Nigerian kirjeitä

Eikö tälle rikollisuuden laille voi muka mitään?

Näitä kirjeitä tulee sähköpostiin alituiseen. Ennen ne olivat tahallisen huonoa englantia (kruununprinsessa Nigeriasta), nyt ne ovat tahattoman huonoa Suomea. Tarkoitettu varmaankin hyvin tyhmille ihmisille, koska jokainen kai ymmärtäisi, että tämän kirjeen olisi pitänyt olla hyvää englantia.

Maailmassa on riittävän paljon riittävän tyhmiä ja riittävän epärehellisiä, että aina joku lankeaa. Onhan meillä jopa varteenotettava teollisuusjohtaja, joka sijoitti suuria summia investointeihin Nigeriaan.Jos olisi kansainvälistä yhteistyötä, sähköpostin vastaanottajan jäljille ei pitäisi olla vaikea päästä.

Mikä mättää?

Tällainen kirje siis tupsahti sähköpostiin tällä viikolla:

* * *

Rakas ystävä,

Nimeni on Dr.David Hank, mistä Harlesden North West England, muodollinen vanhempi projekti ja ohjelmoija johtaja Deutsche Bank, luotettu neuvonantaja yli 20 vuotta ja tällä hetkellä Operations / Regional Branch Manager Santander Bank London, täällä Santander. Työskentelin Uusin ministerien Bank London. Minä kirjoitan sinulle seuraavat kaupat työhuoneessani, joka tulee olemaan valtava hyötyä meille molemmille.
Minun osasto, joka Operations / RegionalBranch Manager Santander Bank Plc. Huomasin hylätty summa £ 21,500,000,00 Euro (Twenty miljoona viisisataatuhatta Englannin puntaa) tilille, joka kuuluu yksi meidän ulkomaisten asiakkaiden Late David McDowell Brown Yhdysvaltain kansalainen Arlington Virginia, joka valitettavasti menetti henkensä ensimmäinen helmikuu 2003 läpi eteläisen Yhdysvaltain avaruussukkula Columbia, hän kuoli yksi ihminen.
Valinta sinuun yhteyttä on herättänyt alkaen maantieteellinen luonne missä asut, erityisesti siitä syystä, herkkyyden kauppa ja luottamuksellisuuden tässä.
Nyt meidän pankki on odottanut mitään sukulaiset tulevat varten saatavan mutta kukaan ei ole tehnyt. Itse olen ollut hävinnyt sijoittamalla hänen sukulaistensa 5 vuotta.
Olen nyt teiltä lupaa esitellä teille lähiomaiset / Will edunsaajaa kuolleen jotta menetetyksi tämän tilin arvo on £ 21, 500, 000, 00 puntaa voidaan maksaa sinulle. Se maksetaan tai jakaa näitä prosenttimääriä, 50% minulle ja 40% sinulle, kun 10% on kuluista tapahtuman aikana, kun olen turvattu kaikki tarvittavat oikeudelliset asiakirjat, joita voidaan käyttää varmuuskopiointiin tämä väitteitä, joita teemme. Tarvitsen vain täyttää teidän nimet asiakirjat ja laillistaa se tuomioistuin tässä todistaa teitä laillinen edunsaaja.

Lisäksi vaadin rehellisen yhteistyö, luottamuksellisuus ja ehdoton luottamus epäilemättä, jotta voimme nähdä tämän tapahtuman kautta. Takaan, että tämä toteutetaan nojalla oikeutettu järjestely, sinua suojataan rikottu lakia.

Antakaa minulle seuraavaa meillä on 5 päivää aikaa suorittaa sen läpi.
Tämä on erittäin kiireellinen PLEASE.
1. Koko nimi
2. Puhelinnumerosi
3. Sinun yhteystiedot.
4. Sinun Ammatti / työpaikka

Vastaa niin lähetän sinulle pankille lomakkeen täyttää välittömästi.

