Syyllistyykö Jan Vapaavuori vaalipetokseen?

Viime eduskuntavaalien aikaan sain vaalikoneista Jan Vapaavuoren lähes viimeiseksi. Mies pyrki eduskuntaan tosi öykkärimäisillä oikeistomielipiteillä. Koska tunsin kaverin, osasin jo silloin epäillä petosta. Asia varmistui, kun luin hänen ajatuksiaan kaavoituksesta Turun Sanomista.

Jan Vapaavuori uhkaa, että valtio puuttuu kuntien kaavoitukseen kovin keinoin jos nämä jatkavat yhdyskuntarakennetta hajottavaa kaavoitusta, joka todella lähestyykin ympäristörikosta. Näissä kermankuorijakunnissa on yleensä aika vanhva porvarienemmistö kaavoitusta toteuttamassa.

Vapaavuorelle ei riitä, että kaavoitetaan tiiviimpää yhdyskuntaa. Hän haluaa myös pois pientaloja ihannoivasta ajattelusta ja tilalle kunnon kerrostaloja. Tuotahan eivät edes Helsingin vihreät uskalla sanoa kuin kuiskaten.  Helsingissä tehdään juuri asumisen ja maankäytön ohjelmaa, jossa kokoomus on voimakkaasti vaatinut lisää pientasloja.

Onko oikein, että poliitikko, joka vaalimainonnassaan lupaa typeryyksiä, alkaakin ajaa ihan järkeviä asioita? Jos minä olisin kokoomusäänestäjä, pitäisi tätä petoksena.

Jos tämä johtaa siihen , että kokoomus erottaa Vapaavuoren, niin aina voi liittyä vihreisiin.

43 vastausta artikkeliin “Syyllistyykö Jan Vapaavuori vaalipetokseen?”

 1. Älä toivo moista!

  Kokoomuslaisille media sallii rattijuopotteluja, pahoinpitelyjä ja muita, mutta vihreille ei. Jos Vapaavuori loikkaisi vihreisiin, hänen menneet tekonsa kaadettaisiin vihreiden niskaan.

  En edes vitsaile.

 2. ”Onko oikein, että poliitikko, joka vaalimainonnassaan lupaa typeryyksiä, alkaakin ajaa ihan järkeviä asioita?”

  Meidän kaikkien kannalta parempi näin kuin toisinpäin.

 3. Vapaavuoren kunniaksi on sanottava, että hän ei koeta mielistellä, ainakaan sellaista ihmistä, joka ei ole hänen potentiaalinen äänestäjänsä. En saanut häntä ansaan kun kysyin hänen mielipidettään eräästä helsinkiläisestä kaavoitusasiasta kun kävin jututtamassa häntä eduskuntavaalien alla. Hän sanoi voivansa ottaa kantaa asiaan vasta jos ja kun se tulee kaupunginhallitukseen, mistä Vapis jääväsi itsensä tullessaan ministeriksi.

  Tosin olen aikaisemmin luullut, että oikeistolainen kovuus korreloisi positiivisesti sen kanssa, että ollaan valmiita pitämään tiukastikin kiinni omista päätöksistä tai sellaisistakin míelipiteistä, jotka eivät välttämättä saavuta äänestäjien enemmistön suosiota. Kertomasi esimerkki osoittaa, että olin tässä asiassa väärässä Vapaavuoren suhteen; valtakunnanpolitiikassa ei tarvitse enää tyydyttää äänestäjien punainen rivitalo ja golfkenttä -haluja.

  Näitä mielipidetutkimuksia, joiden mukaan helsinkiläisten enemmistö muka haluaisi asua omakotitalossa, siteerataan ahkerasti lehdistössä. Eikö kuitenkin kaavoituspolitiikan pitäisi olla proaktiivista sen sijaan että yritetään tehdä Helsingistä pohjolan Los Angelesia? Sitäpaitsi, jos kysytään akateemisesti koulutettujen joskin usein palkkakuopassa elävien ”huippuosaajien” mielipiteitä, kerrostalo kelpaakin yllättävän monelle. Ja jos kysely rajoitetaan syntyperäisiin helsinkiläisiin, luulisin että kerrostalo on paitsi oletusarvoinen, myös tavoitelluin asumismuoto; siihen kun ei liity joka-aamuista lumenluontia ja jokakesäisiä pakollisia lämmitys- ja kattoremontteja ynnä muita pientaloasumisen ihanuuksia.

