Site icon

Kaupunkisuunnittelulautakunnan lista 16.12.2014

(Esi­tys­lis­taan tästä)

Yleiskaa­va

Yleiskaa­va on nyt käsitel­ty kolmes­sa kok­ouk­ses­sa. Nyt siitä päätetään – tai siis nyt se pan­naan nähtäville. Lau­takun­nas­sa on sovit­tu, että varsi­nainen poli­it­ti­nen käsit­te­ly tapah­tuu saatu­jen lausun­to­jen jäl­keen. Mik­si panisimme nähtäville kaa­van, jos­ta on jo lop­ullis­es­ti sovit­tu. Toisaal­ta jot­ta nähtäville ei pan­taisi sel­l­aista, joka joka tapauk­ses­sa muute­taan, joitakin muu­tok­sia virkami­esten laa­ti­maan luon­nok­seen tehdään jo tässä vai­heessa. Varsi­naisen käsit­te­lyn jäl­keen kaa­va pan­naan (var­maankin) uud­estaan nähtäville ja lop­ullis­es­ti val­tu­us­to päät­tää siitä vuo­den 2016 aikana.

Hert­toniemen puusepän alueen kaava

(Pöy­dältä)

Lau­takun­nas­sa on vihreil­lä ja kokoomuk­sel­la ollut halu­ja muut­taa teol­lisu­usaluet­ta asun­noik­si esitet­tyä laa­jem­min, kos­ka alue on niin lähel­lä metroase­maa. Var­maankin palaute­taan. Virkami­esten esi­tyk­sessä asun­to­ja tulisi run­saalle tuhan­nelle asukkaalle, mah­dol­lisen palau­tuk­sen jäl­keen vielä noin puo­let lisää. Kos­ka maa on yksi­ty­i­somis­tuk­ses­sa, asun­not ovat var­maankin kovan rahan asun­to­ja, mikä ei ole Itä-Helsin­gin kannal­ta huono asia.

Mel­lun­mäen Saariselän­tien ja Pyhä­tun­tur­in­tien täydennyskaava

(Pöy­dältä)

Tässä tulee asun­to­ja noin 500 hen­gelle. Edel­lisessä kok­ouk­ses­sa huol­ta herät­ti tieto, ettei Jok­eri 2 saa Mel­lun­mäen­tiel­lä tämän kaa­van joh­dos­ta omia kaisto­ja. Asi­aa on selvitet­ty, eikä se tässä tapauk­ses­sa mah­do­ton­ta ole. Muual­la on kyl­lä vaikeuk­sia osoit­taa ratikalla oma kaista.

Atlantinkaaren kaa­va Jätkäsaaressa

Alueelle tulee 2500 asukas­ta. Tämä kaa­va on viidennes koko viras­ton vuo­den tavoit­teesta, joten viras­to halu­aa tämän valmi­ik­si vielä tänä vuon­na. Kaa­va vaikut­taa hyvältä, mut­ta sen sit­ten näkee kun talot ovat valmi­it. Keskel­lä iso kaare­va puis­to ja vier­essä tehokkaasti raken­netut kort­telit. Tästä voi tul­la hyvä, mut­ta kaik­ki on kiin­ni siitä, mil­laiset julk­i­sivut talois­sa lop­ul­ta ovat.

On kyl­lä jän­nit­tävää nähdä, mil­lainen Jätkäsaari on valmi­ina. Sitä on sekä ylis­tet­ty että par­jat­tu. Vastikään joku ulko­maalainen arkkite­hti esit­ti, että koko alue joutaisi puret­tavak­si. Olisi ehkä kan­nat­tanut malt­taa siihen saak­ka, että alue on valmis. Ne van­him­mat, yhtä aikaa Ruo­ho­lah­den kanssa tehdyt kort­telit ovatkin aika haasteettomia.

Exit mobile version