Puolueilla on selvästi ollut vaikeuksia löytää vapaaehtoisia euroehdokkaiksi. Suurten puolueiden ehdokaslistat ovat aika matalaprofiilisia. Vihreiden tilanne on päinvastainen. Lista tungeksii nykyisiä ja tulevia politiikan kärkinimiä. Tuolla listalla voi hyvinkin irrota kaksi paikkaa, erityisesti, koska listalla on ehdokkaita, joiden on helppo kerätä ääniä vihreiden ulkopuolelta. Vihreät saivat kaksi paikkaa myös vuoden 1999 eurovaaleissa, jolloin tosin Suomesta valittiin kaksi meppiä enemmän kuin nyt. Spekuloidaanpa vähän, ketkä voisivat tulla valituiksi.
Heidi Hautala vaikuttaa varmalta läpi menijältä. Hänen ainoa uhkansa on, että äänestäjät pitävät hänen valintaansa liian varmana ja alkavat taktikoida sen toisen paikan suhteen. Jos vihreiden äänestäjät pantaisiin vertaamaan ehdokkaiden suosiota kaksintaisteluina henkilö henkilöä vastaan, Heidi voittaisi kaikki muut 19 ehdokasta. Heidin on ollut aikanaan vihreän ryhmän puheenjohtaja Europarlamentissa ja muutenkin näkyvä edustaja.
Satu Hassi päihittäisin kaksintaistelussa kaikki muut, mutta häviäisi Heidille. Tästä ei kuitenkaan voi päätellä, että Satu nappaisi sen toisen paikan. Voi napatakin, mutta ääniä on jokaisella vain yksi. Jotka äänestävät Heidiä, eivät voi äänestää satua ja siksi vaaliyönä voi olla edessä yllätys. Satu on istuvista suomalaisista mepeistä ehkä näkyvin ja tunnetuin. Hänessä on positiivista jääräpäisyyttä: Satu ei helpolla luovuta. Hän on hyvä verkostoitumaan ja on siten hyvä ajamaan asioita läpi. Keskittynyt ilmastopolitiikkaan. Tekniikan lisensiaatti.
Tarja Cronberg voi saada yllättävän paljon ääniä, sillä on ainoa varteenotettava itäsuomalainen ehdokas Riitta Myllerin ja Lasse Lehtisen jäätyä . Jos itäsuomalaiset haluavat oman edustajan europarlamenttiin, he äänestävät Tarjaa. Tarja voi kerätä listalle huomattavan paljon ulkopuolisia ääniä.
Jyrki Kasvi on ainoa nörttien ehdokas näissä vaaleissa. Ruotsissa piraattipuolueelle veikataan jopa kahta paikkaa europarlamenttiin. Jyrki on politisoinut informaatioyhteiskunnan pelisäännöt. Jos äänestää voisi netissä, Jyrkin valintaa ei estäisi mikään, mutta irrottautuvatko hänen kannattajansa tietokoneidensa ääreltä ja suuntaavat vaalipaikalle, jossa pitää osata piirtää numero paperiin kynällä? Myös Jyrki voi tuoda paljon ylimääräisiä ääniä vihreille, koska hänelle ei ole vastinetta muilla listoilla.
Umayya Abuhannan osakkeet laskivat hiukan, kun Perussuomalaiset eivät ottaneet Jussi Halla-ahoa ehdokkaakseen. Umayya ei ole ainut maahanmuuttajaehdokas vaaleissa, vihreidenkin listoilta löytyy toinen, mutta hän on ylivoimainen. Umayya on katolisen koulun käynyt Israelin palestiinalainen, joka on ymmärtääkseni vielä julistautunut agnostikoksi. Kuuluu siis yhtä aikaa moneen sisäkkäiseen vähemmistöön. Varsinainen nero: tuli Suomeen 20-vuotiaana, oppi kielen niin hyvin, että on julkaissut kirjoja suomeksi. Se jää monelta syntyperäiseltäkin suomalaiselta tekemättä. Voi yllättää hänkin. Maahanmuuttokysymys on niin tunteita herättävä, että Umayya voi hyvinkin tulla valituksi. Kielitaitoa ainakin riittää ja verkostoitumiskykyä.
Jukka Relander on melkein kansanedustaja, nuorehkon älymystön edustaja, jonka toivoisi ottavan vihreän politiikan tosissaan. Vihreän miesliikkeen suurimpia toivoja.
Näiden lisäksi listalla on 2020-luvun politiikan kärkinimiä niin, että hengästyttää. Mari Puoskari esimerkiksi kannattaa panna muistiin. On houkuttelevaa äänestää jotain heistä, koska ääni tulee listalle ja vaikuttaa nousevien nuorten ehdokkaiden tulevaisuuden uskoon ja tulevaan uskottavuuteen.
Todettakoon, että Heidin Hautala ja Jyrki kasvi on molemmat valittu eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä. Jos toinen heistä valitaan Brysseliin, eduskuntaan nousee Timo Juurikkala ja jos molemmat valitaan, nousee vielä Mikael Fogelholm. Molempia tarvittaisiin.
Hmph?
”Varsinainen nero: tuli Suomeen 20-vuotiaana, oppi kielen niin hyvin, että on julkaissut kirjoja suomeksi. Se jää monelta syntyperäiseltäkin suomalaiselta tekemättä.”
Onko jokin olemassaolon oikeutus, että on julkaissut kirjan? Se tästä vähän tulee mieleen… Varmaan ovat sitä paitsi oikolukijatkin olleet valppaina?
Ja ainakaan ”nero” siis ei voi ilman tätä saavustusta olla? Kirjan julkaisukynnys (Osmo varmasti tietää tämän) riippuu pitkälti aiheesta. Tietysti jos taas ekstrapoloidaan, niin harvoin tietysti älylliseti kehitysvammaiset kirjoittavat kirjoja, mutta sanoisin, että kannustukseksi tarkoitettu ylistys Umayyalle ei nyt toimi.
Ärsyttää!
(nimimerkki Kateellinen)
”Jos äänestää voisi netissä, Jyrkin valintaa ei estäisi mikään,…”
Paitsi tämä itse 😉 Sen verran kriittisesti hän on suhtautunut sähköisiin äänestyskokeiluihin.
Jukka Relander on melkein kansanedustaja, nuorehkon älymystön edustaja, jonka toivoisi ottavan vihreän politiikan tosissaan. Vihreän miesliikkeen suurimpia toivoja.
Heh, kerrankin palstalla on huumoria….
Äijä on kohta neljävitonen ja melkein kaikkea? Tietysti jos mies-liike tarkoittaa velttoa notkumista bileissä ”miehisesti” ja pikkutunneilla oikeasti, niin sitten voi ollakin se vihreä toivo.
Nyt ei mene hyvin teillä!
Vihreiden kaksi paikkaa on lähellä, mutta ei mitenkään varma. Se vaatii, että nyt kaikki vihreitä tukevat vääntäytyvät kaduille vaalityöhön ja tietysti äänestämään alkaen keskiviikosta.
Vaalien yllättäjät eivät taida tulla vihreistä. Yllätys kytee Perussuomalaisten joukoissa. Siellä yllätyksen voi järjestää Sampo Terho, joka taisteli A-zoomin Eurovaali-zoomissa yksinään Sirpa Pietikäistä, Kimmo Kiljusta, Axel Hagelstamia vastaan. Hän esitti hyviä mielipiteitä ja muut ehdokkaat yrittivät kovasti vaimentaa häntä.
Eikös E.R.Korhola kalastele samoilla vesillä vihreiden ehdokkaiden kanssa? Tosin erilaisin argumentein, mutta uskottavalla ja näkyvällä tyylillä.
”Jukka Relander on melkein kansanedustaja, nuorehkon älymystön edustaja, jonka toivoisi ottavan vihreän politiikan tosissaan.”
Tarkoittaako Soininvaara, että hän ei nyt vielä ota sitä tosissaan?
Myös Jyrki Kasvin kannustuspuhe oli sellainen, ettei se varmaan ainakaan lisää Kasvin äänisaalista! Saa tosiaan nähdä, jaksavatko ”nörtit” lähteä uurnille. 😀
Jos Abu-Hannan saavutukset ovat niin kiistattomia kuin Soininvaara antaa ymmärtää, niin miksi hän olisi sitten tarvinnut Halla-ahoa vastaehdokkaakseen? Saadakseen kauhean määrän maahanmuuttomyönteisiä protestiääniä? Ääni on tietysti aina ääni, mutta miksi Perussuomalaisille satavia ”protestiääniä” sitten arvostellaan?
Koko Halla-Aho jutun suurin vitsi on siinä, että Halla-Aho itse edustaa myös maahanmuuttomyönteistä linjaa. Se tässä poliittisessa touhussa ja pelleilyssä ihmeellistä onkin. Asiat väännetään, vääristellään ja käännetään suoranaisiksi valheiksi. Halla-Aho ei itsekään kannata rajojen sulkemista kaikilta pakolaisilta ja ulkomaalaisilta.
Eurovaaleista tuli mieleen, nyt kun on muutaman radiomainoksen kuullut, ja noita isoja ulkoilmaplakaatteja nähnyt. Eikö kellään muulla herää ihmetys, että kuinka narsistista hommaa se oikein on? En ole varma onko narsismi oikea sana, ehkä joku muu olisi parempi. Siis laitetaan valtava hymyilevä pärstä ulos ja yritetään kerätä huomiota minä-minä-tyyliin. Ja kuinka se mitä sanotaan ja luvataan on aivan jostain muusta kuin tästä todellisuudesta, kehutaan niin valtavan kykeneväksi, että miksi juuri minut pitäisi valita.
Se on samaa valheellisuutta, mitä opetettiin työnhakuvalmennuksessa. Ihminen on mitä on. Sitten opetetaan mainostamaan itseään, kehumaan ja myymään itseään. Mitä on tuloksena? Joukko ihmisiä, jotka eivät tiedosta itseään, joiden itsetunto on alhainen, ja joita opetetaan kertomaan itsestään asioita tasolla jolla eivät pysty toimimaan. Tai pystyy ja yrittää ja yrittää, mutta jos ei ole oma itsensä, joutuu olemaan jatkuvasti varpasillaan ja pukemaan sitä naamiota jolla yrittää täyttää ne odotukset jotka on itselleen hankkinut kertomalla itsestään ylihyvään sävyyn ja yrittämällä olla kaiken sen kunnian arvoinen. Minän korostuminen korostuu, keho kangistuu, rentous kaikkoaa.
Sellasta se politiikka on. Pitää olla aina oikeassa. Valtavat henkiset muurit. Ah, kuinka Vanhanen ja Katainen, ovatkaan kaikkitietäviä. Millä perusteilla maata johdetaan? Ei ainakaan selvänäköisyydellä, vaan enemmänkin valtaan valittujen henkilöiden henkilökohtaisilla peloilla.
Jos elämä on kuin puro, poliitikko on kuin kivi joka heitetään puron uomaan ja virta joutuu löytämään uuden tiensä kiven ympäri.
No se on se maailma jossa elämme, minkäs teet. Narsismin valtakunta.
Hyvät kommentit Soininvaaralta. Analyysin perusteella brysseliin pääsee Hautala. Takana tuleva kolmikko voivat kyllä saada kukin muhkean äänisaaliin.
Samaa mieltä Sampo Terhon esiintymisestä TV:ssä. Mies pyöritti tyynen rauhallisesti Pietikäistä ja kumppaneita, jotka eivät kovasta puhinasta huolimatta mitenkään pystyneet vastaamaan Terhon argumentteihin.
Tästä nähdään että perusmaahanmuuttoargumentointi alkaa jo olla väsähtänyttä. Keksikää parempia väitteitä oi ulkkareiden ihailijat.
Tietotekniikka-alasta ja mediasta kiinnostuneet ihmiset pitäisivät varmaan Kasvin mielummin täällä Suomessa kuin Brysselissä.
Veikkaankin, että H-alkuiset rouvat menevät jatkossakin Brysseliin, eli Hassi ja Hautala.
Jukka Relander vai Umayya Abu-Hanna?
”Onko jokin olemassaolon oikeutus, että on julkaissut kirjan?”
Ihan mielenkiinnosta, mikä olisi maahanmuuttajalta sellainen saavutus, että sen kehaisua ei tarvitsisi kuitata sanomalla ”Hmph”?
Jukka Relander ei kyllä välttämättä paini samassa sarjassa muiden tällä listalla olevien kanssa. Uskoisin, että nimi on jäänyt melko tuntemattomaksi puolueen ja poliittisen keskustelun ulkopuolella.