 4. Tai sitten Vapaavuori on hyvä esimerkki ministeristä, joka ei tiennyt vastuualueestaan yhtikäs mitään ennen kuin perehtyi asioihin ja alkoi toimia omaksumansa mukaisesti. Kaiken kaikkiaan raikastava kannanotto kokoomuksen ihmepojan suusta. Ehkä Helsingin kokoomuksella ei enää ole suurta hinkua rakentaa Helsingin Haltialan peltoja.

 5. Entä, jos ja kun ihmiset eivät halua asua kerrostaloissa? Asuminen omakotitalossa maaseudulla on jokseenkin viimeinen taloudellinen etuoikeus, josta haluaisin luopua enkä tietääkseni ole suomalaisten joukossa yksin. Oma rauha, oma talo, oma tupa ja oma lupa ovat olleet perheellemme tärkein kaikista taloudellisista tavoitteista.

 6. Ihmettelin myös vaimon kanssa tuota Jan Vapaavuoren ”sosialistista” käännettä. Jos hallituksen jäsenille pitäisi antaa arvosanat niin Vapaavuori olisi ainoa, joka ansaisisi hyvän/kiitettävän.

 7. Kevennys: Vapaavuori heitti viinit (vahingossa) mun päälle Pykälän vuosijuhlissa 90-luvun alkupuolella. Pyysi toki anteeksi monta kertaa.

  Mutta ilmeisesti näytin vieläkin liian nyreältä, koska Vapaavuori totesi: Jos ei meno täällä miellytä, niin pysy siellä mökissä Tuupajoella..

  Sanat piirtyivät ikuisesti tajuntaani… ja nyt puhuu ihan muuta…

 8. Toki pysyn mahdollisuuksien mukaan, eihän se ole edes miellyttävää. Yleensä jätän auton Kirkkonummelle ja tulen junalla Helsinkiin.

 9. Osmo,
  lupaatko sinä pysyä pois maaseudulta? Lupaatko syödä ruokasi Helsingissä tuotetuista raaka-aineista? Niin hullulta kuin se kuulostaakaan, niin muu Suomi tulisi ekologiselta kannalta tarkasteltuna hyvin toimeen ilman Helsinkiä. Helsinki ei tulisi toimeen ilman muuta Suomea – ekologisesti tarkasteltuna.

  Osmo,
  mitä ovat ne ”öykkärimäiset oikeistolaiset” mielipiteet?

  Tiedemies,
  kokoomuslaisethan syyllistyvät juuri rattijuoppoiluun, kun taas vihreät kasvattavat ruohoa Porissa. Kokoomuslaiset laittavat sairaalat lakkoon, kun taas vihreät käyvät ammuskelemassa ihmisiä kouluissa. Ei jumankekka – tohtorismies…

 10. Vielä paremmin kuin ilman Helsinkiä, Suomi tulisi toimeen ilman Helsinkiin pendelöiviä ”maalla” asuvia.

  Kuka vihreä on kasvattanut ruohoa Porissa? Joku vasemmiustoliittolainen jäi sellaisesta kiinni, mutta vihreätä en muista.

  Onko sinulla jokin osoitus siitä, että mainittu ammuskelija olisi kuulunut vihreisiin?

  Ennen kaikkea Markukselta jäi huomaamatta sekä alkuperäisen kirjoituksen että Tiedemiehen kommentin sävy. Voi paljastaa, että joskus joku vihreäkin on syyllistynyt rattijuoppouteen.

