Site icon

Katajanokalle 2000 uutta asukasta

Aloite­taan yleiskaavaan tutus­tu­mi­nen sam­makkop­er­spek­ti­ivistä. Mitä tapah­tuu kotikul­mil­leni Kata­janokalla? Tämä val­in­ta ei johdu vain nurkkakun­taisu­ud­es­ta, sil­lä se on hyvä esimerk­ki siitä käsialas­ta, jol­la yleiskaavaa tehdään.

Kata­janokalle kaavail­laan yhtä uut­ta kort­teliriv­iä alueelle, joka on nyt sata­man aika tehot­tomas­sa käytössä ja taloy­htiöi­den parkkipaikkoina.

Tämä on maankäyt­töä, jota olen aina ihme­tel­lyt. Jotenkin on saatu sata­man kanssa sovi­tuk­si, että laivo­jen las­taamiseen riit­tää vähempikin maa-ala.

Kata­janokalle suun­nitel­laan suur­ta pysäköin­tilu­o­laa. Täy­tynee kysyä lau­takun­nan kok­ouk­ses­sa, onko näil­lä kahdel­la asial­la jotain tekemistä keskenään, sil­lä jon­nek­in­han ne autot on pan­ta­va, joiden parkkipaik­ka nyt on siinä mer­inäköalas­ta naut­ti­mas­sa. Kiin­nos­tavaa on, miten oper­aa­tio rahoite­taan. Vaikea uskoa, että nyt käytän­nössä ilmaisek­si pysäköivät suos­tu­isi­vat mak­samaan luo­la­paikas­ta käypää vuokraa.

Muuten olen sitä mieltä, että tuon pysäköin­tilu­olan turvin Luot­sikadus­ta voisi tehdä pihakadun!

Vai­h­toe­htokaavas­sa on Kata­janokan kohdal­la sama aja­tus pait­si, että myös kär­keen tulisi koil­liseen päin yksi kort­telirivi. Se on vähän liioit­telua, sil­lä kyl­lä sinne kär­keen vihervyöhyke kuu­luu. Ilmais­es­ti vai­h­toe­htokaavas­sa on ajatel­tu siirtää sata­ma kokon­aan pois, kos­ka rak­en­tamista tulisi koko eteläreunalle.

Var­maankin tätä suun­nitel­maa kavah­ta­vat ne, joil­la on nyt mer­inäköala, mut­ta jot­ka jatkos­sa katso­vat naa­puriko­rt­telin seinää. Mer­inäköalas­ta naut­tivien määrä ei pienene vaan kasvaa.

Exit mobile version