Vihreät ovat Kokoomuksen puisto-osasto, miksi äänestää Vihreitä, kun voi äänestää Kokoomusta suoraankin ??
PP,
Minä en katso maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten saavutuksia mitenkään erikseen.
EU-edustajan ansioihin totisesti tarvitaan muutakin kuin että on 30 vuoden aikana oppinut suomen kieltä ja julkaissut kirjan.
Susan Ruusunen ja Susanna Sievinenkin ovat julkaisseet kirjan. Oppineet jopa säällisesti neljässäkymmenessä vuodessa suomen kieltä….
Ja Osmo! 🙂
”Vihreät ovat Kokoomuksen puisto-osasto, miksi äänestää Vihreitä, kun voi äänestää Kokoomusta suoraankin ??”
No vaikka pelkästään siksi, että Kokoomuksen ehdokkaana on Ari Vatanen. Siis tämä rallitähti joka totesi mahdollisen ilmaston lämpenemisen (mihin ihmisellä ei ole mukaansa osaa eikä arpaa) olevan vain hyvä asia koska kylmällä tulee flunssa. Eipä myöskään persujen apajilla kalastavan Kai ”sosiaalipummien maahantulolle stoppi!” Pöntisen kaltaisia ehdokkaita vihreillä ole. Aina on riski, että esim. Sirpa Pietikäiselle annettu ääni hyödyttää lopulta em. veijareita.
Mainittu yllättäjä Sampo Terho on täysi nobody kaikille muille kuin hommafoorumilaisille ja muille, noh, täysille nettinobodyille.
Vihreiden paikat menevät näin: 1. Hautala 2. Cronberg 3. Kasvi 4. Hassi. Kaksi läpi. Hyvä niin.
Terho Sammon kannattajat näyttävät aloitaneen vaalimainontansa tällä blogilla. Kiintiö on tullut täyteen. En niitä enää julkaise.
Liian vanha kirjoitti ”Vihreät ovat Kokoomuksen puisto-osasto, miksi äänestää Vihreitä, kun voi äänestää Kokoomusta suoraankin ??”
Ari Vatanen muistutti juuri, miksi kannattaa äänestää vihreitä eikä esim. kokoomusta. Muutamia muitakin vastaavia muistuttajia on kyllä tässä ollut.
Vielä kun joku kertoisi mitä syytä on ketään äänestää EU-parlamenttiin, jossa suomalaismeppien vaikutusmahdollisuudet ovat likimain nolla.
En ota kantaa Hautalan ja Hassin välillä, mutta kaiketi muiden on parasta vain olla mukana? Veikkaan Soinille hyvää tulosta. Miksi? OS voisi joskus miettiä koko maahanmuuttojuttua. Jos suuri osa kansaa alkaa olla kypsä äänestämään Soinia, niin mistähän se johtuu? Onko niin, että vihreiden/ruotsalaisten mielipiteet ovat ne oikeat ja kansan ajatukset väärät? Aina puhutaan, että pannaan Nato asia kansanäänestykseen. Pannaan noi maahanmuutto-asiatkin äänestykseen. Jos enemmistö haluaa tänne Suomalaisen Karin erikoisesti esiintuomia kansalaisia, niin lopetan sisäisen narinan. Ymmärrän, että Suomen on toimittava kansainvälisten sopimusten mukaisesti, mutta niin varmaan monen muunkin kansan. Afrikan sarvesta Suomeen on aika pitkä matka ja kaiketi kallis? Onko OS:lla tietoa,kuinka suuri prosenttiosuus noista tekee muuta kuin yhteiskunnan maksamaa työtä? Jos on paha kysymys, niin olen pahoillani. Minä vain en ole nähnyt/kuullut/lukenut mitään kovin hyvää. Saatan tietysti olla täysin väärässä ja totaalisesti pihalla, mutta 43 syntyneenä se kai annetaan anteeksi.
”Ihan mielenkiinnosta, mikä olisi maahanmuuttajalta sellainen saavutus, että sen kehaisua ei tarvitsisi kuitata sanomalla “Hmph”?”
Minun lukemani mukaan tuossa kommentoitiin ihmisten luokittelua ylipäätään sen mukaan, kuka on kirjoittanut kirjan ja kuka ei.
Eikö olekin kummallista, että nämä ”maahanmuuttokriitikoidenkriitikot” muistavat aina mainita sen ”rodun” tms. taustan, kun toiset puhuvat vain ja ainoastaan ihmisistä? Kaikki ovat erilaisia, mutta tasa-arvoisia, kunnes sitten joku ei nostakaan sitä valtavirrasta poikkeavaa jalustalle?
Hyvä esimerkki oli Maailma kylässä -tapahtumassa, jossa joku tuli haastattelemaan, onko minulla mamu-ystäviä.. Jouduin hetken miettimään, kunnes tajusin, että:”Joo, onhan minulla pari, Nicolas ja Michael.. Ei ollut tullut aikaisemmin mieleen, että ovat mamuja, ovat olleet ihan vain Nicolas ja Michael hyvine ja huonoine puolineen, ilman mitään jalustalle nostamista..” Haastattelija olisi ilmeisesti kaivannut jotain suitsutusta heistä, mutta miksi minä nyt heitä hehkuttaisin yhtään enempää kuin kavereitani Sakkea tai Anttia? Ai niin, se syyhän jo mainittiin..
Niin sitä vanhakin näköjään oppii tätä nykypäivän ”suvaitsevaisuutta”…
Liian vanha kirjoitti 25.5.2009 kello 22:07
”Vihreät ovat Kokoomuksen puisto-osasto, miksi äänestää Vihreitä, kun voi äänestää Kokoomusta suoraankin ??”
Niinpä, Vihreät pitävät nykyisin melua ympäristöasioista jotakuinkin yhtä paljon (lue: vähän) kuin Kokoomus. Jos Vihreät suvaitsisi palata ympäristöpuolueeksi, niin minunkin ääneni saattaisi palata pitkähkön tauon jälkeen Vihreille.
”Vihreät ovat Kokoomuksen puisto-osasto”
Tämä on hyvä asia.
”miksi äänestää Vihreitä, kun voi äänestää Kokoomusta suoraankin ??”
Vihreissä on vähemmän konservatiiveja. Kokoomuksen listalla on mm. ilmastoskeptikko Ari Vatanen ja Hommaforumilla haastateltu, Lapuan liikettä ihaileva Kai Pöntinen. En voi antaa ääntäni sellaisille.
Ilman konservatiiveja voisin kyllä äänestää Kokoomusta.
Kun kaikissa vaaleissa on satoja ehdokkaita, ja jokaisessa puolueessa löytyy kyllä+ei mielipiteet kaikkiin kysymyksiin, ja liikkuvat äänestäjät tekevät päätöksen äänestyspäivänä, niin sopii kysyä, että mitä ihmettä vaaleissa oikein äänestetään?
Listavaaleissa puolueet katsoisivat asiantuntevasti sisäisen järjestyksen, ja sen jälkeen kansa äänestäisi parasta puolueohjelmaa.
Vaaleissa taktikointi pitäisi saada minimiin. Ei ole oikein, että kansa äänestää niitä joilla on hyvät mahdollisuudet. Äänestyksen pitäisi pohjautua aina asiaan.
”Vihreissä on vähemmän konservatiiveja. Kokoomuksen listalla on mm. ilmastoskeptikko Ari Vatanen ja Hommaforumilla haastateltu, Lapuan liikettä ihaileva Kai Pöntinen. En voi antaa ääntäni sellaisille. 2
Suomessa on henkilövaali ja mitä enemmän liberaaleja edustajia on Kokoomuksessa niin sitä vähemmän noilla pöntisillä on vaikutusvaltaa .
”Niinpä, Vihreät pitävät nykyisin melua ympäristöasioista jotakuinkin yhtä paljon (lue: vähän) kuin Kokoomus. ”
Brax ja Cronberg ovat vain EK:n kumileimasimia hallituksessa. Brax saa kohta toteutettua Täydellisen kontrolliyhteiskunnan Kiinan tapaan Lex Nokioineen, Internetin sisällön sensurointeineen, lähdesuojan poistamisineen etc
Cronberg on taas kunnostautunut tuossa ilmaisen pallotyövoiman järjestämisessä yrityksille Kiinan tapaan
Itse äänestän takuuvarmasti Abu-Hannaa ihan syystä. Vastustaakseni uskonnollisen hurmokseen vannovia ”maahanmuuttokriittisiä” (joita ei saa kutsua rasisteiksi tai maahan jo muuttaneiden vastustajiksi).
No, sisällöstä tai neroudesta en osaa sanoa, mutta Abuhannan kielipää on ainakin kovatasoinen. Suomi ei ole mikään kovin helppo kieli ja hän opetteli sen aikuisiällä. Kyllä se kielii älykkyydestä, en ymmärrä, miksi tämä on jotenkin kiistanalaista. Tai no, ymmärrän, mutta kun kestään ei saa sitä nimenomaista termiä käyttää, kun se on ”leimaamista”.
Tämä ”kokoomuksen puisto-osasto” läppä on huvittavaa. Demarit ja muut vasemmistolaiset käyttävät sitä samaan aikaan kun oikeistohörhöt nimittävät ”sosialisteiksi”. Tuntuu, ettei Suomesta löydy yhtäältä kapitalistisempaa ja toisaalta sosialistisempaa puoluetta kuin vihreät. On se jännää.
Itse aion äänestää Kasvia. Hän ei ole ehdokkaana täydellinen, mutta ainoa, joka on edes jonkinlaista meteliä pitänyt tietoyhteiskunnan väärinymmärryksistä ja demokratian vähittäisestä alasajosta.
”Liian vanha” tosin on oikeassa Braxin suhteen. Hän on lähihistorian huonoin oikeusministeri ja osallistunut ennennäkemättömällä tavalla kansalaisyhteiskunnan ja demokratian tuhoamiseen. Ihmettelen miten vihreät puolueena voi sallia sellaisen jatkumisen ja miksi kukaan ei ole edes ehdottanut että Braxin pitäisi erota, vaikka tämä yritti omakätisesti lakkauttaa demokratian sähköisen äänestyksen jupakan yhteydessä.
”Liian vanha” tosin on oikeassa Braxin suhteen. Hän on lähihistorian huonoin oikeusministeri ja osallistunut ennennäkemättömällä tavalla kansalaisyhteiskunnan ja demokratian tuhoamiseen. Ihmettelen miten vihreät puolueena voi sallia sellaisen jatkumisen ja miksi kukaan ei ole edes ehdottanut että Braxin pitäisi erota, vaikka tämä yritti omakätisesti lakkauttaa demokratian sähköisen äänestyksen jupakan yhteydessä.”
Vihreiden ehdokkailla on ja tulee olemaan kova työ uskottavan vaihtoehdon tarjoamisessa. Puolueen lähihistoria politiikassa on sen verran ikävää luettavaa, että töitä saavat tehdä jos meinaavat äänestäjiä saada. Vihreillä on yksi ja iso ongelma politiikassa. Se on se, kun ovat istuneet viime lama-ajan ja sen jälkeisissä hallituksissa, joiden touhuihin kansa on kyllästynyt. Ihmiset hakevat selvästi nyt politiikassa vaihtoehtoa nykymenolle. Mitä vaihtoehtoa vihreät ja heidän ehdokkaansa pystyvät tarjoamaan, kun vihreät istuvat hallituksessa. Olen kuunnellut useita EU-vaalipaneeleita joissa myös vihreiden ehdokkaat ovat läsnä. Näin kuuijana voin todeta paneelikeskusteluiden olleen todella tylsiä. Lähinnä niissä on tullut haukoteltua. Suurin osa paneelien ehdokkaista on samanlaisia. Kuka yleisöstä haluaa kunneella sellaisia näkökantoja, joista suurin osa paneelissa on samaa mieltä. Pitäisi myös haastaa muita ehdokkaita keskustelussa.
Tähän mennessä vihreiden paras ministeri on ollut Soininvaara. Ihmisten haluaa, että puhutaan oikeista asioista ja suoraan ihmisille. Ministerinä Soininvaara pystyi uskottavasti perustelemaan ja selittämään asiat. Ainoa ongelma Soininvaaralla oli, että istui pienen puolueen edustajana hallituksessa. Silloin on vaikeaa saada tärkeitä asioita läpi. Iiro Viinasta haastateltiin ja kertoi Lipposen toimintatavoista. Kuunteli ensin mitä muilla ministereillä oli sanottavaa ja lopuksi valtiovarainministerin jutut ja löi nuijan pöytään. Heh heh, on siinä asioiden käsittelyä.
