Rooma – Firenze 5. päivä

Kartta 5(Kuvat suurenevat klikkaa­mal­la niitä)

Nyt piti kään­tyä takaisin, jot­ta ehtisin lentokoneeseeni. Palu­umatkan suun­nit­telua vaikeut­ti se, että reit­ti­ni Roomas­ta tänne oli jok­seenkin opti­maa­li­nen, joten palu­umat­ka olisi huonom­pi. Päätin men­nä Välimeren rantaa myötäilevää reit­tiä, mut­ta sitä taival ja sit­ten valitet­tavasti navakkaa vastatuulta.

Matkaan siis vain. Ensin lasku laak­soon ja sit­ten toista reunaa ylös. Jalat eivät todel­la pitäneet pitkästä ylämäestä eilisen urakan jälkeen.

P1010011
Tästä lähdet­ti­in. Vuoret odot­ti­vat laak­son toisel­la puolella.

Kun oli nous­sut noin 150 metriä Piazzeen, pysähdyin miet­timään, onko tämä oikeasti hauskaa. Lop­pumat­ka tulisi ole­maan tylsä.

Päätin vai­h­taa suun­taa. Ajan Firen­zeen ja tulen junal­la takaisin. Mieliala nousi heti, kun olin tämän päätök­sen ymmärtänyt tehdä.

P1010013
Chiusi

Päätin men­nä viral­lista pyöräre­it­tiä. Söin lounaan Chiu­sis­sa, minkä jäl­keen laskeuduin alas Chiusi Scalon etsimään pyöräre­it­tiä. Kun lop­ul­ta löysin sen, se osoit­tau­tui hiekkatiek­si. Ilmeis­es­ti hiekkati­etä olisi kym­meniä kilo­me­tre­jä. Sitä en ajaisi. Maantiepyörä ja hiekkatie eivät oikein sovi yhteen.

Piti siis kehit­tää uusi reit­ti. Huo­masin, että ehtisin sopi­vasti Cor­ton­aan, vaik­ka se ei aivan reitin var­rel­la olekaan.

Ajoin aika vauhdikkaasti täl­lä ker­taa jok­seenkin vaaka­suo­raa reit­tiä kohti Cor­ton­aa – 35 km käytän­nössä mäetön­tä taival­ta oli virk­istävää vai­htelua. Lopus­sa oli parin sadan metrin nousu ylös Cor­ton­aan. Nousu jakau­tui neljän kilo­metrin matkalle, eli oli kalte­vu­udeltaan ihan suo­ma­laista ylämäkeä. Oli­pas helppo!

Venyt­te­ly, pyyk­in­pe­su ja syömään!

P1010015
Illalli­nen on pyörä­matkan paras hetki. 
Korkeus 5
Nousua 817 metriä. Täl­lä ker­taa jyrkkyys pysyi kohtu­udessa.Yli 35 kilo­metrin tasamaataival

Yksi ajatus artikkelista “Rooma – Firenze 5. päivä”

  1. Ital­ias­sa on vuoret maan keskel­lä. Laak­so­ja ja har­jan­tei­ta riit­tää. Reitin profi­ili on vaa­ti­va ja tun­tuu pohkeis­sa. Onnea lopputuurille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.