Kunnioittaen,
Tohtori Alex Morgan
Puh +44 702 4098040
Lähetä TIEDOT MY PRIVATE SÄHKÖPOSTI: dr.david40hank@hotmail.co.uk

36 vastausta artikkeliin “Nigerian kirjeitä”

  1. Nigerialaiskirjeistä tuli mieleeni, kun sain joitain vuosia sitten yllättäen ja odottamatta Burundista yhteydenoton koskien ison tehtaan rakentamista. Olin hyvin epäileväinen ja niin olivat suomalaiset rakennusyrityksetkin, kyseinen maa on kaikkien luottoluokitusten alapuolella, joten kukaan ei sinne myy kuin käteiskaupalla. Maailmanpankki näyttää sittemmin rahoittaneen kyseistä yritystä ja ovat ilmeisesti jotain saaneet aikaan. Voihan se silti olla vieläkin huijausta. Tai sitten ei. Olematta rasisti, hyvin vaikeaa on tietää, mihin sähköpostiin pitäisi suhtautua vakavasti ja mihin ei.

  2. Ville:
    Olematta rasisti, hyvin vaikeaa on tietää, mihin sähköpostiin pitäisi suhtautua vakavasti ja mihin ei.

    No ei ihan kyllä niinkään, esimerkiksi näiden kirjeiden mollaamisella ei kyllä rasismin kanssa ole mitään tekemistä. Olematta idiootti on hyvin helppo tietää, että tuon Osmon saaman kaltaisiin sähköposteihin nyt ei mitenkään voi suhtautua vakavasti.

  3. Tavallaan silti ymmärrän, että jotkut korkeastikin koulutetut ihmiset ovat haksahtaneet näihin kirjeisiin.

  4. Just,et sitten mitään vakavampaa rikollisuutta ole havainnut missään lähempänä????
    Ai niin,etpä tietenkään,suomi kuuluu kaikille ja pitäisi oikeastaan saada nuokin kirjeiden lähettäjät vain suomen puolelle.”Asylum” ja suomalaisiksi niin voisivat sitten kusettaa ihmisiä täällä ja se olisikin zimzalabim ok,koska voimavara ja väreily….

  5. Ja jos rautalangasta vääntää, nigerialaiskirjeet ja vastaavat tekevät pahaa hallaa kaikelle lailliselle afrikkalaiselle bisnekselle. Mitä ei kaivattaisi.

  6. Osmo, oletko koskaan miettinyt vakavasti mihin tämä ”Nigeria-scam” perustuu ja mikä sen bisnesmalli on? Meinaten, jos asetat itsesi scammaajan asemaan, tuo liiketoimintamalli on täysin selvä: sähköposti on halpaa lähettää, ja miljoonan joukosta tosiaan aina löytyy ne parikymmentä jotka lankeavat tähän. Jopa Suomesta. Kun kilttejä ja suhteellisen varakkaita olemme, emmekä kaikki vielä täysin tottuneet siihen että pankkitiliä ei tarvitse ”uusia”, tai että maailmassa ei ole ilmaisia — monille niin kiperästi toivottuja — lottovoittoja.

    Se hallintonäkökulma jota tässä suomalaisena päivittelet on sitten jopa nigerialaiselle täysin vieras. Kyllä, Nigeria on hallinnoltaan afrikkalaisista valtioista paremmassa päässä ja on jo ollut sitä hetken. Mutta ei siellä kyllä ole vielä päädytty mihinkään lähellekään sitä kaikkivaltiaan oikeusvaltion käytäntöä jota Suomessa on, eikä siitäkään mitä siellä on ollut, ole tullut läpikäypää, sisäistettyä, yksityistä kulttuuria, kuten meillä. Siellä keskiluokalla on jo varaa hankkia internetyhteydet, mutta kulttuurisesti harvempia on kasvatettu niin, että kaupankäynnissä caveat emptor ei ajaisi yli kaiken muun. ”Aina saa kysyä, aina kannattaa kysyä siltä joka on haluavin antamaan, ja se on ihan oma moka jos toinen suostuu.”

    Kanssaliberaalinasi haluaisin kiinnittää huomiotasi tuohon nimenomaan tuolta kulttuuris-historialliselta näkökulmalta. Se ei ole nigerialaiselle kovin helppoa tajuta kuinka väärin tällaiset postit ovat suomalaisen porvarin näkökulmasta, ja kun kyseessä on sitten varsin väkirikas valtio josta vähintäänkin sähköpostiyhteydet jo toimivat, tuosta tietenkin tulee kulttuurillista hankausta puolin ja toisin.

