Tuhannes artikkeli

Kirjoitus ”Jos palkat määräytyisivät markkinoilla” oli tämän blogin tuhannes postaus sen jälkeen, kun avasin blogin keväällä 2007.

Hyväksyttyjä kommenttipuheenvuoroja on kertynyt 41 470 eli keskimäärin yli 40 artikkelia kohti.

Käyntejä on ollut yhteensä 1 781 851

Nykyisin käyntejä on noin 20 000 viikossa.

25 vastausta artikkeliin “Tuhannes artikkeli”

    1. Hylkyprosentti on tavallisesti muutamia prosentteja, ulkomaalaiskeskusteluissa muutamia kymmeniä, koska sana ulkomaalainen saa ihmiset usein unohtamaan käytöstavat.

  1. Kiitokset Odelle erinomaisesta blogista! Kun huomioi päivitystahdin ja yleisen tason (niin artikkelien kuin kommenttienkin), voidaan puhua ehkäpä Suomen parhaasta poliittisesta blogista. Itse seuraan aktiivisesti ja olen oppinut paljon täällä käytävästä keskustelusta – monista asioista mielipide on muuttunut tai vähintäänkin tarkentunut. Harva blogi pystyy tähän. Uskon ja toivon, että Osmolla riittää virtaa jatkaa samalla mallilla!

  2. Tarjoaako Osmo tämän kunniaksi kakkukahvit kommentoijille?

  3. Iso työ kaikkineen. 1000 blogin kirjoittamiseen voi hyvinkin kulua pari työkuukautta. 40-50 tuhannen kommentin pelkkään läpilukemiseen kuluu todennäköisesti aikaa em. kirjoittamiseen nähden tuplaten. Äkkiä laskien noin puolen vuoden työt. Kiitos on siis paikallaan.

  4. Sinä Osmo olet sellainen ajattelija ja kirjoittaja, että vaikka olen melkein aina eri mieltä kanssasi, sinun kirjoituksesi ja ajatuksiasi ovat silti sekä ajatuksia herättäviä että mielenkiintoisia.

  5. Kiitoksia hyvästä blogista, Osmo. Mielenkiintoiset ajatukset on hyvä jakaa. Kommenttipalstoineen tämä on kuin tavallista parempi kahvipöytäkeskustelu passiivisesti seurattunakin. Koetko muuten saaneesi blogisi lukijoiden kommenteista ja palautteesta hyötyä itsellesi?

    1. Olewn saanut kommenteista paljon hyötyä, tietoja ja uusia ajatuksia. Usein itseasiassa kirjoitan alkuperäisen artikkelin lähes trolliksi houkutellakseni mielenkiintoisia kommentteja.

  6. Onnittelut ja iso kiitos

    Olen viettänyt antoisia hetkiä tämän blogin parissa noin parin vuoden ajan. Ja tahti sen kun kiihtyy – nykyään käyn täällä lähes päivittäin, joten kiitettävän asiantunteva kantajengikin on tullut tutuksi.

    Kiitos Osmon moderoinnin ja osallistujien tietämyksen, keskustelun taso on aivan omissa sfääreissään verrattuna vaikkapa US:n blogikirjoitteluun. Siksi tämä onkin niin koukuttava kanava oppia uutta ja saada erilaisia näkökulmia mitä moninaisimpiin aiheisiin.

    Se on harmi ettei naisia tunnu tällainen yhteiskunnallinen ”kelailu & pallottelu” niin kiinnostavan, mutta toivottavasti heitä kuuluu runsaasti meihin passiivisiin lukijoihin.
    Ja onhan meillä Elina sekä ihastuttavan taidokkaasti ja diplomaattisesti kirjoittava Saara.

    Esimerkiksi Naisen euro lienee 95 senttiä
    -postaus kävisi hyvästä oppimateriaalista äidinkielen oppitunneille argumentoinnista.
    Mustavalkoisinkaan murrosikäinen ei voisi olla saamatta ajatusmaailmaansa reilusti harmaan sävyjä. Sama koskee varmasti suurta osaa meistä
    kaikista.

    Jatkakaa, teillä on yleisöä:)

  7. Onneksi olkoon Osmolle ja kiitos tästä blogista.

    Paljon kiinnostavia näkökantoja pääseepi tämän blogin kautta seuraamaan.
    Monesti tulee todettua, että asioihin löytyy useita (=>2) näkökantoja. Jopa tuosta kepulaisuudesta olen löytänyt tämän blogin kautta suorastaan inhimillisiä piirteitä (Ilpolle kiitos) 😉
    Erityityisen hyvä idea on tuoda noita ajankohtaisia kaupunkisuunnitteluteemoja aktiivisesti päivänvaloon.

