Blogin RSS-feedi meni rikki viime elokuussa. Se on nyt korjattu, mutta en tiedä, toimiiko se, koska olen itse sen suhteen eri asemassa kuin muut. Kerro lähettämällä tieto sähköpostiosoitteeseen osmo@soininvaara.fi , jos saat tästä viestistä tiedon RSS-feedin kautta.
Toiminut ok koko ajan.
Lukijana Inoreader.com
Kuva ko. syötteestä: https://i.imgur.com/T5AcHhU.png
https://theoldreader.com/:lla on ollut rikki, mutta nyt tuli tämä ja useampi muu postaus näkyviin.
Itse seuraan nettiä käytännössä pelkästään syötteiden kautta. Vieläpä olen pelkistänyt seurannan käyttämällä tekstipohjaista syötteenlukijaa, newsboat. — Tällä lukija-ohjelmalla oli katko, nyt toimii. — Tekstipohjainen tarjoaa mahdollisuuden helposti tallentaa mielenkiintoisia artikkeleita ilman kuvia ja mainoksia. Niistä voi sitten hakea linkkejä ja tekstiä omiin kirjoituksiin.
Jos joku mielenkiintoinen sivusto ei tarjoa syötettä, se jää lukematta. — Onpa tuota luettavaa silti riittänyt.
Aika usein varsinainen pääsivu on täytetty «BREAKING NEWS!» clickbait-uutisilla eikä sellaisen seuraamisesta tule hullua hurskaammaksi, aikaa menee ja aivot pehmenee. Syötteessä puolestaan on kerrottu uusimmat jutut otsikoineen kätevästi aikajärjestyksessä.
Tekniseltä kannalta syötteitä on kolmenlaisia. 1) pelkistetyt: linkki artikkeliin, julkaisuhetki ja otsikko. 2) Edellisen lisäksi lyhempi tai pidempi johdantokappale tai tekstiä artikkelin alusta. 3) Edellisen lisäksi koko artikkeli tekstimuodossa.
3) KOKO ARTIKKELI SYÖTTEESSÄ MUKANA.
Tällainen syöte sopii «sanan julistajille», esimerkiksi poliitikoille ja tällaista syötettä arvostan eniten. Sanan julistajan tarkoituksena ei ole houkutella lukijaa klikkaamaan artikkelia vaan levittää sanomaa mahdollisimman monelle lukijalle.
Jos sanan julistaja lähtee keräämään «mahdollisimman paljon» klikkauksia ja kavereita, hänen sanomansa ei ole enää uskottava. Hänen todellinen agendansa on silloin jokin omaa pituuttaan suurempi asia ja sen kertominen lukijoille saattaa haitata «klikkauksien määrää».
2) JA 1) PELKISTETTY SYÖTE
Pelkistetty syöte on sopii suuria sivumääriä (ja pitkiä artikkeleita) julkaisevalle taholle, esimerkiksi uutistoimistolle, joka tuottaa satoja uutisartikkeleita päivässä. — Mutta voihan lukija silti tyytyä otsikkoon avaamatta koko artikkelia eteensä.
Syötteenlukija-ohjelma huomioi vain uudet artikkelit.
KUINKA MONTA ARTIKKELIA OLISI OLTAVA SYÖTTEESSÄ?
Yleisenä oletusarvona näyttäisi olevan kymmenen, mutta sen pitäisi olla vähintään niin suuri kuin artikkeleita tuotetaan yhdessä päivässä, maksimiarvo. Tällä tavoin kerran päivässä tarkistettu syöte sisältää kaikki lukemattomat artikkelit ilman väliinputoajia.