Hyviä ehdokkaita

Hyviä vihreitä ehdokkaita Pirkanmaalla

Tässä sarjassa käyn läpi vaalipiireittäin vihreiden ehdokkaita, koska niin moni on kääntynyt puoleeni ja kysynyt, ketä voisi vaalipiirissään äänestää. Olen myös aiemmissa vaaleissa suositellut tuntemiani ehdokkaita. Kaikkia en voi tietenkään tuntea. Valintaperusteena ei ole se, että esittäisin omia kloonejani, koska eduskuntaryhmässä on hyvä olla monipuolisesti erilaisia ihmisiä.  En ole myöskään tukemassa mitään omaa fraktiotani puolueen sisällä, sillä vihreiden sisällä ei tällaisia suuntautumiseroja ole — enää. Painotan kykyä toimia päättäjänä ja yritän nostaa ehdokkaita, jotka eivät meidän vaalijärjestelmässämme pärjää niin hyvin kuin pitäisi.

……..

Vihreiden ykkösehdokas Pirkanmaalla on Oras Tynkkynen, joka asiallisuudessaan on erinomainen kaveri. Hän kuuntelee myös vastapuolen argumentteja. Pidän siitä, että ymmärtää vaihtaa mielipidettään, kun huomaa olleensa väärässä. Pirkanmaalla jännitetäänkin oikeastaan vain sitä, kuka on se toinen. Tämä kamppailu on tasainen, sillä ehdolla on monia eri tavoin hyviä ehdokkaita, mikä on tietysti hyvä listan kokonaismenestystä ajatellen. Ajattelin ensin jättää koko vaalipiirin väliin, koska suosittelemalla yhtä syrjii muita ja niin montaa kannattaisi suosittaa. Esitän kuitenkin kahta joiden välillä itse valitsisin.

Freelance-yrittäjä Olli-Poika Parviainen (112)

En päätynyt Olli-Poikaan siksi, että tunnen hänet ajalta, jolloin hän oli Oras Tynkkysen eduskunta-avustaja, vaan koska olen kuullut hänestä hyvää muiden puolueiden poliitikoilta. Olli-Poika on Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, mikä on hyvä saavutus 30-vuotiaalta mieheltä. Vihreät tekevät Tampereella tuloksellista yhteistyötä kokoomuksen ja pienryhmien kanssa ja tässä hän on toiminut menestyksellisesti. Yrittäjän status antaa myös plussaa. Ei voi olla nahjus, kun pystyy elättämään itsensä yrittäjänä.

Olli-Poikaa pidetään tietoyhteiskunta-asiantuntijana, Pirkanmaan Jyrki Kasvina. Näinä aikoina tämä on tärkeä osaamisalue. Tietoyhtyeiskunnasta tehdään tärkeitä poliittisia ratkaisuja ihan vain tekniikan nimissä ymmärtämättä kuinka merkittäviä ne ovat.

 

Terveystieteen maisteri Minna Sorsa (117)

Tasaisesta joukosta päädyin Minna Sorsaan siksi, että terveyspoliittinen osaaminen nousee ensi vaalikaudella keskeiseen asemaan kun ryhdytään setvimään umpikujaa, johon terveydenhuoltojärjestelmämme on ajautunut.  Lääkäreitä eduskunta on tulvillaan. Hoitoalan näkemystä tarvitaan sen ohella. Siviilissä Minna toimii lasten mielenterveystyössä kehittämistehtävissä ja hänellä on kokemusta psykiatrisena sairaanhoitajana. Hän asuu Ylöjärvellä. Olisi hyvä, etteivät kaikki vihreiden kansanedustajat asuisi kaupungeissa. No joo, tietysti Ylöjärvikin on virallisesti kaupunki. Myös Minna on toiminut valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Olin puhujana Minna Sorsan järjestämässä terveyspoliittisessa (vaali) seminaarissa Tampereella. Minuun teki vaikutuksen paitsi se, että seminaari kokonaisuudessaan oli korkeatasoinen,  myös Minnan omien puheenvuorojen syvällisyys.

