Dammen — Münster

Pyöräily­blog­gaus­ta Travemünde-Pariisi:

Tiis­tai 25.6., Dammen — Münster

Ulkona oli sen ver­ran kylmä, että viivyt­telin lähtöä, mut­ta ei sää siitä läm­men­nyt. Tuuli puhal­si pikem­minkin sivul­ta — niin pitkin, sik­si kään­nyin etelään — ja oli huo­mat­tavasti hiljem­pi. Mut­ta oli aika vil­pos­ta. Puolelta päivin tulin Osnabrüc­k­een, johon olin haaveil­lut ehtiväni eilen. Ihan kiva kaupun­ki. Päätin pitää pienen tauon ja menin ensim­mäis­deen baari­in pikku­palalle. Sieltä ei saanut kuin jäätelöä, mikä ei palelemiseen paljon auttanut.
Menin vielä kir­jas­toon päivit­tämään blo­giani, kos­ka en osan­nut tehdä sitä iPadil­ta. En saa kopi­oiduk­si tek­stiä iPadiltä blogi­in. Joudun lähet­tämään sen itsel­leni sähkö­posti­na ja liit­tämään blogi­in jssain oikean tietokoneen äärel­lä. Inter­ne­ty­hteys mak­soi kir­jas­tossa euron/ 24 min­u­ut­tia ja ves­sa 20 senttiä.

Kir­jas­tossa ollessa alkoi sataa, joten jouduin työn­tämään lisää rahaa inter­ne­tau­tomaat­ti­in. Sade taukosi ja pakotin itseni lähtemään.

Oli aivan järkyt­tävän kylmä. Jos flun­ssa joh­tu­isi palelemis­es­ta, saisin kuole­man­taudin. Olen varus­tau­tunut aivan väärin. Tääl­lä on kymme­nen astet­ta nor­maalia kylmem­pää. Pahin­ta on, että sää vain jäähtyy. Torstaik­si on ennustet­tu päiväläm­pöti­lak­si kym­men­tä astet­ta! Pol­jen kohti etelää, minkä kerkeän.

Iltapäivästä kaik­ki helpot­tui. Sateen vaara väistyi, jopa aurinko pilk­isti (IHANA LÄMPÖ!). Tuuli tyyn­tyi ja asfalt­ti muut­tui sileäk­si. Ajami­nen tun­tui taas nautin­nol­ta ja vauhti nousi ihan hyväk­si. Päivä­mat­ka jäi 95 kilo­metri­in, vaik­ka olin varautunt 120:een. Saan polkea kaik­ki päivät täysi­pain­ois­es­ti ehtiäk­seni keskivi­ikkona per­ille. Tai sit­ten pitää oikaista ja jät­tää Moselin laak­so väliin.

Val­itsin yöpymi­s­paikak­si Mün­sterin. Kaupunki­in sisään ajaes­sani pyöräil­i­jä huo­maut­ti min­ulle, että Sak­sas­sa mak­saa 50 euroa, jos poli­isi näkee kuu­lok­keet pyöräil­i­jän korvil­la. Olen tähän asti kuun­nel­lut musi­ikkia kuu­lokkeil­la, joiden läpi kyl­lä kuulee liiken­teen äänet. Täy­tynee pohtia, olenko kuul­lutkaan moi­ses­ta laista.

Kävin syömässä erikoises­sa ultra­mod­ernissa ital­ialaises­sa rav­in­to­las­sa, jos­sa sisään tul­lessa sai muoviko­rtin. Sitä vilautet­ti­in, kun haet­ti­in ruokaa tai juo­maa baarissta/pastatiskiltä/salaattitiskiltä ja mak­set­ti­in lähtiessä. Sujuisi parem­min, ellei olisi niin suosit­tu, että tiskeil­lä joutuu odottamaan.
Tupa oli melkein täyn­nä. Asi­akkaiden medi­aani-ikä oli noin 22 vuot­ta, enkä iPa­dia näpytel­lessäni ollut mikään poikkeus, pait­si siis iän puolesta.

Mün­steris­sä oli val­tavasti pyöräil­i­jöitä. Keskus­tas­sa heitä näki joka silmäyk­sel­lä kymme­nen ker­taa enem­män kuin auto­ja — auto­jen maail­ma alkoi keskus­tan ulkop­uolel­la. Kaupun­gin halka­isi viisi metriä lev­eä pyöräi­lyn val­taväylä, jos­sa sat­un­nais­es­ti val­it­se­mani min­uutin aikana ajoi 18 pyöräilijää.

Näin suuri pyöräil­i­jöi­den määrä tuot­taa jo parkkion­gel­man. Käve­lykatu oli yhtä pysäköi­ty­jen pyörien röykkiötä.

2 vastausta artikkeliin “Dammen — Münster”

 1. Marko Hami­lo:
  Vas­taa­va kopio S‑ryhmältä on Bravuria. 

  Tämähän on mieliku­va, jota osu­uskaup­pa halu­aa luo­da: että ovat kopi­oi­neet trendikkään euroop­palaisen rav­in­to­laketjun — mut­ta “kopios­sa” saa boonus­ta ja asiakasomistajaetuja.

  Ilmeis­es­ti kopi­oin­nis­sa on jotain men­nyt pieleen, sil­lä asi­akastyy­tyväisyyt­tä ei oikein ole onnis­tut­tu kopi­oimaan eikä ainakaan säilyttämään:
  http://eat.fi/helsinki/vapiano1
  vs
  http://eat.fi/fi/helsinki/bravuria

  Itsel­lä paik­ka on vielä tes­taa­mat­ta, sil­lä mielu­um­min sitä kär­sii vähän nälkää ja janoa kuin kan­taa euro­ja osu­uskaup­paan. Onnek­si Helsingis­sä sen­tään on vielä vai­h­toe­hto­ja mut­ta maakun­nis­sa tilanne on mon­esti tosi kurja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.