Tour de Napoli (7) Sorrento – Vettica Maggiore

Alun perin olin ajatel­lut ajaa suo­raan Saler­moon, mut­ta kos­ka tämä seu­tu ”on ”Ital­ian paras­ta pyöräil­y­seu­tua”, päätin viet­tää aikaa vähän pidem­pää ja mutkitel­la pikkuteillä.

Lounas­pas­ta

Mat­ka osoit­tau­tui hyvin mäkisek­si. Keskimääräi­nen kalte­vu­us oli 3,5 %. Välil­lä nav­i­gaat­tori­ni mit­taisi 12 %:n kalte­vuuk­sia. Vieläkin jyrkem­piä mäk­iä oli, mut­ta min­un voimil­lani niitä ei ajet­tu yhtäpäätä niin pitkää matkaa, että kalte­vu­us olisi saatu mitatuk­si. Kun ei tule lun­ta, voi tehdä jyrkkiä mäkiä.

Maise­mat oli­vat hieno­ja. Eri­tyis­es­ti lop­pupätkä niemen eteläre­unaan louhit­tua tietä ajet­taes­sa. (Kuinka­han mon­ta raken­nus­mi­estä on kuol­lut tätäkin tietä rakennettaessa?) 

Tie oli yllät­tävän hyvässä kun­nos­sa, ilmeis­es­ti vastikään asfal­toitu. Lop­pumatkas­sa oli taas ruuhkas­sa ajamista. Ne joh­tu­i­v­at ilmeis­es­ti bus­seista, jot­ka eivät kapeal­la mutkit­tel­e­val­la tiel­lä pystyneet kohtaa­maan toisiaan. 

Vet­ti­ca Maggiore

Tääl­lä ei tai­da mui­ta elinkeino­ja ollakaan kuin turismi. 

Google maps löysi min­ulle halvim­man hotellin, 84 €. (Tähän asti yleisin hin­ta on ollut 45 €) Paikan päältä ostet­tuna se oli kuitenkin vain 66 €. Tähän aikaan vuodes­ta kan­nat­taa ostaa huone vas­ta paikan­päältä. Saa selvästi halvem­mal­la. (EU sai tämänkin aikaan, kieltämäl­lä sopimuse­hdot, joiden mukaan hotel­li ei saa myy­dä suo­raan halvem­mal­la kuin alustat.)

Viiden kuukau­den tauko pyöräilyssä alkoi tun­tua. Olin aika poik­ki kun pääsin perille.

Vas­taan­ot­tovirkail­i­jal­ta selvisi, mik­si tien päällyste oli kuin pyöräil­i­jän unel­ma. Ital­ian ympäri­a­jon reit­ti kul­ki tästä ohitse etapil­la Sor­ren­to – Salermo. 

Huoneeni parvek­keelta oli lois­ta­va näköala. 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.