Vaaliohjelmani 1.0

Yläpalkista löydätte kohdan kunnallisvaalit. Asettamalla hiiren sen päälle, valikosta löytyy vaalibudjettini ja vaaliohjelmani. Sen saa auki myös klikkaamalla tästä. Vaaliohjelmani ei ole valmis. Minulla on kunnianhimoinen tavoite saada se valmiiksi sunnuntaiaamuun klo 9 mennessä. onneksi normaaliaikaan siirtyminen antaa tunnin pelivaraa.

Käykää kuitenkin jo katsomassa. Onko esitystapa hyvä,  ja mitä aiheita haluaisitte siellä käsiteltävän?

17 vastausta artikkeliin “Vaaliohjelmani 1.0”

 1. Onko tuossa linkissä jotain häikkää kun siitä on kovin vaikea saada klikattua noita alakohtia. Mouseoverilla valikko kyllä aukeaa, mutta katoaa hetimiten kun hiiri siirtyy pois alkuperäisen linkin päältä sinne valikkoon.

  Ainoa keksimäni tapa saada se toimimaan on klikata ensin ”Kunnallisvaalit” -linkkiä ja sitten ennen kun se ehtii latautua, klikata esiin jääneestä valikosta alakohta.

  Näin siis Firefox 2.0.0.13 Linuxilla. Voi olla että FF3 toimisi paremmin, en tiedä.

  Jos tuohon ei ole helppoa korjausta, varmistuksena kannattaisi ehkä laittaa ”kunnallisvaalit” sivulle nuo molemmat linkit myös normaaleina linkkeinä. Toimisi samalla myös teoreettiselle lynx-selaajalle, tai vanhemmanpuolesen kännykän selaimella vaalipaikan jonossa ohjelmaa etsivälle.

 2. ”Voi olla että FF3 toimisi paremmin, en tiedä.”

  Minun Ff3.0.3:ssani toimii ihan OK.

 3. Oliskohan toi vaaliohjelma selkeämpi, jois noi linkit blogikirjoituksiin olisi piilossa ja vasta esimerkiksi otsikkoa (pisara-rata, pysäköinti, Santahamina jne) klikkaamalla aukeaisi teemaa käsittelevä sivu linkkeineen?

  Nyt on sen verta paljon tekstiä tuossa sivussa että sitä saa pitkään selata eikä oikein noi punch linet tartu mieleen.

 4. No, lienee turha toistaa mitä aihetta moni haluaisi siellä käsiteltävän.

  Tuosta julkiasusta toteaisin, ihan ystävällisenä neuvona, että voisi olla hyödyksi käyttäää kirjoitusohjelmaa, joka merkkaa luki- ja sormihäiriöt punaisella. esim. nyt siellä lukee: ”Asukaspysäkäintipaikan hinta kymmenkertsitettava”
  Näitä näkyy tulevan blogiin aika usein, mutta kyllä niitä on sitten jälkeenpäin aika kiitettävästi korjailtukin. Ei kummempia.

 5. Missä ratkaisumallit maahanmuuton lisäämiin ongelmiin, kuten jengiytymiseen, seksuaaliseen väkivaltaan, heikkoon työllistymiseen ja etnisten vähemmistöjen välisiin väkivaltaisuuksiin (esim. kurdit, turkkilaiset).

 6. Näin nuorena äänestäjänä kiinnostaisi tietää enemmän arvomaailmastasi. Mitä mieltä olet näistä osin paljon tunteitakin herättäneistä asioista:
  -Pitäisikö kaupungissa olla ns. vapaita tiloja ja talonvaltaus yleisesti?
  -Kantasi nollatoleranssiin ja graffiteihin/töhryihin?
  -Tulisiko korkeasaaren funktiota muuttaa?
  -Pitäisikö kasvisruokaa suosia kunnan laitoksissa?
  -Mitä kerjäläisille pitäisi tehdä?
  -Onko musliminaisilla oikeus omaan uimavuoroon?
  -Onko Helsingin päätöksenteko aidosti demokraattista? Voisiko sitä jotenkin kehittää?

 7. Heh… vai ”nuori äänestäjä”.

  Trollin haistaa jo kaukaa..

  Mutta voisihan Osmo noihin muuten vain ottaa kantaa, ei sen puoleen.

 8. Haluaisin, että vertailisit (naisten) kunta-alan palkkoja (miesten) yksitysiin monesta näkökohdasta. Riskit irtisanomisista, palkat ulkomailla(pitäisikö kunnan insinöörillekin maksaa OECD-tason palkkaa, jos muutkin vaativat) yms.

