti päivässä palkkaan.

  Voi olla helpompi löytää 365 rahoittajaa joilta löytyisi muutama kymppi vuodessa kuin edes kourallinen mainostajia, joilta irtoaisi satanen kuussa.

  Perustyypillinen tapa saada firmoilta rahoitusta on tyytyä tukeen joka ei näy firman tilillä. Esimerkiksi 2000 euron fillari 40% alennuksella mainosta vastaan on PK yritykselle paljon helpompi antaa kuin 500 euroa käteen. Tällöin vain tarvitsee olla kalliita materiaalisia tarpeita.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 28. Blogin sisältöä voisi siirtää politiikasta esimerkiksi vaatteisiin, laukkuihin, helsinkiläisiin kahviloihin, kylpylöihin ja meikkeihin. Ymmärtääkseni nämä blogit menestyvät taloudellisesti varsin hyvin. Hyvä kamera ja kuvankäsittelytaito ovat sitten plussaa, hirveästi ei kannata posettaa aluksi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 29. Risto: mutta todettakoon lisäksi, että Wahlroos ei ole itse päättämässä pykälistä, joiden perusteella maataloustukea maksetaan.

  Todettakoon myös, että maataloustukia ei makseta automaattisesti vaan niitä pitää hakea erikseen. Koko järjestelmän suuri ongelma on, että harrastelijaviljelijöitä ei saa potkittua systeemistä. Jos Wahlroos olisi suoraselkäinen, niin hän avustajineen ei hakisi tukia ollenkaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 30. Freelancer-yhdistyksestä ehkä voitaisiin auttaa. Tosin he joutuivat luopumaan ainoasta asiamiehestään, koska freelancereiden tuloilla ei pystytä edes yhtä asiamiestä eli edunvalvojaa itselleen rahoittamaan.

  Ehdotankin, että nostat sopeutumiseläkettä, ja ryhdyt vaikuttamaan puoluetovereihisi freelancereiden ja muiden itsensätyöllistäjien aseman parantamiseksi. Vihreäthän ovat sitä aina luvanneet ja aina pettäneet. Itsensätyöllistäjän asema on aivan karmaiseva tässä maassa, koska heidän näennäisenä edunvalvojana on pitkään toiminut yrittäjäjärjestö, joka ei kuitenkaan aja itsensätyöllistäjäyrittäjien asiaa, vaan toimii juuri heidän intressien vastaisesti.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 31. Osmo Soininvaara:
  Olen vakiokolumnistina Suomen Kuvalehdessä, Savon Sanomissa ja Lääkärilehdessä.

  Eikö näitä yhdistelemällä homma sitten toimi? Blogi-tekstisi ja niiden kommentit toimivat varmastikin syötteinä mainittuille vakiopalstoille. HS:n pitäisi ehdottomasti innostua kaupunkisuunnittelu-blogista.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 32. Tiedemies:
  Yksi idea: Ota yksittäisiä sponsoreita ja sitoudu tekemään vaikkapa pari kertaa kuussa erillisiä juttuja näiden toiminnasta. Valitse yrityksiä joiden toiminta on eettistä niin, että voit sanoa niistä hyviä asioita. Tee sopimus niin, että se ei pakota sinua vaarantamaan omaa puolueettomuuttasi tai mihinkään epäeettiseen.

  Varmaan sellaisia tahoja on. City Car club ja vastaavat joita olet jo muutenkin puffannut.

  Tässä tulee kuitenkin aika paljon vaatimuksia:

  1. Sponsorilla pitäisi olla merkittävä markkinointibudjetti.

  2. Sponsorin pitäisi kokea, että tällä foorumilla saatava näkyvyys on hyödyllistä.

  3. Sponsorin toiminnan pitäisi olla sellaista, että se kestää sekä blogistin että kommentoijien tuomat mahdolliset kriittiset näkökulmat.

  4. Sponsorin toiminnan pitäisi olla sellaista, ettei se ole kovin isossa ristiriidassa blogistin tai lukijoiden arvojen kanssa.

