Bongaa abri

Näitä pitäisi olla 32. Tois­taisek­si olen kuul­lut viidestä. Kokeil­laan, löy­tyvätkö ne kaik­ki. Lähet­täkää siis kom­ment­ti, jos löy­dätte ulko­main­ok­seni (pitäisi olla joukkoli­iken­teen asemil­la). Luk­i­joiden vaivaa säästääk­seni julkaisen kus­takin vain ensim­mäisen löytäjän.

30 vastausta artikkeliin “Bongaa abri”

 1. Metrovau­nun taka­seinästä puo­let täyt­ti tut­tu naa­ma ja tek­sti “Onni yksil­lä — mik­sei kaikil­la”. Tjsp. Kai tuokin ulko­main­os­tuk­sek­si lasketaan.

 2. Bus­sipysäk­ki Hämeen­tiel­lä, vähän Ara­bi­an jäl­keen, ennen Metropo­lian Hämeen­tien toimip­is­tet­tä ja Vanhankaupunginkoskea.

 3. Annalantien pysäk­ki Ara­bi­an­ran­nas­sa Viikki­in päin.

 4. Ratikkapysäkil­lä Fin­lan­dia-talon edessä Töölön­lahdelle päin.

 5. Lin­jan 550 pysäk­ki Tuusu­lan­väylä Itäkeskuk­sen suuntaan.

 6. Ainaskin Munkkivuores­sa Dex­traa vastapäätä Pit­skun suuntaan. 

 7. Tämä taisi olla met­rossa, mut­ta aivan lois­ta­va slo­gan: “Lue blo­giani. Mieti. Äänestä.”

 8. Lin­jan 550 pysäk­ki Tuusu­lan­väylä Itäkeskuk­sen suuntaan.

  Siinä pitäisi lukea tämän bussin tulisi kulkea raiteilla. 🙂

 9. Jaakko Särelä ylistää main­os­toimis­ton heppuja.

  Mut­ta mikä tässä nyt oli niin loistavaa: 

  “Lue blo­giani. Mieti. Äänestä.”

  Tosi tavanomaista set­tiä. Min­ul­la oli paljon parem­pi ehdo­tus, joka kuitenkaan ei jostain syys­tä saanut tul­ta jokapoika­paidan alle: 

  Luot­ta­muse­lime­si eduskun­taan: ras­va­mak­sa ja kivisydän. 

  -Osmo Soin­in­vavara — köy­hän astialla!

 10. Pyöräilen vuodet ympäri mut­ta maanan­taina matkustin seiskan spåral­la ja näin main­ok­set “Oden paluu” sekä “Lue blo­giani. Mieti. Äänestä”. Jälkim­mäi­nen oli raitio­vau­nun sisäl­lä keski­u­loskäyn­nin yläpuolel­la ja tuo ensim­mäi­nen osui silmään Län­si-Pasi­las­sa, mut­ta nyt näkö­muisti on sen ver­ran epä­var­ma etten osaa sanoa oliko se pysäkil­lä vai spåran kyljessä. 

  Äänestin kyl­lä jo Osmoa, mut­ta vihreistä olisi tehnyt mieli äänestää myös Husein Muham­me­dia, Juk­ka Relande­ria, sekä Leo Straniusta.

 11. Näin ensim­mäisen Oden paluu ‑julis­teeni Pasi­lan ase­man raiteel­la yhdeksän.

 12. Eli­nan kom­mentin julka­isu osoit­taa aika kovanahkaisu­ut­ta Osmol­ta. Har­va blogin­pitäjä sal­lisi noin suo­raa itseen­sä kohdis­tu­vaa her­jaus­ta men­nä läpi. Täl­laisia poli­itikko­ja eduskun­taan eikä niitä, jot­ka ovat heti uhkaa­mal­la oikeusju­tu­il­la kunnianloukkauksista!

 13. Joo Samuli,

  Olin täysin varautunut, ettei tuo mene läpi. Sit­ten, kun näin sen tääl­lä, niin alkoi oikeas­t­aan kadut­taa. Onhan tuo tosi roisia pilaa — hyvän maun tuol­la puolen kyllä. 

