Blogin kävijämäärä laski viime vuonna

Blo­gin kävi­jämäärä oli viime vuon­na kävi­jämäärä 1484121. Siinä on laskua peräti 12 %. Artikkelei­ta julka­isin 221 (228) ja kom­ment­ta­ja läpäisi seu­lan 12 226 (14 930). Kom­ment­tien määrässä oli laskua peräti 18%.

Osit­tain blo­gin suo­sion lasku johtuu siitä, etten ole ehtinyt panos­ta­maan siihen yhtä paljon kun aiem­min. Selvi­tys­te­htävänä STM:ssä on ollut sen ver­ran suu­ritöi­nen, että se on päässyt häir­it­semään har­ras­tuk­sia. Olen myös ollut paljon matkoilla.

Ososynä on sekin, että olen jakanut tar­moani Twit­teri­in enkä ihan huonol­la men­estyk­sel­lä. Seu­raa­jia on jo 30 000.

Myös moni arvokas kom­men­toi­ja on lopettanut.

Kaikki­aan 14 postaus­ta ylit­ti 10 000 luk­i­jan rajan Jos eläisin main­os­myyn­nil­lä, tietäisin, mil­laisia jut­tu­ja pitäisi kirjoittaa.

 

6.2. Tur­va­paikkapoli­ti­ikkaa pitäisi järkevöit­tää 6.2  (26 370 lukukertaa)

14.12. Ruotsin opiskelus­ta yli 140 merkkiä (21 580)

14.8. Markki­na­t­alous pitää uud­is­taa (21 429)

24.4. Tarvi­taan vasem­mis­to­laista markki­nal­ib­er­al­is­mia  (19 354)

28.11. Mik­si kan­natan Guggen­heim-han­ket­ta (16 080)

3.1. Suomen synkkä tule­vaisu­us kie­limuurin takaa on vaikea men­estyä (15 049)

2.7. Bri­tan­nia ja Euroopan sisä­markki­nat (12 457)

26.8. Mihin kysymyk­seen perus­tu­lokokeilu vas­taa(12 347)

13.11. Michael Young ennusti Tumpin voiton jo vuon­na 1958  (12 062)

7.11. Allekir­joi­ta kansalaisa­loite eutanasian lail­lis­tamis­es­ta 12046

12.6. Ryöstö kap­i­tal­is­min aika – valin­nan­va­pau­den hin­ta voi olla  kova (11 384)

10.9. Mata­la­palkkatyö nos­taa tun­tei­ta (11 018)

4.8. Empa­ti­as­ta ja argu­mentin totu­udel­lisu­ud­es­ta (10 470)

1.12 Päämin­is­terin sähkö­pos­tivi­estit (10121)

17 vastausta artikkeliin “Blogin kävijämäärä laski viime vuonna”

  1. Se, että pitää Hesarista lukea mitä olet twit­teris­sä jne. sanonut Vihrei­den kähinöistä on aika huonoa main­os­ta blogille.

    Se, että kyseistä san­omista ei blo­gis­sa ava­ta lainkaan myöhem­minkään, ei ainakaan paran­na asiaa.

    Minus­ta olisi kiva, jos kir­joit­taisit use­am­min ihan puh­tai­ta mielip­iteitä asioista. Halu­at kai vält­tää puolue­poli­ti­ikan sekoit­tamista. Ok. Se on var­maan ihan hyvä val­in­ta. Se myös tekee blo­gista vähem­män kiinnostavan.

    1. Yksi syy kävi­jämäärän lasku­un oli kyl­lä myös jatku­vat ilmoituk­set resurssir­a­jan yli­tyk­sistä. Blogille ei vain päässyt. Nyt on vai­hdet­tu isom­paan myllyyn.

  2. Kun nap­saut­taa tykkäyspeukkua, tulee täm­möi­nen herja:

    Error: mysql: Access denied for user ”@‘localhost’ (using pass­word: NO)

    Kun painaa kom­mentin lähetys­nap­pu­laa, tulee tyhjä ruu­tu eikä tiedä onko kom­ment­ti­hel­mi men­nyt per­ille vai ei.

  3. Kiitos tilas­toista, ne ovat kivo­ja! Olisi ollut kiin­nos­tavaa tietää sekin kuin­ka iso pros­ent­tio­su­us kom­menteista ei läpäis­syt seulaa?