  Ihan helpolta tämä tilanne ei näytä. Periaatteessa esimerkiksi CleanTech-yritykset olisivat luonnollinen yhteistyökumppani, mutta niissä taas yleensä kopsahtaa joku kolmesta ensimmäisestä kohdasta, useimmiten se, että kädestä suuhun kamppailevassa firmassa tämä ei ole kovin korkealla markkinointikanavien listalla.

  Tämän blogin suuri arvo on siinä, että blogisti on varsin tinkimätön faktoihin perustuvan päätöksenteon kannattaja. Uskottavuuden säilyttäminen vaatii sitä, että sanoma ei lähde muuttumaan kaupallisuuden ehdoilla. Se karkottaisi lukijoita ja kommentoijia.

  Blogin sisältöhän on pääosin sellaista, josta on vähän vaikeaa löytää suoraa kaupallista hyötyä oikein millekään taholle, pikemmin päinvastoin. Tämä on enemmänkin journalismia kuin markkinointia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 33. Jospa toimitat tätä blogia jatkossa Tietokeino Oy:n puitteissa ja käsittelet kuluja asiakashankintakuluina (Internetmainonta), joka on varmasti tilintarkastajankin mielestä riittävän lähellä totuutta. Verokiila pysyy kohtuullisena verrattuna yksityishenkilön ostamiin palveluihin, eikä taloudellinen uhraus ole kohtuuton.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 34. Onko se teknisesti mahdotonta muuttaa sivu maksulliseksi?

  eli jos käy sivulla 1-2 kertaa niin maksuton ja sen jälkeen maksuksi muutamia kymmeniä centtejä/kk tai euron/kaksi.

  Tekninen toteutus lienee helppoa(euteller, paysafe, skrill, tekstiviesti etc, kunhan vaan maksamisen tekee mahdollisimman helpoksi.

  (Tietysti se vaatinee? kommentoinnin osalta rekisteröitymistä ja se on monella tosi iso kynnys)

  Allekirjoittanutkin voisi maksaa esim. tekstiviestillä vaikkapa 1-2e/kk rajoittamattomasta lukuoikeudesta/ kommentoinnista vaikka mielipiteeni ovat täysin erilaisia enkä ikinä äänestä vihreitä.

  eli tilaa viestin ja sen mukana tulee tunnistekoodi joka syötetään sivulla olevaan “järjestelmään” ja thats it.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 35. Maksullisia ilmoituksia kannattaisi haalia blogiin EU-komissiolta, EKP:ltä sekä EU-tuomioistuimelta. Niillä on rahaa tiedotustoimintaan.

  Hae valtionavustusta kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen:

  ”Avustuksiin on vuoden 2015 talousarviossa esitetty 464 000 euroa. Avustusten tavoitteena on Euroopan unioniin liittyvän tietouden lisääminen. —
  Hakemusten tulee sisältää toiminnan tai hankkeen kuvaus, kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma sekä selvitys yhteisöistä, jotka ovat toiminnassa tai hankkeessa mukana.
  Hakemusten tulee olla ulkoasiainministeriössä (Ulkoasiainministeriö, Kirjaamo, PL 176, 00023 Valtioneuvosto) viimeistään 8. päivänä joulukuuta 2014 klo 16.15.”

  http://www.eurooppatiedotus.fi//public/default.aspx?contentid=314731&contentlan=1&culture=fi-Fi#.VGRcKbOKBR1

  Avustusten myöntämisessä voitaneen käyttää poliittista ohjausta (UM, Tuomioja).

