_

Tour de Napoli (2) Anzio – Terracina

Hesarin mielipidesivuilla kommentointiin blogikirjoitustani asuntopolitiikasta ja aamu meni vastineen kirjoittamiseen.  Siksi jäin jälkeen myös tämän matkakertomuksen kanssa.

Lähdin vähän ennen puoltapäivää vain havaitakseni, että eilinen kuminpaikkaus oli epäonnistunut. Tai siis rengas oli lähes tyhjä. Ei kun sama uudestaan. Illalla hotellissa vesitesti osoitti, että moka oli minun. Paikka vuosi.

Koska olin visusti päättänyt, että tämä matka on matkailua ja valokuvausta eikä kieli vyön alla pyöräilyä, joudun lyhentämään matkatavoitettani myöhäisen liikkeelle lähdön vuoksi.

Poljin lounaalle Latinaan – kaupunki oli ihan OK mutta ei mikään matkailuihme. Söin salaatin ja pastan ja jatkoin kohti Terracinaa. Maisemat olivat paljon hauskempia kuin edellisenä päivänä. Tasankopyöräilyä tämä silti edelleen olisi. Nousua vain 140 metriä 74 kilometrin matkalla.

Sää lämmin ja aurinkoinen. Vastatuuli ei yltynyt kohtuuttomuuteen, mutta repun ansiosta tuulesta koituva haitta on kyllä paljon suurempi kuin tavallisesti.

Terracina oli taas yksi rantalomakohde. Turistikausi alkoi olla aluillaan, vaikka olin ilmeisesti hotellini ainoa asukas – kuten myös edellisenä päivänä.

Arkkitehtuuria ei vahingossakaan voi kutsua kauniiksi. Ihan kuin meillä.

3 thoughts on “Tour de Napoli (2) Anzio – Terracina

 1. Kiinnittäisin huomioni siihen, että tuolla on katupuita. Helsingissä ei vahingossakaan katsota edes kuvia omasta kaupungista ja esimerkiksi Bulevardista, kun arkkitehdit piirtävät vain kiveä ja asfalttia laatikkotalojensa eteen. Surkea arkkitehtuuri ei olisi niin paha, jos edes kesällä puiden vihreys ja pyöreys rikkoisi laatikkojen muodot ja toisi edes vähän väriä kaupunkikuvaan. Itä-Pasilakin on miellyttävä kesäisin kun suuret puut muodostavat betonikaduista vehreitä kujia. Tai jos katsoo Merihakaa kesällä ja sitten vaihtaa talveen, niin sielläkin puut tekevät melkoisen palveluksen kesäisin, kun laatikkojen muodot pehmenevät puiden pyöreyteen. Mutta kuka unohti katupuut Jätkäsaaresta?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

  1. Antero Umpimieli:
   Kiinnittäisin huomioni siihen, että tuolla on katupuita. Helsingissä ei vahingossakaan katsota edes kuvia omasta kaupungista ja esimerkiksi Bulevardista, kun arkkitehdit piirtävät vain kiveä ja asfalttia laatikkotalojensa eteen. Surkea arkkitehtuuri ei olisi niin paha, jos edes kesällä puiden vihreys ja pyöreys rikkoisi laatikkojen muodot ja toisi edes vähän väriä kaupunkikuvaan. Itä-Pasilakin on miellyttävä kesäisin kun suuret puut muodostavat betonikaduista vehreitä kujia. Tai jos katsoo Merihakaa kesällä ja sitten vaihtaa talveen, niin sielläkin puut tekevät melkoisen palveluksen kesäisin, kun laatikkojen muodot pehmenevät puiden pyöreyteen. Mutta kuka unohti katupuut Jätkäsaaresta?

   Ihan totta.

     (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Terracinassa usein käyneenä muistutan, että kyseessä ei ole ensisijassa rantalomailijoista elävä kaupunki. Turisteille tiedoksi, että yläkaupungissa on myös kiva pieni vanha kaupunki. Terracina on siis vanha roomalainen kaupunki, jostya tietysti löytyy raunioita sun muita jäänteitä. Kaupungin yläpuolella olevalla kukkulalla on esim. Jupiterin temppin rauniot, jotka vierailun väärti.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.