_

Positiivinen vaihtoehto ravihevosille – sijoittaminen startupiin

Jos olet kiinnostunut uhkapelistä, mutta et ymmärrä mitään jalkapallosta tai ravihevosista, sijoita suomalaiseen startupiin. Voiton todennäköisuus on paljon suurempi kuin Lotossa. Jokainen arpa ei voita, mutta hajauttamalla rahasi riittävän moneen yritykseen mahdollisuutesi voittaa kasvavat.

Nyt on tarjolla tamperelaisen Yepsonin joukkorahoitusluonteinen osakeanti (minimipanos vain 235 euroa).  Yepzon tekee paikantimia, jolla voit seurata lemmikkisi tai fillarisi ihmeellisiä seikkailuja. Sen voi antaa mukaan myös reppureissaajalle, joka lähtee Aasiaan, niin voi nukkua yönsä rauhallisesti.

Yrityksestä ja sen tuotteista kerrotaan tässä ja meneillään olevasta osakeannista tässä.

Jos aikoo antiin osallistua, kannattaa pitää kiirettä. Osakeanti on periaatteessa auki vielä neljä viikkoa, mutta voi sulkeutua huomattavasti aiemminkin. Anti päättyy, kun maksimitavoite, 1,3 M€ on saavutettu. Puoli miljoonaa on näköjään jo tullut.

 

 

22 thoughts on “Positiivinen vaihtoehto ravihevosille – sijoittaminen startupiin

 1. Mulla on kymmenisen ideaa, joista voisi periaatteessa polkasta pystyyn joukkorahoituskampanjan Kickstarter-tyyliin eli niin, että rahapanosta vastaan saisi valmiin tuotteen. Kickstarter taitaa kuitenkin olla laiton tai ”puolilaiton” Suomessa: vippaskonsteilla voi firman sivuille päästä, mutta ei käsittääkseni ilman esimerkiksi saksalaista tai englantilaista kumppania. Tosin ihan varma en ole, sillä googlettamalla löytyy firma tai pari, joka on Suomesta onnistunut Kickstarteriin pääsemään. En tiedä, millä keinoin.

  Jos joku asiasta tietävä sattuisi tämän lukemaan: miten suomalainen yksityishenkilö pääsee Kickstarteriin, jos pääsee, ja onko sitten lainsuojaton?

  Sääli, jos suomalaiset tässkin tippuvat kelkasta, koska lainsäädäntöä ei saada ajan tasalle. (Viimeksi tsekkasin tilanteen puolisen vuotta sitten.)

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Ensimmäinen joukkotahoitus, jota näen mainostettavan tv:ssä! Ihan hyvä kuluttajatuote, mutta en oikein usko tuosta syntyvän mitään mahdotonta hittiä. Mutta uskoisin kyllä mainitut ravihevosen voittavan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Kalle: Ensimmäinen joukkotahoitus, jota näen mainostettavan tv:ssä!

  Minua hieman hämää että TV-mainosten aikaan kyseinen firma oli keräämässä rahoitusta Innovestorin kautta, joka on samantapaisesta nimestään huolimatta eri putiikki ja kerää sijoituksia isommissa palasissa kuin tämänkertainen Invesdor. Tämä on siis jo ainakin neljäs Yepzonin osakeanti.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. LK:
  Mikä on todennäköisyys sille, että narkkarin jäljiltä pyörällä tekee enää mitään?

  Jos nisti saadaan kiinni ja tuomittua…Ai niin, kyse ei ole ylinopeudesta henkilöautolla.

  Nistit pitää saada häkkiin, juuri tuosta syystä. Vankila ei paranna ketään, mutta vankilassa oleva nisti ei tee rikoksia.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Mielenkiintoinen kuluttajatuote(valikoima), hyviä partnereita ja jakelijoita! Kyllä sellaisen mielellään peräkärryyn, polkupyörään tai lapsen reppuun tökkää varsinkin, jos palvelun kk-hinta putoaa alle kympin.