MIVa: ”Jos suuri osa kansaa alkaa olla kypsä äänestämään Soinia, niin mistähän se johtuu?”
Suurin osa kansasta? Perussuomalaisten (SMP + kaupunkipopulisti + mamuhyperbola siivet yhteensä) kannatus on prosentteina yksinumeroinen.
Aha, Tiedemies on palannut solvaamaan minua.
Luulinkin, että olet jo häipynyt oman blogin uumeniin, mutta ilo oli ennenaikainen.
Jos jostain huippuälystä kielii kielitaito 30 vuoden maassa oleskelun jälkeen, niin sitten olen rasisti, kun pidän sitä aivan normaalina. Ilman mitään kröhmiä…
Suomi ei muuten ole mikään erityisen vaikea kieli, se on täysi myytti.
”Tähän mennessä vihreiden paras ministeri on ollut Soininvaara. Ihmisten haluaa, että puhutaan oikeista asioista ja suoraan ihmisille. Ministerinä Soininvaara pystyi uskottavasti perustelemaan ja selittämään asiat. ”
Osmonkinvika on , ettei hän ole elänyt tavallisen ihmisen elämää eikä ymärrä esim työelämää ja sen toimintatapoja.
Olen toiminut myös hyvätuloisena suurien organisaatioiden johtajana.
Minä olen lähtenyt lapista tiettömän tien takaa ja elänyt rahatalouden ulkopuolella lapsuuteni.
Olen toiminut myös hyvätuloisena suurien organisaatioiden johtajana
Olen asunut myös ulkomailla yli 10 vuotta seitsemässä maassa, joten näkökulmaa elämiseen on syntynyt muualtakin.
Ja kun olen seurannut tätä blogia niin näkemykset ovat aika tavalla erilaisia johtuen tästä erilaisesta kokemustaustasta.
Minä olen elänyt oikeasti sitä elämää, jota Osmo yrittää kuvitella kirjoituspöytänsä takana
”Liian vanha” tosin on oikeassa Braxin suhteen. Hän on lähihistorian huonoin oikeusministeri ja osallistunut ennennäkemättömällä tavalla kansalaisyhteiskunnan ja demokratian tuhoamiseen.”
yksi Braxin kukkaista on, ettei Internetin sensuroinnista voi valittaa vaan poliisi voi tehdä päätöksiä täysin mielivaltaisesti ilman seuraamuksia
Selvennykseksi muille lukijoille, että alun perin Tee-miehen kirjoituksessa minua sanottiin rasistiksi. Nyt viesti on piilotetumpi.
Mutta kiitos taas Tee-miehelle ”keskustelusta”.
”“Liian vanha” tosin on oikeassa Braxin suhteen. Hän on lähihistorian huonoin oikeusministeri ja osallistunut ennennäkemättömällä tavalla kansalaisyhteiskunnan ja demokratian tuhoamiseen.”
Demla –tausta velvoittaa. Kansalaisten ohjaamiseksi ajattelemaan oikein keinovalikoimaan kuuluvat mm. ”strategiset käräjöinnit”. Alamme lähestyä pikkuhiljaa oikeiden kansandemokratioiden käytäntöjä.
”Osmonkinvika on , ettei hän ole elänyt tavallisen ihmisen elämää eikä ymärrä esim työelämää ja sen toimintatapoja.
Olen toiminut myös hyvätuloisena suurien organisaatioiden johtajana.”
Aika harvalla poliitikolla on mitään käsitystä työelämästä tai työmarkkinoista miten ne käytännössä toimivat. Yksi tyypillinen harhaluulo mihin tietääkseeni Soininvaara ei ole syyllistynyt, on että töitä saa kunhan viitsii hakea. Nyt kun oli huutava työvoimapula, alkoivat maahanmuuttajatkin kelpaamaan töihin Helsingissä takskuskeiksi ja bussikuskeiksi. Työnantajat ovat tarkkoja, ei tarvitse paljoa olla tekijässä vikaa, niin ei kelpaa. Työvoimapula laskee kriteerejä. Tunnen useita ihmisiä, jotka eivät kovasta yrittämisestä huolimatta ole onnistuneet löytämään töitä, silloin kun oli nousukausi.
Ennen kun tämä lama alkoi oli noin keskimäärin työvoimatoimistoissa työnhakijoita 2 per yksi työpaikka. Muutamia vuosia sitten se luku oli siinä 4 – 5. Eli työpaikkoja oli vähemmän kun tekijöitä. Vaikka kaikki paikat olisi täytetty silti olisi jäänyt työttömiä.
Edes vähin mitä poliitikkojen soisi ymmärtävän, olisi se kuinka surkeita meillä on työvoimapalvelut työvoimatoimistoissa. Mielivaltaiset viranomaisjärjestelmät passivoivat ihmisiä, kukaan eivät uskalla edes yrittää mitään pelätessään karenssia ja muita sanktioita (tulojen menetyksiä).
Miksi me emme voi olla rehellisiä? Abuhannaa on haukuttu alusta asti mm. ”möliseväksi lehmäksi” yleisönosastoilla ja ”kriitikoiden” blogeissa. Täälläkin naista mitätöidään ikäänkuin suomen opettelu aikuisiällä ei olisi homma eikä mikään.
Enkä minä haukkunut Elinaa rasistiksi. Väitän vain, että tämän mitätöimisen taustalla on yleensä ksenofobia ja rasismi. Elinan motiiveista en tiedä mitään.
Voisiko saada lähteen sille yleisönosastolle, jossa Abu-Hannahia nimitellään möliseväksi lehmäksi tjs.?
Eipä ole ainakaan asiallisissa lehdissä sattunut silmään. Suoli24:n annista en mene takuuseen, mutta sieltä nyt löytyy kaikenlaista paljon pahempaakin. Joku koluministi kutsuikin ko. foorumia osuvasti kansakunnan vessanseinäksi.
Sen sijaan muistan montakin Abu-Hannahin haastattelua, joissa joka toisessa lauseessa muistutetaan, kuinka rasistisia suomalaiset ovat ja joka toisessa kuinka kamala ilmaston meillä on.
En halua Suomelle vihamielistä ihmistä edustamaan Suomea EU-parlamenttiin. Jos olen sen vuoksi rasisti, xenofobinen tai muuten vain huono, niin sitten olen…
Se onkin siis Abu-Hanna.. tarkistin nyt nimen, kun jo tässä ketjussa on sen viittä sorttia versiota.
Käyttäkäämme siis oikeata kirjoitusasua, se on vähintäänkin kohteliasta tässä yhteydessä.
”Ennen kun tämä lama alkoi oli noin keskimäärin työvoimatoimistoissa työnhakijoita 2 per yksi työpaikka. Muutamia vuosia sitten se luku oli siinä 4 – 5. Eli työpaikkoja oli vähemmän kun tekijöitä. Vaikka kaikki paikat olisi täytetty silti olisi jäänyt työttömiä.”
Työnhakijoita on ollut työvoimatoimistoissa 4-500000 viimeisen 10 vuoden aikana ja avoimia työpaikkoja 3-60000 eli suhde on vielä huonompi.
Myös syvän laman aikaan , 1990 luvun alkupuolella ,oli työvoimapula . Täytettävissä paikoissa 2-3 % oli vaikeuksia saada työvoimaa. Syy oli 60 % tapaukissa, että sopivaa hakijaa ei ollut .
Mutta 2007 työvoimapulaa oli vin 3-5 % eli työvoimapula ei juurikaan lisääntynyt ja suurin ongelma oli tuo ettei hakojat kelvanneet työnantajalle.
Ongelma ei ole työvoiman tarjonnan määrä vaan työnantjan vaatimukset.
Tämä taas johtuu huonosta johtamisesta.
Dromedaari: ”No vaikka pelkästään siksi, että Kokoomuksen ehdokkaana on Ari Vatanen. Siis tämä rallitähti joka totesi mahdollisen ilmaston lämpenemisen (mihin ihmisellä ei ole mukaansa osaa eikä arpaa) olevan vain hyvä asia koska kylmällä tulee flunssa.”
Ari Vatasta en halua puolustaa, mutta eipä Vihreillä ole itselläkään _puhtaat_ jauhot pussissa energia-asioissa.
Vihreän suhde ympäristönsuojeluun on itse asiassa varsin kompleksinen. Ilmastonmuutoksen torjunnasta puolue kyllä puhuu, mutta lipeää joka välissä fossiilisten polttoaineiden tukijaksi, ydinvoiman vastustuksen vuoksi. Esimerkkeinä voisi mainita Tarja Cronbergin kannattamassa Itämeren maakaasuputkea, Kuopion Vihreät kannattamassa turpeen polttoa, Satu Hassin tukemassa ympäristöministerinä turpeen energiakäyttöä, Pekka Haaviston kannattamassa ympäristöministerinä kivihiilen polttoa, jne…
Tässä Vihreät seuraavat kansainvälistä Vihreää typeryyttä. Tanskaa pidetään mallimaana, vaikka maa tuottaa suurimman osan kuluttamastaan energiasta fossiilisilla polttoaineilla. Samoin Saksan vihreille oli tärkeintä saada koalitiohallituksessa päätettyä ydinvoimasta – ei fosiilisista polttoaineista – luopumisesta. Greenpeace suositteli 90-luvun alussa, jolloin ilmastonmuutos oli jo vuosia ollut julkisessa keskustelussa, Itä-Euroopan maille ydinvoiman korvaamista – fossiilisella – maakaasulla! Eipä ihme, että Al Gore joutui jo vuonna 1990 ihmettelemään, miksi hänen aloitteensa keskustella ilmastonmuutoksen torjunnasta johti aina siihen, että ympäristöjärjestöt vaihtoivat puheenaihetta – koska heillä oli ”muita prioriteetteja”.
”Enkä minä haukkunut Elinaa rasistiksi. Väitän vain, että tämän mitätöimisen taustalla on yleensä ksenofobia ja rasismi. Elinan motiiveista en tiedä mitään.”
Tämä on kyllä juuri tätä ärsyttävää argumentointia. YLEENSÄ tällaisia puhuvat ovat rasisteja, mutta SINUSTA en sano mitään.
Vihjataan siis, että oikeasti sinäkin olet rasisti, mutta ovelasti suojaudutaan todistustaakalta per yksilö.
Minulle Abu-Hanna edustaa niitä suomalaisia arvoja, joista maamme on tunnettu. Minulle hän on suomalaisempi kuin esim. tämä palstalla häiriköivä Elina.
Lisäksi hän vaikuttaa pätevältä juuri kansainväliseen tehtävään. Turha sinne on äänestää peräkamarin kielitaidottomia juntteja.
Liian vanha” tosin on oikeassa Braxin suhteen. Hän on lähihistorian huonoin oikeusministeri ja osallistunut ennennäkemättömällä tavalla kansalaisyhteiskunnan ja demokratian tuhoamiseen. Ihmettelen miten vihreät puolueena voi sallia sellaisen jatkumisen ja miksi kukaan ei ole edes ehdottanut että Braxin pitäisi erota, vaikka tämä yritti omakätisesti lakkauttaa demokratian sähköisen äänestyksen jupakan yhteydessä.
Minun on nyt kyllä pakko puolustaa Braxia. Tuo sähköisen äänestämisen katastrofi ei ollut hänen aikaansaannoksensa vaan edeltäjän. Se vain laukesi hänen aikanaan. Se, ettei Tuija kannattanut vaalien uusimista perustui arvioon, että vaalien uusiminen muuttaa vaalitulosta enemmän kuin tuo äänestämisen virhe. Molemmat olivat väärin, enemmän muuttava enemmän väärin.
Lex Nokia on kolmikantaa. Minullakin on ollut kolmikannan suhteen ongelmia. Ennen kuin hallitus kääntyy kolmikantaa vastaan, tarvitaan myös pääministerin tuki. Yleinen käsityshän on, että joka kääntyy kolmikantaa vastaan, on suurin piirtein fasisti – paitsi, että myös fasistit kannattivat kolmikantaa, elleivät suorastaan keksineet sitä.
Tuo lähdesuoja minuakin arveluttaa, mutta Tuijaa on vähän hankala tuomita siitä, ennen kuin esitystä on annettu.
Minä tarkkailen aktiivisesti vihreiden poliitikkojen mainetta heidän lähipiirissään. Kaikista ei kerrota vain hyvää, mutta Tuijasta pelkkää hyvää. Yleisen arvion mukaan hän on paras oikeusministeri pitkään aikaan.
Palsta on ennakkoon moderoitu ja häiriköt kyllä poistetaan.
