Esimerkiksi näitä voisi äänestää Helsingissä

8.4.2017 · Aihe: Hyviä ehdokkaita, Kuntavaalit 2017 

Alla on neljä sellaista vihreiden ehdokasta, jotka eivät ole nyt valtuustossa, mutta joita suuresti toivoisin näkeväni tulevassa vihreässä valtuustoryhmässä. Ylipäänsä kehottaisin kaikkia miettimään tarkoin ei ainoastaan puoluetta vaan myös ehdokasta. Olen myös pyytänyt heiltä mainoksen tuohon oikeaan palkkiin.

 

Mikko Särelä, tekniikan tohtori, 721 Helsinki

Mikko Särelä on vaikuttanut valtavasti Helsingin kehitykseen. Hän perusti Lisää kaupunkia Helsinkiin -sivuston, jossa käytävällä korkeatasoisella kaupungin kehittämistä koskevalla keskustelulla on ollut paljon suurempi vaikutus Helsingin päätöksiin kuin vaikkapa Suomen keskustan valtuustoryhmällä. Ansioistaan Mikko on valittu myös vuoden kaupunkilaiseksi.

Särelä on ollut varajäseneni kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Tänä aikana hän on oppinut myös poliittisen vaikuttamisen, vaikka alussa siinä olikin vähän opettamista.  Me olemme olleet todella hyvä pari, koska osaamme niin eri asioita.

Tästä työskentelystä tuloksena on blogiteksteistämme muokattu kirja Kaupunkirakentamisen aika.

Mikko on tekniikan tohtori ja työskentelee projektipäällikkönä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Mikko Särelä on jokseenkin pakko saada valtuustoon.

Lilja Tamminen, yrittäjä, Helsinki 722

Lilja Tamminen  on erilainen nuori vihreä nainen.- Hän kuuluu liberaalivihreisiin, toimii yrittäjänä ja on paneutunut syvällisesti työn muutokseen digitalisoituvassa ja robotisoituvassa maailmassa.

Hänen vahvuuksistaan kertovat myös luottamustoimet: HKL:n johtokunnan jäsen ja kaupunginhallituksen IT-jaoston varajäsen.

Hän on kirjoittanut kirjan Olipa kerran työ  yhdessä Juuso Pesälän kanssa. Vaikka minulla on kirjasta myös vähän huomautettavaa, se kertoo vakuuttavasti siitä, että asioita on pohdittu syvällisesti ja oivaltavasti. Erityisen ihastunut olin siihen, miten määritellään kansan keskuudessa paljon käytetty termi ”Oikea työ”. Se on työ, joka on helppo automatisoida.

Kirjan voi halutessaan ostaa tästä.

Kirjassa on monia omaperäisiä asioita. Siinä kannatetaan muun muassa ydinvoimaa vastauksena ilmastonmuutokseen, Joten jos etsii ydinvoimamyönteistä vihreää ehdokasta niin…

Liljassa minua miellyttää paitsi asiakeskeisyys ja modernisuus, myös taloudellinen ajattelu ja liberalismin perinteen kunnioitus. Erityisesti minua kuitenkin tyydyttää pyrkimys pois aatteellisista kuplista ja ymmärtää erilaisten ihmisten ajattelua. Myös maahanmuuttokysymyksissä.

Pankaa nimi muistiin. Liljasta kuullaan vielä!

Kati Juva, neurologian erikoislääkäri, 643 Helsinki

Kati Juva on vihreiden kantavia voimia terveydenhuollon kysymyksissä. Hän on ollut paljon lääkäreiden aatteellisessa työssä mm. Duodecim-seuran kautta. Erittäin syvällinen ja tasapainoinen alan osaaja. Hyvästä työnäytteestä käynee tämä nosebo-ilmiötä koskeva teksti Viitteen sivuilla.

Kati juva on voimakkaasti mukana myös rauhanliikkeessä, erityisesti lääkärin ydinsotaa vastaan -järjestössä.

Kuriositeettina mainittakoon, että tutustuin Kati Juvaan ensimmäinen kerran Koijärvi-liikkeessä.

Pekka Salmi, tekniikan lisensiaatti, 708 Helsinki

Pekka Salmi olisi oiva vahvistus vihreiden talousosaajien joukkoon. Näitä meillä tarvitaan, koska vihreiden vastuu Helsingin johtamisessa tullee joka tapauksessa kasvamaan. Hän toimi aiemmin Sitrassa kestävän talouden ja liiketoiminnan kehittäjänä. Hän on ollut yli 30 yrityksen hallituksessa ja toimii nykyisin yritysten neuvonantajana.