  Ihmettelen, miksi firma haluaa pienosakkaita sallimalla niin pienen minimipanoksen. Osakkaiden määrä kasvaa sadasta kolmeen sataan ellei paljon enemmänkin. On sellaisen osakasluettelon ylläpidosta vähän vaivaa.

  Arvaukseni on, että esitteissä mainittu Tekesin 750k lainan saaminen on kasvulle tärkeä ja Yepzonin on ensin kerättävä annilla lainaajan edellyttämä määrä omaa pääomaa. Niillä yhdessä he saavat myynnin nopeampaan kasvuun ja kassavirran plussalle ennen kuin kirstun pohja häämöttää. Jos tällä rahoituskierroksella tulee enemmän pienosakkaita kuin ammattisijoittajia, ei yhtiökokoukseen ilmesty juuri uusia äänenkäyttäjiä. Näin on helpompi hallita jatkossa.

  Pessimistisempi arvaus on, että firma tarvitsee akuutisti omaa pääomaa käteisenä seuraavaksi vuodeksi puoleksitoista ja ammattisijoittajilta oli vaikea sitä saada.

  Toivon, että firma pääsee voitolliseksi ja vie siivun globaaleista markkinoista! Suomalaiseen startupiin sijoittamalla voit tosiaan voittaa. Samalla tiedät, että uhkapelaamaasi rahaa ei jaeta poliittisesti päätetyin perustein vaan joku yrittää sillä kasvattaa kansantaloutta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Markkinoilla on kymmeniä ellei satoja lemmikkien gps-trackerien valmistajia, en oikein saanut selvää onko tämän yrityksen tuotteissa jotain lisäarvoa kilpailijoihin nähden. Tukkuhinta tällaisille kilpailijoiden laitteille näyttää alibabassa oleva alimmillaan noin 20€/kpl, katteet ovat pieniä. Ei jatkoon.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Pienpanimoilla on ollut osakeanteja. Jos niistä ei vaurastu, niin ainakin on mahdollisuus päästä rikastuttamaan suomalaista kulttuuria oikeasti.

  Entäs Osmo pienlainoihin erikoistunut Euroloan? Olisiko hyvä sijoituskohde? Suomalaista palvelua viedään maailmalle.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Kalle:
  Nistit pitää saada häkkiin, juuri tuosta syystä. Vankila ei paranna ketään, mutta vankilassa oleva nisti ei tee rikoksia.

  Paljon halvemmaksi tulisi antaa nistille huumeet apteekista ilmaiseksi. Niiden valmistus ei maksa juuri mitään ja antamalla ilmaiseksi nistiltä loppuisi tarve ryöstelylle. Ja kustannus rikosten ehkäisystä olisi murto-osa vankilapaikan hinnasta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. peksu:
  Markkinoilla on kymmeniä ellei satoja lemmikkien gps-trackerien valmistajia, en oikein saanut selvää onko tämän yrityksen tuotteissa jotain lisäarvoa kilpailijoihin nähden. Tukkuhinta tällaisille kilpailijoiden laitteille näyttää alibabassa oleva alimmillaan noin 20€/kpl, katteet ovat pieniä. Ei jatkoon.

  Minullekaan ei kilpailuetu selvinnyt, sillä näitä trackereita on kaupan pilvin pimein, ja perusominaisuuden saa myös kännykkään. Yepzonin pitkä toiminta-aika taitaa jäädä ainoaksi eduksi.

  Tilanne olisi toinen, jos firma pystyisi kehittämään laitteen, joka olisi oleellisesti nykyistä pienempi, niin että se voitaisiin piilottaa rakenteisiin, esim. ommella vaatteisiin, tai naamioida tavalliseksi avaimenperäksi, autonavaimeksi tms, jolloin voro tai dementoitunut vanhus ei sitä hoksaisi poistaa.

  Kuluttajamarkkina on ylipäätänsä hankala tuntemattomille tyhjätaskuille. Eiköhän tässäkin ole tavoitteena saada firma ajan mittaan myyntikuntoon.

