Kaupunkiympäristölautakunnan lista 19.9.2017

17.9.2017 · Aihe: Kaupunkisuunnittelu 

Kauppakartanonkatu 16:n asemakaava

Tämä oli meillä 28.2.2017 ja on nyt tullut lausunnolta. Olen selostanut sisältöä tarkemmin silloin.

Tämä on harvinainen purkavan saneerauksen kohde. hekan huonokuntoiset asuintalot pannaan murskaksi ja tilalle rakennetaan liki kaksinkertainen määrä kerrosneliöitä. Tässä yhteydessä päivähoito luopuu yhdestä päiväkodista. Tämän takia vasemmistoliitto pyysi asian viimeksi pöydälle. Sinänsä kysymys päiväkotien tarpeesta kuuluu toiselle lautakunnalle, mutta jos VaKa on syyttänyt päiväkotien puutteesta kaavoittajaa, silloin meidän tietysti on käsiteltävä tätäkin asiaa.

Strömbergintien asemakaava

Tämä oli meillä 14.3.2017 ja se on nyt tullut lausunnoilta ilman suurempia muutoksia. Toimitilakaava muutetaan asuinkaavaksi, jolloin saadaan asuntoja noin 250 hengelle.

Uudenmaan Ely-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta vuosille 2018-2021

Juuri mitään suunnitelmia ei Helsingissä ole, koska tämä hallitus suuntaa rahat muualle. Tämän seurauksena Jokeri 2:n linjaan olennaiewsti kuuluvat bussipysäkit Tuusulantiellä esimerkiksi ovat siirtyneet hamaan tulevaisuuteen. Tämä on kyllä nerokasta. Kymmnien miljoonien joukkoliikennehanke, joka jää rammaksi muutaman kymmenen tuhannen euron pysäkkijärjestelyjen takia. Olisi parempi, että vastuu valtion teistä Helsingissä siirtyisi kaupungille – ja samalla tietysti vaikka asukaslukua vastaava määrä rahaa.

Ei vieläkään yhtään uutta asemakaavaa. Edellinen oli huhtikuussa. Ymmärrän, että organisaatiomuutos ottaa kville, mutta silti.

 

Kommentit

3 Vastausta artikkeliin “Kaupunkiympäristölautakunnan lista 19.9.2017”

 1. Vesa Peipinen kirjoitti 17.9.2017 kello 23:00

  Monipuolistetaanko hallintamuotoja kauppakartanon kaavassa?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Johannes kirjoitti 18.9.2017 kello 12:12

  Voitko Osmo kysyä viranhaltijoilta, mikä kaavoja viivyttää? Viekö talousarvion valmistelu koko organisaation johdon huomion?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Tuomas L. kirjoitti 18.9.2017 kello 14:11

  Ely-keskuksen suunnitelmista: Mihin ihmeeseen noita vaihtuvia nopeusrajoituksia oikein tarvitaan? Mikä niistä tekee kiireellisemmät kuin vaikka noista Jokeri II:n bussipysäkeistä? Minulle ei aukea tienpidon investointien logiikka ollenkaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Jätä vastaus