Minä äänestän Hannu Oskalaa

Oskala

Tämän blogin mainospalkissa lukee ”Oden suositus Hannu Oskala”. Aion äänestää Hannu Oskalaa ja suosittelen sitä muillekin, erityisesti niille, jotka surevat minun jäämistäni pois eduskunnasta.

Hannu on vihreistä ehdokkaista se, joka ajattelutavaltaan muistuttaa eniten minua itseäni. Tämä voi olla yllättävää, onhan Hannu koulutukseltaan musiikin maisteri ja minä tilasto- ja kansantaloustiedettä opiskellut valtiotieteen lisensiaatti. Kirjoituksissaan ja puheissaan Hannu osoittaa hallitsevansa myös talousteorian keskeisen sisällön, mikä minusta on välttämätöntä politiikassa. Hän on myös hyvin numerotaitoinen, mitä sitäkin pidän tärkeänä ominaisuutena.

Parhaiten poliitikkon kyvyt ja tavat näkee vaikeiden ratkaisujen äärellä. Näitä on Helsingin kunnallispolitiikassa riittänyt. Lähes aina olemme päätyneet Hannun kanssa samalle kannalle.

Hannu on kaupunkipoliitikko, jollaisena pidän myös itseäni. Kaupunkipoliittista osaamista ja ymmärrystä tarvitaan eduskunnassa erityisesti, kun saamme mitä ilmeisimmin keskustajohtoisen hallituksen. Helsinkiläisissä kansanedustajissa on yllättävän vähän kaupunkipolitiikkaan suuntautuneita.

Vihreän kaupunginhallitusryhmän johtajana Hannu on osoittautunut uutteraksi ja aikaansaavaksi. Oli todella imponoitu hänen tavastaan tehdä perusteellinen valtuustoaloite Mannerheimintien itäosan muuttamisesta kävelyalueeksi. Niin hyvin valmistelua aloitetta ei Helsingin valtuustossa ole minun aikanani (vuodesta 1985) tehty. Eikä hän jäänyt inttämään asiasta, kun virkamiehet osoittivat, että erillisratkaisuna tämä ei toimi vaan pitäisi toteuttaa osana laajempaa katuverkon jäsentelyä.

Hannu on luonteeltaan aurinkoinen ja ulospäin suuntautuva. Politiikka on myös diplomatiaa. Hannun luonteella hankkii helposti vaikutusvaltaa.

Hän olisi erinomainen vahvistus vihreään eduskuntaryhmään.

Hannun omiin ajatuksiin voi tutustua tästä.

Jos haluat tukea Hannun vaalikampanjaa taloudellisesti, se käy tästä.

 

26 vastausta artikkeliin “Minä äänestän Hannu Oskalaa”

 1. Minä taas revin äänestyslipukkeen ja heitin palaset roskikseen.

  Tässäkin Soininvaaran esille nostama ehdokas on vain äänestyskone, joka tekee mitä puoluejohto käskee.

  On aivan turha katsoa mitä ehdokkaat lupaavat, koska puoluekuri määrittelee mitä eduskunnassa tehdään.

  Puoleet taas pyrkivät oman ideologiansa levittämiseen ja kannatuksensa maksimoimiseen. Suomalaisilla tai Suomella ei niin väliä.

  Siellä sitä taas seuraavalla vaalikaudella käydään pienen piirin kokouksia, joissa sovitaan, että miten huomenna äänestetään. Kurittomat erotetaan eduskuntaryhmästä armotta.

  Päätöksien jälkeen pyyhitään persaus asiantuntijatyöryhmien lausunnoilla ja tieteellä.

