Kaupunkisuunnittelu

Kaupunkiympäristölautakunnan lista 13.2.2018

Tällä kertaa aika helppo lista.

Hotelli Jätkäsaareen Välimerenkadulle.

Strategiset mitat: yhdeksän kerrosta, 5 400 k-m2.

Bulevardi 14 asuinkäyttöön

Vanha asuintalo palautetaan asuinkäyttöön kuitenkin niin, että kaksi alinta kerrosta jäävät toimitilakäyttöön.

Fillari- ja jalankulkutunneli Kansalaistorilta Kaisaniemen puistoon

Tämä menee ilmeisesti vielä kerran pöydälle. Mikko Särelä on huomauttanut aivan oikein, että kannattaisi saman tien tehdä kevyen liikenteen silta Kaisaniemestä Siltasaareen. Parantaisi rantojen kävely-yhteyksiä ja ratkaisisi myös kysymyksen, miten fillarit jatkavat Hämeentieltä kohti keskustaa.

Lausunnot Tuomas Rantasen ja Emma Karin Vartiosaaren käytöstä ja siltayhteydestä

Nämä ovat tulleet vähän toiseen valoon sen jälkeen kun hallinto-oikeus kumosi Vartiosaaren osayleiskaavan

Jussi Chydenuksen aloite frisbeegolfratojen lisäämisestä.

Lausunto puoltaa asiaa, mutta  lähtee siitä, että tällaisen alueen pitäisi olla suljettu muulta käytöstä tapaturmariskin vuoksi (?)

8 thoughts on “Kaupunkiympäristölautakunnan lista 13.2.2018

 1. Tuo Siltasaaren kevyenliikenteen silta on aivan pakko rakentaa hetimiten, koska Pitkäsilta on aika vaarallinen kapeikko jalankulkijalle ja pyöräilijälle jo nykyisellään. Tulevaisuudessa liikennemäärä sillä nousisi reilusti lisää jos Siltasaareen ja myös Hakaniemenrannan keskivaiheille ei rakenneta kevyenliikenteen siltoja.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Pyöräilen päivittäin Pitkänsillan yli. Sille tulee pyötätie vain hotellin nurkalta eli itäpuolelta. Tilaa pyörille on max 1,5 metriä kahteen suuntaan. Vieressä jyrää busseja jonossa. Hurjan vaarallista.

  Jos ja kun haluamme lisää pyöräilyä, tarvitsemme toisen pyöräreitin idästä keskustaan. Siltasaari on hyvä vaihtoehto, mutta siellä varmasti jokainen taloyhtiö vastustaa, tuskin menestyksellisesti mutta kuitenkin. Siellä on myös ikävää nupukiveystä, joka ei sovi ympärivuotiseen pyöräilyyn.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Jos ja kun Kaisaniemestä Siltasaareen tehdään kevyen liikenteen silta, polkupyörätunneli kannattaisi tehdä pohjoisemmaksi, niin yhteys mm. baanalle olisi sujuvampi ja Töölönlahdenkadun varressa olisi tilaa suoralle luiskalle.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Ville:
  Jos ja kun Kaisaniemestä Siltasaareen tehdään kevyen liikenteen silta, polkupyörätunneli kannattaisi tehdä pohjoisemmaksi, niin yhteys mm. baanalle olisi sujuvampi ja Töölönlahdenkadun varressa olisi tilaa suoralle luiskalle.

  Ei se nyt kovin pahaa mutkaa tee, jos silta tulisi Siltasaaresta johonkin ravintola Kaisaniemen luona olevan vajan luo, niin siitä pääsee suoraan Kaisaneiemen puistokujaa tunneliin. Puistokuja on oikein mainio pyöräillä – poljen siitä aamuin illoin 5 päivänä viikossa. Liikennettä kujalla ei juurikaan ole (siis autoja).

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Osmo Soininvaara:
  Sen tunnelin tekeminen radan ali pohjoisemmassa on tosi kallista. Silloin päädyttäisiin varmaankin siltaan, joka on siis nostettava samalle tasolle kuin se on Linnunlaulussa.

  Mikä tekisi tunnelista kalliin?

  Matti Kinnunen: Ei se nyt kovin pahaa mutkaa tee, jos silta tulisi Siltasaaresta johonkin ravintola Kaisaniemen luona olevan vajan luo, niin siitä pääsee suoraan Kaisaneiemen puistokujaa tunneliin. Puistokuja on oikein mainio pyöräillä – poljen siitä aamuin illoin 5 päivänä viikossa. Liikennettä kujalla ei juurikaan ole (siis autoja).

  Tarvitseeko Puistokujalla olla autoliikennettä lainkaan?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.