Wuppertal — Köln

Pyöräily­blog­gaus­ta Travemünde-Pariisi:

Torstai, Wup­per­tal — Köln

Alku­matkan kohti Reiniä piti olla lasku­voit­toinen, mut­ta oli joukos­sa iso­ja ylämäk­iäkin. Sää oli kovin sateen oloinen. Havaitsin vas­taan­tuli­joiden viuhut­ta­van tuulilasin pyyhk­i­jöitä viuhaan ja jäin sil­lan alle odot­ta­maan edessä ole­van sateen menoa ohi. Pyöräil­lessä kan­nat­taa tarkkail­la vas­taan­tule­vien tuulilasin pyyhk­i­jöitä, hyvä kol­men min­uutin sääen­nuste. Kun tuuilasin pyyhk­i­jät rauhoit­tui­v­at vähän verkkaisem­mik­si jatkoin matkaa oudos­sa tihkusateessa, jos­ta oli vaikea päät­tää, oliko se sadet­ta vai sumua. Ilma vain oli märkä, mut­ta läpinäkyvää. Maa oli eri­tyisen märkä ja siis­pä min­un selkänikin.

Lumi­an GPS on lakan­nut mit­taa­mas­ta korkeut­ta. Mitä sille pitäisi tehdä? Olisi­han se kiva tietää, mil­laisia mäk­iä on nous­sut ja laskenut.

Iltapäiväl­lä sade rauhoit­tui ja tuli jopa hyvä ajoil­ma. Tuuli oli heikkoa ja jos sitä oli, se oli lähin­nä myötäistä. Ajoin kohti Köl­niä Led­erkus­enin kaut­ta, mut­ta en näh­nyt Teemua. Oli var­maan treeneis­sä. Led­erkusen on voimakkaan teol­lis­tunut Köl­nin esikaupunki.

Sak­salais­ert autoil­i­jat suh­tau­tu­vat todel­la hyvin pyöräil­i­jöi­hin. Tai siis nou­dat­ta­vat niitä liiken­nesään­töjä, jot­ka ovat voimas­sa Suomes­sakin. Ei tarvitse pelätä, että jatkaes­saan pyöräti­etä suo­raan, käan­tyvä auto ajaa päälle­si. Toiv­ot­tavasti en opi tääl­lä liian hyvälle ja jää auton alle heti Suomeen tullessa.

Löysin oikein hyvän rantare­itin pyörille, jota oli ilo ajaa.
Köl­ni­in Reinin yli menevässä rautatie- ja jalankulkusil­las­sa oli kym­meniä­tuhan­sia lukko­ja. Kata­janokan rakkau­den sil­ta ei ole tähän ver­rat­tuna mitään.

Ajat­telin ajaa Köl­nin läpi pysähtymät­tä ja jatkaa Bon­ni­in. Taivaalle nousi kuitenkin niin tum­mia pil­viä, että alkoi kyl­lästyt­tää. Sateen yltyessä pelas­tauduin hätäis­es­ti netistä varaa­maani hotel­li­in. Kun olin tul­lut suihkus­ta, sade lakkasi ja olisi ollut eri­no­mainen sää polkea vielä tun­ti tai pari.

En käynyt otta­mas­sa pakol­lista kuvaa Tuomiokirkosta.

2 vastausta artikkeliin “Wuppertal — Köln”

  1. Soin­in­vaara: “Ajoin kohti Köl­niä Led­erkus­enin kaut­ta, mut­ta en näh­nyt Teemua. Oli var­maan treeneissä.”

    Kyse lie­nee jalka­pal­loil­i­ja Teemu Puk­ista, joka edus­taa Gelsenkirche­niläistä Schalkea. Sami Hyyp­iä puolestaan on Bay­er LeV­erkus­enin val­men­ta­ja. Gelsenkirchenistä ei toki ole pitkäkään mat­ka Leverkuseniin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.