_

Vihreiden ehdokkaita voi tukea tekstiviestillä

Vihreiden ehdokkailla on mahdollisuus kerätä vaaliavustuksia tekstiviesteillä.
Puolue perii keräystuotosta 25% kulujen osittaiseen kattamiseen ja tilittää loput ehdokkaalle.

Jos haluat tukea minun kampanjaani kympillä, tekstaa

TUE10 Soininvaara numeroon 16511

Jos haluat lahjoittaa kaksikymppiä, kirjoita

TUE20 Soininvaara numeroon 16511

Vastaavasti voi tietysti tukea muitakin vihreiden ehdokkaita.

Capseilla kirjoitetut ovat tärkeimmät.
Eli alkuosa TUE20 kirjoitetaan yhteen, sitten tulee välilyönti, jonka jälkeen ehdokkaan nimi.

Jos ehdokkaan nimen kirjoittaa väärin, ei tule ongelmaa, kunhan siitä voi päätellä ketä tarkoitettiin. (Odekin kelpaa) Jos  TUE10 tai TUE20 menee pieleen, katoaa viesti bittiavaruuteen.

TUE10 taiTUE20 ei vielä maksa mitään, vaan niistä lähetetään vahvistusviesti, johon vastataan OK10 tai OK20, joka on maksullinen viesti. Vastausviestissä on ohjeet tähän.

Mikäli ehdokkaan nimen kohdalle ei laiteta mitään tai nimeä ei voida yhdistää kiistattomasti johonkin tiettyyn ehdokkaaseen, menee tuki puolueen kattokampanjaan.

Keräysluvan tiedot

 • Luvan saaja: Vihreä liitto rp
 • Keräysluvan myöntäjä: Poliisihallitus
 • Keräysluvan numero ja myöntämisajankohta: 2020/2010/3233 (7.12.2010)
 • Keräysaika: 1.1.2011–31.12.2012
 • Keräysalue: koko Suomi Ahvenanmaata lukuunottamatta
 • Rahankeräystili: 800019-68819 (IBAN: FI4680001900068819)
 • Varat käytetään valitun ehdokkaan eduskuntavaalikampanjan 2011 tukemiseen.
 • Varat käytetään kampanja-ajan päättymispäivään (kaksi viikkoa vaalipäivän jälkeen) mennessä syntyneiden vaalikulujen kattamiseen.

18 thoughts on “Vihreiden ehdokkaita voi tukea tekstiviestillä

 1. “Olen neljän vuoden ajan ollut vapaaehtoisesti poissa eduskunnasta. Pyrin nyt takaisin uusia voimia saaneena. Poliittiselta linjaltani olen realisti.”

  Ajattelitko kertaakaan tuon neljän vuoden aikana omia peruslähtökohtia ja tuliko kertaakaan mieleen puolueen vaihtaminen? Voit vastata yksityisesti sähköpostiin ja luottamuksella. VL

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

  1. Voin vastata julkisestikin:
   Puolueen vaihtamista, mihin?
   – Kokoomus, pidin puoluetta päävastustajanani SATA-komiteassa. En osaa iloita tuloerojen kasvamisesta;
   – Keskusta: minulla ei ole maatilaa, enkä pidä julkisten varojen muiluttamista omilleni elämäntyönäni. Puolueen aluepolitiikka on epätoivoista eikä siinä ole mitään toimivaa strategiaa ja muuta politiikkaa puolueella ei ole.
   – Demarit: puolue on aivan tuuliajoilla, eikä sillä ole mitään ratkaisua tämän ajan ongelmiin;
   – Vasemmistoliitto: vaikka haaveilisin 1970-luvulle, tiedän, että aikamatkailu ei ole mahdollinen
   – Kristilliset: en vihaa homoja
   – Persut: noin epätoivoinen en sentään ole

     (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Tuomiojaa haastateltiin Radio Helsingissä, ja häneltä kysyttiin tuo sama kysymys. Hän vastasi olevansa sielultaan ikuisesti demari (fiksu mies ja sanoo noin!), eikä siis pitänyt mitään toista puoluetta itselleen mahdollisena. Mm. vihreiden hän arvioi sukeutuneen kokoomuksen puisto-osastoksi.

  Jäin miettimään, että jos vaikkapa Tuomioja, Soininvaara, Niinistö ja Arhinmäki perustaisivat yhteisen puolueen, äänestäisin sitä paljon mieluummin kuin mitään näistä nykyisistä, joissa vähintään puolet jengistä vaikuttaa ajattelevan enemmän ennakkoluuloillaan ja peloillaan kuin järjellään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Jäin miettimään, että jos vaikkapa Tuomioja, Soininvaara, Niinistö ja Arhinmäki perustaisivat yhteisen puolueen,…

  Tähän sarjaan kuuluu ilmiselvästi kysymys kumpi on demareiden seuraava presidenttiehdokas: Pekka Haavisto vai Sauli Niinistö?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Olen hahmotellut nyt vaalien lähestyessä cup-tyyppistä kisaa puolueiden välille. Puolueet laitetaan toisiaan vastaan ja voittaja etenee seuraavalle tasolle kunnes loppuottelu ratkaisee, kuka voittaa ja saa ääneni.