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 36. Ulkoista mainosmyynti esim. Alma Median mediamyyntiammattilaisille. He toki ottavat oman osansa kakusta, olettaen että blogillasi on mainosmyynnillistä arvoa. En tiedä kävijämäärääsi tai muita tilastoja, mutta sen verran suositulta sivusi vaikuttaa, että tätä väylää voisi kokaista.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 37. Minun suositukseni olisi että ala vain nostamaan sitä sopeutumiseläkettä. Luovaa ajattelutyötä tekee aina paremmin kun ei tarvitse huolehtia rahasta. Tämä on sattumoisin myös minun pääargumenttini perustulon puolesta. Sinulla “perustuloon” ja luovan työn tekemiseen omilla ehdoilla on mahdollisuus sopeuttamiseläkkeen kautta. Toivoisin että kaikilla olisi tuo mahdollisuus, mutta en ole niin kateellinen että pyytäisin jättämään sen käyttämättä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 38. Kansanedustajien eläke-etuja voisi hyvin parantaa, ja samalla palkintovirkakäytännön poistaa. Tämä olisi hyvä diili. Eläke-etuja voisi antaa myös ilman tulovähenteisyyttä.

  Muutama syy. Kansanedustalien riippumattomuus ja lahjomattomuus. Pätevyys valtion kontrollissa olevin yhtiöiden johtajuuden kriteerinä. Kansanedustajien yleinen hyödyllisyys myös uran jälkeen omavalintaisissa yhteiskunnallisissa tehtävissä. Mahdollistaa paremmin keskittymisen kansanedustajan perustehtäviin edustaja-uran aikana. Yleinen kansanedustajan tehtävän arvostus ja sen riippumattoman luonteen korostaminen.

  Se että kansanedustajat saisivat hieman muita kansalaisia paremmat edut tässä suhteessa ei olisi ongelma. Ei varsinkaan, jos palkkiovirat ja muut riippuvuudet eri intressiryhmiin, ja riippuvuuksien korruptoiva tai vinouttava vaikutus samalla poistuisi.

  Itse ansaintaongelmaan voisin suositella (järjestyksessä joka suosii riippumatonta työtä): ansaitseminen muilla tavoin (esim. kirjat, kolumnit, luennot), apurahat tutkivaan työhön, pysyvät mainokset suoraan valituilta firmoilta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 39. hmm, kummalinen keskustelu.
  Mainosten saaminen tähän blogiin ei liene ongelma, koska lukijakunta on oikeanlainen. Kansaedustajan blogissa mainostaminen olisi “kehittyvien blogien suomi” henkistä toimintaa, joten nykymalli googlen kautta on ollut ihan ok suoja.

  Helpoin tapa: mainosmyyjä (kysy sopivasta pienlehdestä tms ketä käyttävät ja paljonko ottaa provikkaa) – sitten neuvottelet linjasta jne. Putiikkeja on monia.

  Monimutkaisempi tapa: Siirry SK:n (tai jonkun muun) maksumuurin taakse, siellä on jo hyviä ja luettavia blogeja. Neuvotele korvaus.

  Muuhun keskusteluun – ehkä kansaedustajien sidoksita ja siihen liittyvästä rakenteellisesta korruptiosta pitäisi keskustella enemmän. Kohtuulinen kansadustajan palkkataso ja myös sihen liittyvä soetumiseläke nostavat ainakin rajaa korrptioon.

  Asiallinen eudskuntavaalikampanja maksaa 30 – 50 000 euroa, joka raha on jostain hankittava ja lainat maksettava, paitsi jos muuten sovitaan.

  Jos MTK tarjoaa tukea tukee vaikka ympäristöministerin uudelleenvalintakampanjaa useiden pienten toimijoiden ja immateriaalisen (=ei raportoitoavan) tuen ja suositusten avulla, saattaa kiinnostus kuunnella vain MYK:n lakimiestä tarkasti jo neuvotellun toimintatavan ja lakiesityksen hautaamisesta.
  Enkä usko muidenkaan lobbareiden olevan sen lahjattomampia kuin vaikka Vapolla olevien ammattihenkilöiden.

