Hyviä ehdokkaita Uudeltamaalla

Moni on kysellyt minulta vihreiden sopivia ehdokkaita Uudeltamaalta.

Ehdolla on neljä kansanedustajaa, jotka ovat kaikki hyviä, mutta keskenään turhan samanlaisia. Väläytän muutamaa nimeä, joilla on kovin eri vahvuuden.

 

Hesarin vaalikone antoi minulla lähimmäksi Janne Hirvasvuopion, Espoossa asuvan saamelaisen. En ole häntä koskaan tavannut, joten vaalikone on ainoa lähteeni. Todettakoon, että sen mukaan Janne on minusta vähän oikealle – tämäkin akseli on kyllä ihan mitä sattuu – ja yhtä paljon urbaaneja arvoja edustava kuin minä. Ei olisi odottanut Espoossa asuvalta saamelaiselta.

Jos haluaa lähettää vihreille viestin ydinvoiman puolesta, voi äänestää Ville Tulkkia, joka on tehnyt työuransa ydinvoiman parissa. Kaveri toimii tieteen ja tekniikan vihreissä, Viite ry:ssä, mikä on aina hyvä suositus.

Itse kuitenkin äänestäisin erikoislääkäri Olga Gilbertiä Vantaalta. Hänet tunnen hyvin. Hän istui vajaat kaksi vuotta vieressäni HUS:n hallituksessa. Tämän vuoden alusta hän on hyvinvointialueen valtuutettu. Opin tuntemaan hänet hyvänä päätöksentekijänä, joka säilyttää harkintakykynsä vaikeissakin tilanteissa. Tätä ominaisuutta käytännön päätöksenteossa tarvitaan, paljon enemmän kuin sitä hyvesignalointia, jota some on pullollaan.

Yksi ajatus artikkelista “Hyviä ehdokkaita Uudeltamaalla”

  1. Kuuntelen parhaillaan podcastia, jossa haastatellaan Eva Tawasolia. Hänet voisi liittää Uudenmaan vihreiden hyviin ehdokkaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.