vaalibudjettini 2012

Vaalikampanjat pääkaupunkiseudulla ovat kalliita. Vaikka olenkin jo jossakin määrin tunnettu ehdokas, olisi todella ylimielistä olla kampanjoimatta. Lisäksi se olisi väärin muita vihreitä kohtaan, jotka omilla kampanjoillaan tuovat näkyvyyttä vihreille vaalitavoitteille sekä listalle.

Pääosa vaalikampanjani tuloista tulee omasta pussistani, eli siis perheeni tuloista. Olen kiitollinen kaikesta tuesta, jonka saan äänestäjiltäni.

Tällä kertaa keskityn joukkoliikennemainontaan, ja mainoksiani tulee näkymään ratikoissa, metrossa sekä busseissa. Lehtimainonta on erittäin kallista suhteessa näkyvyyteen, joten siihen en panosta.

Tärkein vaalikanavani on blogini, josta lukijat voivat tarkistaa ajatukseni melkein mistä tahansa asiasta sekä ottaa puheeksi aiheita, joista en ole vielä kirjoittanut. Periaatteeni on olla blogini kautta tavoitettavissa erityisesti vaalien välillä, ja olen erittäin tyytyväinen siihen palautteeseen ja virikkeisiin, joita olen saanut blogini kautta. Blogini on ollut jo pitkään Suomen suosituimpien politiikan blogien joukossa, ja kiitos siitä kuuluu teille, arvoisat lukijani ja keskusteluihin osallistujat.

Tämä vaalibudjetti on alustava, mutta suuruusluokiltaan oikea:

Tulot

Lahjoitukset Vihreän liiton keräystilille ………….755 €

Omasta pussista…………………………………….n.  11 245€

Tulot yhteensä ……………………………..12 000€

Menot

Ehdokasmaksu Helsingin vihreille……………150€

Joukkoliikennemainokset………………..n. 10 000€

Lehti-ilmoitukset………………………………n. 1 000€

Sekalaiset vaalikulut…………………………….n.  850€

Menot yhteensä ……………………….-12 000€