Pekan yritysaktiivisuudessa yhdistyy aatteellinen pyrkimys – siksi hän onkin vihreiden eikä kokoomuksen ehdokkaana. Hän on esimerkiksi toiminut aiemmin Helsinki Allas oy:n hallituksen puheenjohtajana pitämässä Katajanokalle tulevan allashankkeen taloutta pystyssä.

Juoruosastolle tiedoksi, että Pekka on naimisissa Veera Mustosen kanssa, joka oli vihreiden valtuustoryhmässä vuosina 1996 – 2000.

= = = =

Niin, tietysti minuakin saa äänestää.

Ode, 716 Helsinki

Kommentit

9 Vastausta artikkeliin “Esimerkiksi näitä voisi äänestää Helsingissä”

 1. Mika kirjoitti 8.4.2017 kello 11:25

  Vihjaa vielä Espoosta joku liberaalivihreä. Mitä kauempana vasemmasta laidasta, sitä parempi.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 2. Osmo Soininvaara kirjoitti 8.4.2017 kello 11:53

  Tiina Elo ymmärtääkseni täyttää tuon määreen. Lisäksi esimerkiksi Inka Hopsu ja Jyrki Kasvi ovat liberaalivihreiden facebook -ryhmässä. En valitettavasti tunne kaikkia Espoon vihreiden ehdokkaita.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 3. Kirsi Louhelainen kirjoitti 8.4.2017 kello 14:00

  Osmo Soininvaara:
  Tiina Elo ymmärtääkseni täyttää tuon määreen. Lisäksi esimerkiksi Inka Hopsu ja Jyrki Kasvi ovat liberaalivihreiden facebook -ryhmässä. En valitettavasti tunne kaikkia Espoon vihreiden ehdokkaita.

  Tässä voinen antaa espoolaisille äänestäjille itseni vinkkinä: en ole tuossa FB-ryhmässä mutta katsantokannoiltani liberaali ja hieman enemmän oikealla laidalla. IT-alan ammattilainen, taustaa mm. startup-yrittäjyydessä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 4. tpyyluoma kirjoitti 8.4.2017 kello 14:27

  Mika:
  Vihjaa vielä Espoosta joku liberaalivihreä. Mitä kauempana vasemmasta laidasta, sitä parempi.

  Kirsi Louhelainen on kaikin puolin mainio. En ole oikeastaan koskaan miettinyt onko oikealla vai vasemmalla, kun olen törmännyt häneen asioiden yhteydessä, mutta väittäisin että maltillisesti oikealla.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 5. Osmo Soininvaara kirjoitti 8.4.2017 kello 14:59

  Toden totta. Kirsi Louhelainen voisi olla hyvä vastaus kysymykseen. Olin eilen hänen kanssaan vaalipaneelissa ja voin vakuuttaa, että täyttää vaatimukset

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 6. Marko Kivelä kirjoitti 8.4.2017 kello 14:45

  Espoolaisena ehdokkaana ja ehdokasvalinnoissa mukana olleena voinen kenties auttaa.

  Itse olen lähinnä arvoliberaali, en niinkään talousliberaali, mutta vähän täsmällisemmin voit tsekata joko vaalikonevastauksista tai osoitteesta: http://markok.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235347-ehdokas-marko-kivela

  Kysymyksestäsi päätellen kuitenkin veikkaan, että sinun kannattaisi katsoa vaalikoneesta esimerkiksi Antti Brunnin tai Jarno Lappalaisen vastauksia, luulisin, että jompi kumpi heistä olisi sinulle sopiva ehdokas.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 7. Marko Kivelä kirjoitti 8.4.2017 kello 15:41

  Voin myös suositella Kirsiä.

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 8. matinkyläläinen tietotyöläinen kirjoitti 8.4.2017 kello 18:57

  Olen itsekin täällä Espoossa pallotellut Marko Kivelän ja Kirsi Louhelaisen välillä. Näillä näkymin ääni menee Markolle, koska Kirsi oletettavasti pääsee joka tapauksessa jatkokaudelle valtuustoon.

  Toivotan hyvää vaalimenestystä molemmille!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

 9. Sampo Smolander kirjoitti 8.4.2017 kello 19:56

  Erityisen ihastunut olin siihen, miten määritellään kansan keskuudessa paljon käytetty termi ”Oikea työ”. Se on työ, joka on helppo automatisoida.

  !!!

    (lainaa tätä viestiä vastaukseesi)

Jätä vastaus