Miten Tehyn työtaistelu päätetään?

Jos Tehyn työ­tais­telu alkaa, on var­maankin tarkoi­tus, että se joskus myös lop­puu. Olisi hyvä osa­puolten val­is­tau­tua selvit­tämään juridi­nen ongel­ma, joka kos­kee virka­suh­teen­sa purkanei­ta hoita­jia. Tehyn lähtöko­htana on, että lakon­lopet­tamis­sopimuk­ses­sa kaik­ki ote­taan töi­hin van­hoina työn­tek­i­jöinä. Työ­suhteis­ten osalta tämä on ongel­ma­ton­ta, mut­ta viran täyt­töä säätelee laki, jota ei ymmärtääk­seni voi sopimuk­sel­la ohit­taa. Vir­ka on aina pan­ta­va julkiseen haku­un, ja se vie aikaa. Jos sopu syn­tyy sun­nun­tai-iltana, virka­suhteiset eivät voi pala­ta takaisin ainakaan virka­suh­teeseen heti maanantaiaamuna.

Aina voidaan muut­taa lakia, mut­ta sekin vie aikaa vähim­mil­lään viikon. Jos hal­li­tus, pres­i­dent­ti ja eduskun­ta vään­tyvät oikein mutkalle, selvitään kolmes­sa päivässä.

Kan­nat­taisiko eri osa­puolten varautua tähän ongel­maan ennalta?

5 vastausta artikkeliin “Miten Tehyn työtaistelu päätetään?”

 1. Tuo­ta, aut­taisiko se nielemään olet­tavasti roimat palkanko­ro­tuk­set jos ei perustet­taisi virko­ja vaan jatket­taisi­in ihan nor­maali työsuhteilla?

 2. Ex-miehen lam­mas­mainen vaimo meni lait­ta­maan lis­taan nimen­sä “kivan” työ­toverin lait­taes­sa sen sopi­vas­sa tilanteessa nenän alle. Nyt on var­masti aika pähkäi­ly, mitä tulikaan tekeneeksi.…

  Noh, asia ei kuu­lu min­ulle ja jokainen täysi-ikäi­nen ja täy­si­val­tainen henkilö toki vas­taa tekemi­sistään IHAN ITSE!!!

 3. Aihe on var­maan juuri nyt aika tule­nar­ka mut­ta maal­likko miet­tii, että mil­loin joukkoir­ti­sanou­tu­mi­nen merkitsee
  heitteillejättöä?

 4. Han­nuHoo:
  Jos joku kuolee hoidon puut­teeseen, on kai kyseessä väistämät­tä heitteillejättö.
  Kuka on se henkilö kun­tatyö­nan­ta­jan leiristä, jon­ka päätä vaa­di­taan vadille?

 5. Pekka, sin­un päätäsi ja min­un ja kansan kaikki­val­ti­aan päitä tässä nyt vadille vaaditaan!
  Me, val­tio ja kun­ta olemme työ­nan­ta­jain leiri.

  Jos val­it­se­mamme johta­jat nyt tekevät tyh­myyk­siä (anta­vat niukasti palkkaa) niin ei tuos­ta sen­tään koko venet­tä sovi kaataa. Vaikeaa tää on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.