  Olen toiveikas, että meitä nukkuvia on jo yli 45 prosenttia vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

  1. Jos ryhmäpäätöksiä tehdään, niitä tekee eduskuntaryhmä eikä mikään mystinen puoluejohto – siis vihreissä, muista en mene takuuseen. Valitsemalla hyviä ihmisiä eduskuntaryhmään saa aikaan hyviä ryhmäpäätöksiä. Vihrteissä ne ovat vain suosituksia. Toisin saa äänestää, kun ilmoittaa etukäteen. Minäkin äänestin pakkoruotsiäänestyksessä vastoin ryhmän enemmistön kantaa.

 2. Oskala voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa äänestää Helsingin vihreitä. Valitettavasti Oskalaankin tuntuisin vähän vaivaavan besserwisser-tauti.

  Hyvä vaihtoehto olisi äänestää piraatteja. Eduskuntapaikka voi piraateilla olla lähellä (viime vaaleissa olisi riittänyt luokkaa 5000 ääntä eduskuntapaikkaan Helsingissä).

 3. Rolle:
  Hyvä vaihtoehto olisi äänestää piraatteja. Eduskuntapaikka voi piraateilla olla lähellä (viime vaaleissa olisi riittänyt luokkaa 5000 ääntä eduskuntapaikkaan Helsingissä).

  Vanha vitsi kuuluu, että Suomen piraattien merkityksellisin aikaansaannos on maan ainoan pitkän linjan tietoyhteiskuntapoliitikon Jyrki Kasvin pudottaminen eduskunnasta vuonna 2011. No, tämä tosin tapahtui Uudenmaan vaalipiirissä. Toki piraattien vaikutus näkyy(?) positiivisesti mm. vihreiden politiikassa ja kasvoipa sieltä ainakin pari hyvää uuden sukupolven poliitikkoa. Piraattien aika taitaa kuitenkin puolueena olla ohi, esimerkiksi Ruotsin ja Saksan vaalitulosten perusteella.

  Oskala on hyvä kaupunkipoliitikko, mutta läpimenonsa olisi kyllä valtava yllätys.

 4. Joskus virkamiehille pitäisi vähän inttääkin. Ovat penteleet tottuneet siihen, että kaikkeen voi ja kuuluu sanoa ei, perusteluksi kelpaa mikä vaan huttu ja luottamusmies luottaa.

 5. Jukka Kemppinen joskus summasi että kansanedustajan työ on kaameaa: pitää tehdä huonosti valmistelluista asioista päätöksiä nopeasti vaillinaisella tietopohjalla, ja vielä hymyillä kaikille päälle. Minusta ei tarvitse, siis hymyillä,

  Ode on jokusen kerran todennut asiasta jos toisesta, että päätös tai sen tekoprosessi josta se seurasi oli hänestä huono, mutta äänesti kuitenkin puolesta, koska politiikka on joukkueurheilua. Samoin Hannu Oskala kaupunginhallituksen työstä pitämässään blogista.

  Tavan soisi yleistyvän. Ei ihmiset ole tyhmiä. Keskiverto äänestäjä kyllä ymmärtää esimerkiksi matemaattisen itsestäänselvyyden kuten että jotta voidaan päättää jotain sen päätöksen taakse pitää saada enemmistö, ja että tämä vaatii neuvotteluja. Tai että valmistelukoneisto ei ole erehtymätön ja virheetön sen enempää kuin mikään mukaan toimistotyöpaikka.

 6. anomuumi: Vanha vitsi kuuluu, että Suomen piraattien merkityksellisin aikaansaannos on maan ainoan pitkän linjan tietoyhteiskuntapoliitikon Jyrki Kasvin pudottaminen eduskunnasta vuonna 2011. No, tämä tosin tapahtui Uudenmaan vaalipiirissä. Toki piraattien vaikutus näkyy(?) positiivisesti mm. vihreiden politiikassa ja kasvoipa sieltä ainakin pari hyvää uuden sukupolven poliitikkoa. Piraattien aika taitaa kuitenkin puolueena olla ohi, esimerkiksi Ruotsin ja Saksan vaalitulosten perusteella.