Ehkä olet seuraava? Eli olepa asiallisempi minulle, Ciclista.
Minä olen niin suomalainen kuin ikinä voi olla monen monta polvea. Mutta minun mielestäni Abu-Hanna on yhtä suomalainen, jos vain niin haluaa. Suomalaisuus on asenne.
Abu-Hannassa ei palestiinalainen tausta häiritse, vaan alituinen ruikuttaminen. Kirja ”Sinut” on yhtä valitusvirttä kauheasta kohtalosta joutua Suomeen. En suosittele kenellekään, jolla on alhainen ärsytyskynnys asian suhteen.
Ei minusta oikea ihminen edustamaan Suomea, mutta ääni on vapaa… Siinähän äänestätte suomea osaavan ja kirjan kirjoittanutta henkilöä. Eikö muuten Jani Sievinenkin ole jonkun kirjan kirjoittanut?
Osmo Soininvaara:
Järjestelmää valmisteltiin yhä kun Tuija Brax oli jo ministeri. Asiantuntijat kertoivat Tuija Braxille moneen otteeseen sähköisessä äänestyksessä olevista ongelmista. Braxilla oli mahdollisuus pistää käyttöönotto jäihin.
Ei ministerillä voi mitenkään olla velvollisuutta sallia äänestysjärjestelmän muutosta jos huomaa että seurauksena on yhden demokratian kulmakiven eli äänestyksen vaarantuminen. On omituista että edes kehtaat väittää näin. Se kertoo että vihreille on tärkeämpää puolustaa puoluetoveria kuin demokratiaa.
Mutta äänten katoamisessa on kyse vain tavallisesta teknisestä kömmähdyksestä, joita on kyllä täältä katsoen tapahtunut Braxille varsin paljon.
Paljon törkeämpää demokratian halventamista on se, että ministeri siunaa äänestystavan muuttamisen sellaiseksi, jossa väärinkäytösten ja virheiden mahdollisuuksia ei ole systemaattisesti eliminoitu. Virheiden tapahtuminen oli todiste siitä ettei näin tapahtunut.
Kansalaisten on pystyttävä säilyttämään luottamus siihen, että äänestys hoidetaan rehellisesti. Kun äänestysjärjestelmästä tehdään sellainen ettei luottamusta enää ole, se on erittäin tuhoisaa kansalaisten demokratiakäsityksen kannalta.
Tuija Brax on pääasiallinen syy miksi en äänestä vihreitä näissä vaaleissa.
”Jukka Relander on melkein kansanedustaja, nuorehkon älymystön edustaja”
Juuri tämän takia sanasta ”älymystö” on tullut vitsi.
Vaalikampanja on ollut Vihreiltä erittäin onnistunut ja positiivinen, yhtä ammattimaisesti ja tarkkaan harkiten luotu kuin Kokoomuksen kampanjat Niinistön presidentinvaalikampanjasta lähtien. Tosin ilmaista julkisuutta ei lehdistöltä ole tullut yhtä kauttaaltaan kuin viime eduskuntavaaleissa.
Elinahan ei koskaan tietenkään ruikuta!
Elina: Mielestäni turhaan karnevalisoit Abu-Hannaa ja vähättelet saavutusta kirjan kirjoittamisesta vieraalla kielellä. Kuka tahansa saa varmasti aikaiseksi vaikkapa 300 sivua tekstiä, mutta tuskinpa tämä on ollut kenenkään pointtina. Ja onhan se Suomi helppo kieli, kun sitä kerran lapsetkin täällä puhuvat.
Hyvän kirjan – josta voisi jotain elämyksiä saada irti – kirjoittaminen aikuisiällä opitulla kielellä on iso saavutus. Itselleni tulee kirjailijoista vain Joseph Conrad mieleen. Itse en hänestä pahemmin pidä, mutta pystyn siitä huolimatta arvostamaan kyseistä suoritusta. Ruususet ja Sieviset kirjailijoina ovat ehkä hieman eri sarjaa.
Ja jos Elina kerran vaadit muilta viitteitä, niin mikset anna niitä muillekin saman tien? En itse tunne Abu-Hannaa, joten ilman linkkiä en ainakaan itse (ja varmaan monet muutkaan) jaksa tarkistaa tällaisia väitteitä: ”Sen sijaan muistan montakin Abu-Hannahin haastattelua, joissa joka toisessa lauseessa muistutetaan, kuinka rasistisia suomalaiset ovat ja joka toisessa kuinka kamala ilmaston meillä on.”
Umayya Abuhanna kertoi meille televisiossa joskus 90-luvulla että suomalaiset ovat hänen mielestään ’haisevia sikoja’. Sattumalta katsoin silloin tämän ajankohtaisohjelman jonka nimeä en nyt tähän muista, eikä se ehkä ole tärkeääkään. Tärkeää on huomata minkälaisilla ansioilla Osmon ja muiden virheiden maailmassa pääsee 1) neroksi 2) edustamaan Suomea.
”Minun on nyt kyllä pakko puolustaa Braxia. Tuo sähköisen äänestämisen katastrofi ei ollut hänen aikaansaannoksensa vaan edeltäjän.”
Sähköisen äänestämisen ryssi oikeusministeriön virkamiehet. Ne ongelmat mitkä aiheutuivat äänestämisessä, johtuivat käytettävyydestä. Käytettävyystutkimukset ja testaukset olisi pitänyt tehdä ja käyttää enemmän myös alan asiantuntijoita. Säästivät väärässä paikassa ja tämä moka tarpeetomasti nyt leimaa kokonaan sähköisen äänestämisen. Virkamiehet eivät tietenkään ikinä joudu vastuuseen ja järjestelmätoimittaja luonnollisesti vaikenee, koska kyseessä on asiakkaan etu. Tunnetuilla järjestelmätoimittajilla kyllä löytyy asiantuntemusta, asiakas kuitenkin määrää viimekädessä mitä tehdään ja sanelee budjetin. Virkamiesten olisi pitänyt mitoittaa hankinta oikein, nyt taidettiin säästää vähän väärässä kohdassa. Koko sähköisen äänestämisen lopputuloksena on juuri sellainen tyypillinen virkamiesten paniikkiratkaisu, eli vedettiin homma kokonaan jäihin, mikä on aivan järjetön teko. Itse olen ollut virkamiesorganisaatioissa hommissa ja nähnyt juuri tämmöistä pelleilyä, kun joku ei ihan menekkään kuten pitäisi, iskee paniikki ja kaikki siihen liittyvät hommat seis heh heh, niin tyypillistä virkamiespelleilyä.
Nyt pitäisi se sama järjestelmä mikä oli käytössä ottaa työnalle ja käytettävyystutkimukset ja asiantuntijat hommiin katsomaan homma kuntoon. Järjestelmään on laitettu rahaa ja lopputuloksena on typeryys, eli järjestelmää ei käytetä ollenkaan.
Jos nyt toteutettua järjestelmää ei käytetä, veronmaksajien rahoilla saatava hyöty jää saamatta ja rahat menevät Kankkulan kaivoon. Muuten missähköhän on Kankkula?
Ciclista,
Minä en ole ehdolla EU-parlamenttiin ja siksi ruikuttamiseni tai ruikuttamatta jättämiseni eivät ole mitenkään relevantteja.
Tarkoitus oli keskustella täällä EU-ehdokkaista eikä Elinasta.. eikö vain?
Veronmaksajalle sen verran tiedoksi, että olen lukenut monta Abu-Hannan juttua, ja hän kertoo niissä monissa rakastavansa Suomea.
Nordlinille : kaivossa.
Voi ihme teidän kanssanne, kauhea tappelu päällä (ja kaikki virheet kaivetaan ja nostetaan esille). Taitaa vaalien alus nostaa kierroksia yhdellä jos toisellakin. Koettakaa nyt silti tulla keskenänne toimeen.
(Braxista sen verran, että hän ei ole ehdokkaana eurovaaleissa. Monta erittäin fiksua vihreää sen sijaan on, ja heitä kannattaa äänestää ensi sijassa heidän _omien_ ansioidensa perusteella.)
TL:ltä hyvä kommentti. Narsismi lienee pakollista, sehän siinä politiikassa pistääkin vastaan.
Sitten varsinaisesta aiheesta, eli Vihreiden kovasta listasta. Spekuloin vähän. Taistelu äänistä on kova, mutta Vihreiden onneksi listalla on varsin monipuolinen valikoima ehdokkaita. Hassin asiantuntemukselle olisi todella käyttöä Europarlamentissa tulevallakin kaudella; uskon ja toivon, että häntä moni äänestää.
Sen lisäksi Soininvaaran huomio Itä-Suomesta on osuva, joten myös Cronbergille voi toivoa laajaa, eduskuntavaalipiirirajat ylittävää menestystä. Kasvin suosiota koko maan mittakaavassa taas on vaikea ennakoida, mutta hyvät mahdollisuudet hänelläkin on. Kasvilla on todellinen halu Brysseliin vaikuttamaan mm. kansalaisoikeuksiemme toteutumiseen, ja äänestäjien tuella hän voi sinne myös päästä. Vihreiden kärkinelikko on vahva.
Muina kommentteina todettakoon, että ilmeisesti Soininvaara ei jostain syystä pidä Sumuvuoresta (ainakaan yhtä paljon kuin muista ns. nimiehdokkaista), sen sijaan Relanderissa hän näemmä mielellään näkisi enemmän potentiaalia kuin muut (mukaanlukien kenties mies itse) ovat tähän mennessä nähneet.
Ja vielä on Toiviainen.
(Hänkin on kirjoittanut kirjan. 😉
Vaalimenestystä Vihreille!
Kun kirjoitin tuon ”rasistisyytöksen”, niin en edes huomannut, että vähättelevän kommentin oli kirjoittanut Elina. Itseasiassa luin epähuomiossa sen erään toisen nimimerkin kirjoittamaksi, nimimerkin, joka on esittänyt täällä, sanoisinko kriittisiä näkemyksiä, joita ei siis saa sanoa rasistisiksi. Elinan jutuista nyt olen ollut montaa mieltä, mutta rasistina en ole häntä koskaan pitänyt.
Tuo ”mölisevä lehmä”- kommentti oli muistaakseni joitakin vuosia sitten Aamulehden yleisönosastolla vastauksena siihen, kun mainittu henkilö oli arvostellut suomalaisten jotain piirrettä. En tietenkään muista tarkkaa sanamuotoa tai julkaisupäivää, mutta muistan ihmetelleeni, että senkin kokoinen lehti julkaisee noin ikäviä kirjoituksia.
Jos haluaa taas näitä tuoreempia ”kriittisempiä” äänenpainoja, niin laittakaa henkilön nimi ja vaikka ”mokuttaja” tai ”multikulti” mukaan googleen. Ei tarvitse ihmetellä, miksi tulee ”vähän” mieleen, että kritiikin takana ovat ”ne-joita-ei-saa-rasisteiksi-sanoa”.
Itse en mikään Abu-hannan fani ole, enkä häntä aio missään nimessä äänestää.
Ei ole ihme, että ihmiset ovat vieraantuneita EU politiikasta, kun joutuu näkemään kohtuutonta vaivaa saadakseen edes alkeellisen käsityksen mitä siellä on vaikkapa tällä hetkellä tekeillä ja minkälaisia eri ryhmittyvät ovat. Suomen puolueista lähes jokaisella on jonkinlainen näppituntuma, mutta ainakaan minä en tiedä minkälaisia EU ryhmittyvät ”todella” ovat. Eikä esimerkiksi Yle:llä ole yhtään EU politiikkaa käsittelevää ajankohtaisohjelmaa – ei mitään. Ilmeisesti Suomen hallituskaan ei aina tiedä mitä siellä on tekeillä, sillä käsittääkseni Sarkozyn ajama tietoliikennelakin tuli heille yllätyksenä. Miten jotakin tälläistä voi kutsua demokratiaksi?
Hei mikä tää poliitikkojen kirjojen kirjoittamisjuttu on? Voihan ihmiset vaikka maalata tauluja, kirjoitella kirjoija vääntää vaikka savesta jotakin. Oleellista on kuitenkin se, kuka on oikeasti sen alueen mestari jota tekee. Kirjoja on divarit täynnä, ei se mikään juttu oo jos saa kirjan julkaistua. Kirjailijat on asia erikseen, moni oikea kirjailija on myös kritisoinut sitä kun kirjoja julkaistaan pelkästään sillä perusteella kun henkilö on saanut vähän kuuluisuutta.
Jotenkin poliitikkojen kirjallisia tuotoksia ei oikein jaksa arvostaa.
