Donaueschingen-Freiburg, ylä- ja alamäkipyöräilyä

Näyttökuva (7)

Yöllä heräsin kovaan kurkkukipuun. Päätin, että jos aamulla on kuumetta, jään hotelliin. Ei ollut, joten päätin lähteä, mutta vähemmän kunnianhimoisesti. Sopiva kohde oli Freiburg. Haluan käydä katsomassa ekokaupunkia, joka on määrätietoisilla liikennepoliittisilla toimilla nostanut joukkoliikenteen osuuden lähes yhtä korkeaksi kuin se on Helsingissä. Matkaa alla 70 km ja kohde on 400 metriä alempana kuin lähtöpiste. Pitäisi olla helppo

Suunnittelin sopivan näköisen reitin pikkuteitä pitkin. Olin tietoinen ylämäen riskistä, että en tullut ajatelleeksi, että edessä olisi kymmenen kilometriä pitkä ylämäki, joka nostaa minut 300 metriä ylemmäs.

P1000704
Pitkän ylämäen jälkeen toivoisi pitkä loivaa alamäkeä, ei mitään tällaista.

Söin aivan liian tukevan lounaan Neustadtissa (lounaan on oltava kevyt tai on pidettävä pitkä tauko) ja liikkeellelähtö oli vähän hankala. Freiburgiin olisi ollut aika suora ja varmaankin kohtalaisen helppo reitti, mutta ymmärtääkseni moottoriliikennetietä. Navigaattori ei osannut kertoa, että sillä olisi pyörätiet, mikä ei tarkoita, että sillä ei olisi ollut. Päätin kuitenkin mennä kivoja pikkutietä, koska ei ollut kiire. Taas 200 metrin nousu. Tie jota aioin laskeutua kohti Freiburgia, oli poikki tietyön takia, tai siis yhdensuuntainen väärään suuntaan. Pohdin, ajanko vastavirtaan koska aina on tilaa fillarille. Pelkäsin, että kiertotie minut väärään laaksoon ja edessä on uusi korkea nousu. Sitä ei aikatauluni olisi enää kestänyt. Pari ylöspäin noussutta pyöräilijää vakuutti, että koko matka on alamäkeä. Silloin ei ylimääräisistä kilometreistä ole suurta haittaa.

P1000710
Päivämatkan korkein kohta. Tästä alkoi yli 30 kilometrin alamäki.

Toden totta, 34 kilometriä yhtenäistä alamäkeä, laskua yhteensä 860 metriä. Loppumatkaan ei paljon aikaa kulunut.

P1000711
Freiburgin ydinkeskusta on varattu jalankulkijoille, fillareille ja ratikoille.

Hotellin respa kehotti minua viemään fillarini heidän takapihalleen, jossa oli vanhanaikainen pyöräteline. Pihaa ei ollut mitenkään suljettu. Kun valitin, etten saa pyörää kiinni mihinkään, vaikka se onkin lukittu, hän kehotti lukitsemaan etupyörän pyörätelineeseen. Just joo. Jokaisesta isommasta pyöräparkista löytyy yksinäisiä kiinni lukittuja etupyöriä. Hotellihuoneessani oli onneksi parveke. Kannoin fillarin sinne.

Näyttökuva (6)
Laitan mukaan reitin korkeusprofiilin, kun se on niin hauska. Nousua 746 metriä ja laskua 1167 metriä, keskimääräinen kaltevuus 2,6 %.

.

 

 

3 vastausta artikkeliin “Donaueschingen-Freiburg, ylä- ja alamäkipyöräilyä”

  1. No nythän siis olet ihan Saksan vihreiden huippuekokaupungissa. Toivottavasti viivyt vähän pitempään ja raportoit miltä siellä näyttää/tuntuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.