 11. Osmo,
  hesalaiset pendelöivät kesämökeillään enemmän kuin ”maalaiset” Hesassa. Vastaa nyt silti siihen, voitko tyytyä Helsingissä tuotettuun ruokaan koko vuoden 2008, jos minä puolestani lupaan olla käymättä Hesassa koko vuonna 2008.

  Se oli Vasemmistoliittolainen tosiaan. Nti alivaltiosihteeri taitaa olla Tampereelta.

  Onko minulla osoitusta, että ampuja kuului Vihreisiin… Ei tietenkään ole. Tiedät itse hyvin mihin viittasin, mutta koko kommentti oli tri tiedemiehen älyvapaaseen kommenttiin liittyvä kärjistys.

  Mikä oli se sävy, joka jäi huomaamatta?

 12. Michael Perukangas:
  ”Sitäpaitsi, jos kysytään akateemisesti koulutettujen joskin usein palkkakuopassa elävien “huippuosaajien” mielipiteitä, kerrostalo kelpaakin yllättävän monelle.”

  En nyt tiedä miksi rivitalokaan niin huono olisi. Kyllä rivitaloalueetkin voidaan suunnitella niin, että joukkoliikenne pelaa. Divergenssi on kuitenkin parempi kuin se, että kaikkien olisi pakko asua samantyyppisissä taloissa.

  Toisaalta, jos olisi tarjolla enemmän isoja kerrostaloasuntoja monien ei tarvitsisi tilan takia muuttaa pientaloon. Nykyaikaisessa (uus)perheessä voi hyvinkin olla valmiiksi kaksi lasta ja toive (yhteisestä) kolmannesta. Jos kaikille lapsille halutaan omat huoneet ja isälle/äidille työhuone, päädytään siihen että tarvitaan neljä makuuhuonetta, olohuone, työhuone ja keittiö ja tuossakaan ei ylimääräistä tilaa olisi vaivaksi asti.

 13. Kyllä minusta demokraattisessa maassa pitää lähtökohtana olla, että ihmisten toivomukset elämän- ja asuintavastaan ovat se primääri lähtökohta. Eli sen sijaan, että yritettäisiin pakottaa ihmiset asumaan kerrostaloissa, pyrittäisiin rakentamaan haja-asutusta mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

  Mieheni on varmaan tässä keskustelussa sellainen syntinen, saatana, kurja, eli Inkoossa asuva Espoossa työskentelevä työmatkat omalla autolla taittava henkilö. Se vain on niin, että vaikka kuinka haluaa asua maaseudulla, niin työpaikat ovat useimmilla aloilla taajamissa. Mieheni tekee aika paljon etätöitä (globaalit telekonferenssit), mutta valitettavasti bisnes vaatii asiakkaiden tapaamista kasvokkain melko säännölisesti (tämä aiheuttaa myös muuta epäekologisuutta, kuten säännöllisiä ulkomaanmatkoja lentokoneella).

  Ja jos tällaisilla aloilla työskentelevillä ihmisillä on tyypillinen suomalainen toive maaseudun rauhasta ja omakotitalosta sekä rahaa, kuten heillä usein voi olla alojen suhteellisen hyvästä palkkatasosta johtuen, he muuttavat jonnekin maaseudulle, josta voi vielä siedettävän työmatkan päästä käydä siellä Espoossa/Helsingissä töissä. Voin sanoa suoraan, että niin hyviä ihmisiä emme ole, että muuttaisimme sikahintaiseen kerrostalolähiöön ihan vain ympäristösyistä, kun saamme täällä samalla hinnalla hyväkuntoisen omakotitalon isoine pihoineen rauhallisesta pienestä maaseutukunnasta.

  Voisitte myös siellä pääkaupunkiseudulla katsoa vähän ns. poikittaisliikenneasiaa (mikäli asiat eivät ole kohentuneet huomattavasti verrattuna tilanteeseen n. 10 vuotta sitten). Tuolloin työskentelin espoolaisessa firmassa, ja olin omassa yksikössäni hyvin harvinainen poikkeus tullessani bussilla töihin, vaikka muut työntekijät asuivat pääkaupunkiseudulla. Omaa autoa he käyttivät – eivät maalaiset suinkaan ainoita ole.