TM: ”Suomi ei ole mikään kovin helppo kieli ja hän opetteli sen aikuisiällä. Kyllä se kielii älykkyydestä, en ymmärrä, miksi tämä on jotenkin kiistanalaista. Tai no, ymmärrän, mutta kun kestään ei saa sitä nimenomaista termiä käyttää, kun se on “leimaamista”.”
Minusta vieraan kielen, vaikka vähän hankalammankin, sisäistäminen aikuisena ei ole merkki neroudesta vaan normaalista älystä. Se ei ole saavutus vaan minimivaatimus, jopa siihen pisteeseen asti että sen pitäisi minusta olla pysyvän oleskeluluvan ehto.
Tulevissa vaaleissa minä valitsen kahden siedettävän ehdokkaan väliltä, toinen Vihreissä ja toinen Persuissa. Heitä yhdistää se, että he ovat henkilöinä kannatettavia mutta heidän puolueensa tai puoluejohtonsa ovat vastenmielisiä. Heillä on myös kasviperäinen nimi kummallakin.
”Yleisen arvion mukaan hän on paras oikeusministeri pitkään aikaan.”
Voi olla asiantuntijuudeltaan hyvä, mutta tahtoaan hän ei saa läpi eli EK , Vanhanen ja Katainen kävelevät yli.
Ja kolmikannan taaksekin on enää vaikea mennä, kun porvarihallitus ja EK ovat toitottaneet, että kolmikanta on kuollut ja kuopattu .
Ja näinhän on käynyt tosiasiassa.
Se mitä tapahtuu on se , että EK määrää , hallitus juoksee juoksupojan tavoinEK:n käskyjen perässä ja työntekijät ostavat mitä on vielä ostettavissa.
Kuten Ann Selin kertoi kaupan sunnuntaiaukioloajasta:
Porvarihallitus säätää joka tapauksessa lähes vapaasta sunnunaiaukioloajasta, joten jos työntekijät vastustavat niin he eivät saa mitään.
Jos he suostuvat niin on ostettavissa edes joitain etuja.
Tämä on Osmo tämän päivän kolmikantaa
Ja kaiken lisäksi vihreät olivat sopimassa ettei kuntien tarvitse järjestää kaupan työntekijöille sunnuntaipäivähoitoa.
Kun koulutkin ovat kiinni niin arviolta 4-50000 lasta on ilman hoitoa sunnuntaisin.
On jotenkin eri asia sisäistää aikuisiällä vaikea kieli sillä tavalla, että pystyy kirjoittamaan kirjoja ko. kielellä kuin oppia kieli siten, että pärjää normaalissa työelämässä.
En väitä että kyse on neroudesta, mutta väitän, että selvästi keskimääräistä kovatasoisemmasta kielellisestä lahjakkuudesta.
Viime EU-vaaleissa äänestin Satu Hassia ennakkoon (sattumalta Nurmeksessa) ja niin aion äänestää nytkin (tällä kertaa todennäköisesti Petäjävedellä, Keuruulla tai Multialla). Toivon todella, että mielestäni ehdottomasti paras ehdokas tulisi valituksi!
Ksenofobia on uskomattoman vaikea sana lausua.
Osmolta poimittu repliiki :
###
Tuo lähdesuoja minuakin arveluttaa, mutta Tuijaa on vähän hankala tuomita siitä, ennen kuin esitystä on annettu.
###
Eiköhän tässä tulisi jo kaikille kansalaisille tehdä selväksi se, että ministeritkään eivät ole täysin tietoisia siitä, millaista lainvalmistelua ministeriöittensä sisällä virkamiehensä valmistelevat.
Aikoinaan joku kansaliapäällikkö sanoi, että ministereitä tulee ja menee, mutta he virkamiehet vaan jatkavat toimintaansa.
Eiköhöhän tulisi jo vihdoinkin Suomen kansalaisten tiedoksi saattaa, että ketkä ja kutka tätä maata lainhallitsijoista villitsevät – noin niin kuin laisäädäntöjä ajatellen.
Listataan alle, kutka ja ketkä ovat Suomessa niitä, joilla ”tosipaikan suhteen olisi vaikutusvaltaa” – sitten kun oikeata tarvista tulisi :
– maanviljelijät
– junan kuljettajat
– auton kuljettajat
– kalastajat
– leipurit
– lääkärit
– sairaanhoitajat
(listaa saa toki jatkaa)
No, tässä nyt esimerkinomaisesti muutamia ammattiryhmiä (ei-virkamiehiä), mitkä ilman lainsäätäjiäkään varsin hyvin tulisivat toimeen ammateissaan.
”Tämä on Osmo tämän päivän kolmikantaa ”
Tämä on itse asiassa kaksikantaa eli EK ja porvarihallitus päättävät mitä tehdään ja ay-liike yrittää poimia muruja mitä jää jäljelle.
Hyvä esimerkki suuryritysten vaikutuksesta on Shellin toimet entisellä öljyvarastolla.
Ollila on tottunut siihen, että yhteiskunta kantaa kaikki Nokian töppäykset ja niinpä sama kulttuuri on nyt siirretty Shelliin ja Helsingin kaupunki saanut käskyn siivota Shellin jäljet.
Toivottavasti Vihreillä on noin hyvät ehdokkaat siksi, että fiksuja ihmisiä hävettää olla kansanedustajana puolueessa, joka suostuu istumaan tällaista politiikkaa tekevässä hallituksessa. Varmasti alkaa ottamaan pidemmän päälle päähän myydä kaikki ideaalinsa kerta toisensa jälkeen vain, että saisi yhtä patohanketta viivytettyä neljä vuotta. Ehkä MEP:ina saa keskittyä itselleen tärkeiden asioiden edistämiseen, eikä niiden alasajon puolustelemiseen.
Minä tarkkailen aktiivisesti vihreiden poliitikkojen mainetta heidän lähipiirissään. Kaikista ei kerrota vain hyvää, mutta Tuijasta pelkkää hyvää. Yleisen arvion mukaan hän on paras oikeusministeri pitkään aikaan.
En puhu Tuija Braxista henkilönä, vaan siitä, että meillä on oikeusministeri, joka istuu edelleen pallillaan vaikka hänen virkakautensa aikana on tuotu päätettäväksi ennennäkemättömällä tavalla lakeja, joilla on puututtu perusvapauksiin ja demokratian perusteisiin ja sössitty yhdet vaalit ilman, että on suostuttu edes myöntämään jonkin menneen pieleen.
Monet näistä prosesseista on pistetty käyntiin tietenkin jo ennen nykyisen ministerin kautta, mutta tähän vetoaminen on älytöntä. Oikeusministeriön hallinnonalaan kuuluu demokratian perusrakenteiden turvaaminen ja jos se olisi tärkeää muutenkin kuin juhlapuheissa, niin asialle luulisi tehtävän jotain.
Olen pitänyt vihreitä puolueena, joka puolustaa näitä asioita. Esimerkiksi Hautala on pitänyt kovaa meteliä Venäjän demokratian tilasta. Olen pitänyt niitä puheita osoituksena substanssista, mutta jos Osmokin on sitä mieltä, että antaa mennä vaan kun kerran hallituksessa ollaan, niin minun täytynee piakkoin tarkastaa puoluekantaani.
Olisin itseasiassa tarkastanut jo, mutta Suomessa eivät muut puolueet demokratiasta ja kansalaisten oikeuksista piittaa senkään vertaa.
”Tuijaa” ei varmastikaan voi syyttää demokratian hävittämisestä ja Suomen muuttamisesta poliisivaltioksi. Mutta oikeusministeriä voi ja pitää syyttää, koska asia kuuluu oikeusministeriön hallinnonalaan.
En ole ainoa, joka tästä kehityksestä on huolissaan. Olen saanut kuvan, että Osmo edelleen ajattelee itsensä liberaalina sanan siinä merkityksessä, että hän uskoo kansalaisten perusoikeuksien turvaamiseen. Toivottavasti yhtäältä lojaalisuus puoluetovereille ja halu pitää oma puolue hallituksessa eivät estä heräämästä ottamaan kantaa niiden puolesta voimakkaammin.
Porvarihallitus säätää joka tapauksessa lähes vapaasta sunnunaiaukioloajasta, joten jos työntekijät vastustavat niin he eivät saa mitään.
Tämä on yksi asia, jota en ole koskaan ymmärtänyt AY-liikkeen ja vasemmiston retoriikassa. He näkevät jotenkin kaikki mahdolliset liikkeenharjoittamisen ja elinkeinoelämän vapauttamiset ja niistä neuvottelemiset jonkinlaisina neuvottelupeleinä, joilla kiristetään etuja yhä pienenvälle ”liiton miesten” työntekijäjoukolle.
Juhlapuheissa syytetään porvareita ja EK:ta pätkätyöyhteiskunnan luomisesta, mutta tosiasiassa AY-liike on yhtä lailla ollut mukana luomassa prekaeetujen yhteiskuntaluokkaa omalla jukuripäisyydellään.
Ymmärrän tietysti sen, että eivät liitot aja muuta kuin niiden etuja, jotka liittoihin kuuluvat ja joiden puolesta liitto voi neuvotella. Mutta voisi jättää ne juhlapuheet köyhien ja kipeiden puolesta pitämättä, kun niiden asema on yhtä lailla oman toiminnan tuotetta.
Oma isoäitini, maahanmuuttaja, oppi suomen kielen teini-ikäisenä niin hyvin, että pystyi myöhemmin kustantamaan hammaslääkärin opintonsa toimimalla kotiopettajana. Silloin sitä pidettiin suomalaiseen yhteiskuntaan kotoutumisena.
”Ymmärrän tietysti sen, että eivät liitot aja muuta kuin niiden etuja, jotka liittoihin kuuluvat ja joiden puolesta liitto voi neuvotella. ”
Onko EK työntekijöiden etujärjestö, joka ajaa työntekijöiden etua ?
EK:ssa määräysvaltaa käyttävät ulkomaalaiset. Enemmistö äänsitä kun on noilla ulkomaalaisomistuksessa olevilla pörssiyhtöillä.
Työntekijäjärjestöt edustavat sentään suomalaisia
Hyvä esimerkki nykyisestä lainsäädännöstä on tuo lapsipornolista.
pollis voi nimetä listalle minkä tahansa osoiteen eikä sillä ole mitään velvoitetta perustella mitenkään päätöstään .
Kuvittelin että poliis voi tehdä tällaisia päätöksiä vain jossain Venäjällä, Kiinassa tai Pohjosi-Koreassa, mutta nyt se on mahdollista Suomessakin .
Vihreätvrakentavat Pohjolan Pohjois-Koreaa
Tiedemies: Amen!
Lex Nokiasta todettakoon vielä, että se oli paitsi kolmikantaa myös liikenneministeri Suvi Lindenin esittelemä laki, joten en oikein hahmota Tuija Braxin vastuuta siitä.
”Lex Nokiasta todettakoon vielä, että se oli paitsi kolmikantaa myös liikenneministeri Suvi Lindenin esittelemä laki, joten en oikein hahmota Tuija Braxin vastuuta siitä.”
Häh?
Eikös kaikki ministerit hallituksessa vastaa hallituksen tekemistä laeista?
Vai jättikö Brax hallituksessa tästä laista vastalauseen?
”Monet näistä prosesseista on pistetty käyntiin tietenkin jo ennen nykyisen ministerin kautta, mutta tähän vetoaminen on älytöntä.”
Ei ole mitenkään älytöntä puolueet istuessaan hallituksessa vievät läpi sellaisia lakeja, jotka ovat linjassa sen hallitusohjelman kanssa, jonka ovat hyväksyneet. Eli hallituksen pöydässä läpi paukutettava lainsäädäntö on täten hallituspuolueiden linjan mukaista. Jokainen hallituspuolue vastaa niistä pykälistä joita on ko puolueen hallituksessaoloaikana pistetty voimaan.
Braxin vastuulla on oikeusministeriön hallinonala. Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.
Se, että Lex Nokia puuttui perusoikeuksiin ja sitten perustuslakivaliokunnan ja kokoomuksen cronyt Kimmo Sasin johdolla sivuuttivat tämän, toki jakaa vastuuta ympäriinsä. Mutta Brax on silti oikeusministeri.
Jos sisäministeriö valmistelee poliisilain, joka lakkauttaa kaikki kansalaisoikeudet, tämä varmaan ei mitenkään kuulu oikeusministeriölle?