    Kiitokset kuuluu myös mausteensa blogille antaville aktiivisille blogin vakituisille riekkujille = Elina, Liian Vanha, tpyyluoma, Mettinen, Riitta, Saara, Kari, Raimo K, Artturi, Syltty, Tiedemies , Ilpo Pernaa, Antikepulainen, Mikko S,ym.

    …TBC (KVG)

  8. M af H

    “Oi sä ajatusten Tonava kaunoinen”

    Onniteluni

    Mitenkäs tuokin onnittelu nyt on tulkittava… eikös Ajatusten Tonava ollut Nicolae Ceauşescu? No, jos Mauno Koivisto mainittiin sen jälkeen Ajatusten Porakaivoksi, niin eikö joku keksi Osmolle sopivan virtaavan veden.

    Ihan oikeat onnittelut Osmolle. Levikki taitaa vertautua myönteisellä tavalla moneen lehteen.

  9. Kiitos, tämä on loistava blogi! Käyn täällä päivittäin ja lähes aina opin jotain uutta. Yhteiskunnallisten asioiden ymmärtämykseni on laajentunut moninkertaiseksi näiden parin – kolmen vuoden aikana, kun olen tätä lukenut.

    Tapio Nupposelle tiedoksi; täällä ainakin yksi naispuolinen blogin seuraaja 🙂 Harvoin tosin kommentoin mitään, vaikka jonkunlainen mielipide käsiteltävästä asiasta usein muodostuukin.

  10. Vappu kun koittaa, niin todetaan vaan :
    No, kyllähän puhetta mualimaan mahtuu.

    Mutta toivottavasti Osmon sivusto (oma päättelyni Osmon sivustosta) on viesittänyt sellaista viestiä lukijoilleen, että kansalaisten yhteiset asiat eivät ole helppoja asioita työstää, jos vaan kansalaisten asioiden työstäjät haluavat epä-laajakatseisesti kansalaisilleen hyvää taikka parempaa luoda.

  11. Kiitokset blogista!

    Usein itseasiassa kirjoitan alkuperäisen artikkelin lähes trolliksi houkutellakseni mielenkiintoisia kommentteja.

    Huomattu on! 😉

  12. Olen aina miettinyt miksi en osaa pitää suutani kiinni, mutta näköjään se onkin sukupuoli- eikä sukuvika.

    Mutta asiaan, eli onneksi olkoon, tämä asiallisuus Oden blogilla jaksaa hämmentää. Kiitos kaikille.

  13. onnittelut ja kiitokset! Yhdyn täysin kommentoijien näkemyksiin tästä bolgista ja sen sisällöstä. Toivottavasti saamme nauttia näistä ”hetkeistä” monta vuotta.

  14. 2M af H

    “Oi sä ajatusten Tonava kaunoinen”

    Onniteluni

    Mitenkäs tuokin onnittelu nyt on tulkittava… eikös Ajatusten Tonava ollut Nicolae Ceauşescu? No, jos Mauno Koivisto mainittiin sen jälkeen Ajatusten Porakaivoksi, niin eikö joku keksi Osmolle sopivan virtaavan veden.”

    Olihan tässä vähän pukinsorkkaa, kuten kaikessa minkä kirjoitan. Paha tapa. Onnittelut työstä olivat kyllä vilpittömät.

    Voisihan Ode sitten olla helsinkiläisenä ”Ajatusten Vantaanjoki.”

  15. Tpyyluoma:

    Olen aina miettinyt miksi en osaa pitää suutani kiinni, mutta näköjään se onkin sukupuoli- eikä sukuvika.

    Minä olen omalta osaltani jo lakannut yrittämästä 🙂

    Mutta asiaan, eli onneksi olkoon, tämä asiallisuus Oden blogilla jaksaa hämmentää. Kiitos kaikille.

    Parhaansa tässä yrittää viedäkseen keskustelua vähemmän asialliseksi, mutta ei…

    Siinä mielessä tämä blogi ja täällä käyty keskustelu on kyllä ollut poikkeuksellista, antoisaa ja hämmentävää, että onpa sellaisiakin ihmeitä käynyt, että olen muuttanut mielipidettäni joissain asioissa!

    Kari

  16. Taio Nupponen
    ”Se on harmi ettei naisia tunnu tällainen yhteiskunnallinen “kelailu & pallottelu” niin kiinnostavan, mutta toivottavasti heitä kuuluu runsaasti meihin passiivisiin lukijoihin.”

    Voisiko se osaltaan johtua naisten herkkänahkaisuudesta? Netissä palaute voi olla hyvinkin suoraviivaista ja ryyditetty puhtaalla vittuilulla, jolla pyritään saamaan vastapuoli näyttämään typerältä.

    Toisaalta nyt tulee mieleen se parin vuoden takainen tutkimustulos ”naiset ja demarit pihalla politiikasta”, jonka mukaan naisten tiedot politiikasta ovat suorastaan onnetomia verrattuna miehiin. Koska naiset menestyvät paremmin koulussa, se ei ainakaan johdu siitä etteikö tieto heidän päähänsä uppoa. Olen tullutkin siihen tulokseen, että naisia ei politiikka yksinkertaisesti kiinnosta siinä määrin kuin miehiä.

