_

Kaupunkisuunnittelulautakunta 21.8.2012

Ullanlinnan ja Punavuoren suojelukaava

Sallimme äänin 5-3 tehdä kattoikkunoita pihan puolelle ullakkoasuntojen rakentamista varten ja pidimme voimassa kiellon rakentaa hissejä porraskäytäviin äänin 5-3.

Megahertsin kaava

Pyysin pöydälle selvittääkseni, miksi oli lisätty hyvin kalliita liityntäpysäköintipaikkoja 40 kappaletta ja kuka ne oikein maksaa.

Lausunto HSL:n taloussuunnitelmasta

Sovimme, ettemme sano tarkastusmaksusta mitään, koska se ei ole oikein kaavoitukseen liittyvä asia. En tehnyt myöskään esitystä liikenteen sujuvoittamishankkeiden listaamisesta, koska sellainen on jo tulossa.

 

7 thoughts on “Kaupunkisuunnittelulautakunta 21.8.2012

 1. “Sallimme äänin 5-3 tehdä kattoikkunoita pihan puolelle ullakkoasuntojen rakentamista varten”

  Järkipäätös. Yhtiö saa lisää rahaa ja pystyy pitämään talon hyvässä kunnossa. Päätitte siis satsata talon suojeluun ja jatkaa talon ikää ainakin 60 vuotta.

  Kolme oli ilmeisesti sitä mieltä, että annetaan talon pikkuhiljaa rapistua, kun kunnostukseen ei pystytä saamaan kuin minimirahoitus.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. “…ja pidimme voimassa kiellon rakentaa hissejä porraskäytäviin äänin 5-3.”
  Eli viisi oli ilmeisesti sitä mieltä, että vanhetessaan asukas kuuluu kunnan vaivaistaloon eikä omaan kotiinsa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Rolling Heurlin:
  “…ja pidimme voimassa kiellon rakentaa hissejä porraskäytäviin äänin 5-3.”
  Eli viisi oli ilmeisesti sitä mieltä, että vanhetessaan asukas kuuluu kunnan vaivaistaloon eikä omaan kotiinsa.

  Eikö ole ihan normaalia että elämäntilanteen muuttuessa muutetaan myös asumisjärjestelyjä? Vai pitäisikö kaikilla olla oikeus asua samassa kämpässä, aina ja ikuisesti? Annetaan rakentaa yksiöihin parvekkeen tyyppisiä lisähuoneita kun tulee perheenlisäystä? Rivareihin pitää saAda rakentaa pihalle pari huonetta kun lapset kasvaa?

  Kyllä muuttaminen on ihan normaalia elämää, ei se ole mikään peruste kaavamuutoksille.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Jussiu: Kyllä muuttaminen on ihan normaalia elämää, ei se ole mikään peruste kaavamuutoksille.

  Ei kai se kaava voi olla niin pyhä, ettei sitä voisi muuttaa. Ei se mikään Jumalan Moosekselle antama käsky ole vaan ihmisten tekemä. Siis ihminen voi muuttaakin sitä. Ei hissin rakentaminen ole sama kuin talon jatkaminen. Hissit olivat joskus kallita ja siten harvinaisia. Nyt on tilanne toinen ja niiden rakentaminen parantaa talon käytettävyyttä samalla myös vammaisille, joita vihreät kehuvat ottavansa huomioon.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Rolling Heurlin: Ei kai se kaava voi olla niin pyhä, ettei sitä voisi muuttaa. Ei se mikään Jumalan Moosekselle antama käsky ole vaan ihmisten tekemä. Siis ihminen voi muuttaakin sitä. Ei hissin rakentaminen ole sama kuin talon jatkaminen. Hissit olivat joskus kallita ja siten harvinaisia. Nyt on tilanne toinen ja niiden rakentaminen parantaa talon käytettävyyttä samalla myös vammaisille, joita vihreät kehuvat ottavansa huomioon.

  Toki hissien lisääminen on joskus perusteltua. Ja toisaalta joskus tuntuu että siitä on tehty liiankin vaikeaa ja monimutkaista.

  Mutta “mummot joutuu muuttamaan” on surkea perustelu. Asuntojen arvon nostaminen on paljon parempi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Jussiu: Eikö ole ihan normaalia että elämäntilanteen muuttuessa muutetaan myös asumisjärjestelyjä? Vai pitäisikö kaikilla olla oikeus asua samassa kämpässä, aina ja ikuisesti?

  Nämä samat päättäjät ovat kuitenkin sitä mieltä, että kaikissa uusissa asunnoissa pitäisi pystyä tekemään kierros pyörätuolilla, ihan riippumatta siitä, onko tuleva asukas moisesta huvista halukas maksamaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.