_

Vieno toivomus vaalituesta

Kuten varmaan moni tietää, olen ehdolla Helsingin kunnallisvaaleissa. Vaikka valtakunnan tasolla olen politikoinnin lopettanut, pääkaupunkiseudun kehittäminen on minulle sellainen intohimo, etten raaski jättäytyä syrjään.

Vaaleihin osallistuminen riittävän näkyvästi on Helsingissä kallista. Blogin pitäminenkään ei oikein vaalikampanjaksi riitä. En järjestä mitään rahankeruuseminaaria tai -lounasta. Tämä tarkoittaa myös, etten pysty kilpailemaan näkyvyydestä rahakkaampien ehdokkaiden kanssa. Tilanteen tasoittamiseksi esitän kannattajilleni vienon pyynnön tukea vaalikampanjaani jollain sopivalla summalla.

Ehdokkaiden rahankeruuta varten Vihreä liitto on perustanut keräystilin ja hankkinut keräysluvan. Lahjoittaja voi kohdistaa tukensa valitsemalle ehdokkaalle viitenumeron avulla. Tililtä maksetaan rahaa vain vaalimenoista koituneita kuitteja vastaan.

Alla on tiedot sinulle, joka haluat tukea vaalikampanjaani taloudellisesti:

Tilinumero: 800019-68819

Tilinomistaja: Vihreä liitto

Viite: 1 00070 00815

Keräyslupa OKU 1294 A

———————–

Jos haluat kohdistaa tuen Helsingin vihreille yleensä, käytä viitettä:

1 00070 00006.

26 thoughts on “Vieno toivomus vaalituesta

 1. Miten on, järjestikö kukaan Helsingin vaalipiirissä tätä vaaliarpajaissysteemiä, missä olisi voittanut asunnon? Kuulin aikoinaan huhun että Vihreät olisivat sitä harkinneet ja tarkistuttaneet sen laillisuuden? (Eli että kuka tahansa voi ostaa suht kalliin arvan, joista yhdellä voittaa yksiön Helsingistä. Muut saavat ilon tukea vaalikampanjaa rahallisesti.)

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Ennenkuin herkitstyn vaalitukeen, haluaisin tietää, nostaako Soininvaara kansanedustajakauden jälkeen maksettavaa sopeutumispalkkaa ja kuinka suuri se on. Monet tätä tukea nostavat entiset kansanedustajat ovat täydessä työiässä ja -voimissa olevia ihmisiä, joten tuota palkkaa voisi sanoa myös kunnallisvaalitueksi verorahoista.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Kun noin nätisti pyysit, niin laitoin heti viisi euroa.

  Ja voin jakaa Munkin seudulla (siis lapset jakaa) niitä läpysköitä. Mut ne pitää jonkun sitten toimittaa tänne. Eli en lähde niitä hakemaan jostain Vihreiden toimipisteistä Nurmijärveltä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. En nosta kansanedustajaeläkettä, vaan teen töitä yritäjänä.

  Näitä asuntoarpoja on vihreillä myynnissä. En ole ottanut niitä myyntiin, mutta jos joku haluaa, eiköhän se onnistu. Tuskin ne kaikki ovat vielä menneet.

  Tomppelille: kerran vuonna 1975 luulin olleeni väärässä, mutta erehdyin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Artturi,

  Korjattiin jo! Minäkin katselin haetaanko vaalikaljaa vai vaalikarjaa.

  Aina uskollinen Elina on ensimmäinen ilmoittautunut viidellä eurolla ja rapunjuoksupanostuksella. Lähtekää nyt muutkin!