  Sidonnaisuudet ja tuki ovat ok, kunhan ne toki kerrotaan. Muutenhan vain julkkikset, lääkärit ja ay-aktiivit ovat Eduskunnassa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 40. – Mainokset (Google, mainosverkot, mediamyynti etc.) taitavat olla ainoa suoraviivainen ja “helppo” ansaintatapa. Jos tämä kiinnostaa niin kannattaa googlata mainosverkoista lisätietoa ja jos haluaa käyttää jotain kotimaista mainosverkkoa tai mediamyyjää niin kannattaa vaikka käydä parin eri firman edustajan kanssa lounaalla. Näin saat helposti syventävää tietoa aiheesta.

  – Useat blogaajat tekevät erikoisdiilejä mainostajien kanssa. Kirjoittavat vaikka korvausta vastaan tietystä tuotteesta. Tämä ei varmaan sovi tähän blogiin.

  – Itse en klikkaile mainoksia tällä sivulla mutta erittäin mielelläni luen näitä juttuja ja mielelläni myös jatkaisin lukemista. Minun kaltaiselleni lukijalle on siis tappio jos lopetat blogaamisen mutta tällä hetkellä ainoa suora hyöty minusta on ylempänä pysyvät kävijämäärät, jotka tosin joissakin tapauksissa on muutettavissa mainostuotoiksi. Ääntäkään et voi saada jos et ole enää ehdolla. Jonkinlaiset mikromaksut ja preemium-sisällöt voisivat toimia. Varsinaisen blogin sisällön pitäisin ilmaisena, mutta mielelläni maksaisin silloin tällöin pari euroa jostakin pidemmästä kirjoituksesta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 41. Syltty: Ei täällä käy sen jälkeen kukaan. En usko että Osmo pitää ajatuksesta, että hän kirjoittelisi lähinnä kouralliselle HC-fanejaan. Muita tänne ei kyllä jäisi + satunnaiset lukijat kaikkoaisivat.

  Kyseessä olikin ehdotus.
  Mitäänhän ei kannata kokeilla….
  Blogon pitäjä kysyi rahoituskanavia ja tässä yksi ehdotus.

  Tekstiviestillä saatava “pin”koodi olisi aika hyvä vaihtoehto(anonyymi).

  Ymmärrän, että lukuoikeutta ei voi rajoittaa, koska blogisti istuu? Hgin kuntapäättäjänä, mutta jos haluaa esim. kommentoida niin silloin pitäisi tilata maksullinen pinkoodi jolla pääsee esim. kuukaudeksi kommentoimaan, kunhan syöttää koodin aina kommentoinnin yhteydessä. Moderaattorilla olisi edelleen oikeus karsia “ylilyönnit”.

  Sehän olisi (ehkä) itse asiassa loistava rahantekokone, kun säännöllisin väliajoin laittaa blogiin kärjistyksiä joko ilmaston lämpenemisestä, kiinteistöveroista tai maahanmuutosta/ kehitysavusta.

  -saa käyttää muttei oo pakko-

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 42. JTS: Sidonnaisuudet ja tuki ovat ok, kunhan ne toki kerrotaan. Muutenhan vain julkkikset, lääkärit ja ay-aktiivit ovat Eduskunnassa.

  Kyllä sinne pääsee myös, jos on potentiaalisten äänestäjien mielestä parasta mitä on tarjolla.

  Ei tarvitse kuin kirjoittaa erittäin hyvää blogia, jossa uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne ovat ja kun joku on eri mieltä, niin silkalla älyllään laulaa se suohon kuin Väinämöinen.

  Kaikkihan me tiedämme kenestä minä puhun, viimeisin vaalibudjetti kyseisellä hepulla taisi olla 2900 euroa ja niin vain meni läpi että heilahti.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 43. uusi kasvo täällä: mutta jos haluaa esim. kommentoida niin silloin pitäisi tilata maksullinen pinkoodi jolla pääsee esim. kuukaudeksi kommentoimaan, kunhan syöttää koodin aina kommentoinnin yhteydessä. Moderaattorilla olisi edelleen oikeus karsia “ylilyönnit”.

  Tuo nyt on erinomainen tapa tappaa keskustelu. Kuka hullu maksaa siitä hyvästä, että saisi kommentoida tänne?