    Eikä sille oikein tosiaan voi tehdä paljonkaan. Vai pitäisikö kaikki uudet kontaktit Nigeriasta estää täysin? Hiljasta on. Pitäisikö siellä vangita ihmisiä roskapostin lähettämisestä? Hiljaista sekin, paitsi käytännön hallintosyistä, myös humanitaarisista ja kulttuurisista.

    Siksipä itse olen opetellut suodattamaan roskapostini rankalla kädellä. Jos se näyttää spammilta, se on spammia ja päätyy joko /dev/nul:iin, tai korkeintaan keskitason spammina jää roskapostilaatikkoon. En vaadi tuolle tehtävän mitään poliittisesti, vaan luotan siihen mitä yksityinen teknologinen innovaatio pystyy tekemään ongelmalle. Ei, se ei vie koko roskapostivitutusta pois, mutta onneksi sentään 95% niistä n. 100 spammista jotka minulle päivittäin saapuvat, ts. n. 5% false negative rate, vastaavasti n. 2% false positive rate, ja sitten tuossa systeemissäni n. 0.0002 todennäköisyys sille että suoraan minulle osoitettu posti menisi suorastaan vessasta alas ilman että koskaan näkisin sitä.

    Tuo riittää minulle jopa aggressiivisessa postivirrassa. Noinkohan se riittäisi sinullekin sitten? 🙂

  7. Miksi tällaiseen kirjoitteluun pitäisi puuttua? Nigeriasta käsin houkutellaan ihmisiä osallistumaan rikokseen. Rikosta yrittäneet menettävät rahansa. Kaikki ovat tyytyväisiä, paitsi tietysti suomalaiset rikolliset.

    Ongelmaksi tämä tulee ehkä siinä vaiheessa, kun joku kavaltaa joidenkin toiten varoja sijoittaakseen niitä nigerialaishuijaukseen. On toki myös ongelma, että ihmiset kavaltavat lototakseen ja pelatakseen kasinolla. Pitäisikö Veikkaus Oy:n tai RAY:n toimintaan puuttua?

  8. Huijauskirjeille ei laillisin keinoin voi mitään. Kysessä on yksinkertaisesti suurten lukujen laki.

    Mikä mättää on sähköpostisysteemi, jossa massasähköpostien lähettäminen on erittäin halpaa.

    Teknisiä ehdotettuja ratkaisuja jotka auttaisivat jos tulisivat jokapäiväiseen käyttöön on useita. Tässä yksi esimerkki:

    Lähettäjän täytyy ensin ratkaista pieni gryptografinen haaste jonka vastaanottaja esittää. Jos sähköpostin hinta kuluttaa resursseja esim. 0.01 senttiä per lähetys, miljoona sähköpostia maksaa jo 10,000 euroa.

  9. Jos kohdistaa sähköpostiviestejä miljoonille vastaanottajille, niin aina sieltä joku vastaa. Oli sitten vastaaja viisas tai vähemmän viisas. Siis arvaan vaan tilastotiedettä tuntematta.

  10. Mut nämä konekäännös-huijauskirjeet pistävät aina miettimään että miten lukihäiriöt vaikuttavat – tunnistavatko kaikki lukihäiriöiset nigerialaiskirjeiden ja kalasteluviestien kielen luokattoman huonoksi?

  11. Ongelma on siinä, että edelleenkään juuri minkään maan poliisi tai lainsäätäjä ei pidä spämmäystä tutkimisen tai rankaisemisen arvoisena rikoksena.

    Pahin ongelma ei todellakaan ole nämä nigerialaiskirjeet ja muut itsestään selvät tapaukset, vaan nimenomaan ne muut, joista ei voi tietää onko kyseessä todellinen asia. Nigerialaiskirjeisiinkin alunperin tarttuivat nimenomaan sellaiset henkilöt, jotka asemanssa puolesta olisivat voineet sellaiseen oikeastikin saada.