  Kun asuin Tapiolassa ja kävin Pitäjänmäellä töissä, minulla ei ollut ajokorttia, ja työmatka oli yhtä helvettiä. Jouduin menemään joko kahdella bussilla hieman yli tunnin matkan mieletöntä kiertotietä (mukaan lukien siis n. 20 min odotus hyytävällä pysäkillä säässä kuin säässä) tai sitten kolmella eri välineellä koukaten Helsingin keskustan kautta. Omalla autolla matka olisi taittunut mukavasti ja noin kolmasosassa ajasta. Jos en olisi ollut muuttamassa Itävaltaan, olisin aivan varmasti hankkinut kortin ja liittynyt autolla työmatkansa tekevien joukkoon.

  En sitten tiedä, kuinka hyvä joukkoliikenteen palvelutaso voi olla hinnan karkaamatta liian korkeaksi. Mutta aivan varmaa on, että sen on oltava riittävän hyvä, ennen kuin ihmiset harkitsevat sitä vaihtoehdoksi yksityisautoilulle. Sinä et ehkä Osmo oikein osaa eläytyä tähän, jos asut Katajanokalla ja kaikki usein tarvitsemasi matkakohteet ovat joko kävely- tai ratikkamatkan päässä.

 14. Kun vaietaan tavoiteristiriidoista niin kansalaiskeskustelu infantilisoituu. Esimerkiksi luvataan väljiä omakotitaloalueita, joissa on hyvät liikenneyhteydet ja toimivat paikallispalvelut kävelyetäisyydellä, sekä tietenkin halvat tontit. Jos tuolta pohjalta valitaan edustajia niin se on arvonta eikä vaalit, ja sikäli kun arpaonni tuottaa hyviä päättäjiä niin se on onni onnettomuudessa.

 15. On aika vaikeaa esittää huumoria pelkän tekstin avulla. Jos sitä alleviivaa liikaa, niin koko hauskuus menee ja jos ei, niin joku ymmärtää asian jotenkin ihan omituisella tavalla.

  Vakavasti: Suomessa rikoslaissa on eri rikoksista eri rangaistus. Se käy aivan tarkalleen yksiin ihmisten käsitysten kanssa siitä, mikä on oikeudenmukaista, mutta on jonkinlainen osviitta kuitenkin.

  Lehdistö kohtelee kuitenkin hyvin eri tavalla erilaisiin rikoksiin syyllistyneitä ja eri rikoksista epäiltyjä ja tämä kohtelu riippuu paljolti siitä, miten kyseinen epäilty tai toteennäytetty rikos sopii ennakkoluuloihin esimerkiksi juuri puolueen julkisuuskuvasta.

  Vapaavuorella on muutama rikos taustalla, eikä mikään niistä taida olla uniikki kokoomuslaiselle poliitikolle, joskaan nyt ei tule mieleen ketään muuta kokoomuslaista, joka olisi tuomittu varkaudesta. Pahoinpitelystä taidettiin tuomita viimeksi K. Häkämies ja rattijupumuksesta Sirpa ”selvinpäin en kännissä ajaisi” Pietikäinen.

  Kukaan ei ole leimannut kokoomusta pahoinpitelijä- ja rattijuoppopuolueeksi, vaikka heikäläisillä on tästä korkean tason kokemusta.

  Yksi vihreiden ehdokas (Drake) tuomittiin huumeiden käyttörikoksesta ja yhtä kansanedustajaa (Meriläinen) epäiltiin. Koko puolue leimattiin tämän perusteella lehdistössä.

  Minusta se oli vähän kohtuutonta. Vitsi perustui siis siihen, että jos Vapaavuori loikkaisi vihreisiin, niin varmaan vihreitä alettaisiin leimata pahoinpitely- ja rattijuoppopuolueeksi.

