Yleinen

Pyöräretken kommentointia

Avaan blogikeskustelun näillä kotitivuillani pyöräretkestäni. Tähän voi kirjoittaa kysymyksiä kaikesta retkeen liittyvästä. Yritän vastailla, kun nettiyhteyden päähän pääsen.

7 thoughts on “Pyöräretken kommentointia

 1. Hieno tempaus, varsinaista ekomatkailua.

  Nokia E90 kommunikaattori oli tärkeä navigointi- ja kommunikointiväline jolla hoidit yhteydenpidon kotiin.

  Kysymyksiä :
  Miten latasit kommukkaa ? ( yöllä majapaikan töpselistä ? )

  Millä käytännön teknisillä ratkaisuilla bloggaus olisi sujunut vielä kätevämmin ?

  – kitkattomalla napadynamolla tai
  aurinkokennot selässä olevalla takilla
  – kunnon telineellä laitteelle, aina esillä, suojattu ja ladattuna
  – sanelukone-ominaisuus

  PS. Olen itse vähän päälle 40:nen perheenisä espoosta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Latasin kommukan hotellin töpselistä. Jos olisin nukkunut teltassa, tilanne olisi ollut hankalampi, mutta vielä olisi jäänyt mahdolliseksi pummata sähköä kuppiloista.

  Toki läppäri olisi ollut kätevämpi, mutta sellainen painaa. Olisi ollut hyvä, jos olisi päässyt sellaisen tietokoneen äärellä, jossa on USB-liitin. Olisi voinut lähettää kuvat sähköpostilla. Nyt niiden lähettäminen tuli aika kalliiksi (noin 10 euroa/kpl) ja jouduin käyttämään Hesarin toimittajaa, joka kiinnitti kuvat paikalleen. Siksi niitä ei ollut viikonloppuisin. Vähän lastentauteja tuossa silloin vielä puolivalmiissa kommukan prototyyppiversiossa oli. En päässyt netin kautta sähköpostiini, mikä siis johti, etten voinut käyttää wlan-yhteyttä kuvien lähettämiseen silloinkaan kun sellainen oli. Sähköpostin synkronointi kyllä toimi, mutta siis vain puhelinverkon kautta.

  En kuvitellut, että kommukan voisi laittaa kiinni ohjaustankoon telineellä. Pelkäsin sen hajoavan tärinästä, mutta ilmeisesti se olisi sen kestänyt. Niin, kestäähän matkamittarikin. Sehän ei hajonnut, vaikka kaaduin pahasti ja kommukka jäi siinä rytäkässä alimmaiseksi. Paljolta turhalta eksymiseltä olisin välttynyt, jos niin olisin tehnyt.

  Kommukassa on ymmärtääkseni sanelukoneominaisuus, mutta en ole tottunut sellaista käyttämään.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Blogisi antoi minulle ja vaimolleni vahvistusta ideaan lähteä ensimmäistä kertaa yhdessä pyörämatkalle. Hyvin meni ja kivaa oli!

  Ajoimme Tallinnasta alas Via Balticaa aina Riikaan asti. Sieltä käännyimme länteen kohti Ventspilsiä. Ventspilsistä on jatkoksi kätevä lauttayhteys Saarenmaalle. Kuressaaren ja Muhun kautta ajoimme Haapsaluun ja sieltä taas takaisin Tallinnaan. Reitti on muuten oikein mukava mutta tuo Via Baltica-osuus on kyllä tylsä. Onneksi meillä oli myötätuuli niinä päivinä – hirvittää ajatuskin ajaa vastatuuleen noita loppumattomia suoria teitä.

  Kilometrejä kertyi yhdeksisensataa ja päiviä kului kaksitoista. Lepopäiviä pidimme oikeastaan vain yhden Ventspilsissä ja sitten siirtymispäivä Tallinnasta takaisin Helsinkiin. Sukulaisia ja tuttavia hirvitti ajamamme päivämatkat mutta itse pidimme niitä sopivina. Kaikkein tärkeintä on saada ajomatkan aikana riittävästi ruokaa, jotta energiataso ei pääse laskemaan alas. Se on joskus vaikeaa jos päivämatkan varrelle ei osu yhtään kahvilaa tai edes huoltamoa. Ostimme kotoa mukaan Lidlin myslipatukoita, joista oli suuri apu.

  Omalta osaltani päätavoitteena oli, että saisin vaimonikin innostumaan pyörämatkailusta. Tuntuisi siltä, että tavoite on saavutettu. Mietimme jo uusia reittimahdollisuuksia ensi kesäksi.

  Pyöräilyterveisin,

  Matti

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Hyvä että näkyvän hahmon tempaus on saanut muitakin ihmisiä tutustumaan polkupyörämatkailun antoisaan maailmaan. Kotimaan pyörämatkailuhan on jo suhteellisen yleistä, mutta ulkomaille ei vielä kovin moni ole fillarilla uskaltautunut. Itse olen toistaiseksi tehnyt kaksi retkeä Euroopan sisällä, mutta tulevaisuudessa niitä tulee varmasti useita lisää.

  Polkupyörällä matkustaessa kohdemaan ja sen kulttuurin erityispiirteet pääsee kokemaan aivan eri tavalla kuin vaikkapa autolla maan läpi huristaessa, puhumattakaan junamatkailusta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Ajelin kesällä 2006 reitin: Rovaniemi-Kirkkoniemi-Hurtigruten laivalla Hammerfestiin-Alta-Kautokeino-Jyväskylä.

  Tänä kesänä on tarkoitus pyöräillä uudestaan Pohjois-Norjassa naiskaveri mukana.

  Linkissä lisää. Olen tehnyt näitä pyöräretkiä vaihtelevin kokoonpainoin 16 kesän aikana ml. Venäjä ja Viro.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.