Hyviä ehdokkaita

Hyviä ehdokkaita Keski-Suomessa

Tässä sarjassa käyn läpi vaalipiireittäin vihreiden ehdokkaita, koska niin moni on kääntynyt puoleeni ja kysynyt, ketä voisi vaalipiirissään äänestää. Olen myös aiemmissa vaaleissa suositellut tuntemiani ehdokkaita. Kaikkia en voi tietenkään tuntea. Valintaperusteena ei ole se, että esittäisin omia kloonejani, koska eduskuntaryhmässä on hyvä olla monipuolisesti erilaisia ihmisiä.  En ole myöskään tukemassa mitään omaa fraktiotani puolueen sisällä, sillä vihreiden sisällä ei tällaisia suuntautumiseroja ole — enää. Painotan kykyä toimia päättäjänä ja yritän nostaa ehdokkaita, jotka eivät meidän vaalijärjestelmässämme pärjää niin hyvin kuin pitäisi.


Keski-Suomi ja erityisesti Jyväskylä on vihreiden vahvaa aluetta.  Vihreät ovat saaneet monta merkittävää toimijaa Jyväskylän yliopiston kasvattamina, erityisesti puoluesihteereitä. Kansanedustajaa Keski-Suomesta ei kuitenkaan ole tullut vaalipiirin pienuuden ja siitä aiheutuvan korkean äänikynnyksen vuoksi. Demografia toimii kuitenkin vihreiden puolesta Keski-Suomessakin. Nuorissa ikäluokissa on paljon uusia vihreitä ja vanhusväestössä vähän.  Tämä voisi olla se kerta.

Keski-Suomesta piti tulla valtiomiestason vihreä poliitikko, Jukka Kanerva, mutta hän kuoli traagisesti pyöräilyonnettomuudessa. Jukka nosti vihreät Jyväskylän kunnallispolitiikan ytimeen. Jukan paikkaa on sen jälkeen yritetty täyttää.

Vihreillä on Keski-Suomessa kohtalaisen kova lista, jossa on useita vahvoja naisehdokkaita. En tunne heitä riittävästi nostaakseni naisista yhtä muiden edelle, mutta valinnanvaraa on, eikä valinta oikein voi kohdistua huonoon vaihtoehtoon.

Opiskelija, YTK Touko Aalto

Suositan tutustumaan ehdokkaana Touko Aaltoon, 27-vuotiaaseen valtio-oppineeseen. Touko pääsi ensimmäisellä yrityksellä kaupunginvaltuustoon. Hän istuu vihreiden puoluehallituksessa, jossa hän on herättänyt myönteistä huomiota. Mies ottaa politiikan tosissaan, mikä on hyvä merkki. Hän korostaa yhteyksiä kansalaisjärjestötoimintaan ja politiikan tutkimukseen. En ole koskaan oikein keksinyt, mihin ammattiin valtio-opin opiskelu pätevöittää – paitsi tietysti politiikkaan. Hänen ajatuksiinsa kannattaa tutustua kotisivuilla. Politiikassa tarvitaan nuoria miehiä.

http://www.toukoaalto.com/

2 thoughts on “Hyviä ehdokkaita Keski-Suomessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.