  Mut­ta olen aivan samaa mieltä, että nämä jatku­vat tutk­in­tapyyn­nöt ja rikosil­moituk­set pienistä sanal­li­sista nirhaisu­ista ovat pikkusieluis­ten rep­panoiden hom­maa. Sitä Osmo ei ole ja siitä sata peukkua hänelle.

  1. Mikä ihme on abri?

   Viralli­nen nimi taitaa olla abribus. Se on JCDe­caux­in tar­joa­ma ulko­main­os bus­sipysäkeil­lä ja asemil­la. Lasin peit­tämä noin puoli­tois­tametri­nen ulko­main­os. Min­un abri­main­ok­sis­sani kaikissa lukee “Oden paluu”.

 14. “Eli­nan kom­mentin julka­isu osoit­taa aika kovanahkaisu­ut­ta Osmol­ta. Har­va blogin­pitäjä sal­lisi noin suo­raa itseen­sä kohdis­tu­vaa her­jaus­ta men­nä läpi.”

  Tun­tuu, että Eli­nal­la on vähän omat sään­nöt. Oon joskus lait­tanut jotain tosi paljon miedom­paa Odes­ta tänne, mut­ta seu­laan ovat jääneet. Suosikki­tyt­tö kai sit­ten kaik­ses­ta huolimatta 🙂

  Hauska­han toi oli kyl­lä, ei sitä voi kieltää.

 15. Yksi ulko­main­os Vesalas­sa Rekipel­lon­tien bussipysäkillä.

 16. Min­u­akin rupe­si kiin­nos­ta­maan tuo abri. Ran­skan sanakir­jas­ta selviää, että abri on ‘suo­ja’, ‘suo­jaraken­nus’ (myös ‘bunkkeri’), ja luon­nol­lis­es­ti abribus on siis ‘bus­sikatos’. Enpä ollut ennen kuul­lut. Ymmär­ret­tävää, että ran­skalainen JCe­caux on tehnyt siitä tuoten­i­men. Ilmeis­es­ti main­os­myyn­tipi­ireis­sä ovat sit­ten tehneet siitä lempin­i­men, joka kai ymmär­retään hei­dän piireis­sään, mut­ta tuskin hirveästi hei­dän ulkop­uolel­laan. Val­okaapeista kyl­lä puhutaan myös usein.

 17. Taisi olla bus­sipysäkil­lä Topeliuk­sen kadul­la Taka-töölössä (lin­nankosken kadun risteys).

 18. Bus­sipysäkil­lä, Tuusu­lantien sil­lal­la, Pak­i­lantien alussa/Käskynhaltijantien lopus­sa — “Oden paluu”.

 19. Päärautatiease­mal­la, län­sipuoleisim­mil­la lai­tureil­la (täysin var­masti en muista oliko 17–18 vai 15–16 raitei­den välissä).

 20. Mak­en ilmoit­ta­ma lie­nee sama, kuin tuo aiem­pi 550 pysäkki.

  Toinen havain­to tänään: Alek­sis Kiv­en kadul­la, lin­jan 9 pysäkil­lä Kotkankatu keskus­taan päin.

 21. Samuli Saarel­ma:

  Eli­nan kom­mentin julka­isu osoit­taa aika kovanahkaisu­ut­ta Osmolta.

  njoo… ehkä pelkäl­lä huumor­in­ta­jul­lakin pää­sis yhtä pitkälle. (Osmo tosin on epäilemät­tä kovanahkainen.)

 22. Län­si-Pasi­las­sa Pasi­lan­raiti­ol­la, Eter­an takana ole­val­la ratikkapysäkillä.

 23. Ja kol­maskin bon­gaus vielä tänään:
  550 pysäkil­lä Takkatie, Huopalah­den ja Itik­sen suun­taan. Pitäjän­mäen­tiel­lä siis, Pajamäen risteyk­sen paikkeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.