    En pidä kom­ment­tien määrän laskua mitenkään huonona, olen­naisem­paa­han on kom­ment­tien laatu. Harmik­seni minäkin olen huo­man­nut joidenkin terävien keskustelijoiden pois­tu­misen, mikä on sääli.

    Kiitos Osmo Soin­in­vaar­alle tästä blo­gista, ja voimia ja kiin­nos­tus­ta sen vireään jatkamiseen. Ja jos toivoa saa, niin minä pidän peri­aat­teel­li­sista pohdin­noista aikamme suurista kysymyksistä…

  4. Osmo Soin­in­vaara:
    Yksi syy kävi­jämäärän lasku­un oli kyl­lä myös jatku­vat ilmoituk­set resurssir­a­jan yli­tyk­sistä. Blogille ei vain päässyt. Nyt on vai­hdet­tu isom­paan myllyyn.

    Ei vaan tun­nut toimi­van senkään vertaa.

  5. Pekka T.:
    Kiitos tilas­toista, ne ovat kivo­ja! Olisi ollut kiin­nos­tavaa tietää sekin kuin­ka iso pros­ent­tio­su­us kom­menteista ei läpäis­syt seulaa?

    En pidä kom­ment­tien määrän laskua mitenkään huonona, olen­naisem­paa­han on kom­ment­tien laatu. Harmik­seni minäkin olen huo­man­nut joidenkin terävien keskustelijoiden pois­tu­misen, mikä on sääli.

    Kiitos Osmo Soin­in­vaar­alle tästä blo­gista, ja voimia ja kiin­nos­tus­ta sen vireään jatkamiseen. Ja jos toivoa saa, niin minä pidän peri­aat­teel­li­sista pohdin­noista aikamme suurista kysymyksistä…

    keitä nämä ovat? tiedemies ainakin.

  6. Ihan sivuhuo­mau­tuk­se­na, niin peuku­tus­toim­into on lakan­nut toim­i­mas­ta jonkin aikaa sitten.

  7. GOLAJTTI: keitä nämä ovat? tiedemies ainakin.

    Itse kaipaan eniten nim­imerkin az pitk­iä kir­joituk­sia. Ne oli­vat erit­täin mie­lenki­in­toisia riip­pumat­ta siitä oliko johtopäätök­sistä samaa mieltä vai ei.

    Nykykäytän­tö takaa tas­apain­on, jos­sa moderoin­ti estää öyhö­tyk­sen, mut­ta nim­imerkil­lä kir­joit­ta­mi­nen estää pönötyksen.

  8. Eduskun­tavaalit kai tuot­ta­vat aina kävi­jämääräpi­ikin, siis 2015 mut­tei 2016.

  9. Jos halu­at tänä vuon­na enem­män luk­i­joi­ta, kan­nat­taisi ainakin lait­taa suosit­tele-nap­pi taas toimimaan. 

    Nyt kom­ment­tien lukem­i­nen on ikävää, kun olen­naisim­mat asi­at eivät erotu.

    1. Kaipaisin suosit­tele-napin palaut­tamises­sa vähän apua. Kun tämä blo­gi siir­ret­ti­in isom­malle palve­limelle, tuo van­hen­tunut plug in lopet­ti toim­intansa, eikä tek­i­jältä näytä löuy­tyvän uudem­paa. Sen voisi ehkä kor­ja­ta itsekin, mut­ta ei min­un ohjel­moin­ti­taidoil­lani. Jos otan käyt­töön jonkin uuden, van­hat peuku­tuk­set katoavat.

  10. Osmo Soin­in­vaara:
    Kaipaisin suosit­tele-napin palaut­tamises­sa vähän apua. Kun tämä blo­gi siir­ret­ti­in isom­malle palve­limelle, tuo van­hen­tunut plug in lopet­ti toim­intansa, eikä tek­i­jältä näytä löuy­tyvän uudem­paa. Sen voisi ehkä kor­ja­ta itsekin, mut­ta ei min­un ohjel­moin­ti­taidoil­lani. Jos otan käyt­töön jonkin uuden, van­hat peuku­tuk­set katoavat.

