Vanhentunut varmenne

Moni huo­masi, että sivuil­leni ei päässyt, kos­ka tieto­tur­vao­hjel­ma pelkäsi sivu­jen tulleen kaa­p­atuk­si. Ei ollut, vaan var­menne oli vain päässyt van­hen­tu­maan. Miten näin oli käynyt, sitä en tiedä.

Yksi ajatus artikkelista “Vanhentunut varmenne”

  1. ilmeis­es­ti kyse certifikaatista.

    olet ilmeis­es­ti ulkois­tanut läh­es koko sivus­ton ulkop­uoliselle toim­i­jalle joten on tämän toim­i­jan vas­tu­ul­la uusia cer­ti­fikaat­ti sään­nöl­lis­es­ti. mut­ta onko­han joku auto-scrip­ti jät­tänyt viime min­u­uteille ja epäonnistunut.

    van­hen­tuneet cer­ti­fikaatit on kuitenkin jok­seenkin yleisiä ja joskus on sivus­ton ylläpitäjän vas­tu­ul­la uusia cer­ti­fikaatit. mak­sullisil­la toim­i­joil­la usein alle kahdessa vuodessa, mut­ta let’s encrypt toim­i­jal­la alle 90 päivää.

    let’s encrypt tar­joaa ilmaisia cer­ti­fikaat­te­ja jos sivun tai dns tieto­jen ylläpi­to on käyt­täjän hallussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.