En minä väitä, että Brax on vastuussa näistä laeista yksin tai edes pääasiallisesti. Hän on kuitenkin ollut oikeusministeri, siis ministeri, jonka hallinonalaan perusoikeuksien toteutuminen kuuluu. Olen ehkä ymmärtänyt väärin suomalaisen poliittisen järjestelmän ja ministeriöiden roolin, mutta olin kuvitellut, että oikeusministerillä on jonkinlaista sananvaltaa siinä, millaisia lakeja tehtään.
”Lex Nokiasta todettakoon vielä, että se oli paitsi kolmikantaa myös liikenneministeri Suvi Lindenin esittelemä laki, joten en oikein hahmota Tuija Braxin vastuuta siitä”
Fagernäsin mukaan kolmikanta on kuopattu ja Vanhanenkin totesi, että on toimittava muuten Ja kuten kerroin on siirrytty kaksikantaan.
Ja tuntuu perin oudolta , että oikeusministeri onkin vain kiintönainen, jolla ei olekaan todellisuudessa mitään tekemistä lakien säätämisen ja oikeusjärjestelmän kanssa.
Viran voi varmaan lopettaa
OS: ”Jukka Relander on melkein kansanedustaja, nuorehkon älymystön edustaja, jonka toivoisi ottavan vihreän politiikan tosissaan. Vihreän miesliikkeen suurimpia toivoja.”
Blogin pitäjällä tuskin on vastalauseita jos linkkaan Relanderin oman vaalimainoksen:
http://1.bp.blogspot.com/_WpUPq4hIaX4/ShZs5qfej8I/AAAAAAAAAE0/kgGHRdjHj40/s1600-h/rellu.jpg
Päätelköön kukin tuosta mitä haluaa.
Heidi Hautala on tietenkin varma läpimenijä.
Itse olen pohtinut äänestää fiksun oloista Mari Puoskaria. Varmaan pätevä edustaja euroopassa. Valintaani vaikuttaa lähinnä hänen hitas-mielipiteensä. Itse kannatan lyhyempää hitasrajoitusta kuin hän, joten äänestämällä häntä (lähettämällä hänet eurooppaan) voin vaikuttaa osaltani paikallispolitiikkaan. En tiedä tilalle tulevan varahenkilön mielipidettä asiasta, mutta voikai sitä näinkin yrittää äänestämällä vaikuttaa.
Lienee aika harvinainen äänestysperustelu 😉
Vihreiden lista on tosiaankin kova ja kaksi paikkaa voi olla lähellä. Cronbergin osakkeet ovat nousussa juuri Osmon mainitsemasta syystä. Nuoret ”tulevaisuuden toivot” jäävät tässä porukassa kyllä pahasti jalkoihin vaikka varmasti mukavat äänet keräävätkin. Erikoista on, että Osmo ei mainitse Johanna Sumuvuorta tulevaisuuden nimenä.
Uusia tulevaisuuden toivoja on muissakin puolueissa jotka saattavat pk-seudulla kilpailla vihreiden äänistä. Eräs heistä on SDP:n Pilvi Torsti, jonka kampanja on ollut monessa suhteessa varsin onnistunut ja ehdokas itse on erittäin sanavalmis ja pätevä. Liikkeellä on paljon ihmisiä jotka etsivät maltillisen vasemmistolaista ehdokasta ja jotka ovat pahasti pettyneet vihreiden toimintaan hallituksessa. Torsti voisi tarjota erään kanavan. Kyseisen projektin onnistuminen olisi tärkeää myös SDP:lle.
Soininvaara: ”…en oikein hahmota Tuija Braxin vastuuta siitä.”
Aiheen vierestä, tässä näyttäisi olevan kahdenlaista näkemystä ilmassa sen suhteen, miksi ja mistä Brax _on_ vastuussa. (Tämä ”en hahmota” perusteluineen on muuten taas jossain määrin legalistista argumentaatiota, eli sinänsä varmasti oikeaa, mutta sittenkin todellisen asian vierestä. Kuten voidaan havaita, ei täysin uppoa lukijoihin.)
Vaihtoehdoista ensimmäisenä on jonkinlainen toiveajattelu (siltä näyttää, paikoin täällä ja muualla), jossa Brax on ihmenainen, joka yksinään torppaa muiden ministerien idioottimaisuudet. (Samassa kuvitelmassa vallinnee myös vihertyrannia, jossa Vihreä puolue ihan vasemmalla kädellä määrää, mitä kolme kertaa isommat hallituspuolueet (joita on kaksi) tekevät.) Inhimillistä ja ymmärrettävää, mutta ei se siltikään näin toimi.
Toisena taas on Tiedemiehen asiallinen ja etenkin viimeisimmässä kommentissaan 16:40 tasapainoisesti esittämä käsitys siitä, että Vihreät ja Brax ovat (kenties puolueena vastahakoisesti, kenties myös niin, että Brax ei poliitikkona pidä mainittuja asioita yhtä tärkeinä kuin jotkut puoluetovereistaan / ymmärrä niitä riittävästi / ainakaan pidä niistä tarpeeksi ääntä, mutta kuitenkin) valitettavassa _osavastuussa_ koko hallituksen idioottimaisuuksista.
Niin kuin tietysti ovatkin, mutta jälkimmäinen käsitys eroaa ensinmainitusta kuin yö päivästä.
Meillä kun on tällainen demokratia, tunnettuine puutteineen, eikä parempaakaan ole vielä keksitty. Sitten, jos ja kun ihmiset tajuavat äänestää valtaan kansalaisoikeuksista enemmän kiinnostuneita edustajia ja/tai puolueita (valitse oikeimpana pitämäsi vaihtoehto), asioita voidaan mahdollisesti korjata taas toiseenkin suuntaan. (Toiveajattelua, tietysti, mutta sitä ilman ei ole politiikkaakaan.)
Toisin sanoen, vaikkei oikeusministerillä tässä järjestelmässä _suoraa_ valtaa lainsäädännön sanelemiseen olekaan, niin kuin ei pidäkään olla (en tiedä, miten Tiedemies asian halusi esittää), voisi silti olla oikeusministeriltä paikallaan pitää enemmän ääntä kansalaisten perusoikeuksista. Sillä oletuksella ja toivomuksella, että ne häntä kiinnostavat. (Moni vaikuttaa olevan siinä käsityksessä, että eivät – riittävästi – kiinnosta. Osa tästä on katsottava poliittisten ”vastustajien” harjoittamaksi mustamaalaamiseksi, mutta osa on myös vilpitöntä huolta ja ihmettelyä, miten näin voi olla.)
(Oma suhtautumiseni Braxiin on ristiriitainen. Toisaalta Brax on kiistatta pätevin ja aikaansaavin oikeusministeri pitkään aikaan, ja hän on nimenomaan oikeusministeriön omalla hallinnonalalla jo tähän mennessä saattanut käyntiin erittäin monta oikeansuuntaista lakihanketta. Ja toisaalta ovat nämä mainitut Vihreiden hallitusvastuun rasitteet, ja kiista Braxin roolista siinä.)
Muuten katson, että perustuslakivaliokunta ei määritelmällisesti voi kunnialla hoitaa sille annettua tehtävää, ja lakien perustuslainmukaisuus olisi tutkittava (myös) toisin keinoin.
Lopuksi, Brax ei edelleenkään ole Eurovaaliehdokkaana. Moni muu on. Kansalaisten perusoikeuksia ovat ehdokkaista pitäneet esillä niin Hassi, Hautala kuin Kasvikin, tietyin rajoituksin myös Cronberg, kuten varmasti myös iso liuta vähemmän nimekkäitä ehdokkaita.
Ainakin tällä kriteerillä hyviä ehdokkaita luulisi Vihreistä löytyvän enemmän kuin voi kerralla äänestää.
Relander on toki seksikäs….
Omahyväisyys yhdistettynä itsetietoisuuteen kuorrutettuna ylimielisyydellä ja nonparellina saturaation saavuttanut narsismi saa kenet tahansa naaraspuolisen vaihtamaan pikkuhousunsuojansa nopeasti.
Äänestän kuitenkin Kasvia! Sexy hänkin, mutta sananvapaus nyt ehdottamassa keskiössä minulla.
Hmmm… Kaipaisin vähän suhteellisuudentajua Vihreiden ja erityisesti Braxin arviointiin.
Lex Nokiasta, politiikasta ja kompromisseista yleensä löytyy hyvä kirjoitus osoitteesta:
http://www.vihreälanka.fi/node/3939
Lienee objektiivisesti totta, että Vihreät eivät ole kyenneet aina ja kaikissa tapauksissa myötävaikuttamaan riittävästi ideaalisen lopputuloksen syntymiseen, mutta…
Vihreiden heikkoudet ovat lasten leikkiä Keskustan ”urhouden” kanssa, jonka ansioina on esimerkiksi nykyinen, itsenäisen historian ylivoimaisesti huonoin ympäristöministeri, tältä planeetalta saimaannorpan tuhoava maa- ja metsätalousministeri, maailman kalleimman alueellistamisohjelman omistama alue- ja kuntaministeri jne …
Kokoomus taas on pelkkä vaaliorganisaatio, tosin ihan hyvä sellainen. Kokoomuksen ongelma on rakennettu sen ideologian sisään, eli kuka tahansa pätevä henkilö joka jakaa heidän arvomaailman menee – arvojensa mukaan – mieluummin tienaamaan yksityiselle puolelle 2-4 kertaa enemmän, sen sijaan että riitelisi ylisuuren ja suurelta osin ei niin fiksun eduskunnan kanssa esimerkiksi siitä onko samaa sukupuolta olevilla henkilöillä oikeus adoptoida lapsia vai ei, yms päivänselvistä asioista.
SDP:stä todettakoon lyhyesti, että jos vaihtoehdoksi riittää pelkkä olemassaolo, niin sitten kai se on vaihtoehto. Tosin filosofit ovat väitelleet paljon siitä, onko ”olla olemassa” looginen predikaatti. Mutta ei siitä nyt sen enempää.
Eli vähän suhteellisuutta please…
Olin ehkä vähän kärkevä yllä kritiikissäni, mutta itse olen kannattanut vihreitä useita vuosia lähinnä siksi, että näkemyksistä on – ydinvoimaa lukuunottamatta – keskusteltu puolueessa aika avoimesti. Lex Nokia on hyvä esimerkki laista, jonka suhteen kompromissi oli kivulias ja minusta vähän liiankin.
Vihreät lähtivät aikanaan ydinvoimapäätöksen jälkeen hallituksesta ovet paukkuen. En silloin ilahtunut päätöksestä, minusta se oli virhe, koska itse suhtaudun ydinvoimaan myönteisesti. Suhtaudun kuitenkin ydinvoimaakin myönteisemmin liberaaliin demokratiaan, jonka kannattajina vihreitä pidin, ja jonka katson vaarantuvan Lex Nokian kaltaisten lakien ja sähköisen äänestyksen fiaskon vuoksi.
Aion äänestää Kasvia näissä vaaleissa, koska hän on ollut kanssani samaa mieltä näistä asioista (lex nokia ja sähköinen äänestys) ja koska hän on vihreä, näin katson antavani puolueelle signaalin siitä, mihin suuntaan puolueen pitäisi substanssikysymyksissä liikkua.
Pelkään kuitenkin että se ei riitä; Kasvi ei ehkä mene läpi. Liian moni on pettynyt vihreisiin ja toisaalta vihreiden vankkojen kannattajien joukossa näistä kysymyksistä ei kauheasti piitata.
Yllä siteeratussa vihreän langan jutussa tuli esiin tiettyjen vihreiden ydinjoukon halveksuva asenne meitä tavallisia äänestäjiä kohtaan. Se vähä mitä olen ”kentän” aktiivien kanssa jutellut, asenne on monilla vielä pahempi: puolueesta ei saisi sanoa mitään pahaa ikinä missään, eikä varsinkaan kenestäkään näkyvästä hahmosta. Otokseni on tietysti hyvin pieni, tunnen vain muutaman, enkä ole itse osallistunut mainittuun toimintaan mitenkään.
Osmo on erittäin näkyvä ja tervetullut poikkeus tästä asenteesta, vaikka hän puolustaakin puoluetovereitaan. Minusta tuntuu, etteivät vihreiden vastustajat tajua, millaisen uroteon hän tekee pitämällä tätä blogia ja julkaisemalla tässäkin esitettyjä aika jyrkkiä kritiikkejä. Toinen on Kasvi, jonka blogi ei ehkä ole ihan näin näkyvä, mutta jossa myös julkaistaan hyvinkin kriittisiä kommentteja.
”Vaihtoehdoista ensimmäisenä on jonkinlainen toiveajattelu (siltä näyttää, paikoin täällä ja muualla), jossa Brax on ihmenainen, joka yksinään torppaa muiden ministerien idioottimaisuudet.”
