Yleinen

Fillarilla Nizzaan on ilmestynyt

Viimekeväisestä pyörämatkastani Helsingistä Nizzaan kertova kirja ”Fillarilla Nizzaan” on tullut painosta. Sitä myytiin aika paljon viikonloppuna fillarimessuilla. Kauppoihin se varmaankin tulee tämän viikon alkupäivinä. Ohjehinta on 24,90. Kirjaa voi tilata myös minulta hintaan 21,50 signeerattuna ja kotiin lähetettynä. Hinta sisältää postimaksun EU:n alueella ja alv:n.

Tilataksesi kirjan toimi näin:

Lähetä minulle sähköpostiviesti otsikolla ”Fillarilla Nizzaan” Laita siihen nimesi, osoitteesi sekä tieto siitä, kennelle haluat kirjan omistettavaksi ja lähetä viesti osoitteeseen

 osmo@soininvaara.fi

Lähetän replynä tilinumeron ja viitenumeron. Kirja pannaan postiin, kun maksu tulee firmani tilille.

5 thoughts on “Fillarilla Nizzaan on ilmestynyt

 1. Mielenkiintoinen kirja, jota voi suositella kaikenikäisille pyöräilyn harrastajille. Tämä antaa kipinää nyt, kun pyöräilykausi on virallisestikin alkanut. Itse olen kilapyöräilyn harrastaja ja suoranainen retkipyöräily on jäänyt päivän lenkkeihin. Näihin kyllä sisältyy pitkiäkin lenkkejä ja vieraisiin kaupunkeihin tutustumista pitkin maatamme.

  Muistan vielä, miten eksoottisia satunnaiset pyörämatkailijat muista maista Suomessa takavuosina (80/90l) olivat. Paria Hollantilaista lähdin opastamaan yöpymispaikkaan ja heillä oli suuria vaikeuksia, kun Suomen rekat antoivat todella vähän tilaa ohittaessaan – vastaavaa he eivät juuri muualla olleet joutuneet kokemaan. Suomessa onkin vahvana usko, että pyörän paikka on pyörätiellä tai sen puutteessa ojan pohjalla/pientareen ojan puolella. Toivottavasti liikennekulttuuri tältä osalta vielä kehittyy, hyvään suuntaan on monin paikoin menty.

  Pyöräilyn alalajien yhä kehittyessä nousee perinteinen retkipyöräilykin toivottavasti taas muotiin, kun tämä luottokortti taskussa ja kilpapyörä alla-muotti tännekin lanseeraataan :). Voittaa minusta turhan moottorilla päristelyn kyllä.

  Satunnaisempaa pyöräilijää varmasti kuitenkin häiritsee turha turvattomuuden tunne. No, toivotaan, että autoilijat kasvavat ihmisinä. Mitä pienempi auto, sitä enemmän se tuntuu tilaa tarvitsevan. Tarkoitus ei ole provosoida, mutta pieni asenteiden pohdiskelu tuskin on pahasta(?)

  Sekaan kyllä mahtuu, on sitä pyörällä tullut jaettua sanomalehtiäkin umpihangessa. Todellinen arkipyöräily onkin usein extremeurheilua rankempaa ajanvietettä :).

  Oden kirjassa jäin vähän kaipaamaan tarkempaa selvitystä yöpymispaikoista ja siitä, miten pyörän säilytys järjestyi yön ajaksi. No, menisikö sitten mainostuksen puolelle, jos paikat tulisi nimeltä mainittua. Fillari-lehden tapa mainostaa pyöräily-ystävällisiä yöpymispaikkoja voisi kyllä palvella kesälomamatkaa suunnitellessa, aivan motoristien yhteisöllisyyden tasolle ei tässä vielä ole päästy. Parhaassa tapauksessa yömpymispaikka voisi järjestyä jopa harrastajatoverin mailta tai kotoa tms. Kuten tuli sanottua, on harrastuksen kirjo kyllä aika laaja :).

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Törmäsin tähän kirjaan joka oli yllättävän koukuttavaa lukemista. Pyöräilen kyllä päivittäin keväästä syksyyn, mutta vain 15 minuutin matkan töihin ja toiset 15 takaisin. Kerran kesässä saatan körötellä 10 kilometrin matkan, jonka jälkeen persus on aivan hellänä. Olen jopa vaihtanut sellaiseen leveään, hyvin jousitettuun ja pehmustettuun satulaan, mutta ei mun takamus kestä siltikään sen pidempää matkaa. Ihan käsittämätöntä että yks polkee jonnekin nizzaan saakka. Ja vielä kun katsoo sua… anteeks nyt vaan, mutta et näytä mitenkään sellaiselta joka vois urheilla pyörän kanssa euroopan läpi. Hatun nosto!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Ja vielä kun katsoo sua… anteeks nyt vaan, mutta et näytä mitenkään sellaiselta joka vois urheilla pyörän kanssa euroopan läpi. Hatun nosto!

  Oikeasti Osmo menikin junalla. Pidä hattu päässä vain!

  No, ei vaines 🙂 Ei se, että on vähän vatsakas vaikuta pyöräilykuntoon yhtään mitään.

  Useilla hoikilla ja timmissä kunnossa olevilla ihmisillä on se harhakäsitys, että hieman ylipainoiset ihmiset olisivat automaattisesti huonokuntoisia. Näin ei tosiaankaan ole. Tietysti todella lihavat ovat sitten asia erikseen, mutta laihoissa (etenkin naisissa) on huonokuntoisia ihan siinä missä normaalin painoindeksin ylärajoilla keikkuvissa…

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Luin juuri Fillarilla Nizzaan sekä Vauraus ja aika -teokset. Molemmat teokset olivat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättävää luettavaa.

  Jos et ole vielä löytänyt hyvää laukkua pyörääsi, niin suosittelen Carradicen (www.carradice.co.uk) tuotteita. Erittäin hyvä satulalaukku on esimerkiksi heidän SQR Slim (http://www.carradice.co.uk/products/type/sqrslim). Hyvä kiinnitys, ei heilu ja on nopea irroittaa.

  Kiitos lukuelämyksistä!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.