 

16 thoughts on “Hyviä vihreitä ehdokkaita Pirkanmaalla

 1. Suuntautumiseroja ei ole – enää? Käsittääkseni punavihreiden ja näkökulmastani teikäläisen (ja erityisesti ex-nuorsu Kasvin) edustamien liberaalien klikit kyllä puolueen sisällä ovat voimissaan. Urbaanit latte-jakkupukuliberaalit ovat vain saaneet vallan. Samalla tavalla SDP tuntuu lopullisesti lipposlaistuneen, vaikka kenttäväki on vanhamuotisen sosialidemokraattista ja Tuomioja tulee valituksi eduskuntaan vielä mausoleumiin balsamoitunakin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Edelleenkään Vihreät puolueena ja ehdokkaina eivät osaa tai halua käydä vaalitaistelua tai edes kampanjoida. perinteisesti vaalien jälkeen ihmetellään, että miksi meitä ei äänestetä vaikka ollaan niin hyviä.

  HERÄTKÄÄ jos haluatte ääniä…

  Oras Tynkkynen ei näytä tekevän yhtään mitään, muut taas eivät vaivaudu markkinoimaan itseään.
  Tuolla meningillä toiseen paikkaan ei ole mitään mahdollisuuksia.

  marja Tiura on kiertänyt maakuntaa jo kuukausikaupalla – ja oikeiden puolueiden tosissaan olevat ehdokkaat tekevät todella paljon ihan perinteistä jalkatyötä tapamaalla ja juttelemalla ihmisille. Rahaakin tarvitaan – ja Vihreällä puolueella pitäisi olla ainakin kohtuulliset resurssit samantasoiseen kampanjaan kuin muillakin.

  Oras Tynkkysen passiivisuus ja ilmeien luottamus uudelleen valintaan vie pohjan myös muiden vihreiden kampanjoinnilta. Ilman vetovoimaa ei tuntemattomuudesta nousta minnekään.

  Perussuomalaisille ja Soinille iso kiitos siitä, että haluavat ja osaavat puhua asioista ymmärrettävällä tavalla. Se jos mikä edistää demokratiaa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Kiitos Odelle kannustuksesta!

  Nimimerkille Elina: hyvää harjoittelua politiikan maailmaan tuo koulun piha. 🙂

  Nimimerkille JTS: Oras kampanjoi ahkerasti. Viimeksi eilen näin hänet jakamassa esitteitään Tampereen tullintorilla. Tänään menemme tekemään yhdessä vaalityötä ja Oraksen tukiryhmä on varmasti liikkeellä lähes päivittäin ennen vaaleja. Oras itse kiertää nyt maakuntaa ahkerasti. Vihreillä ei ole järjettömiä vaalibudjetteja joten suurin osa kampanjatyöstä on katukampanjointia. Kannattaa pitää silmät auki. Ehkä törmäättekin vielä, jos Pirkanmaalla liikut!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Asun Tampereella ja tästä näkövinkkelistä tarkasteltuna näyttää siltä, että vihreät eivät saa Pirkanmaalta toista kansanedustajaa läpi. Oras saattaa jopa jäädä haastajan asemaan, koska hän mielestäni laiminlöi tiedottamisen vaalien välillä, mutta onhan siinä muistaakseni yli kahdeksantonnin äänimäärässsä hieman varaa tiputtaakin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. OPP ehdottomasti. Yhteistyökykyinen, perehtyvä ja hyvä esiintyjä. Laittanut vauhtia mm. Pirkanmaan ratikka-lähijunaliikenteeseen sekä luonut parempia suhteita vihreiden ja konservatiivsempien puolueiden välille.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Hermiitti, mielestäni Oras tiedottaa selvästi paremmin vaalien välillä kuin suurin osa kansanedustajista. Hän sentään ylläpitää Twitteriä, Facebookia, blogia ja kirjoittaa jokavuotisen ”tilinpäätöksen” tekemisistään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Sakari Kestinen,