    Virhe viit­taisi mysql ‑kan­nan root ‑käyt­täjä­tun­nuk­seen ja salasanaan. Nyt ne ovat tyhjiä.
    https://www.youtube.com/watch?v=dIlgwMj10p8

  11. Virheil­moi­tus siis viit­taa siihen, että yhtey­dessä käytet­ty tun­nus ja salasana ovat väärin tai niitä ei ole annet­tu lainkaan.

    Luulen että, että ongel­ma on siinä, että van­ha plu­g­in yrit­tää ava­ta yhtey­den tietokan­taan käyt­täen van­haa mysql_ ‑komen­toa, kun uusi sys­tee­mi käyt­tää jotain muu­ta yhtey­de­navaustapaa, kuten mysqli_ tai PDO.

    Jeesusteip­pinä, teo­ri­aa voisi tes­ta­ta lait­ta­mal­la jon­nekin plug­inin tiedos­toon tai vaikka­pa kokeek­si esim. wp-config.php tiedos­toon sieltä löy­tyvän tun­nuk­sen ja salasanan mukaiset rivit:

    mysql_connect(“localhost”, “user­name”, “pass­word”);
    mysql_select(“databasename”);

    Mis­sä siis user­name, pass­word ja data­base­name ovat kor­vat­tuna niiden oikeil­la arvoil­la, joiden pitäisi löy­tyä ko. tiedostosta.

    https://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php

    Kun on lisän­nyt nuo riv­it voi kat­soa läh­teekö plu­g­in pelaa­maan. Tämä on teknis­es­ti lähin­nä laas­tari, eikä näin pitäisi tehdä, kos­ka se on väärin, rumaa, teho­ton­ta jne. mut­ta toisaal­ta jos se toimii niin sitä voi kokeil­la käyt­tää sen aikaa kunnes joku tekee ns. “oikean korjauksen”

    Isom­pi kor­jaus olisi kir­joit­taa koko plu­g­in uud­estaan niin että se käyt­tää uut­ta yhteydenmuodostustapaa.

    Tämä siis aka­teem­i­nen arvaus näkemät­tä mitä oikeasti on tapah­tunut. Kyse voi olla toki jostain muus­takin, esim. siitä että yhtey­den­muo­dos­tuk­ses­sa käytet­ty link­ki välitetään jostain väärin, mut­ta voi olla että virheil­moi­tus olisi täl­löin erilainen.

  12. Eikun kor­jaus, siis tuo komen­to piti olla

    mysql_select_db(“databasename”);

    Eikä mysql_select.

  13. Virheil­moituk­sen mukaan plu­g­in halu­aisi joko mysql kan­nan salasanan ole­van tyhjä tai sit­ten sille pitää antaa salasana ja käyttäjätunnus. 

    Ongel­ma on joka tapauk­ses­sa ilmeis­es­ti mysql:n asetuksissa.

    Täl­lä taval­la saa salasanan pois päältä:

    http://stackoverflow.com/questions/3032054/how-to-remove-mysql-root-password

    Toki tieto­tur­vamielessä pitää sit­ten root loginit olla rajoitet­tu pelkästään localhostiin.

  14. Ei mis­sään nimessä root salasanaa pois, tuo on stan­dar­di virhe jos MySQL kan­taan ei anna salasanaa ja se ker­too vain että tämän kir­jau­tu­misen default user on root ja virheen sisältö on siis kir­jau­tu­mi­nen epäon­nis­tui!!!! Jos tekee niin hölmösti että salaaanan pois­taa pahim­mil­laan joku voi mur­tau­tua sivuille, jos kan­taan on jäänyt kir­jau­tu­mi­nen ulkoi­sista IP osoitteista.

  15. Peukut ovat hävin­neet nyt kokon­aan, nol­laakaan ei näy. Kun­pa ne saataisi­in takaisin! Min­ulle peukut ker­to­vat tietysti sen, olenko ajatuksi­neni yksin vai onko joku muu samaa mieltä. Mut­ta ennen kaikkea ne ovat help­po tapa jät­tää sanomat­ta mon­ta asi­aa – ei tarvitse itse alkaa tois­tel­la, kun voi peukut­taa sitä, joka ehti puhu­maan ensin. Tehokasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.