    Tällä hetkellä näyttää, että suomenkielinen spämmäys on tullut oikeasti sallituksi, sillä suomenkielistä spämmiä tulee jatkuvasti myös suomalaisilta yrityksiltä. Ongelma on naurettavat rangaistukset ja naurettavan pieni kiinnijäämisriski.

    Spämmistä aiheutuu kuitenkin todella merkittäviä lisäkustannuksia. Yhdestä spämmistä yhdelle vastaanottajalle todella vähän mutta kun niitä spämmejä lähetetään kymmeniä miljardeja, on menetetty työaika yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä ongelma.

    Eli jos vahingonkorvaukset perustuvat siihen että joku menetti 1 minuutin työaikaa, taso on erittäin matala – kaikki miljoon viestin saanutta kun ei tee rikosilmoitusta, johtuen tietysti siitä että sihen kuluisi moninkertainen aika eikä mitään kuitenkaan tapahdu.

    Yritykseen, jossa olen töissä, tulee viikoittain useita sellaisia viestejä, esim tarjouspyyntöjä, tarjouksia tai tilauksia, joihin pitää jotain vastata, ettei menetä hyviä kauppoja, vaikka vähän epäilyttääkin (osa niistä osoitteutuu todellisiksi). Toki indonesiaan ym. myymme aina vain ennakkomaksulla, mutta ne turhat vastaukset ja joskus jopa selvitykset vievät työaikaa. Ongelmaa ei tietty ole niin paljoa yrityksissä, jotka eivät harrasta vientiä tai tuontia. Vielä.

    Monasti sama viesti löytyy myös henk. kohtaisesta spämmilaatikosta, mutta paljon myöhemmin. Eli siis tämä ns. potentiaalinen asiakas/tehtailija on lähettänyt viestinsä satoihin miljooniin osoitteisiin, ja mäihällä myös sellaiseen, jossa se kontekstista johtuen on pakko tulkita todelliseksi.

    Jos viesti tulee vaikka Ranskasta, Chilestä, Honkongista, Intiasta tai Japanista, huonosta englannin kielestä ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä, ainakaan kuluttajakaupassa. (ainakin noista maista yhteenotot ovat oikeastikin hyvin huonoa englantia – google translator tasoa) Indonesialaiset huijarit kirjoittavat muuten parempaa englantia kuin monet alueen todelliset asiakkaat.

    Jos poliisilla olisi osoite, johon bouncatut spämmit tulkittaisiin automaattisesti rikosilmoituksiksi, voisivat he saada niin paljon materiaalia järkevässä muodossa, että voisivat tehdä jotain suomalaiselle spämmille. Toki poliisiin olisi tällöin palkattava joku sähköpostiasiantuntija, poliisikoulussa (tai missään muussakaan koulussa) ei tällaisten rikosten tutkimiseen pätevöidy.

  12. Ville varmaan tarkoitti epäilyttävästä maasta tulevaa muuten ihan asiallista bisnesehdotusta.

  13. Onhan meillä jopa varteenotettava teollisuusjohtaja, joka sijoitti suuria summia investointeihin Nigeriaan.

    Emmekö voi mitään? Voimme ainakin olla antamatta poliitikoille valtaa nimittää teollisuusjohtajia, joka tekevät tuollaista.

  14. Ehkä on oikein, että noihin vastaavat ihmiset menettävät rahansa. Ihan kaikkea tyhmyyttä ei voi eikä pidä poistaa lainsäädännöllä.

    Aina toisinaan kannattaa kertoa näiden klassisten 141 eli nigerialaiskirjeiden värikkäästä historiasta ja taustoista. Siinä yhdistyy järjestäytynyt rikollisuus komiikkaan. (netistä löytyy)

  15. ”Jos olisi kansainvälistä yhteistyötä, sähköpostin vastaanottajan jäljille ei pitäisi olla vaikea päästä.”

    Kysessä on samasta ilmiöstä kuin veronkierrossa , rahanpesussa tai monessa muussakin rikollisuudessa

    Jäljet päättyvät valtioihin,joka sallii toiminnan tai ainakin häivyttää jäljet.

