Kaupunkisuunnittelulautakunta 20.12.2016

Bauhausin poikkeamislupa Vallilan konepajan alueella

Panimme pöydälle. Pöydällepano ilmeisesti merkitsee hankkeen raukeamista aikataulusyistä. Tämä ei valitettavasti merkitse sitä, että saisimme tästä kaavaillun kulttuurikeitaan, koska VR:llä on tässä vahva kaava. Jos seuraava hanke on kaavan mukainen, se ei tarvitse mitään poikkeamislupaa, eikä kaupungille oikein ole keinoja asiassa, vaikka haluja olisikin.

Se, että tässä tarvittiin poikkeamislupa, johtui siitä, että halusivat koko veturihallin pysäköintipaikoiksi. Kaavassa sen alin kerros oli varattu liikehuoneistoiksi, jotta musertavan yksitoikkoisesta tiiliseinästä päästäisiin. Sen veturihallin saa joka purkaa tai puhkaista sen julkisivuun ovet ja ikkunat.

Asuntojen kokosääntely

Esitin, että luovutaan 80 neliön keskikokovaatimuksesta perheasunnoille. Tämä vaatimus oli siinä siksi, ettei perheasunnoista tulisi pelkkiä kolmioita, vaan isompiakin tarvittaisiin. Minä taas ajattelen tästä niin, että jos isompia tarvitaan, rakennusliikkeet rakentavat niitä ihan kysyntälähtöisesti. Kokouksessa esittelijä toditsi, että näille on kyllä kysyntää. Minusta se juuri on osoitus siitä, ettei määräystä tarvita. Määräys on haitallinen siksi, että se edellyttää isompien perheasuntojen rakentamista kaikkialle, kun niille saattaa olla kahdennetusti kysyntää vain jossakin.

Huomattakoon, että nyt pienasunnot saavat olla kuinka pieniä tahansa, vaikka kaikki pieniä yksiöitä.

Muut asiat esityksen mukaan sellaisenaan.

 

 

 

5 vastausta artikkeliin “Kaupunkisuunnittelulautakunta 20.12.2016”

 1. Veturihalli kannattaisi kyllä purkaa, pistää asuintaloa tilalle Teollisuuskadun varteen. Miksei kaavassa jo alunperin määrätty näin?

  1. Miksei kaavassa jo alunperin määrätty näin?

   Ei mahtunut pysäköinti ja haluttiin tähän kohtaan kortteliin kaupallista toimintaa ja kaikkea mielenkiintoista.

 2. Eli ongelma muodostuu itse asiassa liian tiukasta kaavasta. Kaupungin tehtävä on luoda mahdollisuuksia, ei rajoittaa niitä. Kulttuuri on ihan kivaa, mutta tarvitaan rautakauppoja rahoittamaan kulttuuria.

 3. Osmo Soininvaara: Ei mahtunut pysäköinti ja haluttiin tähän kohtaan kortteliin kaupallista toimintaa ja kaikkea mielenkiintoista.

  Mutta eikö asuintalojen alle saisi rakentaa rajattomasti pysäköintipaikkoja, eli pysäköintiä mmahtuisi vaikka kuinka… 😉

  1. Talopn alle moneen kerrokseen rakentaminen on pääosin sallittua (riippuu siitä, mitä siellä alla on) mutta aivan tolkuttoman kallista. Lisäksi saa tietysti raklentaa pysäköintipåaikkoja asutojen tilalle maan päälle, mutta se vie koko hankkeen kannattavuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.