  Tämän blogin ainoa hyvä puoli on, että myös vastustajien mielipide päästetään läpi eikä se jää moderointiin. Kun tuollaisella asialla, mikä pitäisi olla itsestäänselvyys, pääsee blogistien parempaa kastiin, niin aika heikoissa kantimissa on julkinen keskustelu.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 44. Niin. Rahaa on vaikea tehdä asioilla joiden kysyntä joustaa nollan kohdalla lähes äärettömiin.

  Olen törmännyt ajatukseen, jonka mukaan on “moraalitonta” että ihmiset eivät lahjoita tai maksa siitä, että lukevat jotain sisältöä. Ylläkin jotkut ihmiset puffaavat sellaista 1900-luvun alkupuolen ansaintalogiikkaa, jossa ihmiset maksavat että saavat lukea. Ihmiset: Radio keksittiin jo reilusti yli sata vuotta sitten. Sen jälkeen ainoastaan valtion väkivaltamonopolin interventio on estänyt sen, että sisältö on ilmaista.

  Tiedonvälityksen bumiputra tullaan purkamaan ajan oloon. Osmo on etulinjassa tässä; raha pilaa sisällön. Sponsorointia ehdotin, koska se on sentään jotenkin eettinen keino hankkia rahaa. Maksullinen sisältö tai tekijänoikeuksiin vetoaminen taas ei ole.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 45. Määkin pyöräilen: Tämän blogin ainoa hyvä puoli on, että myös vastustajien mielipide päästetään läpi eikä se jää moderointiin. Kun tuollaisella asialla, mikä pitäisi olla itsestäänselvyys, pääsee blogistien parempaa kastiin, niin aika heikoissa kantimissa on julkinen keskustelu.

  Heh heh. Tällä blogilla on lukuisia hyviä puolia. Blogisti on poikkeuksellisen fiksu ajattelija ja lisäksi valmis avoimeen keskusteluun. Se ei ole itsestäänselvyys, vaan aivan turhan poikkeuksellista.

  Tällä blogilla on myös useita laadukkaita kommentoijia, jotka jakavat bloginpitäjän pyrkimyksen älykkääseen ja avoimeen keskusteluun, jossa kunnioitetaan myös eri mieltä olijoita.

  Kaikki eivät tätä tärkeää tavoitetta allekirjoita ja siksipä julkinen keskustelu todellakin on mitä on. Ei kai vain nimimerkki Määkin pyöräilen arvioi blogin laatua vain sen mukaan kuinka samaa mieltä hän sattuu bloginpitäjän kanssa olemaan?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 46. Kirjoita, Osmo, hyvä kirja. Voin ostaa sen. Käytä siitä saamasi rahat tähän blogiin. Tai mene sossuun. Sieltä saa kokoomuslaisten mukaan rahaa niin paljon kuin tarvitsee. Kokoomuslaisethan ovat tunnetusti aina oikeassa. Amen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 47. Onhan se hienoa, et oppii digitalouden todellisuudesta. Muusikotkin olisivat tyytyväisiä, jos Spotify maksaisi 2 centtiä per kuuntelukerta.
  Lahjoitusnappulalla alottaisin. Vaikeammalta kuulostaa kk-maksu a la Radio Helsinki. Siinä aika menis sit sen lisäarvon tekemiseen, joka sais ihmiset maksamaan.
  Tiedonahnkinnan joukkoistus kuulostais kyllä mielenkiintoiselta kokeilulta…
  Ehkä sun kandeis kysyy Pauli Waromalta, kun ens kerralla törmäät.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 48. Pekka T.: Kaikki eivät tätä tärkeää tavoitetta allekirjoita ja siksipä julkinen keskustelu todellakin on mitä on. Ei kai vain nimimerkki Määkin pyöräilen arvioi blogin laatua vain sen mukaan kuinka samaa mieltä hän sattuu bloginpitäjän kanssa olemaan?

