Kaupunkisuunnittelu, _

Kaupunkiympäristölautakunnan lista 13.3.2018

Tämä tulee jälkijunassa kokouksen jälkeen, koska blogini oli mennyt rikki ilmeisesti vihamielisen hakkeroinnin tuloksena.

Haagan täydennyskaava Orapihlajantiellä

Pöydältä

Lautakunnassa kannettiin huolta alueella olevan rodorendum-puiston kohtalosta, mutta ei se vaarannu. Lähiön asukkaat vieroksuvat korkeita (3-6 krs) kerrostaloja, mutta alue on lähellä Jokerilinjan, Rantaradan ja Kehäradan risteystä. Tähän olisi voinut kaavoittaa myös todella tiiviin keskuksen.

Mäkelänrinteen urheilukampuksen asemakaava

Mäkelänrinteen koulua laajennetaan ja sen yhteyteen rakennetaan urheiluhalli ja kahdeksankerroksinen pistetalo opiskelija-asuntolaksi tai nuorison. Vanhaan käytöstä poistettuun rautatietunneliin laitetaan juoksurata. (Eikö sellainen tullut jo hyvin suurella rahalla Stadionin alle? Paljonko näitä suomalaisia pikajuoksukykyjä oikein on?). Joskus siihen on suunniteltu myös fillaritietä.

Suunnitteluvaraus Ikealle Koivusaaresta

Aikamme trendi on, että kauppa pyrkii pois peltomarketeista kohti kaupunkia. Sinänsä tervetullut juttu. Ovat vakuuttaneet, ettei lopputulos näytä liikaa Ikealta. Katsotaan sitten, kun ovat suunnitelleet. Autopaikkoja ei tule mitenkään tolkuttomasti. Ilmeisesti tarkoituksena on, että sohvan ostaja lähtee kaupasta ostokuitin kanssa ja tavara tulee kotiin varastosta. Länsimetron vaikutusta tämäkin. Espoon Ikea on yhtäkkiä aika huonossa paikassa.

Alueen varaaminen Ruoholahdesta NCC:lle toimistohankkeiden suunnittelua varten.

Kaksi tonttia Itämerenkadun ja Porkkalankadun varrelta, joista toiseen on tultava NCC:n pääkonttori tai vastaava pääkonttori ennen kuin toisen saa käyttöönsä. Tällaista kun lukee alkaa ymmärtää, miksi VM haluaisi ottaa yhteisöveron kunnilta kokonaan valtiolle.

 

1 thought on “Kaupunkiympäristölautakunnan lista 13.3.2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.