 16. Lotta Roti:
  ”Voisitte myös siellä pääkaupunkiseudulla katsoa vähän ns. poikittaisliikenneasiaa (mikäli asiat eivät ole kohentuneet huomattavasti verrattuna tilanteeseen n. 10 vuotta sitten).”

  Nykyään on bussijokeri 550 ja Tapiolasta pääsee Pitäjänmäkeen suoraan 5 minuutin vuorovälillä. Mutta noin yleisesti Espoosta Espooseen pääsee edelleen käteviten Helsingin keskustan tai ehkä Munkkiniemen kautta. Espoon keskuksesta pääsee Munkkiniemeen bussilla 15 – 20 minuutissa, mutta Otaniemeen menee n. 40 minuuttia.

  Itse asuntoa hankkiessani huomasin tuon Munkkiniemen näppärän sijainnin, mutta silloisella maksukyvylläni siellä oli tarjolla vain rottelokoppeja. Espoon keskuksesta sai tyylikkäästä talosta uuden kaksion, jossa on tammiparketit, iso parveke ja hyihyi oma sauna. Helsinki työntää nihkeällä kaavoituksellaan hyvät veronmaksajat pois.

  Jos kaupungilla olisi tarjota (ehkä Espoonkin) opiskelija-asunnoista pois heitettäville laadukkaita vuokra-asuntoja, jotka voi myöhemmin elämäntilanteen salliessa lunastaa omaksi, ehkä:) sillä voisi olla jokin vaikutus Helsingin valintaan asuinpaikkana.

  Koska akateemiset pätkätyöläiset ovat suhteellisen hyväosaisia, mutta eivät riittävän hyväosaisia, millään isolla klikillä ei ole kiinnostusta ajaa meidän asiaamme, ei edes Akavalla, mikä on melkoisen ala-arvoinen suoritus tuolta lafkalta ja kyseenalaistaa koko puljun olemassaolon oikeutuksen. Meni vähän aiheesta sivuun=)

 17. ”Ihmettelin myös vaimon kanssa tuota Jan Vapaavuoren “sosialistista” käännettä”

  Mitä ihmeen ”sosialistista käännettä”? Nämä Vapaavuoren ideat ovat ihan johdonmukaista oikeistolaisuutta. Työväen- ja keskiluokkahan tästä vihreästä utopiasta joutuisi kärsimään, Vapaavuoren äänestäjäkunnalla on kyllä jatkossakin varaa valita asuinmuotonsa vaikka omakotiasuminen tehtäisi hyvinkin paljon kalliimmaksi.

 18. Arvasin, että joku tarttuu kiinni tuohon ”sosialistiseen” käänteeseen. Voimakeinona sitaatti ei näköjään riitä. Sanotaan sitten vaikka sosialistinen 🙂 käänne.

 19. Kerrostaloja ja kerrostaloalueita on monenlaisia.

  Haluaako Vapaavuori kerrostaloja Helsingin keskustaan ja sen lähituntumaan vai haluaako hän jatkaa viime vuosikymmenten linjaa ja rakentaa halvalla betonihelvettejä kauemmaksi pois rumentamasta kaupunkikuvaa?

  Pekka Korpinenhan ajoi voimakkaasti jälkimmäistä suuntausta.

 20. Kysyisin Osmo Soininvaaralta, että millä hän perustelee väitettään, että kokoomuksen vaalimainonta oli täysin vastuutonta? Olisi hyvä kuulla tästä lisää.

  Jan Rossi

 21. Markus kysyy Osmolta: mitä ovat ne “öykkärimäiset oikeistolaiset” mielipiteet?

  Tuli sama mieleen. Ovatko mielipiteet ”öykkärimäisiä” automaattisesti, jos ne tulevat oikeistolta eivätkä miellytä Osmoa?.

  Miksi ne eivät ole vain mielipiteitä siinä missä vihervasemmistonkin mielipiteet? Voiko vihreillä olla öykkärimäisiä mielipiteitä? Mitä salaperäinen Osmo oikein tarkoittaa..?

  Mitä on öykkärismi?

