Oden vaaliohjelma (1) Yleistä

Olen taas ehdokkaana Helsingin kunnallisvaaleissa, 12. kerran.

Äänestäjällä on kuntavaaleissa paljon valtaa. Kannattaa valita oikea puolue ja puolueen sisältä oikea ehdokas. Ehdokkaiden välillä on suuria eroja puolueiden sisällä. Se, ketkä valtuuston tulevat ja kuinka suurella äänimäärällä, vaikuttaa puolueiden linjaan.

Eroa on myös puolueiden välillä. Näissä vaaleissa ratkaistaan, johdetaanko Helsinkiä kokoomuslaisesta vai vihreästä arvomaailmasta lähtien. Näitä puolueita yhdistää halu rakentaa Helsinkiin paljon asuntoja, mutta erottaa ennen kaikkea suhtautuminen liikenteeseen. Sillä on väliä. Politiikka on joukkuepeliä, joten puolueen valitseminen on keskeistä.

Olen lopen kyllästynyt politiikan kukkaiskieleen, jossa kannatetaan kaikkia hyviä asioita, ovat ne kuinka ristiriitaisia keskenään hyvänsä. Politiikka on ennen kaikkea valitsemista hyvien asioiden välillä.

Parantaakseni äänestäjän kuluttajasuojaa kirjoitan juttusarjan omista tavoitteistani Helsingissä. Tarkoitukseni on kertoa avoimesti, mitä tavoittelen ja mistä hyvistä asioista olen valmis tinkimään, ja käsittelemään myös ristiriitaisia asioista, koska asiat ovat keskenään ristiriitaisia.

Pääosin ajatukseni olvat linjassa vihreiden kanssa – enhän olisi muuten vihreiden ehdokkaana – mutta eivät aina. Pyrin pitämään huolen siitä, että kerron, milloin ajatukseni eroavat vihreiden vaaliohjelmasta.

 

Helsingin kunnallisvaaleisiin osallistuminen on valitettavasti kallista. Vihreän liiton sivuilla voi lahjoittaa rahaa haluamansa ehdokkaan vaalikampanjaan. Helsinkiläisiä ehdokkaita voi tukea tämän linkin kautta.

2 vastausta artikkeliin “Oden vaaliohjelma (1) Yleistä”

  1. Pikkutekijöitä olette kaikki. Minä näkisin Helsingin ongelmat vain seurauksena maailmanluokan päätöksistä. Me tässä miniatyyrimaassa olemme alloilla ja tuulilla, joita pitäisi hallita määränpäistä, ja määrätietoisesti. Ongelman ydin on kaikille selvä, sen sijaan täällä nokitaan poikasia. Katso ulos, kun ulkona tapahtuu, katso sisälle, kun sisällä tapahtuu.

  2. Blogistasi löytyi artikkeli kaivoslaista vuodelta 2013. Aiotko vielä nostaa esille kaivoslain ajankohtaisine päivityksineen? Minusta lain valmistumisella on jo kiire, sitä on vitkulteltu aivan liian pitkään. Luin eilen järkyttävän mielipidekirjoituksen rautalammilaiselta. Australialainen kaivosyhtiö, joka on tunnettu ympäristörikkomuksistaan muualla, on alkanut tehdä lentomittauksia Etelä-Konneveden kansallispuiston läheisyydessä ja alueellakin. Monikansallisia kaivosyhtiöitä houkuttelee Suomeen nimenomaan löperö lainsäädäntö. Tosiasiassa malmiesiintymät eivät ole niin hyviä, siksi piti Talvivaarallakin käyttää runsaasti kemikaaleja prosessissa. Luontoa ja Suomen perustuslakia kunnioittavan kaivoslain pitäisi olla vihreiden ykkösasia.
    Oikeasti kaivoslain pitäisi olla kaikkien puolueiden ykkösasia muista puoluekannoista riippumatta. En voi ymmärtää, miten Suomesta on voitu varata, myös maanomistajien mailta, Tanskan kokoinen alue vain ilmoittamalla se ”vallatuksi”. Tuohan on kuin entisajan kolonialismia. Toivoisin että kaikki puolueet heräisivät tähän, myös perussuomalaiset ja keskusta. Perussuomalaiset voisivat hoksata, että tässä nyt jos missä loukataan isänmaan suveneriteettia, keskusta valitettavasti on niitä, jotka hiljaisesti kannattavat jopa valtaamista Natura-alueilta. Jos keskustalaiset haluavat muuttovoittoa pienempiin kuntiin, miten he selittävät näille potentiaalisille muuttajille ja mökkiläisille mahdolliset kaivostoiminnan riskit vesistöjen pilaamisineen? Puhumattakaan ruuan tuotannosta.

    Taistelu kaupunkien vihersaarekkeista on osoittanut, että elävä luonto on useimmille suomalaisille vielä todella tärkeä asia. Vihersaarekkeiden suojelu on silti vielä pientä näpertelyä siihen verrattuna, että kaivosyhtiöiden omaedun tavoittelu uhkaa Itä-Suomen, Lapin ja Keski-Suomenkin merkittäviä luontoalueita. Hyvä sentään että paikalliset asukkaat ovat valveutuneita. Tästäkin syystä on tärkeää, että Suomi pysyy asutettuna koko maan. Kaikkein eniten ympäristöstä välittää ne ihmiset, jotka siellä asuvat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.