  17. Trollaus on ehkä huono sanavalinta kuvaamaan kannanottoja keskustelun herättämiseksi. Provokatiiviset mielipiteet, keskustelun synnyttämiseksi esitetyt heitot, joista ei itsekään tiedä mitä niistä olisi mieltä, ne eivät itsessään ole trollaamista. Jos ne ovat rakentavia, niin sitäkin vähemmän.

    Se ”koepallo” on ehkä sympaattisempi ja kuvaavampi termi näille bloggauksille. Trollilla on yleisesti hyvin negatiivinen kaiku netissä: ks. tarkennukseksi: http://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_%28internet%29

    Trollaamisena pidetään viestejä, joiden tarkoituksena on varta vasten ärsyttää kanssakeskustelijoita ja päinvastoin sabotoida asiakeskustelun edellytyksiä.

    Pienoisena esimerkkinä trollaamisesta voisi esimerkiksi pitää Raimo K:n viestejä Hitleristä (älykkyys-ketjusta). Raimo väittää, ettei Saksan tilanteessa ollut juuri mitään eroa ensimmäisen ja toisen maailmansodan jälkeen. Toinen keskustelija (taisi olla lurkki) vaivautuu selittämään miksi näin ei ole, usein perustein. Raimo K vastaa tähän, ilmeisen mielivaltaisesti ja perustelematta yhtään mitään, että vain yksi esitetyistä perusteista on merkittävä ja senkin hän kiertää muutamalla sanalla ja palaa alkuperäiseen väitteeseensä, että tilanteissa ei ollut juuri eroa.

    Jos joku moiseen vielä vastaisi, niin olisi yhä lähempänä, että keskustelu menisi lopulta fleimaamiseksi, sillä todennäköisyys kutsua vastapuolta idiootiksi kasvaisi viesti viestiltä.

    Tällaista keskustelua tällä blogilla on ollut mukavan vähän, ei juuri ollenkaan. Itse koin, että ilmastokysymyksessä tunteet kuumenivat jopa enemmän kuin monikulttuurikysymyksessä, ja asiakeskustelu oli sitäkin vaikeampaa.

    Mutta jos vertaa muiden nimeltä tunnettujen suomalaisten poliittisten vaikuttajien blogeihin eli niiden olemattomuuteen, niin onhan tämä blogi aivan oma poikkeuksensa.

  18. Voisiko se osaltaan johtua naisten herkkänahkaisuudesta? Netissä palaute voi olla hyvinkin suoraviivaista ja ryyditetty puhtaalla vittuilulla, jolla pyritään saamaan vastapuoli näyttämään typerältä.

    Just tämän vuoksi tykkään kirjoitella tännekin! Täällä ei tarvitse olla niin varovainen siitä, miten asiansa sanoo. Kirjoittelen säännöllisesti myös yhdelle vauvapalstalle ja siellä tunteet kuumenevat sellaisista kommenteista, mitkä täällä ovat vielä ihan normaalia argumentointia.

  19. Hyvä Osmo !

    Keskustelukulttuuri on itseohjautunut blogissasi sellaiseksi, että imee mukaan ainakin seuraamaan. Ihmettelen kyllä, miten käytännössä selviät tästä näin hyvin muiden aktiviteettiesi rinnalla.

  20. Tämä on hieno blogi ja eniten kunnioitusta ainakin omalla kohdallani herättää se, että Osmo selvästi lukee kommentteja ja kehittelee omia ajatuksiaan niiden pohjalta. Tämä on erittäin tervettä ja sitä erittäin harvoin näkee etenkään poliitikoilta, jotka huolehtivat aina siitä, että kannat on loppuun asti hiottuja ja ideologian mukaisia, ja vastapuolen argumentit menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

    Media sitten suureen ääneen syyttää selkärangattomuudesta, jos joku poliitikko sattuu muuttamaan kantaansa, vaikka ainakin minusta oikeasti fiksu poliitikko ei junttaa itseään liian tiukkaan johonkin ideologiaan, vaan on aina avoin uusille argumenteille. Tiedän ainakin omalta kohdaltani, että oman vanhan kannan vääräksi tunnustaminen (vaikka sen tekisi vain omassa mielessään eikä julkisesti) on aina tuskaisaa.

  21. Kyllä tämä havaitsemistani blogeista on parhain ja monipuolisin ja Osmo ahkera ylläpitäjä .
    Siitä kiitos hänelle.

    Keskustelu on vain välillä ultrateoreettista , kaukana todellisesta elämästä ja virkamiesmäistä. Myöskään yritysten päätöksentekojärjestelmää ja kustannuslaskentaa ei oikein ymmärretä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.