  Hei kamoon! Osmo valtuustoon! Vanhassa vara parempi ja kyy pivossa ja mitä sitä nyt on sopivia sanontoja…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Saat minulta yhden äänen. Vihreitä en ole ennen tainnut äänestääkään. Pidän vihreitä ja kristillisiä hieman samanlaisina tuomionpäiväpuolueina, mutta olen Osmon (ja Vapaavuoren) kanssa samaa mieltä siitä, että pidetään maaseutu maaseutuna ja kaupunki kaupunkina.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Minä olen aina arvostanut Osmon kykyä käsitellä poliittisia probleemoja lukujen avulla ja niiden valossa. Lähtee minultakin vienoinen tukeni Osmon vaalityöhön, vaikka vantaalainen ja työtön olen.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Onpa hätävarjelun liioittelua. Helsingistä valitaan ”kymmeniä” vihreitä valtuustoon ja OS on heistä näkyvin, kuuluvin ja tunnetuin. Mennet läpi yhtenä isoimman äänimäärän saaneista kaikki puolueet huomioiden, vaikka et pane atin latia naamakuviisi. Edellinen ei jostain syystä Sinulle kuitenkaan riitä. Annan sinulle turhamaisuutesi kuitenkin anteeksi – onhan Sinulla yleensä suhteellisuuden tajua.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Taloustutkimus ennustaa vihreille kolmea lisäpaikkaa Helsinkiin (HS tänään). Osmo sai reilusti yli 6000 ääntä viime kuntavaaleissa ja kaikista ehdokkaista kolmanneksi eniten, joten aikamoinen romahdus toden totta saa olla, jos Osmo ei mene heittämällä läpi.

  Eli minäkin olen sitä mieltä, että ihan rahanhukkaa laittaa Osmo hymyilemään vienosti Hesarin kanteen hullulla hinnalla. Rahat mielummin Unicefille.

  Itse kaipaisin kannanottoja opetus- ja kulttuuritoimeen. Ihan konkreettisia näkemyksiä esim. nuorisotalojen lakkauttamisuhkaan ja koulujen eriytymiseen. Osmon käsitykset raiteista ja rakentamisesta ovat jo varmasti kaikille yhtään asioita seuraaville jo selviä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Sitten vielä:

  Esim. Uuden Suomen vaaliblogeilla eniten kommentteja tuntuu herättävän maahanmuuttajien (lue muslimien) erityispalveluita koskevat kysymykset.

  Onko oikein, että muslimit syövät koulussa naudanlihaa kun muilta on nipistetty kallis liha pois ja korvattu possulla ja makkaralla. Entä muslimityttöjen ja -naisten erilliset liikuntapalvelut?

  Näistä aiheista uskoisin olevan monen erittäin kiinnostunut niiden ajankohtaisuuden vuoksi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 11. Komppaan Elinan viimeisintä kommenttia.

  Pitkällä tähtäimellä maahanmuutto ja monikulttuurisuus ovat Helsingin kunnallisvaalien merkittävin yksittäinen kysymys. Puhuuhan jo nyt 15% helsinkiläisistä äidinkielenään jotakin muuta kieltä kuin suomea, ja tämän luvun arvioidaan jo vuosikymmenen kuluessa lähestyvän 25%:tta. Monilla alueilla on päiväkoteja, ja kohta peruskouluja, joissa enemmistö lapsista on maahanmuuttajataustaisia.

  Integraatio/integraation epäonnistuminen on kysymys joka koskettaa niin kaupungin huoltosuhdetta, turvallisuutta, viihtyvyyttä, verokertymää (”white flight”) kuin asuntokannan arvoakin.

  Tämä on epämukava kysymys, mutta se on todellisuutta jo kaikkialla siellä Euroopassa missä kehitys on Suomea tuon 10-20 vuotta edellä.

  Nyt Suomi on kovaa vauhtia menossa mukaan tähän kehitykseen ministeri Thorsin johdolla. Ei-työperäisten tulijoiden määrää ollaan kasvattamassa.

  On ensisijaisen tärkeä kysymys kaikille tämän kehityksen hyväksyville, että kuinka Suomi, tarkemmin Helsinki kaupunkina, voi onnistua siinä, missä lähes kaikkialla muualla on epäonnistuttu.

  Tämän todellisuuden taustoittamiseksi käy seuraava 7-minuuttinen pätkä http://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ YLE:n asiaohjelmasta, jossa kuvattu kehitys perustuu Saksan valtion keräämiin luotettaviin tilastotietoihin. Tuon pätkän katsominen ei yksinkertaisesti voi olla herättämättä kysymyksiä rationaalisesti ajattelevassa ihmisessä oli hän kuinka suvaitsevainen tahansa.

  Lyhyesti, kysymys johon itse haen ehdokkailta vastauksia on, kuinka nykyinen kotikaupunkini voi välttää em. kehityksen seuraavien 10-20 vuoden kuluessa. Millaisin konkreettisin toimin? Nyt PS:n (joita en voi äänestää) ulkopuolisista ehdokkaista kysymystä on käsitellyt ja nostanut vaaliteemakseen lähinnä eestiläinen maahanmuuttaja, politiikan tutkija, Iivi-Anna Masso (Kok).