    Mutta ei kukaan tosissaan aja niin tiukkaa yhteistyötä,että veronkierto vaarantuisi

    Eihän yhteistoiminta verotuksessa toimi edes EU maiden välillä

  16. Itse sähköpostiahan ei välttämättä pysty jäljittämään sama minkälaista yhteistyötä tehtäisiin. Syynä on se, että ei noita viestejä kukaan huijari kotoaan lähetä (tai no, ehkä joku), vaan noita viestejä lähetellään miljoonilta tietokoneviruksilla saastutetuilta tietokoneilta (http://en.wikipedia.org/wiki/Botnet), joita huijauksen pyörittäjä hallitsee. Rahaliikennekin noissa kulkee usein monen välikäden, PayPal -tilien, yms. kautta.

    Aina silloin tällöin kuitenkin näitä spammaajiakin jää kiinni. Ongelmana on, että tuollaisen huijauksen pyörittäminen ei vaadi lähes yhtään vaivaa ja tulot voivat olla miljoonaluokassa, jolloin ihan pieni kiinnijäämisriski ei välttämättä juuri huijareita pelota.

    Paras keino päästä spammereista eroon on hankkia kunnollinen spammifiltteri.

  17. Hyvin toimiva, bayeslaiseen tilastolliseen tunnistamiseen perustuva sähköpostin suodatus tuli suosituksi noin 10 vuotta sitten kun Paul Graham esitteli sen periaatteet tässä esseessään:

    http://www.paulgraham.com/spam.html

    (Periaatteet ja matematiikka olivat toki olleet olemassa ennenkin, mutta tuo essee teki asiasta suositun.) Tuon jälkeen ei ole tarvinnut spammistä kärsiä, jos on ottanut käyttöön jonkun hyvän suodattimen.

  18. Uusin viritys on autojen nettikauppa, jossa pääsee seuraamaan vaikka olemattoman laivan matkaa tämä ostettu ja maksettu auto mukanaan.

    Jos jokin näyttää liian hyvältä, se yleensä on huijaus.

  19. Osmo hei, mikä sähköpostivalvelimesi on. Minulla on google.com, eikä nigeriasta tule viestejä.

  20. Pekka Pessi:
    Miksi tällaiseen kirjoitteluun pitäisi puuttua? Nigeriasta käsin houkutellaan ihmisiä osallistumaan rikokseen. Rikosta yrittäneet menettävät rahansa. Kaikki ovat tyytyväisiä, paitsi tietysti suomalaiset rikolliset.

    Aika lailla samaa mieltä. Tosin jossain oli tietoa mikä osuus verkkoliikenteestä oli tällaista turhaa massakalastusta. Kaapeliverkkojen ja palvelinfarmien rakentaminen ei ole ihan vihreätä toimintaa. Tämäkin on pois jostain. Kuvittelisi , että nykyisessä medianetissä roskapostit eivät aivan järjettömästi syö kaistaa.

    Roskipostitusta yritetään kyllä kitkeä.Olen lukenut , että jopa Nigeriassa paikalliset viranomaiset yrittävät puuttua tähän liiketoimintaan. En tiedä paljoa paikallisista olosuhteista esimerkiksi sielläpäin.

  21. Mielestäni Nigerian kirjeiden ja Guggenheimin kirjeiden välillä on aika vähän eroa. Amerikkalainen säätiö huijaa hyväuskoisia kaupunkeja laatimaan aiesuunnitelmia, joihin pitää satsata tietty summa. Sitten edetään arkkitehtuurikilpailuun ja taas hyväuskoinen satsaa tietyn summan. Lopulta on tönö pystyssä hyväuskoisen maksamalla 100 miljoonalla ja säätiö lupaa mannaa taivaalta. Koskaan ei kukaan tule käymään ja talo suljetaan kosteusongelmien takia. Kaupunki nielee tappion samalla tavoin kuin nigerialasikirjeeseen haksahtunut hölmö. Kertokaa oikeasti missä on ero?

  22. Antsa:
    Kertokaa oikeasti missä on ero?

    Ero on siinä, että Guggenheimin skämmi-osuus on heikompi: Gutenberg-galaksi, Gutenberg-hegemonia, visuaalisuus in da house jne. Ei kai siinä muuta eroa ole?