  No, bloginpitäjä ei ole tietääkseni kertaakaan vaihtanut mielipidettään mistään, vaikka kommenttien joukossa on ollut vaikka kuinka hyviä argumentteja.

  Se ei minusta ole kovinkaan älykästä tai avointa, ennemmin tyypillistä politikointia, jossa tosiasioiden ei kannata antaa haitata oikeaa aatetta.

  Minä ainakin kaipaisin poliitikkoja, jotka ihan oikeasti pyrkivät parhaasaan mahdolliseen ratkaisuun tosiasioiden perusteella. Tuollaista ihmeolentoa ei vaan taida olla olemassa.

  Suomi on sellaisessa jamassa, että seuraava hallitus saisi mennä välittömästi jonnekin piilopirttiin kriisikokoukseen ja kun sieltä tulevat, niin on tehty kaikki ikävät päätökset, joista yksikään puolue, lehdistö tai äänestäjä ei pidä. Mutta vaikka tietäisivät tuhoavansa poliittisen uransa, niin tekevät ne päätökset, koska muuten Suomi on konkassa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 49. Määkin pyöräilen: No, bloginpitäjä ei ole tietääkseni kertaakaan vaihtanut mielipidettään mistään, vaikka kommenttien joukossa on ollut vaikka kuinka hyviä argumentteja.

  Se ei minusta ole kovinkaan älykästä tai avointa, ennemmin tyypillistä politikointia, jossa tosiasioiden ei kannata antaa haitata oikeaa aatetta.

  Minä ainakin kaipaisin poliitikkoja, jotka ihan oikeasti pyrkivät parhaasaan mahdolliseen ratkaisuun tosiasioiden perusteella. Tuollaista ihmeolentoa ei vaan taida olla olemassa.

  Suomi on sellaisessa jamassa, että seuraava hallitus saisi mennä välittömästi jonnekin piilopirttiin kriisikokoukseen ja kun sieltä tulevat, niin on tehty kaikki ikävät päätökset, joista yksikään puolue, lehdistö tai äänestäjä ei pidä. Mutta vaikka tietäisivät tuhoavansa poliittisen uransa, niin tekevät ne päätökset, koska muuten Suomi on konkassa.

  Outo väite tuosta tyypillisestä politikoinnista. Olen pitänyt juuri Osmo Soininvaaraa sellaisena poliitikkona, joka pystyy keskustelemaan asioista asioina ilman joutavaa politikointia. Kannattaa myös muistaa, että kaksi ihmistä voi olla samasta asiasta aivan eri mieltä ja molempien argumentointi on silti erinomaista. Meillä ihmisillä kun on kovasti erilaisia arvoja ja mielipiteitä.

  Minäkin kaipaan poliitikkoja, jotka pyrkivät oikeasti parhaaseen mahdolliseen ratkaisuun tosiasioiden perusteella. Täydellistä poliitikkoa ei tietenkään ole olemassa, mutta sentään useita vallan päteviä (niin valitettavan harvinainen laji kuin se sinänsä onkin). Osmo Soininvaara on sellainen, mutta jos hänen arvonsa eivät satu yhteen omien kanssa niin löytyy hyviä muistakin puolueista.

  Samaa mieltä olen myös tuosta Suomen jamasta. Ikävien päätösten vaikeus on totinen ongelma demokratiassa. Ei tuollainen piilopirtin kriisikokous taida silti sekään onnistua, sillä vaikeuksiin ei ole olemassa vain yhtä hyvää ratkaisua. Ja sitten tulevat mukaan ne arvot (ja ennen kaikkea saavutetut edut). Kovasti kuitenkin toivoisin seuraavalta hallitukselta kykyä tehdä ne ikävät päätökset, vaikka siitä ei välttämättä välitöntä kiitosta saisikaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 50. Mikä on järkevä mainos? Tuo on hyvä kysymys. Olisikohan se sellainen, joka tuo hillitysti esille tietoa siitä, mitä mainostetaan, sellaisille, joiden saataville, ja mahdollisesti tietoisuuteen tuo tieto halutaan, sitä liikaa tyrkyttämättä, tuoda. Markkinointi-ihmisten kannalta tavoitteet voivat käsittääkseni olla usein paljon laajemmat.