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 12. Suomen vaalitavassa äänestetään ensisijaisesti puoluetta ja vasta toissijaisesti henkilöä, vaikka monet jostain syystä eivät tunnu tätä ymmärtävän. Lisä-äänet Osmolle eivät siis juurikaan hyödytä Osmoa, vaan vihreitä.

  Kun lisäksi luulisin, että osmon on samalla panostuksella helpompi saada 500 ylimääräistä ääntä kuin jonkun nuoren yliopisto-opiskelijan, niin jos haluaa tukea vihreitä, niin se tuki kannattaa antaa Osmolle. Tällöin tämä yliopisto-opiskelijakin päässee helpommin läpi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 13. Kovin olet tietämätön, Lakosi..

  Turun sanomat 2.9.2008

  ”Sian tilalle muuta lihaa

  Eri uskonnot on huomioitu Turun koulujen ruokalistoissa lähinnä niin, että muslimien ja juutalaisten karttaman sianlihan ohella on tarjolla vaihtoehtoinen liharuoka. Lisäksi aina on kasvisruokaa.

  Maanantaina Turussa syötiin nakkikastikkeen vaihtoehtona jauhelihakastiketta.

  – Kaikille tehdään aina sopiva ruoka. Jos ruokana on sianlihaa, niin yleensä se korvataan naudanlihalla, kertoo emäntä-keittäjä Ulla Louhe Pääskyvuoren koulusta.

  Ateriapalvelupäällikkö Heikki Härmä arvioi, että erityisruokavalio on uskonnollisista tai terveydellisistä syistä noin kymmenellä prosentilla Turun 21 000 koululaisesta. Runsaat 2 000 oppilasta siis saa keittolan erikoisannoksen.

  Esimerkiksi puhdasta juutalaisten kosher-ruokaa eivät koulut Härmän mukaan pysty tarjoamaan. Se edellyttäisi muun muassa sitä, ettei liha- ja maitotuotteita sekoiteta keskenään tai käytetä niihin samoja astioita.

  – Edellisessä työpaikassani kävi rabbi siunaamassa uunit, ei kouluissa pystytä sellaiseen, sanoo Härmä.”

  Voi kuinka harmillista, ettei uuneja siunata… Mites luterilaisten tilanne, kun rabbi on siunannut uunit. Ketään ei se vissiin kiinnosta.

  http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2008-09-02,104:2:562039,1:0:0:0:0:0v

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 14. az said ”Tämän todellisuuden taustoittamiseksi käy seuraava 7-minuuttinen pätkä http://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ YLE:n asiaohjelmasta, jossa kuvattu kehitys perustuu Saksan valtion keräämiin luotettaviin tilastotietoihin.”

  Digiuudistuksen takia olen luopunut kokonaan television katselusta. Aamutelevision tilalle on tullut Ylen ykkösaamu.
  Koska radio perustuu pelkästään kuuloaistiin, niin yleisöä on vaikea harhauttaa. Tuossa linkissä on Ylen Berliinin kirjeenvaihtajan Pertti Rönkkön raportti Saksasta. Hänen aamukatsauksena ovat muutenkin Ylen parasta antia. Koska radiossa kaikkien keskustelijoiden ei tarvitse olla samassa studiossa, ovat radion ajankohtaiset aamukeskustelut huomattavasti näköradiota monipuolisempia. Suosittelen siirtymistä näköradiosta pelkään radion, samalla säästät sekä sähköä että luontoa!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 15. Riitalle: Eiköhän niitä tervejärkisiä vihreitä Tampereeltakin löydy riittävästi yhden valtuuston tarpeiksi, mutta tutustu vaikka Milja Hahtoon, hän ainakin täyttää tuon kriteerin.

  Utelias kun olen, testasin heti ensimmäisenä Hesarin vaalikoneen kysymykset Helsingin ehdokkailla, vaikken Hesarin alueella äänestäkään. Soininvaara eroaa monista muista edukseen tekemällä selkoa kiinteistöveron nostamisen vaikutuksista, joista täälläkin on ollut puhetta, sekä tonttivuokrien problematiikasta, mutta ei olisi vihreistä aivan kärjessä pelkästään tuon vaalikoneen perusteella. 😉

  Minäkin esittäisin vienon toivomuksen: Vaalimenestystä vihreille niin siellä täällä kuin tuollakin!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 16. Hei nyt kun täällä on muutkin kyselleet ehdokkaitten perään, niin minäkin uskallan, vaikka tämä voi olla hiukan epäkorrektia. Sori Osmo!

