Valtuustolta tuki investointikaton nettouttamiselle.

Tein valtuustossa ponnen käsiteltäessä aloitettani investointitakaton osittaiseksi muuttamisesta nettomääräiseksi. Ponsi kuului näin:

Kvsto edellyttää, että khs selvittää vaihtoehdot korjata investointikaton säännöt aloitteen hengen mukaisesti siten, että selvitykset ovat poliittisten ryhmien käytettävissä valtuuston strategian puolivälitarkastukseen mennessä.

Ponsi meni läpi äänin 54-31 (jälkimmäiseen lukuun kuuluvat myös tyhjää äänestäneet ja poissaolevat, koska ponnen läpimenoon tarvitaan 43 JAA-ääntä.)

Tarkoitus ei ole höllentää investointikattoa, vaan saada se toimimaan järkevämmin suhteessa asuntotuotantoon. Juuri kaavoitettiin Kalasatamassa kortteli, jonka saattaminen rakennuskelpoiseksi maksaa 32 miljoonaa euroa. Syntyvien tonttien arvo on arvioitu 65 miljoonaksi euroksi. On vaikea ymmärtää, miksi tämän tontin kunnostamisen takia pitäisi vähentää investointeja homekoulujen korjaamiseen 32 miljoonalla, kun hanke tuottaa voittoa.  Itse asiasta olen kirjoittanut tässä.

Valtuusto kokoontuu strategiaseminaariin tammikuun lopulle. Tällä tähdätään valtuustostrategian päivittämiseen.

7 vastausta artikkeliin “Valtuustolta tuki investointikaton nettouttamiselle.”

 1. Mitä tonttia tarkoitat? Sitäkö, jota käsiteltiin 18.11.2014?

  Toivottavasti tuota ponttasi ei tulla käyttämään pohjustuksena jotakin älyttömän kallista (ja kyseenalaista) hanketta varten, jossa ehkä esim. merta täyttämällä luodaan pohjaa uusien ökyasuntojen rakentamiselle julkisia maisemia tai lähiluontoa pilaamaan.

 2. Hienoa peräksiantamatonta työtä. Suomi tarvitsee investointeja ja työtä. Urbanisoituminen on trendi ja tuo vaurautta. Helsingin on kiihdytettävä kasvuaan. Muuten emme pääse tästä suosta.

 3. Aloitettaessa netottamista se pitäisi laskea mukaan investointikattoon siten, että investointikattoa lasketaan sen verran mitä netottaminen tuo.

  Idea lienee mahdollistaa tuottavin investointien teko, ei kasvattaa investointikattoa nykyisestään.

 4. Investointikaton nettomääräisyys kuulostaa sellaiseslta asialta, että ei luulisi vastustusta löytyvän kovin laajasti. Herääkin kysymys, että mikä porukka tuota vastaan äänesti ja miksi ihmeessä?

 5. Syntyvien tonttien arvo on arvioitu 65 miljoonaksi euroksi.

  Nouseeko se katto arvion perusteella vai toteutuneen käteiseksi muuttuneen investoinnin tuoton perusteella?

  Jos ensimmäisen niin voitte sitten saman tien poistaa koko katon.

 6. Miksi osa äänesti vastaan? Miksi tämän muuttaminen on kestänyt niin kauan? Miksi politiikkaa on vaikea ymmärtää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.