Eihän tästä ole kyse, vaan puolue ollessaan hallituksessa on vastuussa omalta osaltaan. Lähtihän Vihreät hallituksesta ydinvoimakysymyksen takia. Ministeri luonnollisesti äänestää vastaan jos laki ei edusta puolueen yhteistä linjaa ja puolue voi erota hallituksesta.
Tästä asiasta nyt on väännetty tarpeettoman monimutkainen juttu. Kaikessa yksinkertaisuudessaan puolue ja sen istuvat ministerit vastaavat yhdessä hallituksessa tehdyistä päätöksistä vaaleissa kannatti puolue niitä päätöksiä tai ei. Jos on pelkästään istunut sellaisessa hallituksessa jossa on tehty puolueen linjan vastaisia päätöksiä tai muuten sellaisia päätöksiä joista kansa ei oikein tykkää, on hankalaa lähteä selittelemään. Vaaleissa kannatus putoo, niin se vaan menee kaikessa yksinkertaisuudessaan. Puolueen ei pidä keinolla millä hyvänsä pyrkiä istumaan mahdollisimman monessa hallituksessa. Sitä on vähän vaikeaa selitellä äänestäjille.
Pitää ymmärtää lähteä hallituksesta jos tehdään sellaisia päätöksiä, jotka on pahasti ristiriidassa puolueen kannattajakunnan näkemysten kanssa.
”Miksi me emme voi olla rehellisiä? Abuhannaa on haukuttu alusta asti mm. “möliseväksi lehmäksi” yleisönosastoilla ja “kriitikoiden” blogeissa.”
Eiköhän ammattijournalisti joka on vaivalla saanut rakennettua itselleen Suomen Virallisen Toiseusruikuttajan julkisen imagon ymmärrä että mainitun imagon markkina-arvo riippuu tasan siitä että asiatonta kommentointia riittää. Julkisuusarvo on aikalailla nolla jos henkilö vain kotoutuu ja hoitaa työnsä hyvin.
Jorma Nordlin:
”Sähköisen äänestämisen ryssi oikeusministeriön virkamiehet. Ne ongelmat mitkä aiheutuivat äänestämisessä, johtuivat käytettävyydestä. Käytettävyystutkimukset ja testaukset olisi pitänyt tehdä ja käyttää enemmän myös alan asiantuntijoita.”
Järjestelmässä oli käytettävyysongelmia, mutta muutama hukkaan mennyt ääni oli vain tekosyy. Sähköisestä äänestyksestä valitettiin lähinnä sen takia, että järjestelmä ei pysty takaamaan ehdottamasti sitä etteikö joku pääsisi käpälöimään tulosta ilman että se voidaan havaita. Tämä on sähköisen äänestämisen keskeinen ongelma, jolle ei tietääkseni ole todellista ratkaisua keksitty.
”Sähköisen äänestämisen ryssi oikeusministeriön virkamiehet.”
Varmaan joo, mutta eikö sillä ministerillä ole kuitenkin se vastuu? Vai onko se niin, että kun ministeri ei ollut mukana niin vastuukaan ei ole ministerillä? Ja kun ei osallistu, niin välttää kätevästi vastuun….
Elina: ”Jos jostain huippuälystä kielii kielitaito 30 vuoden maassa oleskelun jälkeen, niin sitten olen rasisti, kun pidän sitä aivan normaalina.”
Perussuomalaisten Freddy Van Wonterghen on asunut Suomessa 36 vuotta eikä vieläkään osaa kunnolla suomea. Umayya on selvästi Freddyä älykkäämpi.
# Osmo Soininvaara kirjoitti:
Terho Sammon kannattajat näyttävät aloitaneen vaalimainontansa tällä blogilla. Kiintiö on tullut täyteen. En niitä enää julkaise.
Onneksi on uusisuomi.fi.
Terho Sampo oli niin tuntematon suuruss, että piti oikein goglella käydä etsimässä, kuka hän on.
E oikein auennut miksi Osmo viittaa häneen ???
Muutaman tunnin sisällä tänne tupsahti tarjolle rutkasti viestejä, jotka kaikki kehuivat Terho Sampoa yli kaiken. Se vain tuntui vähän masinoidulta, erityisesti kun minäkään en ole kuullut henkilöstä mitään. Olen moderoinnissa aika suvaitsevainen, mutta en suorastaan hölmö.
Tuosta Braxi jutusta vielä sen verran, että aikaismemin Osmo kertoi, että Liposen hallituksissa päätöksiä tekivät jokainen erikseen omassa nurkassaan keksutelematta keksenään.
Samaala hän kehui, että Vanhasen hallituksissa päätökset tehdään yhteiseti tiimityönä ja yhteiseti hyväksyen.
Paitsi, että näyttää, että vihreiden kannalta epämiellyttävät päätökset tehdään muiden toimesta.
Jos puhuu paremmin suomea vuosikymmeniä Suomessa asuneena kuin Freddy van Wonterghem en vielä puhuisi huippuälystä, kovantason kiellisestä lahjakkuudesta, puhumattakaan neroudesta.
On mahdollista jopa todennäköistä, että Umyya Abu-Hanna on kielellisesti lahjakas ihminen, mutta tässä hehkuttamisessa on hieman käänteisen rasismin maku.
Ylistäisikö Osmo neroksi lukion jälkeen au-pairiksi keskinkertaisen englannin turvin lähtenyttä Kirsi Virtasta, joka viisikymppisenä, 30 vuotta siis Itävallassa asuneena puhuisi liki täydellistä saksaa. Kirsi on jopa julkaissut saksankielisiä lehtijuttuja ja kirjan autistisen poikansa herättämistä tunteista ja tämän hoitohistoriasta.
Veikkaan, ettei ylistäisi!
Mutta kun on oikea eksoottinen tausta ja ulkonäkö, niin johan ollaan nostamassa jalustalle. Ihmisillä on sitä paitsi hyvin yksilöllisiä taipumuksia kielen omaksumisen suhteen. Itselleni vieraan kielen kirjoittaminen on huomattavasti helpompaa kuin puhuminen. Eli sinällään kirjan kirjoittaminen ei kieli tosiankaan mistään neroudesta, semminkin kuin Abu-Hannan teokset nyt eivät mitään mestarillisia hengentuotteita ole.
Kuuntelin Youtubesta Abu-Hannaa pari pätkää…
Aksentti on hieman pehmeä, kuulee siis, että suomi ei ole äidinkieli. Täydellistä aksenttia onkin liki mahdoton saavuttaa, ellei opi kieltä lapsena. Nerolle se ehkä olisi mahdollista?
Objektivirheitä esiintyy, mikä on ehkä se ongelmallisin kohta suomen kielessä — eli erottaa:
-ota keppi!
-otitko kepin?
-älä ota keppiä!
Vaikeita ovat myös paikallissijoilla järjestyvät ilmaisut:
-tartu keppiin!
-ota kiinni kepistä!
Nämä ovat siis kielellisesti lahjakkaillekin usein ylivoimaisia oppia, mutta nerolle ei pitäisi olla.
Heh, Elinalla on näppis hallussa 🙂
Aika ylimielistä on asenne, kun Osmo toistuvasti kirjoittaa Terho Sammosta, vaikka kyse lienee Sampo Terhosta. Kyllä kilpailijoita kannattaisi hiukan kunnioittaa, ettei kansa järjestä kunnallisvaalien kaltaisia epämiellyttäviä yllätyksiä älymystölle ja medialle.
Vähän menee otsikon ohi, mutta merkittävä ajankohtainen aihe on mennyt Osmon ohi, nimittäin Pohjois-Korean rauhankynttilöiden ilmestyminen julkisuuteen. Jos kohta Vihreiden kanta on helposti ennustettavissa (sikäli mikäli uusi puheenjohtaja laitavasemmistolaisine maailmankuvineen lainkaan heijastelee puolueaktiivien maailmankuvaa), olisi mielenkiintoista kuulla Vihreiden ääriliberaalisiiven (lue: Osmon) ajatuksia tästä kimurantista tapahtumasta.
”Osmo Soininvaara kirjoitti 29.5.2009 kello 7:55 Muutaman tunnin sisällä tänne tupsahti tarjolle rutkasti viestejä, jotka kaikki kehuivat Terho Sampoa yli kaiken. Se vain tuntui vähän masinoidulta, erityisesti kun minäkään en ole kuullut henkilöstä mitään. Olen moderoinnissa aika suvaitsevainen, mutta en suorastaan hölmö.”
Toden totta masinoinnilta kuullostaa mutta ei niinkään perussuomalaisten tekemältä. Huonompaa paikkaa mainostaa perussuomalaista ehdokasta ei olekaan kuin Vihreiden palsta jossa tuskin montaakaan potentiaalista PS:n äänestäjää vierailee, mutta vastustajia sitten vaikka kuinka.
Vähän sama jos mainostaisi jotain Vihreää ehdokasta Hommaforumilla. Tuskin ottaa tuulta purjeisiin muutoin kuin ”kiihottaa” palstalaiset heittämään lokaa kys. ehdokkaan/tämän edustaman puolueen niskaan.
Webissä voi taktikoida monin tavoin ja näin vaalien alla kaikki keinot ovat tietysti käytössä. Joku voisi taktikoida jopa niinkin, että ilmoittaisi olemattomista masinoinneista mustamaalatakseen vastustajaa. Umaya Abu-Hanna avasi pelin jo rasistikortin viskelyllä. Toivottavasti Osmo ei nyt sorru vastaavaan. Vai saammeko kohta lukea Iltasanomista uutisen perussuomalaisten suorittamasta spämmikampanjasta Osmon sivuilla?
Hope not!
”Ylistäisikö Osmo neroksi lukion jälkeen au-pairiksi keskinkertaisen englannin turvin lähtenyttä Kirsi Virtasta, joka viisikymppisenä, 30 vuotta siis Itävallassa asuneena puhuisi liki täydellistä saksaa.”
Musta tuo on saavutuksena ihan samaa tasoa Abuhannan saavutuksen kanssa. Ilmeisesti Abuhannaa ei voi kehaista, jos ei samalla kehaise Virtasta, joka nyt ei sattumoisin ole Vihreillä ehdokkaana?
Itse asiassa, tämänhän voisi asetella toisinkin: olisitko sinä käynyt nillittämään, jos Osmo olisi maininnut tämän esimerkkisi Kirsi Virtasen esimerkkinä nerokkuudesta, koska hän on kirjoittanut saksankielisen kirjan?
Niin, etpä tietenkään.
”Muutaman tunnin sisällä tänne tupsahti tarjolle rutkasti viestejä, jotka kaikki kehuivat Terho Sampoa yli kaiken. Se vain tuntui vähän masinoidulta, erityisesti kun minäkään en ole kuullut henkilöstä mitään. Olen moderoinnissa aika suvaitsevainen, mutta en suorastaan hölmö.”
On ikävää jos keskustelua tapetaan mainostamisella. Mainostaminen sinänsä ei ole hyvää keskustelua. Yleisesti keskustelu eri puolueidenkin ehdokkaista ei näytä olleen Osmon blogissa kiellettyä, koska hän julkaisi ensimmäisiä juttuja niistä.
Keskustelut ovat paljon mielenkiintoisempia, jos mukaan otetaan eri puolueiden ehokkaita ja peilataan vihreiden ehokkaita niihin. Muuten juttu menee vähän sisäänpäin lämmenneeksi. Tyyliin: ”Kuka meistä on muuten paras, minäkö?”
Osmo käytti yllä sanaa ”nero”, mikä on minustakin jonkin sortin hyperbolaa, mutta kyllä minusta ”todistelut” siitä, kuinka Abuhannassa on kaikenlaista vikaa, ei osaa puhua suomea ja kuinka hän muka haukkuu aina suomalaisia ovat jotenkin kömpelöitä.
En ylistäisi suomalaista, joka omaksuu germaanisen kielen 30 vuodessa, neroksi, en edes välttämättä kielellisesti poikkeuksellisen lahjakkaaksi. Mutta sellaista kyllä pitäisin todennäköisesti kielellisesti lahjakkaana, joka omaksuisi aikuisiällään vaikka korean, japanin tai arabian niin, että kirjoittaisi useamman kirjan.
Suomi on vaikea kieli. Germaaniset kielet ovat helppoja, kun on oppinut vähän yhtä. Suomalaisella aikuisella on lähes poikkeuksetta taustalla useamman vuoden opinnot kahdesta germaanisesta kielestä. Monella kolmestakin.
