Liberaalivihreä nainen

9.4.2017 · Aihe: Kuntavaalit 2017 

Moni helsinkiläinen ja espoolainen on kysynyt minulta, mistä löytäisi liberaalivihreän naisen; ketä vihreää naista voisi äänestää, sellaista, joka ymmärtää elinkeinoelämää eikä ole punavihreä, nyt kun Tuija Brax ei ole ehdolla.

Helsingissä helpoimmin mieleen tuleva on valtuuston puheenjohtaja Tuuli Kousa (660), työurallaan yritysmaailmassa hyvin menestynyt nuori nainen, jonka tähtäimessä on olla vielä joskus pörssiyrityksen toimitusjohtaja. Työskentelee tällä hetkellä johtajana OP-Pohjolassa.

Vähän räväkämpää linjaa edustaa Lilja Tamminen (722), josta oli puhe jo aiemmin ja jonka mainos on tuossa oikessa palkissa.

Kirsi_Louhelainen_KP-1WebEspoossa luonteva valinta on Kirsi Louhelainen (244), tietotekniikka-alan asiantuntija ja kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja.

 

 

 

 

 

Kommentit

10 Vastausta artikkeliin “Liberaalivihreä nainen”

 1. Antti Kero kirjoitti 9.4.2017 kello 23:22

  Yksi merkittävä uusi signaali, jota ei ole vielä kunnolla huomattu valtakunnallisesti, on maaseudun vihreiden hyvä menestys. Esimerkiksi Lapissa vihreät menevät läpi isoilla äänimäärillä ja vakiinnuttavat asemiaan. Kotikunnassani Sodankylässä Riikka Karppinen on koko kunnan äänikuningatar.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Kalle kirjoitti 10.4.2017 kello 0:05

  Helsinki pelastettu! 🙂 Ihmettelen vieläkin, miksi Vihreät laittoivat pormesteriehdokkaaksi henkilön, jota kukaan järkevä ei äänestä? Tulos näytti tämän selvästi.

  Vaihtoehtona olisi ollut esimerkiksi Osmo. Olisi varmasti hävinnyt, mutta ei tuollaisella rökäle häviöllä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. spottu kirjoitti 10.4.2017 kello 12:55

  Kalle: Helsinki pelastettu! Ihmettelen vieläkin, miksi Vihreät laittoivat pormesteriehdokkaaksi henkilön, jota kukaan järkevä ei äänestä?

  Äh, olisi riittänyt jos vihreät olisivat uskaltaneet avoimesti vastustaa suurmoskeijaa kuten Vapaavuori.

  Ilmapiirin muuttuminen on ollut nopeaa: vielä kymmenen vuotta sitten Saudien kuningashuoneen ja Wahhabiittien epäpyhän allianssin kritisointi oli urbaanin liberaalin peruskauraa. Kukaan ei kai tosissaan usko että Bahrain olisi moskeijaprojektin keskeisin valtiollinen taustavaikuttaja.

  Tämä takinkääntö vihreiden pitää “perusteellisten selvitysten jälkeen” hoitaa kuntoon ennen seuraavia kunnallisvaaleja.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. nakki kirjoitti 10.4.2017 kello 14:17

  Moskeija ratkaisi ja nyt menee yleiskaavasta hyvät puolet sen takia. Vapaavuori jo valmis neuvottelemaan Malmin säästämisestä, eli miljardi takkiin ekana päivänä. Kuka tarvitsee enää kepua kun on kokkarit torppaamassa Helsinkiä. Talousmedian pomoilla omat harrastekoneet kentällä, kun tällainen menee läpi?

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Jukkis kirjoitti 10.4.2017 kello 15:37

  Onnea vihreille hyvästä vaalimenestyksestä. Itse en taaskaan voinut ääntä antaa, koska talouskysymyksien kohdalla edustusta on liian monilla kohdilla järjestelmä- ja markkinatalouden välissä. Toivoisin kovasti puolueen naulaavan talouspoliittisen kantansa joko sinne liberaalimman talouslinjan päähän tai sitten sinne toiseen päähän, niin meikäläisen olisi mahdollista joko hyvällä omallatunnolla äänestää tai jättää äänestämättä.

  Nyt omatunto kolkuttelee joka kerta, kun muuten arvomaailma kolahtaa paikalleen, mutta en voi antaa ääntä, jos se lipsahtaakin taloutta liian vasemmalta tarkastelevalle. Nytkin jäi Espoossa Louhelainen valitsematta ja elinkeinoelämää ymmärtävät vihreät äänet livahtivat sitten tukemaan vähän “punertavampia” vihreitä.

  Toisaalta, jos vaalimenestystä tarkastelee, niin mitään tarvetta meikäläisen kaltaisten äänille ei vihreillä näytä olevan. Siksi siis vielä toistamiseen onnea menestyksestä!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. vk kirjoitti 10.4.2017 kello 16:51

  Moni Vihreiden kommentteja antanut pitää Vapaavuorta hyvänä valintana hänen liberaalien ajatustensa vuoksi. Aika leveällä on laidat Vihreissä, kun puolue yleisesti on kovin vasemmistolainen. Oikeastaan ainoa kelvollinen ehdokas onneksi voitti ja ylivoimaisesti kun taisi saada enemmän ääniä kuin kaikki muut pormestariehdokkaat yhteensä.

  Toivottavasti moskeijahanke haudataan mahdollisimman nopeasti ja ikuisesti. Yhtään uutta vetovoimatekijää ei tarvita.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Ville kirjoitti 10.4.2017 kello 20:56

  vk: puolue yleisesti on kovin vasemmistolainen

  Niinpä onkin mielenkiintoista, että Vihreiden ehdokkaat (ja äänestäjät?) alkavat edustaa yrittäjiä enemmän kuin Kokoomuksen, joka vaikuttaa edustavan enimmäkseen toimihenkilöitä 😉

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. Risto Pakaste kirjoitti 10.4.2017 kello 22:35

  Kun vielä löytyisi vihreä joka kannattaa ydinvoimaa voisi häntä äänestää vaikka olisi nainenkin

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Jep kirjoitti 10.4.2017 kello 23:03

  Risto Pakaste:
  Kun vielä löytyisi vihreä joka kannattaa ydinvoimaa voisi häntä äänestää vaikka olisi nainenkin

  Onhan niitä. Tuo mainittu Louhelainenkin taitaa kuulua siihen porukkaan.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 10. Tapio Peltonen kirjoitti 11.4.2017 kello 10:55

  Risto Pakaste:
  Kun vielä löytyisi vihreä joka kannattaa ydinvoimaa voisi häntä äänestää vaikka olisi nainenkin

  Ei ole nainen, mutta Atte Harjanne meni Helsingissä läpi, mikä on minusta aika kova saavutus vihreältä, joka on mm. avoimesti puolustanut Fennovoimaa. Ehkä tässä on nähtävissä sellainen signaali, että tämänlaisillekin äänenpainoille on tilausta.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Jätä vastaus