  Kasvi pudotti kyllä itse itsensä. Ei ole hyvää PR:ää, että kannattaa autojen satelliittipaikannusjärjestelmää, äänestää passien sormenjälkirekisterin puolesta ja siunaa vielä sähköisen äänestyksen. Katsokaa nyt peiliin hyvät ihmiset. Islannissa piraatit ovat maan suosituin puolue ja Saksan piraattimeppi valmistele euroopanlaajuista tekijänoikeusreformia. Piraatit elävät ja voivat hyvin.

 7. Onko Kaakkois-Suomessa ketään, jota Osmo voit suositella? Onko kenelläkään minkäänlaista mahdollisuutta mennä läpi, vihreistä täällä?
  Aika vähän ovat esillä tai äänessä, miusta.

  1. Tulen käymään läpi ehdokkaita muualla Suomessa, viakka en kaikkia tunnekaan. Kaakkois-Suomessa, jossa vihreät saanevat paikan vaalipiiriuudistuksen ansiosta, olen aikeissa suositella Anniina Kontiokorpea Parikkalasta. Olisi hyvä, että vihreässä ryhmässä olisi pätevä maaseutua edustava henkilö. Pidän hyvänä, että hänellä on käytännön tuntemusta bioenergiasta ja sitäkin, että suhtautuminen ydinvoimaan on maltillinen. Kannattaa lukea hänen postauksensa maaliskuun 12. päivältä.

 8. Oskalaa näyttää ainakin tuulivoimalobbariyhtiöt vievän kuin litran mittaa. Vihreiden valioainesta mitä ilmeisimmin.

  1. Kari N Kyse oli siitä, montako ääntä Piraatit tarvitsevat puolueena saadakseen yhden kansanedustajan. Hukkaan menevät nekin äänet ja heikentävät samalla tavalla ajattelevien tilannetta listojen sisällä. Oli hyvin tyhmää piraateilta pudottaa viime vaaleissa Jyrki Kasvi eduskunnasta. Uusi puolue ei juuri koskaan pysty aloittamaan eduskuntavaaleista, kannattaa aloittaa kunnallisvaaleista.

 9. Hannu tekee paitsi hyvää työtä mutta myös mitä ilmeisimmin perustelee näkökantansa oivallisesti myös kulisseissa eikä vain julkisessa sanassa.

  Paitsi tietysti tekijänoikeusasioissa, joissa mennään selvästi ”minun ja mun kaverien rahat” -tunteella, mikä on tietenkin MTK:n, SAK:n ja sen sellaisten mielestä aivan oikein.

  Korjaapa Hannu tämä, muuten meneekin jo vahvasti.

 10. Osmo Soininvaara:
  Kari N Kyse oli siitä, montako ääntä Piraatit tarvitsevat puolueena saadakseen yhden kansanedustajan. Hukkaan menevät nekin äänet ja heikentävät samalla tavalla ajattelevien tilannetta listojen sisällä. Oli hyvin tyhmää piraateilta pudottaa viime vaaleissa Jyrki Kasvi eduskunnasta. Uusi puolue ei juuri koskaan pysty aloittamaan eduskuntavaaleista, kannattaa aloittaa kunnallisvaaleista.

  Eli oikeastaan vihreiden olisi pitänyt ymmärtää aktiivisesti tarjota vaaliliittoa piraateille. Läpi olisi mennyt Kasvi tai joku tietoyhteiskunta-asioista perillä oleva piraatti.

 11. Osmo Soininvaara: Tulen käymään läpi ehdokkaita muualla Suomessa, viakka en kaikkia tunnekaan. Kaakkois-Suomessa, jossa vihreät saanevat paikan vaalipiiriuudistuksen ansiosta, olen aikeissa suositella Anniina Kontiokorpea Parikkalasta. Olisi hyvä, että vihreässä ryhmässä olisi pätevä maaseutua edustava henkilö. Pidän hyvänä, että hänellä on käytännön tuntemusta bioenergiasta ja sitäkin, että suhtautuminen ydinvoimaan on maltillinen. Kannattaa lukea hänen postauksensa maaliskuun 12. päivältä.