  Tämän blogin lukijakunta voi sinänsä olla sellainen joukko, jota markkinoinnin tavanomaisten kanavien kautta voi olla aika vaikea tavoittaa. Ongelmana blogin rahoituksen osalta voi tosiaan olla myös se, että joukon jäsenet voivat vierastaa sekä mainoksia että blogin käyttöön liittyviä maksuja. Itsekään en tällä blogilla kävisi (tai tänne kirjoittaisi), jos siitä pitäisi maksaa.

  Otsikon kysymykseen (mistä rahoitus?) ei ole helppo vastata, sillä edelläkuvatun kaltainen, “järkeväkään” mainos ei ehkä aina ole tämän blogin reunaan “sopiva”. Tokkopa haluaisit esim. moottorikelkka-, vesiskootteri- tai automainoksiakaan blogisi ylläpitoa rahoittamaan. Maailmassa on nykyisin aika valitettavan paljon sellaisia asioita, joiden mainonta voidaan jollain objektiivisella tai subjektiivisellakin perusteella (asian kulloisestakin tarpeellisuudesta riippumatta) kyseenalaistaa.

  Ehkä paras tapa rahoitukselle olisi omarahoitteisuus, eli hankkia rahat muualta, ellei sitten niitä reunassa olevia mainoksia saa poimittua ja rajoitettua jonkinlaisen sopivan seulonnan (sekä yksinkertaisen ja vaivattoman jälkikontrollin) avulla. Tuotekehitys voi blogin rahoituksen osaltakin olla pitkä prosessi …

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 51. Ilmoittaudun maksajaksi. PayPal, tilisiirto tai joku muu yhtä helppo konsti niin pistän 7,3 euroopan jeniä tulemaan asappina.

  Näin helppoa se on.

  Vielä jos rahallisesti tukemalla saisi paremman keskustelupalstan ja useimpien insinöörien kommentit näkymättömiin niin avot. Siitä ilosta maksaisin tuplakorvauksen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 52. sivusta seurannut:

  Vielä jos rahallisesti tukemalla saisi paremman keskustelupalstan ja useimpien insinöörien kommentit näkymättömiin niin avot. Siitä ilosta maksaisin tuplakorvauksen.

  Se on muuten kumma juttu, että aikoinaan kehitetty news-systeemi on nykyäänkin ihan ylivoimainen siinä miten lukija voi suodattaa eri kirjoittajia pois tai kuinka helppo on lukea pitkiäkin keskusteluketjuja.

  Mutta kaikesta huolimatta nämä web-kikkareet ovat voittaneet kilpailun ja nyyssit ovat kuolemassa.

  Eli jälleen kerran teknisesti paras järjestelmä häviää, koska sen käyttöönotto on hieman vaikeampaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 53. Huonous voittaa aina koska teini-ikäisyys ei nykyään pääty koskaan ja siksi muutos muutoksen vuoksi on toivottavaa.

  Mut Ode, avaapa nyt vaan erillinen tili tätä blogia varten niin pannaan rahaa tulemaan.

  Ei hiiskuta verottajalle mitään, antaa rikurantaloiden jeesustella. Mä lasken tämän kirjoittelun yleishyödylliseksi toiminnaksi joka tapauksessa vaikken suinkaan ole kaikesta aina tai ollenkaan samaa mieltä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 54. Kumppanuusmainosverkostot voisivat olla yksi kokeilun arvoinen vaihtoehto. Silloin ainakin pystyy suoraan päättämään, minkälaisia mainoksia sivustolla näytetään. Toki niiden räätälöinti ja ylläpito vaatinee hieman enemmän työtä kuin automaattisesti toimivien (vrt. Google Adsense).

