Kaupunkiympäristölautakunnan lista 21.5.2019

Pöydältä

Kalvikintien suunnitteluperiaatteet

Kalvikintielle suunnitellaan pikaratikkaa (Jokeri 2) ja sen mukana selkeää tiivistämistä bulevardi-tyyppiseksi ratikkakaduksi. Muun muassa Vuosaari-seura vastustaa. Vähän on sellainen tunne, että ei väkisin. Pikaratikkahankkeita on vireillä runsaasti ja muualla niitä kovasti halutaan. Jokeri 2 voi odottaa jonnekin vuosikymmenten taa, jos sitä todella ei haluta. Muualla ratikkaa halutaan kovasti. Sitä en osaa sanoa, voisiko Jokeri 2:n päättärin laittaa Mellunmäkeen.

Tapanilan ala-asteen asemakaava

Koulu on myyty asukasyhdistykselle yhteistilaksi. Koulun tontti on jaettu kahtia ja toinen osa on kaavoitettu neljälle omakotitalolle Tästä asukkaat eivät pidä.

Uudet asiat

Kaarlenkadulta puretaan asuntola ja rakennetaan asuintaloja

Listateksti ei kerro, kenen asuntolasta on ollut kyse

Raidejokerin katu- ym. piirustuksia

Kalasatamassa korjataan vastatehtyä kaavaa

Jostain löytyi 450 kerrosneliötä lisää rakennusoikeutta. On otettu tavaksi muuttaa kaavaa, kun talot on suunniteltu valmiiksi.

Vuokrausperusteita

Rakennusoikeuden arvoksi Koskelassa on määritelty ”vyöhykemallin” perusteella 588 € ja Vallilassa jollakin muulla perusteella 686 €. Tämän kai pitäisi olla suunnilleen asuntojen myyntiarvon ja rakennuskustannusten erotus. Näille tonteille ei kuitenkaan tule omistusasuntoja.

Varikkoaluetta metrovarikon vieressä laajennetaan kahdella poikkeamisluvalla.

Ponsivastauksia lukuisiin ponsiin koskien Kansalaistori-Kaisaniemenpuisto -fillaritunnelia.

 

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Kaupunkiympäristölautakunnan lista 21.5.2019”

  1. Harri Vuosaaresta moi. Asun Kallvikin tien varrella ja haluan ratikan. Se että kaupunginosayhdistys valittaa kun joku tekee jotain, ei oikeastaan tarkoita mitään, koska ne valittaa aina kun joku tekee jotain.

    1. Harri Paavola:
      Harri Vuosaaresta moi. Asun Kallvikin tien varrella ja haluan ratikan. Se että kaupunginosayhdistys valittaa kun joku tekee jotain, ei oikeastaan tarkoita mitään, koska ne valittaa aina kun joku tekee jotain.

      Niinpä, olen havainnut että näiden ”kaupunginosayhdistysten” päätehtävä on kaiken uuden vastustaminen. Harmittavaa on se, että muutamien kaikkea vastustavien henkilöiden ylläpitämien vastustamisyhdistysten takia koko demokraattinen päätöksenteko vaalaineen vedetään vessanpöntöstä alas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.