  23. Tjaah. Olin läänillä (Hgin lääninvankilassa Nokalla) sivarina 79-80. Aika absurdeja juttuja tuli vastaan. Totesin mielessäni, että rakkaus on sokea, mutta ihmisen ahneus vielä sokeampi.

    Myöhemmin sain huomata toisella tavalla, että en muodostanut poikkeusta säännöstä.

  24. Mikäs on tilanne liian lyhyiden metroasemien suhteen? Jokos ne on korjattu?

  25. #
    Spämmistä aiheutuu kuitenkin todella merkittäviä lisäkustannuksia.
    #

    Näin sitten pikavipitkin kielettiin. Mutta sen takia, että yhteiskunta ei enää halua maksaa juristien palkkioita noissa pikavippioikeustapauksissa?

    Aika jännä juttu, että kun yhteiskunnalla ei ole varaa enään valvoa esim. 20-euron pikalainoja, 20-lainat tulee kieltää lainsäädänöllä.

    Siis tulee kieltää sellaiset asiat joidenka valvontaan ei yhteiskunnan rahat riitä.

  26. Itselleni ei ole vuosiin tullut suuria määriä kv-verkkospämmiä.

    Nykykään sain fonectan b2b-spämminkin kuriin kieltämällä fonectaa käyttämästä spostiosoitetta missään markkinoinnissa (vinkkinä kaikille fonectan kohdistamiskoneen uhreille).

    Eli kyllä tässä spämminsuodattamisessa palveluntarjoajat ovat avainasemassa. Jos teidän postilaatikkoonne tulee spämmiä, vaihtakaa palveluntarjoajaa, säätäkää internet-turvaohjelmanne sekä sähköpostiohjelmanne roskapostiasetuksia.

    Lisäksi verkkokauppojen mainoksia tms. takia kannattaa pitää roskapostisähköpostiosoitetta, jolla vain rekisteröidytään eri palveluihin ja todellinen spostiliikenne hoidetaan sitten muuta kautta.

  27. Tavallinen Teknikko:
    Näin sitten pikavipitkin kielettiin. Mutta sen takia, että yhteiskunta ei enää halua maksaa juristien palkkioita noissa pikavippioikeustapauksissa?

    EIhän niitä ole kielletty. Jotkut kansanedustajat haluaisivat kylläkin niin tehdä. Kun vikavippifirmojen liikeidea perustuu maksukyvyttömien tai laskutaidottomien ”palvelemiseen” (meillä muilla on samaan tarkoitukseen luottokortit), niin liiallisen holhouksen perusteella argumentointi ei ole vahvimmillaan.

  28. Gustav Hägglundin arvostelukyky petti Wincapitan kanssa, Wahlroosin Madoffin kanssa. Äärimmäinen voitontavoittelu pystyy siis sumentamaan kenen tahansa järjenkäytön, vaikka sillä ehkä pääseekin korkeampiin asemiin, jos on tarpeeksi terävät kyynärpäät ja onni mukana aina sopivassa kohtaa.

  29. Monikin on sanonut, että spämmistä pääsee eroon suodattimilla. Pitää paikkaansa, jos et saa oikeita viestejä, jotka näyttävät spämmiltä (tai siis kukaan ei ole vielä keksinyt tehdä spämmiä, joka näyttää oikealta postilta juuri sinulle).

    Henkilökohtaiseen sähköpostiini ei tule juuri lainkaan spämmiä (filtterien läpi siis, osoite on ollut julkinen internetissä yli 15 vuotta, muutama vuosi sitten tuli jo 2-10 tuhatta viestiä viikossa, sen jälkeen merkittävä osa blokattu palvelimella, joten nykytasosta ei tietoa.). En siis ilmeisesti ole spämmereiden unelmakohde.