 22. Lotta kertoo kokemuksistaan:

  ”Tuolloin työskentelin espoolaisessa firmassa, ja olin omassa yksikössäni hyvin harvinainen poikkeus tullessani bussilla töihin, vaikka muut työntekijät asuivat pääkaupunkiseudulla. Omaa autoa he käyttivät – eivät maalaiset suinkaan ainoita ole.”

  Niinpä! Kyllä täällä hyvienkin joukkoliikenneyhteyksien äärellä on suurin osa ihmisistä ilmeisen jalattomia. Kyllä se pihassa seisova auto otetaan käyttöön pariknkin sadan metrin matkalle puhumattakaan lyhyemmistä.. 😉

  En ymmärrä niiden syyllistämistä, jotka nyt yksinkertaisesti tarvitsevat autoa. Auton väärinkäytön pahimmat syntiset löytyvät kyllä kehä ykkösen tai ainakin kehä kolmosen sisäpuolelta.

  Itse olen autoton eli putipuhtoinen enkeli, mutta puolustan kyllä maalla asuvia kuitenkin. Eivät kaikki voi pakkautua Katajanokalle..

 23. Missä kohtaa Osmo viittaa kokoomuksen vastuuttomaan vaalimainontaan? Ohi meni.

 24. Elinalle:

  Pitääkö sitä nyt oikein alleviivaten sanioa, että koko artikkeli oli pilaa ja tarkoitettu kiitokseksi Vapaavuorelle asiallisesta ja rohkeasta haastattelusta.

 25. Osmon lukijoista ilmeisesti muutkin kuin minä kärsivät Aspergerin oireyhtymästä.

  Lainaus Wikipediasta: ”Asperger-henkilöt eivät useimmiten osaa lukea rivien välistä vaan käsittävät sanatarkasti mitä sanotaan. Esimerkki: Kun opettaja kysyy: ”Söikö koira sinunkin kotiläksysi?” AS-lapsi pysyy hiljaa miettien pitäisikö opettajalle kertoa, ettei hänellä ole koiraa, vai etteivät koirat yleensä pidä paperin syömisestä. Lapsi ei kykene lukemaan ruumiin asennosta, äänensävystä ja kasvojen ilmeistä sitä, mitä opettaja todella tarkoittaa…”

 26. Osmolle:

  Ei tuo öykkärimäisyys ja öykkärimäisen oikestolaiset mielipiteet mitään pilaa ollut.

  Kyllä minä muuten tajusin jujun tietenkin, mutta ihan tosissaanhan sinänsä käytät tuollaista retoriikkaa.

  Eivät muut ole niin tyhmiä, mitä kuvittelet etkä sinä niin yyberfiksu kuin kuvittelet….

 27. Markus,

  Tekstissä on monia tasoja. Jos ymmärtää ihan hyvin ironian jollain tasolla, ei se estä ihmettelemästä sanavalintoja jollain toisella tasolla. Osmo ei tajua sitä, ehkä sillä on Asperger..

  Edelleen kysyn, mitä ovat öykkärimäiset mielipiteet ja voiko niitä esiintyä joka ilmansuunnasta.

 28. Miksi tarttua johonkin sanakäänteisiin ja jäädä puimaan niitä. On ikävää, jos tällekin blogille tulee henkilöitä, jotka eivät tuo keskusteluun uusia ideoita vaan lähinnä kisailevat keskenään siitä kuka saa viimeisen sanan asiassa kuin asiassa.

 29. Ellu,
  onnittelut, jos löysit jollain tasolla tästä ironiaa. Itse en edes parin uusintalukemisen jälkeen kyennyt erottamaan mitään sellaista. Voitko (tai voiko Osmo) lyhyesti kertoa, mikä tässä kirjoituksessa oli ironian tyyliin kirjoitettua, ja mistä minun olisi se pitänyt tunnistaa? Itse veikkaan, että pilkan tyylilaji oli tässä kirjoituksessa ironian sijaan ns. sisäpiirin huumoria, joka ei auennut meille, koska tyyli oli niin lähellä blogin kirjoitusten tavanomaista tyyliä, eli blogin kulttuuria.

