anekdootteja elämäni varrelta, _

Anekdootteja(3): Vennamo valtuustossa

Vihreät – silloin nimeltään vaihtoehtoinen Helsinki – saivat vuoden 1980 kunnallisvaaleissa ensimmäisen valtuutettunsa, Ville Komsin Helsingin valtuustoon. Minusta tuli valtuustoryhmän sihteeri ja sain oikeuden istua salin laidalla kokousta seuraamassa. Paikkani oli Veikko Vennamon istuinpaikan lähituntumassa.

Ilkka Hakalehto, Keskustapuolueesta omaan ryhmäänsä loikannut populisti piti jostain asiasta itselleen tyypillisen puheen, puhui narisevalla äänellään etuoikeuttujen ja suurpääoman hyysäämisestä ja kaikesta ikävästä, jota pahat päättäjät olivat Helsingissä tehneet. Käsiteltävää asiaa en muista.

Vennamo pyysi puheenvuoron ja piti sisällöltään hyvin samanlaisen puheen, mutta puheena se oli aivan muuta. Tuli syvällä rintaäänellä, oli retorisesti nerokas ja tunnelmaa täynnä.

Sitten hän palasi paikalleen, nyökkäsi minulle ja sanoi: ”Piti vähän näyttä tuolle Hakalehdolle, miten politiikkaa puhutaan!”

2 thoughts on “Anekdootteja(3): Vennamo valtuustossa

  1. Mitä enemmän seuraan Jussi Halla-ahon perussuomalaisia, sitä enemmän tulee ikävä Veikko Vennamon sivistyneisyyttä. Vaikka häntä siis aikoinaan pidettiin väheksyttävänä populistina (tosin sitä sanaa ei taidettu siihen aikaan vielä käyttää).

      (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

    1. Ei populistisuuden väheksyttävyys ole esiintymisestä kiinni vaan asiasisällön tyhjyydestä. Olihan Saksassakin aikoinaan hyvin suosittu ja sivistyneenä pidetty populisti, joka osasi esiintyä. Laman osasi parantaa, mikä ei toki ole mikään pikkujuttu, mutta muu toiminta menikin sitten lopulta melko pahasti pieleen.

        (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.