  Ensimmäisen kierroksen ottelut:

  Vihreät–Kristilliset 6–2
  Kokoomus–Keskusta 2–1
  Demarit–Vasemmistoliitto 2–0
  Persut–RKP 2–1 (jatkoajalla)

  Semifinaali:
  Kokoomus–Demarit 1–2
  Persut–Vihreät 1–3

  Loppuotelu:
  Demarit–Vihreät 1–0

  Analyysiäni otteluiden kulusta en taida sen tarkemmin ruveta ylöskirjoittamaan. Yleisesti voi kuitenkin sanoa, että olin aika yllättynyt ottelujen tasaisuudesta. Syynä oli pikemmin joukkueiden puutteet kuin taidot. Siksi voittaja ei ole niin suuri yllätys kuin monet etukäteen arvioivat.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Saara:

  Hän vastasi olevansa sielultaan ikuisesti demari

  vähintään puolet jengistä vaikuttaa ajattelevan enemmän ennakkoluuloillaan

  Jos Tuomioja kuuluu siihen porukkaan, joka ei ajattele järjellään, niin ketä ne demarit sit on, jotka ajattelee?!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Saaran kommenttiin:

  En kuullut tätä kyseistä Radio Helsingin haastattelua, mutta paljon Tuomiojaa kuunnelleena ja lukeneena arvelisin hänen tarkoittavan kokonaisvaltaisesti aatemaailmaansa ja omakohtaista kulttuuriperintöään enemminkin kuin yhtä yksittäistä puoluetta.

  Voisin esim. kuvitella, että Paloheimo voisi sanoa olevansa “ikuisesti sielultaan vihreä”, vaikkei Vihreään liittoon enää haluakaan sitoutua.

  Näin minä tulkitsisin, mutta Tuomiojalla voi tietysti olla eriävä näkemys.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. “Monet 80-luvulla syntyneistä tuttavistani harkitsevat juuri Vasemmistoliiton ja vihreiden välillä.”

  Monet 70-luvulla syntyneistä akateemisista liberaaleista tuttavistani tuntuvat harkitsevan Vihreiden ja Kokoomuksen välillä. Mutta koska ovat turhautuneita molempiin, sekä Vihreiden vasemmisto-feministilinjaan että Kokoomuksen newspeak-kusetukseen, nuo äänestävät todennäköisesti protestiksi jotain muuta.

  Vaalikoneen häntäpäässä minulla näkyy olevan Kommunisteja, Vihreitä (mm. Sinnemäki) ja Vasemmistoa. Nuo ovat minusta ne Suomen stalinistiset poteroihin hautautuneet änkyrät joiden lausunnot saavat aina verenpaineeni kohoamaan. Harmittavaa. Tsemppiä Osmolle. Toivottavasti pääset ministeriksi. Ja Kasvista voisi tehdä vaikka viestintäministerin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Elina:

  En kuullut tätä kyseistä Radio Helsingin haastattelua, mutta paljon Tuomiojaa kuunnelleena ja lukeneena arvelisin hänen tarkoittavan kokonaisvaltaisesti aatemaailmaansa ja omakohtaista kulttuuriperintöään enemminkin kuin yhtä yksittäistä puoluetta.

  Näin minäkin tulkitsin (ilman että olisin paljon Tuomiojaa kuunnellut tai lukenut), hän kun myös mainitsi puolueen vaihtamisen olleen välillä ainakin teoreettisella tasolla mielessä. Pohdinnoissa pidemmälle etenemisen oli kuulemma aina estänyt se, että kaikki muut puolueet olivat mahdottomia ajatellakaan.

  Sitä puolestaan en ymmärrä, mitä nyky-yhteiskunnalle merkityksellinen demarius oikein voisi sisältää. Enkä sitäkään, että jos Tuomiojalla on tähän jokin hyvä vastaus, miksei hän ole saanut puoluettaan asian taakse. Nythän demarit näyttävät itsepintaisesti juuttuneen teollistumisen ajan Suomeen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Saara kirjoitti: “Sitä puolestaan en ymmärrä, mitä nyky-yhteiskunnalle merkityksellinen demarius oikein voisi sisältää.”

  Historiassa demarit ovat tarjonneet ainakin:

  1) perusturvaa, holhoamista, tasa-arvoa, keskusjohtoisuutta ja suuria yksiköitä (tasapäisyyteen, tylsyyteen ja yksilöllisyyden katoamiseen asti, mutta turvallisesti)

  2) vasemmistolaisuutta ilman radikalismia (niille jotka eivät voi edes harkita oikeistolaisuutta)

  3) hyvinvoivien duunareiden edun ajamista; ammattiyhdistysliikkeen etäpäätteenä toimimista politiikan puolella

  4) pohjoismaisen yhteiskuntamallin takuumiehenä oloa

  5) kansainvälistä veljeyttä, yhteistyötä ja integrouitumista (ml. EU) (liittyy edellä mainittuun suurten yksiköiden ihannoiniin) (EU-osio osin ristiriidassa pohjoismaisen mallin kanssa)

  6) kaupunkikeskeisyyttä (kokoomuksen ja vihreiden sisarpuolue tässä ja edellisessä kohdassa)

  Tuomioja saattaisi pitää erityisesti vaikkapa kohdista 2 ja 4.

