Ketä äänestäisin

Niin moni on pyytänyt minulta äänestysohjeita, että annan ne nyt julkisesti kaikille.

Espoo

16 Sirpa Hertell, pääsihteeri ja kaupunginvaltuutettu. Sirpa on vetänyt Espoossa tervejärkistä ja kiihkotonta linjaa.

99 Ari Väisänen.  Projektipäällikkö. Väiski oli eduskunta-avustajani ja on muutoinkin espoolaisista ehdokkaista eniten ”soininvaaralainen”.

41 Matti Kuronen. Diplomi-insinööri. Raimo Inkisen jääminen pois valtuustosta oli ikävä asia Espoon vihreille. Matti Kuronen on hyvä paikkaamaan hänen jättämäänsä aukkoa.

Vantaa

563 Petteri Niskanen. Kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja. Petteri on mielestäni Vantaan vihreiden tärkein linjanvetäjä, jolla on terveitä näkemyksiä myös koko metropolin kehittämisestä.

543 Leena Korhonen. Olen tutustunut Lennuun Uudenmaanliiton valtuustossa. Hänellä on maantieteilijänä terveet näkemykset maankäytön kehittämisestä. Työkokemukset hänellä on diakoniasta sosiaalipuolen alalta, joten sydänkin on paikallaan.

Helsinki

Jos jostain syystä ei halua äänestää minua, niin mieltäni ilahduttaisi, jos äänestäisitte jotain seuraavista.

156 Jessica Karhu, dipl. ins. Osoittaa arvonantoa vihreiden sisällä, että Jessica on istutettu tärkeällä joukkoliikennelautakunnan puheenjohtajanpaikalle. Vihreitä insinöörejä.

170 Minerva Krohn, lääkäri. Minerva uskaltaa tehdä päätöksiä ja sanoa myös ei niille, jotka pyytävät kohtuuttomia etuja itselleen.

176, Tapio Laakso.  Sain vaalikoneesta Tapion itseni jälkeen kakkostilalle selvällä erolla kolmoseen. Tapion lahjakkuuteen on moni kiinnittänyt huomiota vihreissä, ja nuoruuskin näyttää menevän ohi iän mukana. Moni ehkä vierastaa joitakin Tapion radikaaleja tempauksia, mutta ne ovat kyllä ihan lällyjä siihen verrattuna, mitä itse tein hänen ikäisenään.

179 Otto lehtipuu,  VR:n ympäristöpäällikkö oli eristyisavustajani ministerikautena. Oton kaltaiset poliitikot eivät jostain syystä saa niin paljon ääniä kuin ansaitsisivat. Valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana Otto on ollut vihreän valtuustoryhmän keskeisin linjanvetäjä.

185 Elina Moisio, valtiotieteen maisteri, kaupunginhallituksen jäsen. Ymmärtää ja arvostaa myös markkinatalouden toimintaa, mikä on suuri etu  kunnallispolitiikan oivaltamisessa.

210 Mari Puoskari, dipl. ins. Mari on ollut tämän vaalikauden vaativassa kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Hyvinkää

30 Morero, Micaela,  FM, biologian opettaja. Pohjois-Karjalan lahja Hyvinkäälle, joka hyvinkääläisten kannattaisi ottaa vast5aan jo näissä vaaleissa.

9 vastausta artikkeliin “Ketä äänestäisin”

 1. Oma ehdokkaani on yo. listalla, mutta lisätään vielä pari vinkkiä Helsingissä:

  Uraanivihreää osastoa miellyttänee ainakin Jukka Jonnisen kirjoitukset, muuten en kaveria tunne. Effi/Kasvi/bittiliberaali teknovihreä porukka Helsingissä taas saattaa löytää omansa Mikael Storsjöstä.

  Jos ei halua äänestää Vihreitä syystä tai toisesta, mutta suhtautuu joukkoliikenteeseen intohimolla, niin Mirva Haltia (SDP) ja Antero Alku (kesk.) ovat asiantuntevia. Kokoomuksen liikennepolitiittinen ohjelma on niin järkyttävää populismia, etten yksinkertaisesti pysty suosittelemaan ketään, mutta jos on ihan pakko niin Laura Rissanen on OK joukkoliikenneihminen.