  Niin siis meinasin äänestää Osmoa, mutta sitten rupesin ajattelemaan, että oliskohan Vihreillä joku vielä parempi ehdokas Helsingissä. Tuleeko kenellekkään mieleen ehdokasta, joka olis small goverment-tyyppinen ajattelultaa, eli että vastustais julkisia palveluita yms.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 17. Pentti Rönkön ajankohtaisohjelma Berliinistä (ks. Elinan kommentin linkki) on vavahduttava. Totta kai me maahanmuuttokriittiset olemme tämän tienneet, mutta nyt kun asia on käsitelty Yleisradiossa näin perusteellisesti, ei meitä ole enää yhtä helppo syyttää äärioikeistolaisiksi ja rasisteiksi.

  Vihreät ovat todella naiiveja niin Suomessa kuin Saksassa. Kun maahanmuutto ei tuokaan onnelaa, on aina syyllinen alkuperäiskansa. Mutta syyllisyydellä ei oikeastaan ole mitään väliä. Jos monikulttuurinen onnela on Rönkön kuvaama, ei sellaista saa tuoda Suomeen. Tällaista Suomea haluavia voitaisiin kuvata jopa maanpettureiksi. Elina on aivan oikeassa. Maahanmuuttajien asuttamisen kuntiin pitäisi olla tärkeä aihe kuntavaaleissa.

  Helsingin Sanomat jatkaa ajattelevien ihmisten haukkumista Itävallan vaalituloksen takia. Jos ei äänestänyt päätoimittajien halujen mukaan, on äärioikeistolainen rasisti. En hyväksy tuollaisen leiman lyömistä itseeni enkä muihinkaan maahanmuuttokriittisiin. Kyse on kansalaisten solvaamisesta heidän mielipiteittensä takia.

  Kävelin tässä kauniina syysiltana entiseltä Unitas-opistolta Meri-Rastilan metroasemalle. Ennen tämä metsäinen vehreä alue oli muuttunut vuosikymmenessä. Alueelle oli rakennettu kivenheiton päähän meren rannalta kauniita pienkerrostaloja. Asukkaiden joukossa ei ollut montaa suomenkielistä nimeä, ja hekin ovat ehkä tulleet naapurista. Ajattelin, että Helsinki on rakentanut maahanmuuttajille todellisen asumisloukon. Vaikka he kävisivät koulua tohtoriksi asti ja vaikka he saisivat töitä nokia-insinööreinä, he eivät pystyisi työllään parantamaan asumisolojaan. Ehkä se on yksi syy, miksi maahanmuuttajanuoret jättävät niin usein koulunsa peruskouluun. Eli hyvät suomalaiset tuhoavat maahanmuuttajien elämän jo lapsuus- ja nuoruusiässä. Ei tässä suomalaisten nuivuutta pidä syyllistää, vaan avokätisyyttä.

  Olemme vieneet vierailtamme tärkeimmän: toivon paremmasta huomisesta. Saksassa tämän avokätisyyden tulokset on jo nähtävissä. Suomessa tämä sama tapahtuu viiveellä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 18. Vastaan Elinan haasteeseen asuntoarvan hinnalla ja haastan puolestani kaikki kaltaiseni (”kansalaistaidottomat”) autottomat ja ajokortittomat. Meiltähän sitä rahaa säästyy, kun ei tarvitse ostaa bensaa eikä maksaa parkkimaksuja, sakoista puhumattakaan.

  Oden läpimeno on tietysti varma asia – ei vähiten hänen ahkeran kirjallisen toimintansa, kuten tämän blogin ansiosta – mutta kuten joku täällä jo totesi, ylimääräisten äänten kantamana voi joku fiksu mutta vielä tuntematon nuori ehdokas päästä sisään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 19. Tampereella järkeä kunnallispolitiikkaan voisi tuoda myös vihreiden Sami Kallio, http://www.samikallio.net/

  Itse taas espoolaisena yritän kovasti löytää ehdokasta, joka edustaisi järkevää puoluetta (mieluusti vihreät), järkeviä mielipiteitä ja kannattaisi Espoon liittämistä Helsinkiin (minulle tärkein kunnallispoliittinen kysymys näissä vaaleissa). Ei ole helppoa.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.