  “demarit näyttävät itsepintaisesti juuttuneen teollistumisen ajan Suomeen”

  Kyllä noista iso osa onkin vähän vanhentuneita.

  1 => perusturvallisuus jo aika hyvin kunnossa

  2 => ei muodissa, ei ainakaan kasva

  3 => merkitys näyttäisi vähenevän globalisaation myötä

  4 => tästäkin on osin luovuttu (vaikka maailmalla ihannoidaankin); pohjoismaisen mallin puolustaminen voi olla syy äänestä demareita

  5 => integroituminen on jo edennyt; vasemmistolaiset liittovaltiokehityksen kannattajat voivat äänestää (vasemmistolaisuus ei tosin vedä hyvin)

  6 => sopii joillekin, joillekin ei, on aika vahvasti muodissa; vasemmistolaiset kaupunkipatriootit voivat äänestää (vasemmistolaisuus ei tosin vedä hyvin)

  Tämän lyhyen analyysin perusteella merkitystä ja kannatusta voisi tulla lisää tuon pohjoismaisen mallin puolustamisen merkeissä. Kai muitakin syitä voi löytyä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Osmo:

  Kokoomus, pidin puoluetta päävastustajanani SATA-komiteassa. En osaa iloita tuloerojen kasvamisesta

  Tähän saakka olet kertonut että SATA-komiteassa odotit kokoomukselta paljon, käyttäväthän juuri he useimmiten tätä ‘työn pitää aina olla kannattavampaa’ hokemaa. Omistit kirjassa jopa heille oman alaotsikon “Pettymys kokoomukseen”.

  Nyt taas kerrot että pidit kokoomusta SATA-komiteassa päävastustajana, kommentista päätellen jo alunalkaen. Tässä alkaa skeptisempi ajattelemaan että kenänkähän asenteesta se komitean yhteisymmärryksen puute lopulta johtui. Vielä kun noi Lahden suunnan meriitit viittaa vähän samaan suuntaan.

  Kysymys kansanedustajaehdokkaalle: Oletko mielestäsi yhteistyökykyinen ja tulokseen pyrkivä vai oman tien kulkija joka ei saa päätöksiä läpi?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Populisti Sixten Korkman hehkutti torstain A-talkissa euron matalaa korkoa.

  Kaikki tietävät, että liian alhainen korko on eurokriisin syy. Irlannissa, Kreikassa… Porugalissa on matalan koron takia ylivalkaannuttu.
  Suomessakin asuntojen hinnat ovat nousseet pilviin sen takia, että euron ja halvan koron takia verokompensaarion jälkeen lähes nolla korko ja tyypilliset 20-vuoden laina-ajat. Ennen rahalla oli kunnon hinta, oman pääoman osuus merkittävä ja laina-aika lyhyehkö.

  Soini sanoi, että korko on liiana alhainen ja on johtanut heikkojen maiden ylivelkaantumiseen ja kriisiin. Populisti Korkman, jolla on pyrkyä Suomen pankkiin, alkoi söpättämään suorassa lähetyksessä kuin pro seminaarilainen.

  Suomessa euro on nostettu Muhammedin asemaan. Siitä ei saa tehdä pilkaa eikä sitä saa arvostella. Itse olen hyötynyt eurosta, mutta olen varma, että kansantaloutemme ei ole hyötynyt siitä vaan päin vastoin. Viimeksi tänään olemme saaneet kuulla, että miljardin luokan loistoristeilijätilaus meni, ei Suomeen vaan Saksaan, joka Saksa voimallisesti luototta paitsi oman maan yrityksiä niin myös muita maita ja näin tukee saksalaista autoteollisuutta.

  Omituinen korrelaatio, että esimerkiksi Irlantia on eniten luotottaneet saksalaiset pankit ja Irlannissa on ostettu autoja verrattuna esim. Suomeen 1,5 kertaisesti ja nimenomaan saksalaiset automerkit ovat Irlannin automyyntitilastojen kärjessä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. “Minulla oli alunperin kokoomuksesta ja puolueen tavoitteista paljon optimistisempi kuva”

  Asia selvä, näin olet moneen kertaan sanonut ja niin se kirjassakin lukee. Pointtini, jonka ehkä hieman epäselvästi esitin, oli se että oliko tuo “pidin puoluetta päävastustajanani” pelkkä lipsahdus vai sellainen freudilainen lipsahdus joka paljastaa todellisen asenteen ulkokuoren takaa.

  Varsinkin kun kysymys oli “ajattelitko kertaakaan tuon neljän vuoden aikana”, ei yksi SATA komitea taida kattaa koko neljää vuotta joten tuntui vähän haetulta tuo selitys. Taitaisit sopia vähän liiankin hyvin kokoomuksen vihersiipeen, tunnetustihan vihreät tykkää bailata Vapaavuoren kaa…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.