_

Tour de Napoli (7) Sorrento – Vettica Maggiore

Alun perin olin ajatellut ajaa suoraan Salermoon, mutta koska tämä seutu ”on ”Italian parasta pyöräilyseutua”, päätin viettää aikaa vähän pidempää ja mutkitella pikkuteillä.

Lounaspasta

Matka osoittautui hyvin mäkiseksi. Keskimääräinen kaltevuus oli 3,5 %. Välillä navigaattorini mittaisi 12 %:n kaltevuuksia. Vieläkin jyrkempiä mäkiä oli, mutta minun voimillani niitä ei ajettu yhtäpäätä niin pitkää matkaa, että kaltevuus olisi saatu mitatuksi. Kun ei tule lunta, voi tehdä jyrkkiä mäkiä.

Maisemat olivat hienoja. Erityisesti loppupätkä niemen eteläreunaan louhittua tietä ajettaessa. (Kuinkahan monta rakennusmiestä on kuollut tätäkin tietä rakennettaessa?)

Tie oli yllättävän hyvässä kunnossa, ilmeisesti vastikään asfaltoitu. Loppumatkassa oli taas ruuhkassa ajamista. Ne johtuivat ilmeisesti busseista, jotka eivät kapealla mutkittelevalla tiellä pystyneet kohtaamaan toisiaan.

Vettica Maggiore

Täällä ei taida muita elinkeinoja ollakaan kuin turismi.

Google maps löysi minulle halvimman hotellin, 84 €. (Tähän asti yleisin hinta on ollut 45 €) Paikan päältä ostettuna se oli kuitenkin vain 66 €. Tähän aikaan vuodesta kannattaa ostaa huone vasta paikanpäältä. Saa selvästi halvemmalla. (EU sai tämänkin aikaan, kieltämällä sopimusehdot, joiden mukaan hotelli ei saa myydä suoraan halvemmalla kuin alustat.)

Viiden kuukauden tauko pyöräilyssä alkoi tuntua. Olin aika poikki kun pääsin perille.

Vastaanottovirkailijalta selvisi, miksi tien päällyste oli kuin pyöräilijän unelma. Italian ympäriajon reitti kulki tästä ohitse etapilla Sorrento – Salermo.

Huoneeni parvekkeelta oli loistava näköala.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.