  Suomessa toimivista kaksi tunnetuinta lienevät (esimerkkikumppanuusohjelmineen):
  1) Tradedoubler
  – Adlibris.fi
  – CDON
  – Lehtikuningas
  – Suomalainen kirjakauppa
  2) TradeTracker
  – Booky.fi
  – eLibris.fi
  – Lehtiapaja.fi
  – Lehtitukku.fi

  Useimmiten tuloja saa tietyn prosentin sivuston kautta tulleista myynneistä. Molempien kautta pystyy luomaan syvälinkityksiä suoraan halutulle tuotesivulle. Palvelun kautta generoidaan tekstilinkkejä, jotka täytyy itse käydä lisäämässä WordPressissä sivupalkkiin tai artikkelin jatkoksi tms. Myös valmiita kuvabannerivaihtoehtoja löytyy.

  Em. palveluiden avulla voisit mainostaa esimerkiksi
  – omia kirjojasi
  – muiden kirjoittamia suositeltavia kirjoja (esimerkiksi kirja-arvostelujen yhteydessä)
  – aikakauslehtiä (Suomen Kuvalehti/Tiede/Kanava/The Economist)

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 55. Ei taida nykyään oman itsenäisen blogin kirjoittelulla kovinkaan paljoa rahaa saada.

  Jos vaikka siirtyisit jonkun mediatalon palkalliseksi kirjoittajaksi. Onhan sulla näyttöjä kuinka paljon sun juttuja luetaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 56. Nosta nyt ihmeessä se sopeutumiseläke! Jos ja kun niillä rahoilla saa vielä aiempaakin paremman blogin, ne menevät aivan erinomaiseen kohteeseen. Blogisi on tärkeä silta päätöksentekijöiden ja kansalaisten välillä, ja jos vielä sen eläkkeen voimin saat jonkun työllistettyä aputyövoimaksi, en voi paljon parempaa käyttötapaa niille rahoille kuvitella.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 57. Kalervo Kumma:
  Työkkäri järjestää loistavia työelämän harjoittepaikkoja esim. maatiloilla, joissa maksetaan 9 € / päivä.

  Ja tässä loistavasti vääristeltyä totuutta. Tuon 9 EUR/päivä lisäksi, työntekijä/harjoittelija/valmennettava saa normaalit tulonsiirrot. Helsingissä tuo tarkoittaa (minimissäänkin) noin 2500 EUR/kk (bruttopalkkaa vastaavana). Lisäksi harkinnanvaraisena (vaikka jokoa vuosi) tehdasuudet kodinkoneet, talvivaatteet jne, ilman ylärajaa.

  Tämän vuoksi arvostan isosti kaikkia pienyrittäjiä ja pienpalkkaisia työntekijöitä, sosiaaliturva kun on anteliaisuudessaan helposti tuplat siitä mitä työtätekevä veronmaksaja itselleen saa.

  Rehellinen viesti muistaa kertoa kokonaisansiot, ellei viestittäjän agendana ole harhauttaa ja puijata lukijoita.

  Eli se siitä ‘olen orja 9 EUR/päivä’ harhasta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 58. Yksinkertainen ja ilmeisin tapa edistää blogia ja vapauttaa sinut kirjoittamaan: Myy blogisi eniten tarjoavalle.

  Tällä tavalla saat blogin ylläpitäjäksi tahon, joka parhaiten ymmärtää tasapainon sinun kirjoittamistarpeesi ja lukijoiden kommentointitarpeen välillä. Kaikki tuodaan sinulle valmiina eteen, keskityt vain kirjoittamiseen. Olethan tämän blogiosoitteen sielu ja tarkoitus. Ostajien kesken kilpailu tulee olemaan siitä kuka parhaiten osaa tarjota palvelut ja olosuhteet, joita itse arvostat.

  Jos kuitenkin päätä vaihtaa alaa ja kilpailla blogiansainnan markkinoilla, niin laajenna aihevalikoimaa monipuolisemmaksi. Tässä esimerkki. Vapaa sana joka perjantaille:
  https://www.schneier.com/blog/archives/2014/11/friday_squid_bl_452.html

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.