 2. tpyyluoma:
  ”Uraanivihreää osastoa miellyttänee ainakin Jukka Jonnisen kirjoitukset, muuten en kaveria tunne…”

  Kiitokset vain vinkkauksesta. En oikein tiedä mitä ajatella tuosta ”uraanivihreästä”. Olen jonkin verran spekuloinut mahdollisuudella hyödyntää Loviisan voimaloita metropolialueen lämmittämisessä, mutten ole kyllä ihan heti ydinvoimanuoriin liittymässä.

  Ehdokasnumeroni on 155 (Helsinki) ja noita ydinvoimamielipiteitä löytyy kahdesta tuoreesta blogikirjoituksestani: http://thexder82.livejournal.com/ Vaalisivuillani enemmän juttua: http://www.jukkajonninen.fi

  Vihreitä ehdokkaita selaaville vielä sellainen tiedotus, että vihreiden nettisivupaketin tilanneilla ehdokkailla on ollut vaalipäivänä ongelmia sivujensa kanssa. Ne toimivat kyllä, mutta niiden kanssa saattaa joutua hieman odottamaan ja painamaan refreshia. Yrittäkää siis olla kärsivällisiä – hyvää kannattaa odottaa:).

 3. 598. Pakko se lopulta oli. Ei mennyt enää ääntä vihreille. Yritän unohtaa, mitä puoluetta, sitoutumattomana tosin, edustaa. Enkä välitä mitä mieltä on muista kysymyksistä. En välittäisi, vaikka ei ottaisi niihin kantaa ollenkaan. Kunhan pitää tärkeimmästä kysymyksestä riittävästi ääntä, ja perustelee näkemyksensä asiallisesti.

 4. Kiitän luottamuksesta ja pyrin olemaan sen arvoinen. Hämmentävän paljon on ollut liikennettä omillakin sivuilla ja kysymyksiä äänestäjiltä tulee edelleen. Moni nähtävästi päättää vasta pari tuntia ennen h-hetkeä, ketä äänestää.

 5. kaiken sen jalkeen mita Tapio Laakso on tallekin blogille kirjoittanut, niin oon kylla ihmeissani, etta Osmo oot valmis suosittelemaan…

 6. Itse äänestin Osmoa, mutta Espoossa ääneni olisi varmasti mennyt Jyrki Kasville.

 7. Tein huvikseni Ylen, HS:n, MTV:n ja Facebookin vaalikoneet. 10 parhaimman osuman joukossa oli 37 eri ehdokasta kaikista puolueista Vasemmistoliittoa lukuunottamatta, ja muutama itsenäinen vielä päälle. Ainoa päällekkäisyys oli MTV3:n ja Facebookin sosiaalisen vaalikoneen listalla, kolme samaa ehdokasta, mutta Sosiaalisen vaalikoneen ehdokkaat olivat kyllä pisteiltään melkein nollassa.

  En tiedä kiinnostaako ketään, mutta oli ihan hauskaa silti.

 8. Nykyistä avointa maahanmuuttajapolitiikkaa arvosteleva Halla-aho on saanut valtavan äänisaaliin Helsingissä.

  Tulevissa vaaleissa myös vihreiden älykkäät ehdokkaat joutuvat ottamaan kantaa maahanmuuttoon.

 9. Kiitos tuestasi, Osmo, sillä on täytynyt olla vaikutusta! Olen näillä näkymin pääsemässä läpi synnyinkaupunkini valtuustoon.

  En ole ikinä ollut näin liikuttunut omasta vaalituloksestani, olen vapissut puolitoista tuntia ja nyt itkettää. Huomenna lupaan olla analyyttinen ja järkevä.

  Ja onnittelut Sinulle, Osmo, varmaan pääsit läpi, vaikken Hesan tuloksia tiedäkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.