eduskuntavaalit, Hyviä ehdokkaita, _

Hyviä ehdokkaita Helsingissä

Käyn läpi – toivottavasti jo ennen vaalipäivää – läpi joitakin vaalipiireja suositellakseni ehdokkaita äänestäjille, jotka ajattelevat politiikasta samalla tavalla kuin minä. Helsingin osalta valinta oli vaikea, koska tunnen niin monet ehdokkaat niin hyvin. Selvästi useampia voisin suositella aivan vilpittömästi. Jätän tästä listasta pois istuvat kansanedustajat, koska he pääsevät julkisuuteen muutenkin.

 

 

Atte Harjanne

Minä äänestän Attea. Toivon hänestä vahvaa vihreiden poliitikkoa vuosiksi eteenpäin.

Atte Harjanne kuuluu vihreiden tutkijasiipeen. Hänellä on taito yhdistää tutkijan ja poliitikon ajattelu, ja hän osaa sanoa sanottavansa tehokkaasti ja ymmärrettävästi. Hän on valtuustossa tehokas toimissaan.

Atte on sikäli erilainen vihreä, että hän kannattaa julkisesti ydinvoimaa ­– erityisesti modulaarisia pienydinvoimaloita ratkaisuna Helsingin lämmittämiseen. Jos olet sitä mieltä, että vihreiden pitäisi tarkistaa ydinvoimakantaansa, lähetä viesti vihreiden johdolle ja äänestä Attea.

Minulta on kysytty, miksi en tue mieluummin jotain taloudesta ymmärtävää ehdokasta. Sille, joka hallitsee ilmastomallit, talousmallit ovat aika yksinkertaisia. Keskusteluissa Aten kanssa olen havainnut, että hän ymmärtää talousasioita todella hyvin.

Loogiseen ajatteluun pystyvä ja kiihkottomasti ajatteleva, mutta asiaansa sitoutunut.

 


Fatim Diarra

Kun Fatu valittiin vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtajaksi, en tuntenut häntä lainkaan ja ajattelin, että kyse oli halusta pitää etnistä vähemmistöä esillä, siis positiivisesta diskriminaatiosta. Häpeän ennakkoluuloani. Fatu kuuluu ryhmän ehdottomiin älykköihin ja lisäksi vielä reaaloihin.

Hänestä saisi hyvän kansanedustajan.

 


Kati Juva

Kati Juva on ollut pitkään Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n puheenjohtaja ja edelleen hallituksen jäsen. Lisäksi hän on kansainvälisen International Physicians for the Prevention of Nuclear War neuvoston puheenjohtaja ja International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) Finlandin toinen koordinaattori. IPPNW sai Nobelin rauhanpalkinnon 1985 ja ICAN 2017. (Kati on siis harvoja suomalaisia Nobel-palkinnon voittajia 😊). Lisäksi hän on toiminut Duodecimin luottamustehtävissä. Vihreiden sote-asiantuntijoita.

Koijärven veteraani.

Arkkipiispan tytär. Omena ei ole pudonnut kauaskaan puusta.


Kaisa Hernberg.

Vihreiden yrittäjäsiipeä. Monen startupin hallituksessa. Olen tutustunut hänen toimintaansa Helen Oy:n hallituksessa ja todennut Kaisan todella päteväksi.

Vihreitä energia-asiantuntijoita.

 

 

 


Maria Ohisalo

Köyhyystutkija, joka tutkijakoulutuksensa vuoksi ymmärtää yhteiskuntaa monipuolisesti ja osaa eritellä tilanteita.

Hänen äänestämisensä on myös kannanotto vihreiden puheenjohtajakisaan. Hyvä ehdokas eduskunnan ohella siihenkin.

Hoiti erinomaisesti puheenjohtajan tehtävät Touko Aallon sairausloman aikana.

 

 

 

7 thoughts on “Hyviä ehdokkaita Helsingissä

 1. Kati Juva on toiminut pitkään puheenjohtajana Lääkärin sosiaalinen vastuu -järjestössä, joka on saanut kaksi Nobel-palkintoa, yhden IPPNW:n ja yhden ICANin jäsenjärjestönä. Nämä järjestöt tekevät töitä ydinsodan välttämiseksi ja ydinaseita vastaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Hyvä lista.
  Pieni lapsus: Kati Juva toimii järjestössä Lääkärit ydinsotaa vastaan (engl. International Physicians for the Prevention of Nuclear War, IPPNW – ei suinkaan ydinvoimaa vastaan), joka on saanut Nobelin rauhanpalkinnon.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Itselläni pukkaa koneesta vaaliliittoa, mutta kun en johda oppiani oman napani alta, niin vaaliliitto sisältää riskinsä.

  Monesti olen meinannut äänestää vihreitä ja joskus näin on saattanut käydäkin. Nyt on erityisperuste vihreiden kannattamiseksi kun ilmastopäätökset on tehtävä mahdollisimman tehokkaasti eikä vain muodin vuoksi.

  Mitä tulee talousmalleihin, ne eivät valitettavasti ole niin yksinkertaisia kuin monimutkaiset ilmastomallit. Onneksi taloudessa pärjää myös malleitta, peruspalikoilla ja terveellä järjellä, kuten vihreydessä: Rachel Carson ennusti äänetöntä kevättä, nyt linnut ja hyönteiset uhkaavat kadota, hiili ei ole ainoa myrkky.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. Vähiten suositeltavia ovat ne ehdokkaat jotka ovat värvänneet väkeä feissaamaan metroasemilla ja samalla tukkimaan tuhansien helsinkiläisten tien heidän työmatkallaan.

  Paitsi että on epämukavaa, ahtailla ovensuilla ja portaikoissa suorastaan vaarallista. Ei näin.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.