  Itselläni miehenä on oma käsitys asiasta, mutta olisi nastaa, jos kirjoittasit siitä. Olet saanut minut ennenkin vaihtamaan joissain asioissa kantaani…

 9. Hienoa, että olet laittanut vaaliohjelmasi vuorovaikutteisesti asiakaskunnan ruodittavaksi.

  Kun Suomessa puolueilla on käytännössä monopoli ehdokasasetantaan, kaipailisin jonkinlaista yhteyttä katto-organisaatioosi vihreisiin, ja sen voimassa oleviin tavoitteisiin. Yksittäisen ehdokkaan, puolueensa tavoitteita irrallinen, vaaliohjelma antaa hieman puutteellisen kuvan siitä, mihin äänestäjä sitoutuu ehdokasta äänestäessään.

 10. Teemu K ehdottaa kannanottoa maahanmuuttoon osittain liittyviin ongelmiin. Jos et naihin aiheisiin halua tarttua, niin kantasi maahanmuuttoon edes tehokkuusnakokulmasta olisi antoisaa kuulla.

  Tama olisi mielenkiintoista myos Sinivihrean esittaman kysymyksen kannalta, onhan Vihreat puolueena asettunut melko selvasti maahanmuuton kannalle. Onko takana vahvaa taloudellista argumenttia, vai onko kyseessa enemman arvovalinta?

 11. Haiskahtaa siltä, että Kok+Rkp eivät ole unohtaneet keskustatunnelia ja autoilun edistämistä muutenkin. Jos he saavat paljon valtuustopaikkoja, jo kuopattu hanke kaivetaan taas esiin. Harmi, ettei asialla ole spekuloitu julkisuudessa paljonkaan, kun on vaalit kuitenkin juuri tulossa, joissa asia ratkaistaan.

 12. Missäs ne Oden vastaukset viipyvät? Aika alkaa loppua. Voit lähettää mulle suoraan sähköpostiinkin vastaukset, jos et halua julkisesti niitä esittää. Toivottavasti et nyt jätä sellaista kuvaa, että on turvallisempaa näprätä pelkkien parkkipaikkakysymysten kanssa.

 13. Tämä ei liity kunnallisvaalien aiheisiin, mutta itse kunnallisvaalit olisi hyvä pitää eri kunnissa eri aikoina. Nykyiset samanaikaiset vaalit johtavat siihen, että valtakunnalliset poliitikot puhuvat valtakunnallisista aiheista, ja paikalliset asiat unohtuvat. Ja niistä juuri pitäisi kai olla kyse?

 14. Vastaan Osmon puolesta:

  Kysymyksesi ovat sellaisia, ettei niihin voi vastata. Tähän sopii jo äidiltäni (ei Osmon äidiltä) opittu sanasutkautus, että yksi tyhmä kysyy enemmän kuin kymmenen viisasta ehtii vastata.

  Mitä helvettiä esimerkiksi tarkoittaa: Pitäisikö kaupungissa olla yleisesti talonvaltaus?

  Toinen yhtä älykäs kysymys sinulta: Tulisiko Korkeasaaren funktiota muuttaa.. Olisiko aiheellista vähän täsmentää?

  Lisää älyn säkenöintiä: Onko Helsingin päätöksenteko aidosti demokraattista? Voisiko sitä jotenkin kehittää?

  Ei juma, edelleen olen sitä mieltä, että olet Suomen huonoin trolli ja tuskin muuten kovinkaan nuori…

 15. Osmo katsoin HS:n vaalikoneesta, että kannatat tonttivuokrien korotuksia ja hyvin hyvin moni muukin vihreä. En ymmärrä miten vihreät voivat kannattaa korkeita asumiskustannuksia?

  KORKEAT TONTTIVUOKRAT = HAJATUNUT YHDYSKUNTARAKENNE

  Tämä, jos mikä, kiihdyttää hajautumista. Nyt virkamiesten toteuttamat ja suunnittelemat korotukset ovat todella suuria, ei kohtuullisia. Korotus tarkoittaa eläkkeestä yli 10% ja pientaloissa lapsiperheellä 2-4 kk käteenjäävä osuus 5000-7000€. Miksi tonttivuokria ei voida asettaa kohtuullisiksi kun kaupungin vuokramaalla asuu 160,000 taloutta Helsingissä eli yli puolet! Kaupunki puhaltaa korotuksilla 200 milj.€.

  Näillä korotuksilla eläkeläiset ja lapsiperheet eivät Helsingissä enää asu.

  Olen syvästi pettynyt vihreisiin, jotka kiihdyttävät hajautumista. En ymmärrä miksi?

 16. Mun mielestä esim. talonvaltaus pitäisi sallia asuinkäyttöön ja siksi haluaisin tietää onko Osmo samoilla linjoilla. Jos Osmolla on erilainen, mutta hyvin perusteltu näkemys, niin olen tietysti valmis muuttamaan omaa kantaani. Asunnottomuus on oikeasti ongelma Helsingissä ja olisi kohtuullista odottaa, että ehdokkaat viimeistään kysyttäessä ottaisivat tälläisiin perusarvoja sivuaviin kysymyksiin kantaa. Kuumia aiheita nämä todellakin ovat, kun Elinakin jo ehti ottaa lämpöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.