  Juu olet varmaan oikeassa, mutta myös yksittäisen äänestäjän esittämään palautteeseen olisi mielestäni hyvä vastata edes jotain, varsinkin jos palautetta ei tule äänestäjältä kuin yksi viesti vaalikaudessa. Toisaalta eipä vihreiden puoluetoimistokaan vastannut kerran sinne lähettämään palautesähköpostiin. Kansalaista korpeaa, jos vastauksia ei tule edes niiltä joita on äänestänyt!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Pirkanmaalla on sama perusongelma kuin muualla pk-seudun ulkopuolella: yksi menee lpi, käriehodokkaalla ei ole intressisä satsata ylimääräiseen vetovoimaan ja muilla ehdokkailla osallistuminen on harrastustoimintaa. lopputulos on lattea. Listan kokonaismenestys paranee kun on useampia kärkiehdokkaita ja täyte-ehdokkaatkin yrittävät vaikka parantaa asemsiaan seuraavissa kunnallisvaaleissa.
  Ainoastaan jörn donnwereilla kampanjointi onnistuu itsestään.

  Missä ovat MEP:t eduskuntavaalikampanjasta? Tässä vaiheessa tarvitaan kaikki voivat mukaan – ja istuvalta kansaedustajalta on kohtuullista odottaa ainakin puolen vuoden palkkaa oman kampanjansa rahoittamiseen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. JTS: MEP Satu Hassi kävi juuri perjantaina Pirkkalassa, Kangasalla ja Tampereella, ja jatkossa on käsittääkseni tulossa lisää. Tietysti europarlamenttityökin pitää hoitaa. Hervannan Duossa lauantaina puolestaan oli paikalla eniten ihmisiä juuri Vihreistä, ainakin suurimman osan siitä ajasta, mitä itse olin näkemässä.

  Meillä muilla ehdokkailla on yleensä omat työmme, opiskelumme tai vastaavat hoidettavanamme, joten emme voi olla viikkoja vain kiertämässä maakuntaa. Siinä mielessä tämän moittiminen harrastustoiminnaksi on vähän epäreilua, että eduskuntavaaliehdokkuus ei mielestäni oikeuta jättämään muita velvollisuuksiaan retuperälle. Toivottavasti kuitenkin viimeisten viikkojen aikana parannamme tahtiamme ja lisäämme näkyvyyttämme, kova on ainakin yritys.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Olen Pirkanmaalla toista kertaa ehdokkaana eduskuntavaaleissa ja kyllä minusta näissä vaaleissa on ihan eri tekemisen meininki kuin 4 vuotta sitten.
  Budjetit ovat kasvaneet ja se näkyy lisääntyneenä mainontana. Yleisötilaisuuksia on järjestetty kiitettävästi, toreilla ”feissataan”, tavataan ihmisiä kaduilla ja kauppakeskuksissa jne. Harmi, jos ei kampanjointimme ole vakuuttanut esim. Hermiittiä ja JTS:ää.
  Palkkatyön ohessa kampanjointiin käytettävä aika on jokseenkin rajallista. Olin kuitenkin eilisiltana Virroilla ja tänään Valkeakoskella. Huomenna pidän palkatonta vapaata, jotta ehdin Mänttään ja Orivedelle. Viikonloppuna on ohjelmassa Sastamala ja Kangasala. Eli kyllä tässä maakuntaakin kierretään!
  Kohti kahta paikkaa – ja miksei vaikka kolmeakin -siis Pirkanmaalla mennään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Miten tämä eroaa Halla-Ahon listasta?

  Eri ehdokkaita! 🙂

  Tiedän tietysti, mihin viittaat. Halla-ahon (huomaa kirjoitusasu) listasta nousi haloo — häntä jopa syytettiin puolueen hajottamiseen tähtäävistä toimista.

  Muistakaamme, että toimittajien yleisin puoluekanta on vihreät ja siksi monet asiat ovat sallitumpia toisille kuin toisille.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Osmu:

  Eikä tämä lista tähtää mihinkään puolueen soininvaaralaisen siiven esiinnostoon.

  No, mihin se sitten tähtää? Arvallako olet suositellut valinnut?

  Kai tarkoitus on nostaa esiin samanmielisiä ja siten hyviä yhteistyökumppaneita vai mikä ihmeen motiivi näillä listauksilla on?

  Ainakin Hiilamon kohdalla tämä on selvä. Muuten ehkä voitkin mainostaa ”heikkoja”, joista ei nyt ainakaan ole mitään haittaa…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.