  Luulen, että kirjoitus on alun alkaen tehty vakavissaan, mutta tajuttuaan ampuneensa yli, Osmo koittaa peitellä jälkiään, ja kritisoi meitä väärin ymmärtämisestä. Näkemykseni puolesta puhuu tiedemiehen ensimmäinen kommentti, jonka lopuksi hän kirjoittaa ”En edes vitsaile.”, mikä tavanomaisen netiketin [hyvät tavat] mukaan nimenomaan korostaa, että henkilön kirjoitusta ei pidä ottaa pilana. Osmo siitä huolimatta väittää, että minä en ymmärtänyt hänen enkä tiedemiehen kirjoituksen sävyä, eikä hyvien tapojen mukaisesti katkaise heti kättelyssä vinoon lähtenyttä keskustelua.

  Lopuksi hän yllättäen kääntää hyökkäyksen kärjen erityisesti sinuun henkilönä, käyttäen sarkastista ilmaisua älysi rajallisuudesta ihmetellen, että ”Pitääkö sitä nyt oikein alleviivaten [Elinalle] sanioa, että koko artikkeli oli pilaa…”.

  Mutta ei vedetä herneitä releeseen, blogin pitäjällä on oikeus näin tehdä. Omahan on aikani, jos tähän sitä haaskaan.

 30. A. Aaltosen kanssa tismalleen samaa mieltä. Ode – kiitos hyvästä blogista.

 31. Make,

  Jos olen rehellinen, en minäkään mitään ironiaa löytänyt.. en tosiaan ensimmäisellä enkä toisellakaan kerralla. Teeskentelin vain, etten joutuisi tyhmän kirjoihin. Mutta niinhän siinä kuitenkin kävi…

  Ihan nappi tulkinta sinulla kyllä koko keskustelusta.. onnittelut juuri sinulle!(ei ironiaa)

 32. Apua!

  Luuleeko joku nyt todella, että pidän vaalipetoksena sitä, jos kansanedustaja osoittautuu fiksummaksi kuin miltä vaikutti vaalimainonnassaan!

  Jos tästä haluaa kirjoittaa vakavasti jotain, niin voi tietysti kysyä, miksi moni poliitikko kuvittelee, että heidän kannattaa näytellä tyhmempää kuin ovat. Mitä he oikein ajattelevat äänestäjistään?

 33. Itsekin muistan Jan Vapaavuoren sijoittuneen omissa vaalikonetuloksissani viimeisten joukkoon, joten oli pakko käydä tarkistamassa, mitä nämä ”öykkärimäiset oikeistomielipiteet” olivat.

  Mielestäni esimerkiksi tämä Ylen vaalikoneesta löytynyt vastaus täyttää kyllä öykkärimäisen oikeistomielipiteen vaatimukset:

  Tuloerojen kasvua pitää hillitä, sillä se johtaa ihmisten eriarvoistumiseen.
  Vapaavuori: Täysin eri mieltä, ”Suomessa on maailman pienimmät tuloerot eli maa on maailman sosialistisimpia maita jo nyt.”

 34. Elina ja Markus, ottakaa pipo pois kirjoittaessanne nettiin. Tuntuu kiristävän päätä.

  Osmon ja muutaman muun kanssa olen samaa mieltä Vapaavuoresta. Minulla oli hänestä todella huono kuva aiemmin, mutta olen ollut hyvin tyytyväinen hänen kannanottoihinsa ministerinä.

 35. Osmo: etkö voisi hieman moderoida tätä keskustelua. Ei kai kaikkia/kaikkien mielipiteitä tarvitse ketjuun lisätä. Varsinkaan, jos ne eivät tuo mitään uutta.

  Tulee mieleen sählyjoukkueemme, jonka mukavan yhteishengen rikkoivat pari tosikkoa, treenivuoroilla mailojaan rikkovaa ja v-tä karjuvaa ”äijää”. Hissun kissun perustettiin sitten toinen jengi ja jätettiin nämä tosikot riehumaan keskenään.

