Covid-19, Verde, _

Seuraan COVID-19-tartuntoja Verdessä

Seuraan tästä eteenpäin päivittäin COVID-19-tartuntoja Verdessä. Uudellamaalla on asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän tartuntoja kuin muualla maassa, mutta yllättäen suhteellinen kasvuvauhti on muualla maassa suurempaa – eli sairastuneet tartuttavat todennäköisemmin. Lue lisää tästä .

4 thoughts on “Seuraan COVID-19-tartuntoja Verdessä

 1. Toivoisin suurempaa ja mustempaa fonttia kuvaajiin, jos vain mahdollista, selitetekstistä ja akseleiden pisteistä on vaikea saada selvää läppärin ruudulta. Olen itsekin syyllistynyt liian pieneen fonttikokoon graafisissa esityksissä ja saanut aiheesta negatiivista palautetta.

  Muutoin seuranta Verdessä on todella hyvä, ytimekkäästi ilmaistu olennainen asia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Kirjataanko positiiviset tulokset siihen sairaanhoitopiiriin missä näyte on otettu vai kotikunnan mukaan? Miten ulkomaalaisten tartunnat kirjataan? Näin joulun pyhien aikaa tuolla voi olla iso vaikutus tuloksissa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Tänään kommenttisi oli: ”Tartuntojen lasku näyttäisi pysähtyneebn, mutta synä tähän voivat olla vuodenvbaihteen pyhäty ja niiden vaikutus testeihin hakeuumiseen.”

  Pyhinä testeissä käydään vähemmän, joten vuodenvaihteen vaikutus on (todettuja) tartuntamääriä vähentävä. Tartunnat tulee tilastoihin sitten kun testeihin mennään arkena.

  Eikö tässä ole nyt kyse joulun pienten testimääräpäivien (jolloin todettuja tartuntojakin oli vähän) tippumisesta pois 7-päivän seurantaikkunasta. Okei, uusivuosikin vähentää testeihin hakeutumista, mutta ei oletettavasti yhtä paljon kuin joulu. Olen itse asiassa positiivisesti yllättynyt, että 7 päivän keskiarvo ei lähtenytkään Uudellamaalla nousuun joulun jälkeen, vaikka moni lykkäsi testeihin hakeutumista pyhien yli.

  Vielä on vaan odoteltava, mikä on joululomien kokonaisvaikutus. Veikkaan, että koulujen ja monien työtätekevien lomat vähentävät tartuntoja enemmän kuin mitä joulun ja uudenvuoden kyläilyt lisäävät.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.