    Töissä filttereiden läpi pääsee jatkuvasti spämmiä, ja lähes yhtä jatkuvasti oikeita viestejä löytyy spämmifiltteröidyistä maileista. Jos huijaus on uskottava, on vaikea erottaa sitä todellisuudesta. Joskus asia selviää vasta kun asiakas ei maksa tilaamiaan tavaroita. (nämä ovat tosin usein jokseenkin räätälöityjä huijauksia, ei mitään massaspämmejä)

    Jos et satu olemaan minkään nykyisen sähköpostihuijauksen kohderyhmässä, niin ne on helppo sivuuttaa. Mutta kun viesti lähetetään miljardille, niin helposti muutama tuhat tyyppiä on kohderyhmässä. Jos joku keksisi hyvän huijauksen vaikkapa tilastotieteilijöille, ja lähettäisi sen miljardiin osoitteeseen, niin ne muutamat tuhannet tilastotieteilijät jotka viestin saavat tietysti ajattelevat että se viesti on lähetetty juuri hänelle. Ja jos tässä huijausviestissä käyttää sopivasti tilastotieteen kieltä, niin se ohittaa helposti tilastotieteilijöiden oppivat suodattimet. Sehän voi olla esimerkiksi tunnetun tilastotieteilijän uuden julkaisun ennakkotarjoushinta. Tilaa nyt, saat 25% alennusta kun teos ilmestyy 2kk päästä (tai siis maksat vain 75% oikeasta hinnasta, muttet saa mitään vastineeksi)

    Jotain pitäisi tehdä sille että näitä viestejä ei voisi näin helposti lähettää. Jälkikäteen asioita on hankala ja kallis selvittää.

  30. Jollakin tapaa täytyy kuitenkin ihailla miten ammattimaisesti pyörittävät bisnestään kehitysmaasta käsin. Kyse ei ole mistään satunnaisestia sähköpostittelusta vaan tiukasti hoidetusta ”elämysteollisuudesta”. Jos joku lankeaa viestiin vastaamaan niin siitä se vedätys vasta alkaa. Uhrilta lypsetään taitavilla vedätyksillä kasvavia rahasummia.

  31. Kyseinen huijarihan ei tiedä että kyseessä on huonoa suomea – hän on vain käyttänyt konekäännöstä. Nämä huijaukset jatkuvat, koska yksinkertaisia ihmisiä on vain aivan liian paljon.

    Ja tosiaan, korkea koulutus ei välttämättä estä näihin haksahadusta. Vanhoilla päivillään entinen Ministeri Olavi J Mattilakin meni halpaan vielä vanhoilla päivillään – Ja esitti oikeudessa (kun Olavia syytettiin kaverien rahojen hukkaamisesta) että ”sijoitukset” epäonnistuivat, koska k.o. oikeudenkäynti oli säikäyttänyt nigerialaiset…

  32. Minä vien kaikki mainokset postilaatikosta suoraan roskikseen vaikka vaiva on suurempi kuin sähköpostin hävittäminen. Mitään korvaamatonta ei ole kadonnut (mahdollinen laskun lähettäjä laskuttaa kyllä uudestaan) Enkä näin kadonnutta viestiä ole kaivannut.
    Ode nyt on jo jonkun aikaa ollut kesäaika ;<)

  33. Mattik. Sinulle ei ole ongelma heittää kaikkea vähänkään epäilyttävää katsomatta roskiin, joten miksi se olisi muillekaan. Ja siitä että ympäristöä tässä samalla kuormitetaan aivan turhaan ei myöskään tarvitse välittää, vai mitä?

    Itselläni on postilaatikossa ilmaisjakelukielto, säästää minulta vaivan kuskata mainospostia paperinkeräykseen. Ne harvat jotka ovat ratsineet lähettää osoitteellista postia eivät kuormita paperinkeräysastiaani kovinkaan paljon.

    Ikävä kyllä sähköpostissa ei sellaiseen ole mahdollisuutta, vaan joudun itse hävittämään ja maksamaan minulle lähetetyt ilmaisviestit. Kulu ja vaiva on toki mitätön, mutta merkittävä maailmanmittakaavassa. Spämmin takia pyörii maailmanlaajuisesti varmasti kymmeniä tuhansia ylimääräisiä palvelimia pelkästään suodattamassa niitä spämmejä.

    Kumma muuten ettei kukaan ole keksinyt että datakeskukset kannattaisi perustaa pohjoiseen ja myydä niistä kaukolämpöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.