PP,
Ihan turhaa spekulointia sinulta.. niin kauan kuin Osmo ei ole ylistänyt neroksi Kirsi Virtasta, et voi tietää reaktioitani sen suhteen.
Vai oletko meedio?
En muuten pidä kehaisuna, jos ihmistä sanotaan ”varsinaiseksi neroksi”. Pidän sitä ylistämisenä. Ei tarvitse olla kielinero erottaakseen ylistämisen ja kehaisun toisitaan…
Sanon nyt selvennykseksi, ettei minulla ole mitään Umayya Abu-Hannaa vastaan enkä laisinkaan epäile, etteikö kyseessä olisi lahjakas ihminen. En vain voi sietää ihmisten erottelemista etnisen taustan mukaan, mitä haistan tässä tapahtuneen.
Abu-Hannahan on ollut vuodesta toiseen vihreän suvaitsevaiston lempilapsi. Ruikutus arkipäivän rasismista hallinnassa, sankarillinen selviytyjä tässä kylmässä ja karussa Suomessa, älykäs, verbaalinen ja nainenkin vielä etc. takaa varmasti hymistelevän suosion pseudoälymystön keskuudessa.
Päivi: Et ymmärtänyt Elinan pointtia ollenkaan. Tottakai hän olisi siitä alkanut ”nillittämään”, koska tuo esimerkki ei mitenkään todista Kirsi Virtasen nerokkuudesta.
Onko vihreillä ensimmäistäkään ensisijaisesti luonnon- ja eläintensuojelijana profiloituvaa ehdokasta listallaan?
Jos joku osaisi tällaisen osoittaa lupaan ko. ehdokkaalle antaa ääneni. Pisteitä saa mm. luonnontilaisten metsien suojelualueiden laajentamisen ja lisäämisen kannattamisesta, tehotuotannon vastustamisesta, turkistarhauskiellosta, vesistöjen kunnostamisesta, Euroopan suoalueiden suojelun esille nostamisesta sekä EU:n roolin painottamisesta Aasian ja Afrikan uhanalaisten luontoarvojen suojelussa, uhanalaisten lajien suojeluun niin Euroopassa kuin maailmanlaajuisesti käytössä olevien resurssien tuntuvan lisäämisen vaatimisesta.
Näiden tai näiden kaltaisten tulisi siis olla ehdokkaan pääteemoja. Kaiken yleishötön taakse hukkuvia pieniä alaviitteitä ei lasketa. Miinuspisteitä tulee myös silloin kun nämä todelliset eläinten- ja luonnonsuojelun kysymykset alistetaan ilmastonmuutoksen alaviitteiksi.
Jotenkin Cronbergin ja Relanderin yhteismainos, jossa toinen tarjoilee lihaa pikaruokaravintolassa ja toinen leikkaa sitä taustalla rikkoo viimeisiäkin illuusioita siitä, että vihreiden kohdalla kyseessä olisi jotain muista yleispuolueista poikkeavaa.
Myös vaalimainonta on siirtynyt asiakysymyksistä puhtaasti Bob Helsinki -tyyliseen mielikuvien luomiseen. ”Jos haluat nähdä pintaa syvemmälle, äänesi kuuluu vihreille” ”Jos valta kuuluu kaikille, äänesi kuuluu vihreille” jne. jotka eivät itsessään tarkoita yhtään mitään.
Elina runoilee:
”Sanon nyt selvennykseksi, ettei minulla ole mitään Umayya Abu-Hannaa vastaan enkä laisinkaan epäile, etteikö kyseessä olisi lahjakas ihminen. En vain voi sietää ihmisten erottelemista etnisen taustan mukaan, mitä haistan tässä tapahtuneen.”
Kerrotko minulle ihan mielenkiinnosta miten tuo erotteleminen etnisen taustan mukaan on tässä tapauksessa käytönnössä suoritettu. Varsinkaan kun sinulla ei ole häntä vastaan mitään, ja jopa tunnustat hänen olevan lahjakas ihminen.
az: 234, toivomasi kaltaiset näkemykset kärkitavoitteena.
Osmo kehuu useaa Vihreiden ehdokasta, ylisanojakaan kaihtamatta. Elina valitsee näistä yhden ja sanoo, ettei hänen mielestään tämä nyt ihan niin erinomainen ole. Mietittäväksi jää, miksi Elina juuri tämän ehdokkaan kehumiseen puuttui.
Tunnen muuten monta Suomessa toistakymmentä vuotta asunutta, hyvinkin lahjakasta, korkeasti koulutettua ja hyvässä työpaikassa työskentelevää ihmistä, joiden suomenkielen taito on varsin vaatimaton. Minusta kiellenoppiminen kertoo lähinnä siitä, että on ollut tarvetta kieli oppia. Jos työssä riittää englannin taito, kuten monessa yrityksessä ja yliopistoissakin riittää, ja kotikielenä on jokin muu kuin suomi, niin ei se kielitaito kartu.
Umayyasta löytyy erilaisia ruikuttamisen nyansseja roppakaupalla suoranaisesta suomalaisuuden solvaamisesta hienovaraisempaan ylenkatsantoon.
Tässä yksi erittäin kuvaava otos Umaayan mielenmaailmaa. Umayya on juuri 46-vuotiaana tuoreena äitinä adoptoinut lapsen Afrikasta.
Iltasanomat 4.12.2007:
Tuore äiti kirjoittaa ensimmäisestä yhteisestä Suomen-viikosta melkein yksivuotiaan lapsensa
äänellä.
”Jo viikko Suomessa ja aitona suomalaisena ja yhä pimeys pännii. Viime viikolla olin synnyinkaupungissani nurmikolla jahtaamassa jättikilpikonnaa. Silloin äiti suojeli ympäristöä biotuotannostani pukemalla minut vaippaan, nyt hän suojaa minua luonnosta pukemalla minut pakkopaidan tavoin!”, Abu-Hanna kirjoittaa nettisivuilla.
Valitsin tietoisesti tällaisen hienovaraisen version, jossa kuitenkin selvästi ilmaistaan asia..
Riitta,
Tietysti siksi, että olen rasisti.. eikös olekin helppo ja helpottava selitys.
Jaakko: ”Huonompaa paikkaa mainostaa perussuomalaista ehdokasta ei olekaan kuin Vihreiden palsta jossa tuskin montaakaan potentiaalista PS:n äänestäjää vierailee, mutta vastustajia sitten vaikka kuinka.”
Hah! Soininvaaran, Vihreän Langan ja muiden kommenttilootissa ei muita pyörikään kuin perussuomalaisia ja hommalaisia.
J.P. Roos kirjoitti juuri blogissaan: ”Minulla on ollut n 3500 vierailua blogissani kolmen viime postauksen aikana. Yhdessä niistä oli lukijoita vajaat 3000, kahdella muulla n 2-300. Arvasitte oikein: maahanmuutto vetää lukijoita kuin kärpäsiä!”
Kiitokset, nimim. Vaalitarkkailija. Osmo sallinee, että mainostan hitusen puolue-kollegaansa. Seuraavista näkemyksistä pidän, ja ne ovat Aleksi Mäntylän (234) vaaliteemoista http://www.aleksimantyla.fi/Vaaliteemat.htm mainittu heti ensimmäisinä:
”Nykyinen ympäristöpolitiikka on menossa pahasti metsään. Se on saanut ilmastonmuutosleiman: ainoastaan ilmastonmuutosasiat ovat ympäristöasioita. Muut ympäristöongelmat on lakaistu ilmastonsuojelun varjoon.
Ilmastonmuutoksen lisäksi on lukuisia muita ympäristöongelmia, jotka ovat edelleen olemassa, mutta niiden media-arvo on laskenut. Näin on käynyt mm. lajien sukupuutolle, kemikalisoitumiselle, väestönkasvulle, luonnonvarojen riittävyydelle, eroosiolle ja vesistöjen rehevöitymiselle. Yksittäisten ympäristöongelmien sijasta pitäisi puhua globaalimuutoksesta, jossa otetaan huomioon kaikki muutostekijät, joita ihmiset ympäristölleen aiheuttavat. Mennään siis aidosti metsään ja huomioidaan ympäristö kokonaisuutena.”
Pidän myös hänen tasa-arvokäsityksestään.
Tällaisten kavereiden ja linjausten toivoisi saavan vihreissä nykyistä enemmän näkyvyyttä/painoarvoa, joten taidanpa antaa ääneni hänelle. Olin jo ajatellut josko olisi äänestämättä kokonaan.
Itse pidän kanssa vihreiden ehdokaslistaa kovatasoisena. Siellä yksi minunkin suosikkiehdokkaista majailee. Toivottavasti pääsee läpi! Toisaalta en voi sietää rasistikortin käyttöä valheellisin perustein ( enkä nykyään oikein muutenkaan ), mitä tuollakin listalla olevat älykkääksi mainostetut henkilöt harrastavat.
Sääli että se PS:n ehdokas on monelle niin tuntematon. Se kertoo, että Suomessa vuonna 2009 annettu harkittu syyte jumalan pilkasta ( nykyään uskonrauhan rikkominen), ei joko ole saavuttanut useimpien tietoisuutta tai ei hetkauta muuten vaan ihmisiä.
”Tässä yksi erittäin kuvaava otos Umaayan mielenmaailmaa. ”
Siis että joulukuussa pimeys rassaa, samoin se, että joutuu talvella lapselle pukemaan niin paljon vaatetta päälle että tämä muistuttaa taapertavaa palloa (kostealla kelillä kaiken kruunaa kurahousut).
Yhtä hyvin tuo voisi kuvata minuakia tai melkein ketä tahansa suomalaista äitiä: kyllä useimpia talven pimeys ja lasten talvipukeminen rassaavat. Sen vastapainoksi nyt on lämmintä ja valoisaa. Uloslähtiessä ei tarvitse pukea kuin kengät ja hattu, nuoremmalle ei edes kenkiä.
On traagista että keskustelu väestönkasvusta on sivuutettu ilmastonmuutos-toitotuksen alle. Vaikka suurella vaivalla leikkaisimme muutamassa kymmenessä vuodessa päästöjämme 10-20 prosenttia tuho on edessä koska maapallon väkiluku samaan aikaan jopa 1,5-kertaistuu.
”SDP:stä todettakoon lyhyesti, että jos vaihtoehdoksi riittää pelkkä olemassaolo, niin sitten kai se on vaihtoehto.”
Torstia äänestämällä varmistamme SDP:n olemassaolon jatkossakin. Muuten kuihtuu pois, kun demareista yli puolet on jo nyt vähintään seitsemättäkymmenettä käyviä äijiä, puoluekoneiston esiin marssittamat nais-”keulakuvat” ovat aivan toivottomia ja kannatus nuorissa makaa pohjamudissa, vaikka puolue ja etenkin ay-liike panostavat heihin tukuittain duunarien rahoja vastoin näiden tahtoa.
En aio äänestää Torstia, mutta hän on sentään hyvä ihminen ja fiksu. Niin on muutama vihreidenkin ehdokas.
Vihreissä on vakavia vikoja. Muut ovat vieläkin huonompia (no, joissakin suhteissa parempia).
Vihreät saavat 12 % plus miinus jotain äänistä, ihan kelpo tulos, joskin on tärkeää, tuleeko yksi vai kaksi paikkaa. Kummassakaan tapauksessa vaalitulosta ei kuitenkaan tulkita huonoksi eikä etenkään protestiksi Braxille, vaikka paikkoja tulisi vain yksi. Sen sijaan äänestämällä tiettyä vihreää ehdokasta voi lähettää viestin siitä, millaista vihreää politiikkaa haluaa jatkossa. Jyrki Kasvilla on realistiset mahdollisuudet, koska hänen äänestäjistään eivät juuri muut kilpaile, mutta heistä ehkä liian moni jättää äänestämättä.
Minusta on turhan tiukkapipoista, jos suomalaisia ei saa sanoa TV:ssä haiseviksi. Parempi kuitenkin käyttää kohteliaampaa sanamuotoa.
Maailman väkiluku lisääntyy jonkin verran, mutta se ei romahduta maailmaa. Olennaisempaa on saada riittävän korkeat haittaverot, niin että markkinatalous ohjaa innovaatioita ja kulutusta ympäristöystävällisempään suuntaan.
”Satu Hassi päihittäisin kaksintaistelussa kaikki muut, mutta häviäisi Heidille.”
Tiukaksipa meni! Jännitin näiden kahden keskinäistä järjestystä (ikään kuin sillä olisi mitään väliä) lähes yhtä paljon kuin sitä, saavatko Vihreät kaksi paikkaa.