  Piika Parikkalasta 😉 vaikutti tuon kirjotuksen perusteella ihan järki-immeiseltä. Varteenotettava ja vielä lähiseudulta.
  Ihmettelen kyllä jos näillä esillä oloilla ja kiertämisillä, Vihreät saa Kaakkois-Suomesta edustajan. Kaakkois-Suomen Vihreiden vaalikalenterissa ei yhtään tapahtuma merkintää tästä päivästä eteenpäin 🙁 Missä ehdokkaat luuraa, vai netissä, vanhanaikasena voisin torilla käydä livenä kattomassa ja vaikka kättä puristamassa.

 12. Täytyypä käydä lukemassa Hannun juttuja tarkemmin. Eduskuntavaaliehdokasta valitessa ehdokasta pitää tutkia jo tarkemmin. On selvitettävä mm. kanta supply side -uskontoon. Vartiaisen leiri tässä asiassa on meikäläiselle niin sanottu kynnyskysymys ja ehdoton no go. Monista muista asioista pystyy kompromisseja jo tekemään, jos ehdokas on muuten vähän freelancer-yrittäjän arkea nähnyt kaveri.

 13. Petri Wikström: Piika Parikkalasta vaikutti tuon kirjotuksen perusteella ihan järki-immeiseltä. Varteenotettava ja vielä lähiseudulta.
  Ihmettelen kyllä jos näillä esillä oloilla ja kiertämisillä, Vihreät saa Kaakkois-Suomesta edustajan. Kaakkois-Suomen Vihreiden vaalikalenterissa ei yhtään tapahtuma merkintää tästä päivästä eteenpäin Missä ehdokkaat luuraa, vai netissä, vanhanaikasena voisin torilla käydä livenä kattomassa ja vaikka kättä puristamassa.

  Ensimmäiseksi Osmolle suuret kiitokset suosituksesta. Olen erittäin otettu.

  Kaakkois-Suomen vihreiden sivuilla kummittelee joku vanha kalnteripohja, josta laitoin heti viestiä eteenpäin. Ehdokkaat on kyllä liikkeellä. Muun muassa tulevat kaksi päivää Lappeenrannan kevätmarkkinoilla. Itse kampanjoin perjantaina Parikkalassa ja muuten aikatauluni löytyy kotisivuiltani ja fb-sivuiltani. Mukavaa, että Petri saatat harkita äänestäväsi minua Parikkalan-piikaa 🙂

 14. Terve,

  Aanestaisin tata Oskalaa, mutta kun konsulaatteja saastettiin (Rio suljettiin), niin mun pitaisi menna nyt aanestamaan paakaupunkiin Brasiliaan, Joten aanestamatta jaa. Ensimmaisen kerran sen jalkeen kun sina olit ehdokkaana. Aikaisemmin aina aanestin sinua.

  t. Mikko

 15. usvi: Kasvi pudotti kyllä itse itsensä. Ei ole hyvää PR:ää, että kannattaa autojen satelliittipaikannusjärjestelmää, äänestää passien sormenjälkirekisterin puolesta ja siunaa vielä sähköisen äänestyksen. Katsokaa nyt peiliin hyvät ihmiset. Islannissa piraatit ovat maan suosituin puolue ja Saksan piraattimeppi valmistele euroopanlaajuista tekijänoikeusreformia. Piraatit elävät ja voivat hyvin.

  Olen toki iloinen Saksan ja aiemmin Ruotsin piraattien aikaansaannoksista. Tällä hetkellä vaikuttaisi kuitenkin siltä, että Piraattien menestys etenee aaltona maasta toiseen. Lyödään läpi ja saadaan muuttujista riippuen edustajia jonnekin tai sitten ei. Aalto kuitenkin laskee, eikä riittävän suurta vakaata kannattajapohjaa ole vielä saavutettu missään toisista-kolmansista vaaleista selviämiseen.