  Huumori tuntuu olevan vaikea laji, se kun pitäisi olla yhtä aikaa hauskaa ja rautalangasta väännettyä, ainakin eräille suomalaisille.

 36. Samanlaisia pyyntöjä on tullut sen verran paljon minulle myös sähköpostilla, että alan rajoittaa. Puheenvuorot, joissa arvioidaan vain toisia kirjoittajia mutta eivät itse substanssia, jäävät tästä edespäin julkaisematta.

  Päästin nuo leikkimielisyyttä ymmärtämättömät jutut läpi osin siksi, että voisin vastata niihin. Jos joku on ymmärtänyt asiat noin väärin, on joku toinenkin voinut.

 37. Ymmärrän kyllä että tämä ei ole mikään demokraattinen keskusteluyhteisö vaan täällä on OS diktatuuri, joskin hyvin valistunut sellainen. Mutta voisiko nuo ”rajoitetut” puheenvuorot olla poistamatta ja ehkä vain siirtää johonkin ”roskakoriin” ja pistää tilalle linkki, se ei paljon tilaa vie. Täällä on paljon ”tyhmiä” mielipiteitä jotka eivät minun mielestäni ole niin tyhmiä ja haluaisin saada jatkossakin olla vapaasti tyhmä,

 38. BRG..,

  Kannatan tätä. Ne virallisen OS-totuuden ulkopuoliset mielipiteet ovat jopa yleensä huomattavasti kiinnostavampia.

 39. Inkoolainen Lotta Roti arvostelee pääkaupuniseutua huonosta joukkoliikenteestä. Kannattaisiko aloittaa omasta kunnasta? Inkoo ei tietääkseni ole tehnyt joukkoliikenteen hyväksi mitään.

  Espooseen on aika hankala saada toimivaa joukkoliikennettä. Joukkoliikenteen toimivuus ratkaistaan laadittaessa yleiskaavaa, mutta Espoo on rakennettu kokonaan ilman yleiskaavaa. Jokeri nyt kuitenkin on ratkaissut tuo Tapiola-Pitäjänmäki -ongelman.

  Muute Lotan kirjoitus sai minut innolla odottamaan aikaa, jolloin bensa maksaa viisi euroa litralta.

 40. Seuraava on ironiaa, sarkasmia tai pelkkä vitsi; Ilkka Kanervaa moitittiin taas kerran ties mistä. Hän kuittasi sen; ”Kun tunnette minut, tunnette äänestäjäni”. Tätä lausahdusta olen lainannut varmaan satoja kertoja, kun meitä päättäjiä on haukuttu.

  Valistunut itsevaltius on paras, mutta valistuneisuus häviää kahdessa viikossa. Demokratian ylivoimaisuus on siinä, että typerät päättäjät voidaan erottaa neljän vuoden välein.

  Kansa ei yleensä päättäjiään vaihda, vaikka ne olisivat kuinka typeriä. Mistä se johtuu. Vastaus; Katso Iken lausahdus.

 41. ”Muute Lotan kirjoitus sai minut innolla odottamaan aikaa, jolloin bensa maksaa viisi euroa litralta.”

  Niinpä tietysti. Halveksit minua ja kaltaisiani, koska haluamme asua maalla, vaikka työpaikkamme ovat kaupungissa. Luuletko, että me *haluamme* käydä Helsingissä tai Espoossa töissä? Mikäänhän ei olisi mukavampaa kuin tehdä etätöitä tai että firmat perustaisivat yksiköitä tänne pieniin kuntiin. Ei kukaan niin pervo ole, että haluaa istua joka päivä puolitoista tuntia autossa ihan vain huvikseen.

  Ja jos luulet, että Espooseen on vaikea saada toimiva joukkoliikenne, niin miten kuvittelet asian olevan Inkoossa? Arvostelin muuten Espoon joukkoliikennettä nimenomaan entisenä pääkaupunkiseutulaisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.