Kosinta

Sanna Hellströmin ponsi voi päästä historiaan. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen esittää lisälistalla kaupunginhallitukselle, että ennen vastausta Sannan Hellstromin ponteen, jossa Sanna esittää selvitettäväksi kuntien yhdistämisen edut ja haitat, Helsinki tiedustelee virallisesti Vantaan kaupungin halukkuutta tehdä Helsingin ja Vantaan kaupunkien mahdollista yhdistämistä koskeva selvitystyö yhdessä. Kosinnalle on määräaika: kaupunginhallitus aikoo vastata Hellströmin ponteen valtuustolle toukokuussa. Tieto kaupunginjohtajan esityksestä jaettiin kaupunginvaltuutetuille sähköpostilla perjantaina illansuussa.

Kaupunginjohtajan vastauksessa viitataan myös Pekka Haaviston metropolihallinnon järjestämistä koskevaan valtuustoaloitteeseen. Vihreiden vika, kertakaikkisesti.

Kaupunginjohtajan esityksen mukaan Helsingin ja Vantaan kaupunkien yhdistämisen etuja ja haittoja koskevalla selvityksellä on tarkoitus kerätä tietoja, joiden pohjalta pystytään arvioimaan kuntaliitoksen perusedellytykset ja arvioida, tulisiko käynnistää kuntaliitokseen tähtäävän prosessin valmisteluArpa on heitetty.

3 vastausta artikkeliin “Kosinta”

 1. ”Helsingin ja Vantaan kaupunkien mahdollista yhdistämistä koskeva selvitystyö yhdessä.”

  Hyvä asia. Jos kerran selvitetään niin mieluiten yhdessä. Silloin homma on avointa, tieto kulkee molempiin suuntiin ja turha kyräily jää pois. Tosin; en kannata pelkkää Helsingin ja Vantaan yhdistymistä, siinä on vaikea nähdä riittävästi etuja. Mikäli ei tonttimaata lasketa eduksi.
  Oikeastaan selvitystä; jos sitä kerran tehdään, on tehtävä kaikkien ympäryskuntien kanssa. Helsinki, Vantaa, Espoo… niin ja Kaunianen. Saataisiin järkevä Suur-Helsinki tjs. Tätähän taidettiin hiljakkoin yrittää, mutta lännestä tyrmättiin…lännestä ja Kauniaisista.

 2. Tahdon. Helsingin kaupungin ja maalaiskunnan olisi pitänyt yhdistyä jo vuosikymmeniä sitten. Vantaa on täysin keinotekoinen kunta ja meille myyrmäkeläisille lähinnä rasite. Esim. terveyspalvelut Tikkurila-Koivukylä akselilla, matka käy pasialn kautta. Vantaata puolustavat vain tikkurilalaiset sos.dem. luottamushenkilöt.

  Toivottavasti päätökset tehdään nopeasti. Yhdistetyn pääkaupungin nimeksi tulkoon Helsinki (ruotsiksi Helsinge).

 3. Eduskunta on varmistanut, että yksikään kuntaliitos ei Suomessa onnistu. Jokaisella kunnan vakinaisessa palveluksessa olevalla on viiden vuoden irtisanomissuoja. Jos Vantaa ja Helsinki olisivat olleet yhdessä tämän vuoden alusta, ainoa sopeutuskeino huonoon taloustilanteeseen olisi pakkolomat. Kuntaliitos onnistuu vain siinä tapauksessa, että fuusioituvien kuntien talous on hyvässä kunnossa.

  Helsingillä ja Vantaalla voi olla mahiksia onnistua, mutta hirmuinen byrokratia siitä joka tapauksessa syntyy. Olen sata varma, että sitä uutta kuntaa pystyisi pyörittämään hieman Helsingin byrokratiaa suuremmalla miehityksellä, mutta nyt siitä tulisi ylipöhöttynyt byrokratiamammutti vähintään viideksi vuodeksi. Neuvo. Jos teette kuntaliitoksen, ajakaa byrokratiat ajoissa alas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.