  Nämä kuvaajat kertovat paljon:
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Swepirate_graph.png
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mitgliederentwicklung_Piratenpartei_Deutschland.png

  Ruotsissa saatiin läpi 2 meppiä 2009, 2014 ei enää yhtään. Berliinissä menestyttiin 2011, ensi vuoden vaaleissa piraatit ovat näillä näkymin putoamassa. Piraattiteemoilla ei vallitsevissa olosuhteissa yksinkertaisesti saa puolueen ylläpitämiseksi riittävän suurta vakaata kannattajakuntaa.

  Saksan yksittäinen piraattimeppi on siitä mielenkiintoinen, että jos jostain Euroopasta saadaan pidettyä Piraatti europarlamentissa, niin se on Saksa. Äänikynnys on Saksassa eurovaaleissa niin matala, että 0,6% äänistä riittää paikkaan. Saksasta onkin meppejä 14 eri listalta.

  Varmuuden vuoksi kaikkien Euroopan piraattien olisi ehkä syytä harkita muuttoa Saksaan 🙂

 16. anomuumi: Piraattiteemoilla ei vallitsevissa olosuhteissa yksinkertaisesti saa puolueen ylläpitämiseksi riittävän suurta vakaata kannattajakuntaa.

  Voin harkita joskus tulevaisuudessa äänestäväni puoluetta, jolla on perusteltua näkemyksellisyyttä digitalisaation vaikutuksista talouteen ja perusoikeuksien toteutumiseen.

  Toistaiseksi piraattien ongelma on sama kuin muilla pienpuolueilla niiden alkutaipaleella: vakavasti otettavat aloitteet hukkuvat puolueen liepeillä liikehtivän yhdenasian joukon ulostuloihin. Sen seurauksen piraatit assosioituvat edelleen liikaa ensimmäisen vuoden miespuolisiin teekkareihin, joiden koodaustaidot ovat toistaiseksi kehittyneemmät kuin ymmärrys kulttuurista tai juridiikasta.

  Puhumattakaan, että puolueen postmodernilla ironialla leikittelevä nimi viittaa toimintaan, joka on yhä edelleen yksi vakavimpia kansainvälisiä rikoksia – miten olisi: trafficking-party tai genocide-party?

 17. Petri Wikström: Piika Parikkalasta vaikutti tuon kirjotuksen perusteella ihan järki-immeiseltä. Varteenotettava ja vielä lähiseudulta.
  Ihmettelen kyllä jos näillä esillä oloilla ja kiertämisillä, Vihreät saa Kaakkois-Suomesta edustajan. Kaakkois-Suomen Vihreiden vaalikalenterissa ei yhtään tapahtuma merkintää tästä päivästä eteenpäin Missä ehdokkaat luuraa, vai netissä, vanhanaikasena voisin torilla käydä livenä kattomassa ja vaikka kättä puristamassa.

  Terve Petri,

  Olipa hauska törmätä tänään ja puristaa kättä.

  Mukavaa kevään jatkoa!

  Terveisin
  Parikkalan piika

 18. Voi saakeli,

  Ma luulin etta konsulaatin muuttuminen kunniakonsulaatiksi esti myos myos aanestamisen, Olihan siita tullut mulle viestikin mutta meni roskapostin mukana jatteisiin. Toivotan ettei Oskalan paasy eduskuntaan jaanyt yhden aanen varaan!

  ps. voi olla etta 2-3 aantakin olisi ollut kaytossa. Mun Brasilian -Suomalainen vaimo ja hanen Brasilian-Suomalainen tytar olisivat EHKA aanestaneet Oskalaa (kun ei heilla ole suurempaa kiinnostusta Suomen politiikkaan, ma sitten vastaavasti aanestan taalla kunnallisvaaleissa heidan ohjeiden mukaan).

  t. Mikko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.