  Minimisijoitus ei ole paha, joten saatan kuitenkin kokeilla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Sepi: Paljon halvemmaksi tulisi antaa nistille huumeet apteekista ilmaiseksi. Niiden valmistus ei maksa juuri mitään ja antamalla ilmaiseksi nistiltä loppuisi tarve ryöstelylle. Ja kustannus rikosten ehkäisystä olisi murto-osa vankilapaikan hinnasta.

  No, mutta juoppo ostaa kätevästi Kela Goldilla alekaljaa ja kuseksii ne ovenpieleesi. Loppuisiko kuseskelu, jos apteekista jaettaisiin alekaljaa ilmaiseksi?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. LK: No, mutta juoppo ostaa kätevästi Kela Goldilla alekaljaa ja kuseksii ne ovenpieleesi. Loppuisiko kuseskelu, jos apteekista jaettaisiin alekaljaa ilmaiseksi?

  Se onkin hölmö ajatus jakaa päihteet ilmaiseksi. Sen sijaan ne apteekista myytävät mömmöt pitäisi verottaa sellaiselle tasolle, että laittomat toimitusketjut jäisivät marginaaliin.

  (Noin muuten minun on hieman vaikea ymmärtää miksi muita hieman paremmat ihmiset ™ hyväksyvät sen, että heidän päihtymiseensä tarkoitettuja aineita verotetaan rajusti, kun taas ne aineet, millä huonommat ihmiset hoitavat päihtymisensä ovat verottajan ulottumattomissa)

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Hyvän ravurin voitonmahdollisuus on välillä 30%-95% ja hyvän startupin mahdollisuus max 10%. Suosittelen ravureita.

  Startup sijoittaminen on yksityishenkilöille täysin sopimatonta puuhaa. Moni VC yrittäjäkin on hukassa analysoidessaan näitä. Kickstarter videoita katsomalla ei voi päätellä kannattaako.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Riippuu varmaan ihan siitä omasta sijoitusvarallisuudesta. Jos on asuntolainat maksettu ja tilille tulee 1500e enemmän kuussa kuin itselle on käyttöä, niin mikseipä sitä voisi yhtä hyvin noihin räiskiä kasinolla pelaamisen sijaan.

  Ainakin se kannusta startuppien aloittamiseen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 14. tcrown: Se onkin hölmö ajatus jakaa päihteet ilmaiseksi. Sen sijaan ne apteekista myytävät mömmöt pitäisi verottaa sellaiselle tasolle, että laittomat toimitusketjut jäisivät marginaaliin.

  (Noin muuten minun on hieman vaikea ymmärtää miksimuita hieman paremmat ihmiset ™ hyväksyvät sen, että heidän päihtymiseensä tarkoitettuja aineita verotetaan rajusti, kun taas ne aineet, millä huonommat ihmiset hoitavat päihtymisensä ovat verottajan ulottumattomissa)

  Miksi ne pitäisi apteekista verotta ostaa, Alkoon ne kuuluisivat! Siellähän olisi vielä muistissa muinainen viinakorttijärjestelmä ;).

  Seuraava menee pahasti otsikon ulkopuolelle: Olen jo parikymmentä vuotta ollut sitä mieltä, että ”hyväksyttyjen” huumeiden kauppa pitäisi pistää Alkoon tai muuhun vastaavaan kontrolloituun jakeluun. Nykyinen järjestelmä hyödyttää vain kaikentasoisia rikollisia ja alkaa uhata jopa heikkojen valtioiden perustaa. Piste.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 15. Heh, pitäisikö sjoittajan tietääkin jotain kohteesta?
  Mitä tuote tekee, mihin markkinaan tähtää, myyntiennusta, onko joku uusi tekninen idea, onko patenttisuojaa jne. Sitten voisi hiukka harkita.
  Mitäs niille korvavaloilla kuuluu, ledit korviin valaisemaan aivoja , siitä olo paranee. Niitähän kaupattiin takavuosina.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.